parsifal Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα. Ψάχνω USB καρτούλα ήχου που, όπως αναφέρει και ο τίτλος, να επιτρέπει την παράλληλη εγγραφή ήχων που αναπαράγονται την ίδια στιγμή από το PC. Δηλαδή, στα recording controls της να δίνει τη δυνατότητα επιλογής κάποιας πηγής με ένα από τα χαρακτηριστικά ονόματα: "What U Hear" (αν δεν κάνω λάθος, η Creative χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη ορολογία), "Stereo Mix"/"Mono Mix", "All" κλπ. Ο λόγος που την χρειάζομαι, για τους περίεργους : [DIV=border:1px solid black; margin:0 auto; padding:10px; width:80%]Για Shoutcast Radio streaming μέσω Winamp, χρησιμοποιώντας ως πηγή του Shoutcast plugin απευθείας την κάρτα ήχου αντί την έξοδο του Winamp, ώστε να δίνεται η δυνατότητα για voice-overs με παράλληλη μείωση της έντασης της μουσικής: Εσωτερική κάρτα ή η onboard της μητρικής δε μου κάνει: Η εκπομπή θα γίνεται από Windows XP (το Shoutcast plugin δε δουλεύει σωστά στα Vista και 7 μου λόγω του νέου Sound API που εισήγαγε η MS) που θα τρέχουν εντός εικονικής μηχανής VirtualBox. Άρα, κάρτα σε δίαυλο USB είναι μονόδρομος ώστε να μπορεί να δοθεί στο guest λειτουργικό σύστημα άμεση πρόσβαση στο sound hardware μέσω του USB support του VBox.[/DIV] Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν είναι δεδομένο ότι υπάρχει σε όλες τις κάρτες και απ' όσο έχω καταλάβει είναι πρώτα hardware-dependant και μετά driver-dependant. Τα πολύ φτηνά (8-15 €) USB sound sticks που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά μάλλον δεν το υποστηρίζουν, όπως μου επιβεβαίωσε για μερικά μοντέλα και ο συμφορουμίτης status. Διατίθεμαι να δώσω κάτι παραπάνω για πιο επώνυμα μοντέλα όπως π.χ. τη συγκεκριμένη Terratec ή και πιο ακριβά, αρκεί να κάνουν επιβεβαιωμένα αυτό που ζητώ! Οι USB της Creative με λίγο googling βρήκα ότι το κάνουν, αλλά το όριο τιμής που θέτω είναι αρκετά πιο χαμηλό (ας πούμε, περί τα 35€). Πέραν της παροχής μίας εισόδου Mic και μίας εξόδου Spk/Line Out, δεν υπάρχουν άλλες ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως «κρυστάλλινος» ήχος κλπ. Θα εκτιμούσα πολύ μία απάντηση από συμφορουμίτες που διαθέτουν (οι ίδιοι ή έχουν πρόσβαση σε) τέτοιες κάρτες, τσεκάρουν τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα για λογαριασμό μου (ή το έχουν κάνει ήδη) και αναφέρουν τα ευρήματά τους εδώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
parsifal Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Κι ένα τελευταίο bump, για το γαμώτο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.