nske Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Οποτε πλεον εχω τις εξης 2.5 επιλογες. - Μενω με τον 2.6.26 και ανεχομαι την μεγαλη καθυστερηση στην εκκινηση, προκειμενου να μην εμφανιζεται το σπαστικο μηνυμα του ndiswrapper. - Μενω με τον 2.6.30 και ανεχομαι το σπαστικο μηνυμα στην εκκινηση και μια καθυστερηση 5 δευτερολεπτων το πολυ. - Αγοραζω μια ασυρματη καρτα σε mini pci (προτιμοτερο) ή usb και ξεφορτωνομαι τον ndiswrapper προκειμενου να μεινω σε 2.6.30 χωρις το σπαστικο μηνυμα. Αλλα ποια? Ειδα αυτη στο eshop, αλλα δεν μπορω να βρω πληροφοριες για το τσιπακι τις ωστε να ξερω αν εινια συμβατη. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612323 >udev: missing sysfs features; please update the kernel or disable the kernel's CONFIG_SYSFS_DEPRECATED option; udev may fail to work correctly Μπορείς και να κάνεις αυτό που λέει το μήνυμα, δηλαδή recompile τον 2.6.30 αφού αλλάξεις τη συγκεκριμένη επιλογή στο .config του: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2960478 - Οταν μπαινω στον .30, το ρολοϊ μου παει 3 ωρες μπροστα! Αυτο φτιαχνεται ανετα με ενα ntpdate, αλλα το να κανω ntpdate χειροκινητα σε καθε boot παει πολυ. Άρα μάλλον η ώρα του BIOS έχει οριστεί σε τοπική ώρα Ελλάδας και ταυτόχρονα έχεις ορίσει η ώρα του λειτουργικού τροποποιείται κατά το Εastern European Time Timezone. Ή άλλαξε το /etc/timezone, ή άλλαξε την ώρα του BIOS (είτε από το bios είτε με την hwclock) να είναι σε UTC/GMT. http://www.debian.org/doc/manuals/system-administrator/ch-sysadmin-time.html Αλλιώς, αν έχεις μόνιμη σύνδεση στο internet, μπορείς να βάλεις τον ntpd να τρέχει αυτόματα στην εκκίνηση (αλλά είναι πρόχειρο work-around). Το μονο που μπορω να φανταστω οτι διαβαζεται σε αυτα τα 2-3 δευτερολεπτα ειναι το fstab' date=' το οποιο λεει οντως /dev/hda1! Ρωταω λοιπον: αν αλλαξω το fstab σε /dev/sda, θα προχωρησει? Αν ναι, ο "μαμα" πυρηνας θα εχει προβλημα με την παραπανω αλλαγη?[/quote'] Ναι και στα δύο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αυτο το τελευταιο "ναι" με ανησυχει, αλλα ας τα παρουμε με μια σειρα. Στο /etc/default/rcS εχω "UTC=yes", που σημαινει οτι το λειτουργικο παιρνει την ωρα του bios σαν ωρα UTC. Αν αλλαξω αυτο σε "no", στην επομενη (και σε καθε επομενη) εκκινηση το fsck θα δει οτι το timestamp του ελεγχου ειναι στο μελλον, οποτε θα μου πει να κανω ενα νεο ελεγχο χειροκινητα και δεν θα προχωρησει. Θα κανω τον ελεγχο και το fsck θα επανεκκινησει, ξαναβλεποντας το ιδιο λαθος και ξανακανοντας την ιδια διαδικασια ξανα! Το πηρα χαμπαρι πριν απο ενα μηνα, και μιας και δεν εχω dual boot εδω, το αφησα σε UTC. ># dpkg-reconfigure tzdata Current default time zone: 'Europe/Athens' Local time is now: Thu Oct 22 16:08:21 EEST 2009. Universal Time is now: Thu Oct 22 13:08:21 UTC 2009. Για τα τεκτενομενα στο desktop που εχω dual boot εχω πει παλιοτερα εδω. Για το θεμα με τις ονομασιες του σκληρου απο τον πυρηνα. Αν αλλαξω σε /dev/sdaX το fstab, μετα ισως να μην εκκινει καν ο παλιος πυρηνας κατα τα λεγομενα σου! Γενικα, το προβλημα προαχθηκε πλεον σε trial and error, αλλα δεν εχω να διαθεσω τον απαιτουμενο χρονο. Επισης σκεφτηκα να παρω τον ndiswrapper απο το stable και να δοκιμασω την τυχη μου. Κανενα live cd με προεγκατεστημενο τον ndiswrapper? