Προς το περιεχόμενο

Επιλογη καρτας γραφικων με αρκετα κριτηρια...

firegarden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Ενδιαφερομαι να αγορασω μια καρτα γραφικων (PCI -Express) και θα ηθελα τη γνωμη σας. Δεν ειμαι σε καμια περιπτωση φανατικος gamer,απλα θελω να παιζω μια στο τοσο καποιο παιχνιδι για να περναει η ωρα.

Τα κριτηρια για την επιλογη είναι τα εξής:

1) HDMI: H καρτα που θελω να παρω πρεπει να εχει απαραιτητα HDMI για να βλεπω ταινιες σε μια 32" Samsung Full HD.Επειδη το μονιτορ που εχω ειναι μικρο, σκεφτομαι να χρησιμοποιω την τηλεοραση ως gaming monitor επισης με αναλυση ομως το πολυ μεχρι 1366Χ768.Η λυση DVI to HDMI δεν ειναι αποδεκτη γιατι θελω να μεταφερεται κι ο ηχος οταν βλεπω ταινιες.

2) PSU: Εχω εναν Athlon 64x2 4200,2 GB Ram, 2 σκληρους (1 WD sata & 1 Seagate IDE) και ενα dvdrw με 400αρι τροφοδοτικο.Τροφοδοτικο ΔΕΝ προκεται να αλλαξω για την καρτα γραφικων αρα θα πρεπει να η καρτα να μην χρειαζεται τροφοδοτικο μεγαλυτερο απο 400W.

3) Θορυβος: Εχω μονο ενα PC το οποιο ειναι και κατεβαστηρι και βρισκεται 1,5 μετρο μακρια απο το κεφαλι μου οταν κοιμαμαι. Ετσι οπως ειναι τωρα, ειναι παρα πολυ ησυχο και δεν εχω κανενα προβλημα.Θα προτιμουσα μια καρτα με ψυκτρα αντι για ανεμιστηρακι αλλά δεν έχω προβλημα αν το ανεμιστηρακι ειναι αθορυβο οταν η καρτα ειναι Idle ή βλεπω μονο ταινιες. Δεν εχω προβλημα με το θορυβο οταν θα παιζω παιχνιδια.

4) Chipset: Χωρις να έχω αποκλεισει την ΑΤΙ, τεινω πιο πολυ προς NVIDIA λογω CUDA (κυριως) & PhysX.

5) Καταναλωση: Καπου είχα διαβασει παλιοτερα οτι μερικες NVidia καρτες εχουν ενα συστημα στο οποιο αν εχεις mobo με Νvidia chipset, οταν δεν παιζεις παιχνιδια χρησιμοποιεται η on board vga για να μειωνεται η καταναλωση ρευματος. Η μητρικη μου ειναι μια Gigabyte με chipset Nvidia 430,οποτε θα ηταν καλο η καρτα να υποστηριζε αυτο το συστημα.

6) Διαβαζω οτι η ΑΤΙ θα κυκλοφορησει (μαλλον) τις νεες της καρτες στις 10/9. Αυτο θα εχει ως συνεπεια τη μειωση των τιμων στις τρεχουσες καρτες.Μπορω να περιμενω μεχρι τοτε για την αγορα. Ισχυει ομως αυτο ή θα περιμενω αδικα;

7) Τιμη: Μεχρι 90€ (και πολλά είναι!)

Η καρτα που εχω βρει είναι η εξης: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1320858

Με προβληματιζει το γεγονος οτι εχει ανεμιστηρακι αλλα απο οτι ειδα ολες οι 9800 εχουν ανεμιστηρακι.

Αν εχετε καποιες αλλες προτασεις, σας παρακαλω να τις προτεινετε.

Συγγνωμη για το μεγαλο ποστ.

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Δημοσ.

6)Ισχύει αυτό

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516318

Αξιόλογη κάρτα, μόνο 58.90Ευρά... Και λογικά θα πέσει κ άλλο με την έλευση των HD5χχχ ... έχει HDMI που θές και χαμηλή κατανάλωση ενέργειες... Απο επιδόσεις κυμαίνεται στα επίπεδα μιας HD3870, δλδ θα σου βγάλει τα περισσότερα σημερινά games άνετα... (με μερικές παροχήσεις βέβαια)...Απο επίπεδα θορύβου πηγαίνει αρκετά καλά (λογικά)καθώς έχει μεγάλο και αργό ανεμηστήρα...

Αυτό που περιγράφεις στο #5 πρώτη φορά το ακούω, αλλά αν όντως ισχύει τότε αξίζει... Από την στιγμή που δεν είσαι Gamer όπως λες, τι να κάνεις το physx? Και από την στιγμή που το pc σου είναι και κατεβαστήρι τι να κάνεις το CUDA? θα το χρησιμοποιήσεις σε κάτι?... Αν τώρα πιστεύεις ότι τα χρειάζεσαι αυτά, πάνε σε Nvidia μεριά...

EDIT: Απο Nvidia θα σου πρότεινα μια GTS250 αντί για την 9800 που έβαλες, παρόμοια τιμή έχουν απ' ότι βλέπω...

Δημοσ.

