phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μα έτσι κι αλλιώς δεν παίζει bottleneck με i7-920 @ 4GHz και 5870; Πού είναι το παράλογο αριβώς;
p_under Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μα έτσι κι αλλιώς δεν παίζει bottleneck με i7-920 @ 4GHz και 5870; Πού είναι το παράλογο αριβώς; η απαντηση ειναι για μενα ?
phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Όχι απαραίτητα, γενικά μιλάω. Βασικά είναι έτσι ή δεν είναι; Εγώ από πρώτο χέρι δε γνωρίζω, απλά έτσι έχω διαβάσει. Γιατί αν είναι έτσι, δε μου φαίνεται παράλογο να παίζει bottleneck με Q6600 και 5850..
outlaw star Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 o grimpr μάλλον εννοεί ότι αν έστηνε σύστημα με amd αντί intel θα του κόστιζε λιγότερο οπότε με τη διαφορά χρημάτων θα πήγαινε στην 5850...αν παίζεις σε μεγάλη ανάλυση με φίλτρα το bottleneck δε νομίζω να είναι τραγικό,οπότε δε θα υπάρχει πρόβλημα
phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Καλά ναι.. εξάλλου έχει ειπωθεί ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα fps θα είναι ούτως ή άλλως πολλά.
pcos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 δηλαδη πανω απο τα 60fps οσο πανε οι TFT (και μη βγει πάλι ο γνωστος αγνωστος να λεει οτι εχει TFT 120ΗΖ) δεν μας απασχολει τι συμβαίνει.
nikos21aek Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 αποκλείεται η καλή μας ΑΤΙ να κάνει τέτοια πράγματα, μόνο η κακιά Nvidia είναι ικανή για κάτι τέτοιο! Μπα η nvidia έχει κατευθείαν τις τιμές στον Θεό.Πιο πάνω δεν γίνεται να πάει κάθε φορά που βγάζει κάρτες.Χωρίς να έχω κάτι μαζί της.Σαν εταιρία τη σέβομαι.Απολύτως. Αφού ήταν απορίας άξιο οι 5800 χωρίς ανταγωνισμό να είναι στα 220/300$ αρχική τα +20$ μας παραξενεύουν; Μάλλον κατάλαβαν ότι θα παίζουν μόνοι μέχρι του χρόνου και είπαν να τσιμπήσουν τίποτε παραπάνω. Ο άλλος που λέει για καλά νέα χάρηκε;
Ailuros Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μπα η nvidia έχει κατευθείαν τις τιμές στον Θεό.Πιο πάνω δεν γίνεται να πάει κάθε φορά που βγάζει κάρτες.Χωρίς να έχω κάτι μαζί της.Σαν εταιρία τη σέβομαι.Απολύτως. Τα τελευταία 2 χρόνια τα λάθη και οι ηλιθιότητες (πέρα από τις συνηθισμένες) έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται στην NV και το βασικότερο πρόβλημά τους είναι ότι υπάρχει κακή επικοινωνία μεταξύ marketing & engineering. Ποιός καθόρισε την αρχική τιμή των GTX280; To marketing. Ποιός αναγκάστηκε να κάνει γενναιόδωρες μειώσεις εν ριπή οφθαλμού; To marketing. H λογική τιμολόγηση σε όλες αυτές τις αγορές είναι όταν έχεις αισθητή διαφορά από τον ανταγωνισμό να δώσεις μια αρκετά υψηλότερη τιμή, η οποία δυστυχώς είναι συνήθως δυσανάλογη της διαφοράς επιδόσεων αλλά στην 280 ήταν τόσο μικρή σε σχέση με την 4870 που το μόνο που καταφέρανε ήταν να γίνουν τσιμπούκι. Μετά υπάρχει και η πονεμένη ιστορία με το D3D10.1: marketing: we don't need 10.1 engineering: yes we do Μετά από ένα ατέλειωτο πέρα δώθε θα το βάλουμε δεν θα το βάλουμε, αποφασίστηκε να μπει το 10.1 στην σειρά GT21x@40nm από την οποία όμως ακυρώθηκαν τελικά τα high end (GT212) & performance (GT214) μοντέλα και αυτό που παρέμεινε εμφανίζεται σήμερα πετσοκομμένα σε ΟΕΜ φορητούς άντε και μερικά low end desktop chips. Το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια ο Derek Perez έφαγε πόδι το πήρε χαμπάρι κανείς; Μα γιατί άραγε; Κάτι ανάλογο και σε χειρότερο βαθμό έχει και η ιστορία Intel Larabee.... marketing: implement x86 engineering: why? marketing: because we need it... engineering: for what? Eντάξει πρόχειρο παράδειγμα είναι και αλλού υποφέρει ουσιαστικά η αρχιτεκτονική αλλά και εδώ ως δια μαγείας έφαγε πόδι ο Pat Gelsinger. Μετά τα προβλήματα της R600 είχε φάει πόδι και ο David Orton από την AMD, με την τεράστια διαφορά ότι όταν κυκλοφόρησαν την 2900 τιμολογήθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ανάλογα με τις επιδόσεις της. Παρεπιπτόντως υποψιάζομαι ότι ο Thresh ήταν σαρκαστικός και αν όντως υπάρχει αυξημένο κόστος παραγωγής από πλευράς TSMC να υπάρξει μια σχετικά μικρή αύξηση τιμών ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ 5870 να το τονίσουμε αυτό. Λογικά η ζήτηση των 5850 είναι διαμετρικά υψηλότερη από τις 5870, με αρκετά χαμηλότερη τιμή από την 5870 και μικρότερη διαφορά επιδόσεων από την τιμή στην