Προς το περιεχόμενο

Ηνωμένο Βασίλειο - Τράπεζα ?

axpnet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Από Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι για ένα χρόνο στη Σκωτία.Σκέφτομαι να βγάλω μία καρτα για ΑΤΜ από εδώ και να τη χρησιμοποιώ.Οι χρεώσεις της εθνικής ( εκέι έχω λογαριασμό ) για ΑΤΜ(CIRRUS/MAESTRO) στο εξωτερικό είναι περίπου στα 1,5 ευρώ ανά 500 ευρώ. Αυτο που με απασχολεί είναι αν θα πληρώνω μόνο αυτά τα έξοδα ή αν θα πρέπει να πληρώνω και την αλλαγή του νομίσματος σε λίρες( αν ναί γνωρίζει κανείς ποιό είναι το εξτρά ποσό ? Γιατί μου είπαν είναι πιο ακριβά αν αλλάξω ευρώ σε λίρες εκεί παρά στην Ελλάδα.) Με συμφέρει να ανοίξω εδώ λογαριασμό σε λίρες για να γλιτώσω το συναλλαγμα?

Δημοσ.

Για την αλλαγη του νομισματος σε λιρες δεν χρεωνεσαι παραπανω εφ οσων τραβας χρηματα με την ελληνικη σου καρτα απο το βρετανικο ΑΤΜ. Η μετατροπη γινεται βασει της ημερίσιας ισοτιμίας. Αυτο το εξτρα ποσο που φοβασαι οτι θα χρεωθεις θα το χρεωθεις αν αλλαξεις σε ανταλλακτηρια σε αεροδρομια κλπ.

Βεβαια εγω θα σου προτεινα να ανοιξεις λογαριασμο σε μια βρετανικη τραπεζα. Θα δεις οτι ολοι εδω στο νησι κινουνται με μια χρεωστικη καρτα

Δημοσ.

Γενικά στην Αγγλία μπορείς να κινηθείς άνετα με κάρτα. Ακόμα και για 10 λίρες billing σε mini market. Χωρίς την χρέωση της ανάλυψης.

Καλό είναι να έχεις λογαριασμό Αγγλία όμως μιας και η debit card (χρεωστική) χρησιμοποιείται αρκετά.

Εκτός αν σκοπέυεις να έχεις τα μετρητά κάτω από το στρόμα :P

Δημοσ.

Απλά αν πρόκειται να χρησιμοποιείς μόνο την ελληνική κάρτα κοίτα να είναι pin & chip και όχι με μαγνητική ταινία. Εγώ πάντος άνοιξα έναν λογαριασμό HSBC και πέρνω μια φορά τα λεφτά απο την εθνική, τα βάζω στην εδώ τράπεζα και κινούμαι με αυτή την κάρτα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδή πρόκειται να πάω στο Λονδίνο για ένα 4ήμερο τις προσεχείς μέρες,θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ με απλή debit card ελληνική (alpha bank) μπορώ να κάνω ανάληψη από atm εκεί.

Δημοσ.

Και κάτι offtopic αλλά μιάς και βλέπω ότι ξέρετε:

Επειδή θα είμαι εκεί 4-8/12 και έλεγα να πάω στο emirates για τον αγώνα arsenal-stoke στις 5/12,συνήθως υπάρχει διαθεσιμότητα σε ticket booth για τον απλό κόσμο ή χρειάζονται άλλες διαδικασίες?

ευχαριστώ και sorry για το ot.

Δημοσ.

γενικα ειναι δυσκολο να βρεις εισητηρια. ψαξου οποσδηποτε απο τωρα οnline. εισητηρια με τον πατροπαραδοτο τροπο (εκδοτηριο) δεν ειδα ποτε για πρεμιερ λιγκ και ειδικα για μεγαλες ομαδες οπως η Αρσεναλ.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα γιατί πλέον θα είμαι Αγγλία για minimum 4 μήνες και ήθελα να ρωτήσω πληροφορίες για άνοιγμα λογαριασμού.

Ποια τράπεζα έχεις τις λιγότερες χρεώσεις για διατήρηση λογαριασμού?

Ποια τράπεζα έχει την μικρότερη χρέωση για μεταφορά σε ελληνικό λογαριασμό?

Ποια τράπεζα έχει το καλύτερο e-banking?

Bonus: Ποια τράπεζα έχει το καλύτερο iPhone app?

Δημοσ.

Θα είσαι φοιτητής; Αν ναι, η HSBC έχει ένα προγραμματάκι, το YouStart -ή κάπως έτσι. Με αυτό, δημιουργείς έναν λογαριασμό ο οποίος έχει δύο "όψεις", μία σε Ελλάδα και μία σε Ηνωμένο Βασίλειο. Σου βάζουν τα λεφτά από Ελλάδα σε ευρώ και τα παίρνεις on the fly από εκεί σε λίρες, χωρίς προμήθεια και πάρα πολύ καλή ισοτιμία. Εν συνεχεία, ανοίγεις και έναν λογαριασμό στο "Νησί" (προτείνω Lloyds, τόσα χρόνια τώρα είναι εγγύηση) μιας και αυτός της HSBC είναι ελληνικός και άρα δεν βολεύει για τις καθημερινές σου συναλλαγές και είσαι κομπλέ :)

Δημοσ.

Φοιτητής I wish :P been there, done that.

Τελικά άνοιξα στην HSBC UK γιατί ήταν το λιγότερο hassle (απλά ταυτότητα και γράμμα από τον εργοδότη που να αναφέρει την διεύθυνση διαμονής) μετά από RBS που ζητούσαν γράμμα από HM Customs.

Η Lloyds επίσης ρε γμτ είναι μέσα στις 3 που προτίνει η Πειραιώς που έχω Ελλάδα αλλά δεν πήγα καν.

Αυτό που με χαλάει με την HSBC είναι ότι ζητάει 17 λίρες για να κάνεις έμβασμα προς Ελλάδα! :o

Γνωρίζετε με την Lloyds πόσο είναι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...