Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο...

alcibaridis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους,

έχω λαπτοπ στο οποίο έχω 2 σκληρούς των 160gb...ο ένας ήταν σε 2 partition και ο άλλος κανονικά.σε αυτόν που ήταν σε 2 partition στο 1 partition είχα τα vista και στο άλλο είχα δεδομένα...χθες κόλλησα ιό και ο ιός αυτός μου διέγραψε το partition με τα δεδομένα! :shock: και τα partition αντί να ενωθούν και να λέει οτι ο δισκος είναι 160gb λέει οτι είναι 80gb..έκανα format αλλά πάλι ο σκληρός λέει οτι είναι 80gb!! :shock: έχετε να μου προτείνετε τη μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

μπορει να εφυγε σαν partition αλλα δεν σημαινει οτι ο δισκος ΜΟΝΟΣ του θα ξαναγινει ενα κοματι.θα πρεπει να το σβησεις και σαν logical κομματι το δευτερο partition και σαν extender και να κανεις το πρωτο resize πχ με partition magic.η αλλιως τα σβηνεις και τα 2 με format και τα ξανακανεις ενα

• Moderators
Δημοσ.
μα δε μου βλεπει καν το 2ο partition.δλδ μου λέει οτι ο σκληρός είναι 80gb αντί για 160gb...

Το partition δεν θα το δεις στο "υπολογιστης μου". Εκει δεν βλεπεις τον δισκο αλλα το 1ο partition. Θα πας στην "διαχειρηση δισκων" (Πίνακας Ελέγχου/Επιδόσεις και Συντήρηση/Εργαλεία διαχείρισης/Διαχείριση Υπολογιστή/διαχειρηση δισκων). Εκει θα δεις το partition το 2ο και πιθανον να μην θελει καν format, μπορει πχ να εχασε το γραμμα, θα κανεις μια αντιστοιχηση και θα το δει. Αλλιως θα κανεις οτι σου ειπε ο παραπανω.

Δημοσ.

Αν βάλεις το paragon partition manager ή το partition magic που λέει και ο poulinos θα τα δεις και τα δύο partitions και από εκεί μπορείς να κάνεις format, merge, resize κλπ

Δημοσ.

με το partition magic μπορώ να δω και αν έχει δεδομένα μέσα ή έχουν χαθεί;γτ είδα πριν το format ότι το 2ο partition ήταν "raw" και οχι "ntfs"

Δημοσ.

Δε μπορείς να δεις δεδομένα παρά μόνον να ενώσεις partitions, να αλλάξεις τα μεγέθη τους, να κάνεις format. Αν θέλεις από το raw partition να βρεις τα δεδομένα κοίταξε εδώ

http://www.easeus.com/datarecoverywizard/recover-raw-drive.htm

http://partition-recovery-software.blogspot.com/2009/06/raw-disk-corruption-symbols-partition.html

http://recover-raw-hard-drives.windows-data-recovery.net/

Δεν ξέρω επίσης αν το recuva μπορεί να βρει αρχεία από raw partition.

Δημοσ.

kai to raw partition δεν φενεται στο My computer παρα μονο στο disk management.απο εκει και περα για επαναφορα δεδομενων.easy recovery professioanal που επαναφερει απο raw και σε ρωταει τι λειτουργικο συστημα ειχε μεσα και παρα πολυ καλο το file scavenger

Δημοσ.

μπηκα στο disk management και μου βρισκει το partition αλλα δε μπορώ να κάνω τπτ ούτε διαμορφωση γτ μου βγαζει μνμ οτι παρουσιαστηκε σφαλμα!στο easyrecovery pro τι επιλογη να διαλέξω για να πάρω τουλάχιστον τα δεδομένα?

Δημοσ.

δοκιμασε τα.εχει ενα που λεει για raw οταν δεν υπαρχει filesystem .η μια επιλογη ειναι μονο για deleted ενω η αλλη ειναι για raw recovery.αμα της διαβασεις θα δεις.και επισης δοκιμασε και το file scavenger.πολυ καλο.εκει εχει ενα fast search αλλα εσυ θα κανεις υποχρεωτικα το Long search αφου δεν υπαρχειfilesystem

Δημοσ.

ολα ok!!έκανα recovery με easyrecovery pro και μετα με ενα αλλο πρόγραμμα απο το hiren's ξαναέφτιαξα το δίσκο με 2 partition όπως ήταν πριν.Σας ευχαριστώ για τη πολύτιμη βοηθειά σας!

Δημοσ.

και να παιρνεις backup ειτε σε dvd ειτε σε αλλο σκληρο για να μην ξαναεχεις τετοια.γιατι τωρα οκ αλλα δεν θα εισαι παντα τυχερος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...