Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτες ενδείξεις τιμών για 5970:

http://geizhals.at/eu/a481050.html

485-523 ευρώπουλα. Καθόλου άσχημα. Ανακοίνωση από ότι λένε 18 Νοεμβρίου. Μόνο που για την αρχή θα χρειστεί κανείς μεγαλύτερο δίκανο για να βρει μία. Το ευχάριστο νέο είναι ότι και μόνο αν περάσει άλλη μια κρίση βλακείας η NV δεν θα τιμολογήσει τις GF100 του χρόνου πάνω από τις τιμές αυτές.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν χθες.

Περίμενα κοντά στο 500€ την 5970(κάτω από 500 δεν το φανταζόμουν για να πω την αλήθεια) και σκεφτόμουν αν τυχόν και κάνει το λάθος η nvidia και κοστολογήσει κάπου εκεί την gf300 που και αυτό το περιμένω,θα χάσει πολύ από τις πρώτες εντυπώσεις.

Δημοσ.

Κατσε να δουμε και τα σοβαρα review για να ξερουμε που θα κινειται.:devil:

Αν και πολυ ακριβη μου φαινεται ...:-(

Δημοσ.

Πολυ ακριβη για τετοιες επιδοσεις και με ελειψη ανταγωνισμου? Εμενα παλι μου φαινεται υπερβολικα λογικη η τιμη αν σκεφτουμε τα παραπανω.

Δημοσ.
Πολυ ακριβη για τετοιες επιδοσεις και με ελειψη ανταγωνισμου? Εμενα παλι μου φαινεται υπερβολικα λογικη η τιμη αν σκεφτουμε τα παραπανω.

Οντως και εγω ετσι το βλεπω.....Μεχρι να βγει το fermi η Ati θα πουλαει αβερτα.....

Δημοσ.
με την διαθεσιμότητα που έχει @@ αβέρτα πουλάει...

Χαχα !!

Βγαζει τα ματακια της με τα ιδια τα χερακια της..:-D

Αυτη τη στιγμη που δεν υπαρχει ανταγωνισμος επρεπε να υπαρχει φουλ διαθεσιμοτητα.

Δημοσ.
με την διαθεσιμότητα που έχει @@ αβέρτα πουλάει...

Είσαι χυδαίος :Ρ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:15 ----------

Η φθηνότερη 5870 με 1 γίγα εδώ κάνει 310€ και σου φαίνονται 2*5870 πυρήνες με 2 γίγα μνήμη σε τιμή εκκίνησης στα 485€ πολλά; ΄Οχι δεν συμφιλιώθηκα ακόμα με τις διπύρηνες κάρτες γραφικών και δεν το βλέπω και να γίνεται σύντομα, απλά είναι θέμα λογικής.

Και ούτε φυσικά περιμένω η διαφορά επιδόσεων μεταξύ μιας 5900 να είναι αντίστοιχη με διπλάσιες επιδόσεις μιας 5870. Είναι χρονισμένος κάθε πυρήνας μόλις στα 725MHz oπότε κάνα +30-40% σε μέσο όρο και ουχί η σχεδόν 60% διαφορά τιμής.

Αν δεν πέφτω έξω με το τελευταίο θα πρέπει να κατεβάσει επειγόντως τις τιμές την επόμενη άνοιξη.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:22 ----------

Χαχα !!

Βγαζει τα ματακια της με τα ιδια τα χερακια της..:-D

Αυτη τη στιγμη που δεν υπαρχει ανταγωνισμος επρεπε να υπαρχει φουλ διαθεσιμοτητα.

Να πεις χαιρετίσματα τότε στην TSMC. Ο ουσιαστικός λόγος που δεν εμφανίστηκε ακόμα το GF100 είναι τα μαμημένα yields για 40G. H AMD εδώ την έχει σαφώς καλύτερα γιατί έχει πυρήνα με 2.15 δισεκατομύρια transistors & 334mm2 και όχι 3.08 δισεκατομύρια transistors & 533mm2. ΄Οσο μεγαλύτερη η πολυπλοκότητα ενός πυρήνα τόσο μικρότερες η πιθανότητες για καλύτερα yields και είναι πάντα ανά πυρήνα. Αυτή τη στιγμή τα yields για το GF100 κυμαίνονται από μονοψήφιο ποσοστό μέχρι και το δεκαπλάσιό του και αν και δεν μπορώ να σου πω αριθμό είναι σίγουρα κάτω από το 50%. Στην χειρότερη των περιπτώσεων ως τώρα που η NV μπήκε σε παραγωγή με μεγάλο πυρήνα ήταν το GT200@65nm και τα yields ξεπερνούσαν τα 60%.

