Προς το περιεχόμενο

Imac? Macbook? MacMini?

@_zerocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ξέρω οτι έχει ξαναναφερθεί, ξέρω οτι στην τελική μετράνε οι προσωπικές ανάγκες αλλά εγώ εδω θα ρωτήσω για μια δεύτερη γνώμη.

Τα πράγματα έχουν ως εξής, έχω macbook και hackintosh. Το macbook χρησιμοπείτε αποκλειστικά για ταξίδια και για μουσική. (Χρησιμοπειώ dvs) To hackintosh που θα πουλήσω είναι το “μηχάνημα του γραφείου”. Δεν έχω πρόβλημα να χρησιμοπειώ το macbook με εξωτερική οθόνη και να είμαι ευχαριστημένος, αλλά έχω ενδιασμούς στο κατά ποσο θα κρατήσει το μηχάνημα χωρίς βλάβη γιατί σε περίπτωση βλάβης (έχω και applecare) θα μείνει εκτός για όσο καιρό κρατήσει το service. Έτσι λοιπόν είμαι ανάμεσα

1. Να πάρω iMac
  2. Να πάρω macmini
  3. Να έχω μονο το macbook
  4. Υπομονή και προσευχή μην χαλάσει και βλέπω μηπως τον Ιανουάριο βγεί κανα quad core

Δεν κάνω κάποια πολύ απαιτιτική εργάσια οπότε με καλύπτουν τα απλά μοντέλα.

ΥΓ: Το ιδανικό θα ήταν ακόμα ενας φορητός αλλά το θεωρώ overkill.

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, έτσι όπως περιγράφεις τις ανάγκες σου, οι οποίες είναι παρόμοιες με τις δικές μου ("Δεν κάνω κάποια πολύ απαιτιτική εργάσια οπότε με καλύπτουν τα απλά μοντέλα") αυτή την εποχή θα περίμενα μέχρι τα Χριστούγεννα ή τον Ιανουάριο για να δω είτε τα καινούργια iMac (που φημολογείται ότι θα έχουν Blu-ray) είτε το καινουργιο Mac mini. Μέχρι τότε, θα έμενα με το MacBook.

Εάν δεν κρατιέσαι και πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις τώρα σταθερό Macintosh, θα πήγαινα για το Mac mini (μάλλον το μικρό - για να το αναβαθμίσω μόνος μου με λιγότερα λεφτά).

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://buyersguide.macrumors.com/

Δημοσ.

Καλησπερα,

ετσι οπως τα περιγραφεις αν σκεφτεσαι το:

2. Να πάρω macmini

-και εφοσον εχεις εμπειρια απο hackintosh-

τσεκαρε και καποια 330 ION Nettop B)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=14863&cat=77

(To ειχε σε προσφορα & το e-shop @ 259 e)

Σε τετοια τιμη και επειδη το εχω δει,

θα το επελεγα VS macmini anytime :P

Δημοσ.

Το ιδανικό θα ήταν πάντως ένα Carbon Copy Cloner κάθε πρωί, στο macbook.

Κι άμα χαλάσει, την άλλη μέρα πας και παίρνεις ένα από τα μηχανήματα που ψήνεσαι, μέχρι να στο φτιάξουν. Δες το σαν οιωνό :P

Και μετά κάνε αυτό που λέει ο καταπληκτικός mod. Περίμενε τα νέα μηχανήματα κατά Δεκέμβρη.

Δημοσ.
Το ιδανικό θα ήταν πάντως ένα Carbon Copy Cloner κάθε πρωί, στο macbook.

Κι άμα χαλάσει, την άλλη μέρα πας και παίρνεις ένα από τα μηχανήματα που ψήνεσαι, μέχρι να στο φτιάξουν. Δες το σαν οιωνό :P

Και μετά κάνε αυτό που λέει ο καταπληκτικός mod. Περίμενε τα νέα μηχανήματα κατά Δεκέμβρη.

Από backup είμαι καλυμένος, μαλλον θα περιμένω να δω μήπως βγεί τίποτα καλό στην πορεία.

ΥΓ: Το ion το έχω δεί, αρκετά καλό μηχάνημα για hackintosh αλλά είναι μαύρο, αν υπήρχε καμια πιο καλή υλοποίηση (σε άσπρο :devil: )ίσως πηήγαινα σε αυτό.

Δημοσ.

Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά ότι hackintosh έχω δει σε netbooks ion το σύστημα σέρνεται.... Ακόμα και σε MSI Wind, πολύ-πολύ αργό... το λειτουργικό δεν έχει την ρευστότητα και την απόκριση που έχουμε συνηθίσει... Όταν για παράδειγμα μετακινείς παράθυρα λες και πηγαίνει καρέ-καρέ...

Δημοσ.
Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά ότι hackintosh έχω δει σε netbooks ion το σύστημα σέρνεται.... Ακόμα και σε MSI Wind, πολύ-πολύ αργό... το λειτουργικό δεν έχει την ρευστότητα και την απόκριση που έχουμε συνηθίσει... Όταν για παράδειγμα μετακινείς παράθυρα λες και πηγαίνει καρέ-καρέ...

Θα σας πω τη δική μου εμπειρία αφού εγκατέστησα ένα hackintosh πριν από κανένα μήνα σε ένα HP 2140 mini ένα τυπικό netbook. Τώρα βέβαια το χρησιμοποιώ σπάνια στο σπίτι, αφού πριν από 2 βδομάδες μου ήρθε το ΜΒΡ.