Αρκετα καλη η καρτα που προτεινεις .

Σχετικα με το #5:

http://www.nvidia.com/object/io_1199686779262.html

"For lower energy consumption and quieter PC operation, HybridPower allows the PC to switch processing from a single GPU or multiple GPUs in SLI configuration to the onboard motherboard GPU. HybridPower is most useful in situations where graphics horsepower is not required, such as high definition movie playback on a notebook platform or simple e-mail or Internet browsing on a desktop. It is also beneficial for those users who want a quiet operating state with reduced thermals and noise. For notebooks, HybridPower can also dramatically extend battery life by up to 3 hours. When a game or application is started that requires the additional 3D horsepower, the PC can automatically transition back to the discrete graphics cards and power up the 3D capabilities all transparent to the end user.i

For applications where 3D performance is required, GeForce Boost turbo-charges 3D operation by combining the processing power of the traditional NVIDIA GeForce-based graphics card with that of the second GPU integrated into the motherboard core logic. In media-rich applications, both GPUs work in tandem to render the combined images with the end user benefiting from the increase in performance and frame rate. For typical games and 3D applications, GeForce Boost can kick in automatically, resulting in a greatly enhanced consumer experience."

Το Cuda (απο οσο ξερω) ειναι ιδιαιτερα χρησιμο στην αναπαραγωγη Full HD video και για αυτο με ενδιαφερει.

Η Gts 250 νομιζω οτι ειναι πιο ενεργοβορα σε σχεση με την 9800, για αυτο και την απεφυγα.

Οι διαφορες παντως που εχουν στην αποδοση ειναι μικρες.

Δημοσ.

αλλη μια προταση, αφου δεν εισαι φανατικος gamer, οπως λες: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516330

αυτο για το θεμα 5 που λες, απο οτι λεει η nvidia ισχυει μονο στην περιπτωση που κανεις sli με την onboard VGA. αυτο σημαινει αυτοματα οτι πρεπει να δεις με ποιες καρτες γραφικων μπορει να γινει αυτο. μπορει με την 9800 να μην γινεται.

στην ΑΤΙ για παραδειγμα που εχω ψαξει, λογω της δικης μου μητρικης(onboard HD3300), μπορει να μπει μονο μεχρι 3450 για να γινει X-fire. αν θες να βαλεις καποια ποιο δυνατη, δεν γινεται.

κοιτα μηπως συμβαινει κατι αντιστοιχο και στην Nvidia, για να μην παιδευεσαι αδικα. με μικρες καρτες, δεν αξιζει ουτε SLI, ουτε crossfire. καλυτερα να βαλεις μια και καλη.

η 9600silent που σου προτεινω, ειναι ο μεσος ορος σε αυτα που ζητας. χαμηλη καταναλωση, μηδεν θορυβος, καλες επιδοσεις σε παιχνιδια και θυρα HDMI στα 90 ευρω. καπου υπηρχε και μια αντιστοιχη 9800Silent αλλα εβγαινε στα 110 περιπου και τωρα δεν τη βλεπω. ομως λαβε υποχη σου οτι σε αυτα τα χρηματα παιρνεις και ποιο δυνατες καρτες, ειδικα σε ΑΤΙ!!

μια εξισου πολυ καλη λυση ειναι αυτη http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1312812&PriceRange=%E2%82%AC+++++59-79&category=69977735&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE34B5C798FF3210F6D4B926180FF71094865436F0443D86AEDD09620EFBA6EB05561F96418D6325B565004FADC94CA579BBDDA208290DC0A54D5F406A32A8F7D5B9080A1B9139D092E08C18B51A444029D7C4BD6C8EAC9B832C68FACED2EFCDC78B644FAF00D6C8B8BBC64087CFB726AECD6759579DB23EE85CCD080EDCAA48D8

αλλα αν νομιζεις οτι σου χρειαζεται το CUDA και το physx,παρε NVidia.

Δημοσ.
Αρκετα καλη η καρτα που προτεινεις .

Σχετικα με το #5:

http://www.nvidia.com/object/io_1199686779262.html

.........

HybridPower is most useful in situations where graphics horsepower is not required, such as high definition movie playback

.........

Το Cuda (απο οσο ξερω) ειναι ιδιαιτερα χρησιμο στην αναπαραγωγη Full HD video και για αυτο με ενδιαφερει.

Ο ίδιος αναιρείς αυτό που λές... Η Nvidia Λέει ότι δεν χρειάζεται δυνατή κάρτα για HD movies,αλλά επαρκεί μια ελεεινή Onboard, ενώ εσύ λες ότι θες το CUDA (που θα χρησιμοποιήσει την GPU αντί της CPU) για να δείς HD movies... :P

Υ.Γ. πάντως ειληκρινά μια μείωση της κατανάλωσης κατα 10-20 watt που φαντάζομαι ότι είναι η διαφορά μεταξύ των 9800 και GTS250 δεν θα σου εξοικονομήσει και τπτ ιδιαίτερο σε χρήματα... θα επιμείνω στην GTS ή στην πρόταση που έκανα γιατί η Radeon έχει τα μισά λεφτα... αυτάααα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...