Είπαμε από τα 500.000 κομμάτια που προγραμμάτιζε η AMD να πουλήσει από Οκτώβριο εώς Δεκέμβριο μέχρι τώρα ούτε το 20% δεν έφτασε ή αλλιώς λιγότερο από 100.000 παγκοσμίως. Αν συνεχίσει η TSMC να βγάζει πυρήνες με το σταγονόμετρο θα είναι πολύ τυχερή η AMD αν φτάσει τα 250.000 κομμάτια (5800 πάντα) μέχρι τα τέλη της χρονιάς σε παγκόσμια κλίμακα.

Δημοσ.
Η φθηνότερη 5870 με 1 γίγα εδώ κάνει 310€ και σου φαίνονται 2*5870 πυρήνες με 2 γίγα μνήμη σε τιμή εκκίνησης στα 485€ πολλά; ΄Οχι δεν συμφιλιώθηκα ακόμα με τις διπύρηνες κάρτες γραφικών και δεν το βλέπω και να γίνεται σύντομα, απλά είναι θέμα λογικής.

Οπως το πες. Ουτε εγω συμφιλιωθηκα με τις διπυρηνες καρτες.

Και μου φαινεται ακριβη για το λογο οτι δε θα δωσω και 500+ ευρω για μια καρτα ρε συ.

Σιγα μην τα πεταξω ετσι τα λεφτα.Ολοκληρο μισθο για μια damn fucking gpu ??

Με αυτη τη λογικη το ειπα.:-D

Δημοσ.
Οπως το πες. Ουτε εγω συμφιλιωθηκα με τις διπυρηνες καρτες.

Και μου φαινεται ακριβη για το λογο οτι δε θα δωσω και 500+ ευρω για μια καρτα ρε συ.

Σιγα μην τα πεταξω ετσι τα λεφτα.Ολοκληρο μισθο για μια damn fucking gpu ??

Με αυτη τη λογικη το ειπα.:-D

Αν πραγματικά έδινε και τις διπλές επιδόσεις μιας 5870 σε όλο το φάσμα θα το συζητούσα (έστω αν χρειαστώ και δυνατότερο τροφοδοτικό γιατί πάνω από 300W TDP θα έχει από ότι φαίνεται). Το πρόβλημά μου με ΟΛΕΣ τις ως τώρα διπύρηνες κάρτες είναι ότι η επένδυση σε αυτές (συμπεριλαμβανόμενου και δυνατότερου τροφοδοτικού) δεν αντιστοιχεί στις αυξήσεις των επιδόσεων.

Επίσης επί του θέματος: http://www.computerworld.com.au/article/325728/amd_hopes_end_gpu_shortage_by_late_november?fp=2&fpid=1

Δημοσ.
Αν πραγματικά έδινε και τις διπλές επιδόσεις μιας 5870 σε όλο το φάσμα θα το συζητούσα (έστω αν χρειαστώ και δυνατότερο τροφοδοτικό γιατί πάνω από 300W TDP θα έχει από ότι φαίνεται). Το πρόβλημά μου με ΟΛΕΣ τις ως τώρα διπύρηνες κάρτες είναι ότι η επένδυση σε αυτές (συμπεριλαμβανόμενου και δυνατότερου τροφοδοτικού) δεν αντιστοιχεί στις αυξήσεις των επιδόσεων.

Επίσης επί του θέματος: http://www.computerworld.com.au/article/325728/amd_hopes_end_gpu_shortage_by_late_november?fp=2&fpid=1

Ξεχασες να αναφερεις και το micro-stuttering

Δημοσ.
Ξεχασες να αναφερεις και το micro-stuttering

[σαρκασμός]Δεν το ξέχασα. Η Lucid θα το διορθώσει το θέμα με το μαγικό ραβδάκι της.[/σαρκασμός]

Προ ημερών μίλαγα με ένα από τους πολύ ταλαντούχους δημιουργούς παιχνιδιών και μου έλεγε ότι λύνεται με πολύ μικρό κόστος με προσθήκη ελάχιστης λογικής συνχρονισμού πριν το scan out. Το έχει ήδη μεταφέρει στις 2 εταιρίες αλλά σιγά μην του δώσουν σημασία...

Δημοσ.

Μου χαλασε η GTX295 , την αλλαζω με την ιδια και περιμενω την ανοιξη ή παω σε 5870 κ βλεπουμε?

24" μονιτορ και i7 920 cpu ...

Δημοσ.

Προσπαθησα σημερα να βρω (με τηλεφωνο) καμια 5850 (εως 250 ευρω ΜΑΧ) διαθεσιμη....τζιφος. Τι multirama, τι Media Markt, τι πλαισιο, τι e-shop, τι U-shop, τιποτα μιλαμε. Τελος του μηνα με 10ημερο του επομενου λενε.

Δεν δοκιμασα κανεναν παπασωτηριου (δεν ξερω αν φερνει hardware αλλα θα παω). Σπασιμο και αυτο, τωρα που αποφασισα να περασω στην αλλαγη αφου θα αυξηθει η τιμη και θα αργησει και το GF100.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...