Σας πληροφορώ λοιπόν πως το OSX τρέχει πολύ καλά στον ATOM 1.6 με 1gb RAM! Μάλιστα, το HP mini έχει μια δυνατότητα που δεν την έχει το MBP μου: Έξοδο video d-sub, οπότε συνήθως στο σπίτι το έχω συνδέσει με την παλιά SF 200 Sony Trinitron οθόνη μου, οπότε το δουλεύω με 2 οθόνες! Εντάξει - ο επεξεργαστής είναι single core και μόνο 1.6ghz όμως τα γραφικά με τα παράθυρα, dock, expose κλπ πάνε σφαίρα.

Για να καταλήξω: Νομίζω πως στα "μικρά" hackintosh που είδες, δεν ήταν ενεργοποιημένο το quartz extreme που δίνει την επιτάχυνση γραφικών μέσω OpenGL στο περιβάλλον του OSX. Και στο δικό μου, πριν εγκαταστήσω τα αντίστοιχα kexts, η κίνηση των παραθύρων είχε tearing, to expose δε δούλεβε καθόλου κλπ. Όποιος χρειάζεται βοήθεια για εγκατάσταση hackintosh σε HP mini, ας επικοινωνήσει μαζί μου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά ότι hackintosh έχω δει σε netbooks ion το σύστημα σέρνεται....

Στο (συγκεκριμενο) nettop - που, παρεπιπτοντως, ναι βγαινει και σε λευκο ;) -

ο Atom dual core 330, πρεπει να αντιστοιχει @ Dual 2.3 GHz PowerPC G5 :devil:

Αντιλαμβανεσαι, τι (θα) μπορει να τρεξει και πως, με σωστη παραμετροποιηση!

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν ισχύει καθόλου.

Δεν παιγαίνει καθόλου καρε καρε στη μετακίνηση των παραθύρων.Αντίθετα μάλιστα το σύστημα είναι ατχύτατο για τα κυβικά του επεξεργαστή και πολύ πιο ανταποκρίσιμο απο WinXP.

Δημοσ.
Αυτό που λες δεν ισχύει καθόλου.

Δεν παιγαίνει καθόλου καρε καρε στη μετακίνηση των παραθύρων.Αντίθετα μάλιστα το σύστημα είναι ατχύτατο για τα κυβικά του επεξεργαστή και πολύ πιο ανταποκρίσιμο απο WinXP.

Δεν έχω στήσει κανένα εγώ, απλώς έχω δει σε netbooks φίλων και απογοητεύτηκα... Μάλλον τότε είναι θέμα ρυθμίσεων....

Δημοσ.
Δεν έχω στήσει κανένα εγώ, απλώς έχω δει σε netbooks φίλων και απογοητεύτηκα... Μάλλον τότε είναι θέμα ρυθμίσεων....

Η πρώτη μου επαφή με MACOSX ήταν στο msi wind u100 που έχω.

ο atom που φοράει σίγουρα δε θα κάνει κωδικοποίηση βίντεο αλλά κανείς δε θα κάνει τέτοια εργασία σε νετμπουκ. Αντίθετα στις καθημερινές δουλειές όπως ίντερνετ, pages, numbers, αναπαραγωγή βίντεο (οχι HD) ... είναι άψογος. Σε συνδυασμό δε με τα 2 gb ram και τον 320 Gb 7200rpm σκληρό που του έχω το macbook nano μου πετάει στις δουλείες που το θέλω.

Αυτό με έκανε να αγοράσω τελικά macbook.

και για να επιστρέψουμε On topic.

@_zerocool to macmini δεν μπορώ να στο προτείνω καθώς είναι overkill η τιμή του σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του. Αν δεν τον θές για κύριο desktop αλλά για δευτερεύον και έχεις λεφτά για σκότωμα πάρε τον. Υπολόγιζε στο συνολικό κόστος και πληκτολόγιο, ποντίκι, ηχέια (αν δεν έχεις ήδη), σίγουρα ram (+μάλλον απώλεια εγγύησης μετά την αναβάθμιση) και ίσως σκληρό (+ το 'ιδιο). Με την ιδέα φλέρταρα και εγώ και μάλιστα πολύ. Θα το έπαιρνα από την αμερική μαζί με το macbook που πήρα, για να το βάλω στο γραφείο αλλά τελικά το απέρριψα.

Ο imac είναι σίγουρα κάτι καλύτερο για τα λεφτά του, αλλά και εδω η γενική πρόταση είναι να περιμένεις. Δεν είναι μόνο ότι το νέο imac σχεδόν σίγουρα θα έχει υποστήριξη για ΒR, αλλά και το ότι, αν η apple συνεχίσει την πολιτική που άρχισε με το macbook, αυτό θα έχει γενικά πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά για την ίδια ή και μάλλον χαμηλότερη τιμή.

Τι θα σου πρότεινα για την περίπτωση που έχεις κανα 300άρι για ξόδεμα.

Πάρε ένα nettop στο οποίο θα έχεις βεβαιώσει ότι μπορείς να βάλεις hackintosh με πλήρη ή σχεδόν πλήρη συμβατότητα. και αργότερα προχώρα σε αγορά imac και κάνε το μικρό media center.

Hasodikis

Δημοσ.

Hasodikh σωστά αυτά που λες, αλλά δεν πάω σε hackintosh, είναι εκείνες οι λεπτομέρειες που με ώθησε να σκεφτώ για πούλημα. Media center έχω όποτε δεν χρειάζομαι άλλο pc. Οπότε απλά υπομονή για κάνα quad core imac.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...