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Για τα παραπάνω δεν έχω ιδέα γιατί είμαι super n00b, αλλά για την ασύρματη κάρτα που λες, εγώ πήρα αυτή: http://www.skroutz.gr/c/128/kartes-wifi-adaptores.html?keyphrase=dlink+g122 που έχει και τον πιγκουίνο στο κουτί (παρόλα αυτά ο wicd αυτή τη στιγμή μου δείχνει αυτό, ενώ pc και router είναι στο ίδιο δωμάτιο. Δεν ξέρω αν το ποσοστό ανταποκρίνεται σην πραγματικότητα. Στα vista έχω 5 στις 5 γραμμούλες σήμα). Bus 001 Device 002: ID 07d1:3c03 D-Link System DWL-G122 802.11g Adapter [ralink rt73] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Στο /etc/default/rcS εχω "UTC=yes", που σημαινει οτι το λειτουργικο παιρνει την ωρα του bios σαν ωρα UTC. Ναι, αλλά η ώρα του BIOS είναι όντως UTC (δηλαδή GMT) ή είναι ώρα Ελλάδας (δηλαδή GMT +2 +1 Daylight Saving); Αν αλλαξω αυτο σε "no", στην επομενη (και σε καθε επομενη) εκκινηση το fsck θα δει οτι το timestamp του ελεγχου ειναι στο μελλον, οποτε θα μου πει να κανω ενα νεο ελεγχο χειροκινητα και δεν θα προχωρησει. Θα κανω τον ελεγχο και το fsck θα επανεκκινησει, ξαναβλεποντας το ιδιο λαθος και ξανακανοντας την ιδια διαδικασια ξανα! Το πηρα χαμπαρι πριν απο ενα μηνα, και μιας και δεν εχω dual boot εδω, το αφησα σε UTC. Ναι, αφού είσαι 3 ώρες μπροστά από το κανονικό, όσα αρχεία τροποποιήθηκαν με αυτή την ώρα έχουν μελλοντικό timestamp. Νομίζω το fsck μπορεί να τα διορθώσει, ή απλά περίμενε να περάσουν 3 ώρες ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Χτες το βραδυ παρουσιαστηκε το ιδιο ακριβως προβλημα με την διαφορα στην ωρα και στο desktop. Το συγχρονισα με το ntpdate και στην επομενη εκκινηση εμεινε ετσι. Το ιδιο εγινε και στο laptop σημερα. Εκανα blacklist και το pcspkr και ησυχασα. Μενει τωρα το προβλημα με τις ονομασιες των σκληρων. Αν γυρισω το fstab σε uuid μηπως τα καταφερω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Καλημερα σε ολους. Αυτο θα ειναι λογικα το τελευταιο μηνυμα μου σε αυτο το θεμα. Πηρα το παραπανω ασυρματο usb stick. Το εβαλα πανω και αναγνωριστηκε κανονικα, πηρε και το interface wlan1. Αλλα δεν με συνδεει κανονικα με το ρουτερ. Οσες φορες με συνδεει ειτε αργει παρα πολυ να ανοιξει σελιδες, ακομα και την σελιδα του ρουτερ, ειτε με αποσυνδεει μετα απο 1-2 λεπτα! Δοκιμαστηκε με και χωρις wicd. Στην περιπτωση του wicd πηρα το μηνυμα "Could not establish connection to access point". Δοκιμαστηκε επισης και μεσω live cd, αυτο του sidux για εχει το ceni και γραφει απευθειας στο /etc/network/interfaces. Δεν καταφερε να συνδεθει. Εννοειται οτι τα στοιχεια που εδωσα ειναι σωστα ως το τελευταιο γραμμα. Απορια 1η: Γιατι wlan1 απο τη στιγμη που ειναι το μονο ασυρματο interface στο συστημα, εφοσον εβγαλα τον ndiswrapper? Στο live cd ηταν κανονικα wlan0. Απορια 2η: Παιζει η περιπτωση να ειναι προβληματικο το στικακι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ποιο chip φοράει (lsusb); Σε εμένα το dlink με το rt73 (rt73usb module και firmware) λειτουργεί άψογα σε 802.11g με wpa2 encryption. @ tolis_01: Στο Advanced settings επέλεξε Use dBm to measure signal strength. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 >Bus 003 Device 003: ID 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter Το εχω δοκιμασει παλιοτερα, σε pc φιλου, και δουλευε κανονικα. Μαλλον πρεπει να τον βρω να μου δωσει το δικο του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Έχεις άλλο chip. 07d1:3c03 D-Link System DWL-G122 802.11g Adapter [ralink rt73] ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:39 ---------- Δες και το παρακάτω. http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=12567 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Αυτο ειναι για 2.6.28, δηλαδη για πυρηνα 9 μηνων παλιο! Δεν θα το ειχαν φτιαξει ως σημερα? Και δεν νομιζω να ειναι τοσο "high traffic" το ανοιγμα της σελιδας του ρουτερ ή μιας σελιδας οπως το φορουμ εδω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Για κάνε ένα bug report... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.