ουσία. Η 5850 είναι ως γνωστόν μια 5870 με απενεργοποιημένες κάποιες μονάδες. Αν τώρα η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη όσο υπολογίζω δεν μου φαίνεται απίθανο να αναγκάζονται να πετσοκόψουν και υγιής πυρήνες για να καλύψουν την 5850 ζήτηση. ΄Ολα αυτά έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος και τώρα ειλικρινά με την σχέση τιμής/απόδοσης που έχει σήμερα μια 5850 και 20 ευρώ να ανέβει η τιμή της που λέει ο λόγος πάλι παραμένει μια εξαιρετικά καλή σχέση τιμής/απόδοσης. Αφού ήταν απορίας άξιο οι 5800 χωρίς ανταγωνισμό να είναι στα 220/300$ αρχική τα +20$ μας παραξενεύουν;Μάλλον κατάλαβαν ότι θα παίζουν μόνοι μέχρι του χρόνου και είπαν να τσιμπήσουν τίποτε παραπάνω. Σωστός στην πρώτη πρόταση, για την δεύτερη δες μια λογική επεξήγηση ακριβώς στην παραπάνω παράγραφο. Και για να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο: http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20091028231811_TSMC_s_40nm_Revenues_Quadruple_in_the_Third_Quarter.html H TSMC πρέπει να έβγαλε για το τρίτο τετράμηνο συνολικά περίπου 30000 wafers και φυσικά δεν πρόκειται μόνο για GPU πυρήνες και φυσικά όχι μόνο παρεγγελίες για AMD/NVIDIA. Φυσικά για Q4 τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα και η όλη υπόθεση θα ξεπεραστεί μετά τις αρχές 2010. Ο άλλος που λέει για καλά νέα χάρηκε; ΄Οταν η ζήτηση ξεπερνάει την διαθεσιμότητα είναι σαφώς καλά νέα για την AMD. Aν όντως αυξηθούν οι τιμές των 5850 (οι οποίες γίνονται όλο και σπανιότερες τον τελευταίο καιρό) κατά 20 ευρώ (Παναγία μου είναι τεράστιο το ποσό.....σαρκασμός στην νιοστή) όσους ενοχλεί ας μην τις πάρουν. Την αντάξια εναλλακτική λύση δεν ξέρω μόνο που θα βρουν αυτή τη χρονική στιγμή.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:58 ---------- δηλαδη πανω απο τα 60fps οσο πανε οι TFT (και μη βγει πάλι ο γνωστος αγνωστος να λεει οτι εχει TFT 120ΗΖ) δεν μας απασχολει τι συμβαίνει. Από την στιγμή που δύσκολα εώς ποτέ οι ελάχιστες επιδόσεις σου δεν πρόκειται να είναι σε μέσο όρο 60fps φυσικά και θα σε απασχολήσουν και οι ανώτατες επιδόσεις. Ενεργοποιώντας το vsync στην ουσία μειώνεις και τον μέσο όρο των επιδόσεων, χωρίς όμως να αυξάνονται οι ελάχιστες επιδόσεις. ΄Ολα αυτά είναι θέματα που εξετάζονται ανά περίπτωση και από πλευράς συμπεριφοράς εφαρμογής και από πλευράς δυνατοτήτων συστήματος. Κανόνα να σου καλύψει όλες τις περιπτώσεις δύσκολα θα βρεις.
activex Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Αφού ήταν απορίας άξιο οι 5800 χωρίς ανταγωνισμό να είναι στα 220/300$ αρχική τα +20$ μας παραξενεύουν; Προσωπικά δεν είναι ότι παραξενεύομαι... Αλλά δεν κρύβω την θλίψη μου, καθώς για άλλη μια φορά τα μαγικά οικονομικά του Ελληνικού μάρκετινκ θα μετατρέψουν τις 20 πατάτες σε 50 αγγούρια...κοινός τα 20$ σε 50E Μηπος εμείς να κάναμε καμιά μείωση κατ εξαίρεση ; καλά μη βαράτε! πλακίτσα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Παρεπιπτόντως υποψιάζομαι ότι ο Thresh ήταν σαρκαστικός να μην υποψιάζεσαι να είσαι σίγουρος
nikos21aek Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Παρεπιπτόντως υποψιάζομαι ότι ο Thresh ήταν σαρκαστικός Ολοφάνερο ήταν ότι ήταν σαρκαστικός.Δεν το είπα για να του την πω.Σχόλιο έκανα.. ΄Οταν η ζήτηση ξεπερνάει την διαθεσιμότητα είναι σαφώς καλά νέα για την AMD. Καλά νέα για την amd κακά νέα για τους καταναλωτές.Σιγά μην χαρώ κιόλας που έπεσε αύξηση.Αν και για την Amd εγώ το καταγράφω σαν λάθος χειρισμό έστω και επικοινωνιακό.Αν βγάζαν κατευθείαν της κάρτες σε υψηλότερη τιμή κανένας ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υπήρχε περίπτωση να τους πει ρε παιδιά τι τιμές είναι αυτές; Θα ήταν απόλυτα λογικές.Νέο προϊόν,μόνο του στην αγορά.Και όσο περνάει ο καιρός πέφτει η τιμή.Όχι το αντίθετο. Δεν μπόρεσαν δηλαδή να προβλέψουν ότι θα έχουν ζήτηση;
pcos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 ναι, εχεις δικιο. αυτο μοιαζει σαν συνδρομο κατωτεροτητας απεναντι στην NVIDIA. μετα ειδαν οτι πουλανε κατι καλυτερο πιο φθηνα απο την NV και αισθανθηκαν μαμακες. δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως
Ailuros Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Καλά νέα για την amd κακά νέα για τους καταναλωτές.Σιγά μην χαρώ κιόλας που έπεσε αύξηση.Αν και για την Amd εγώ το καταγράφω σαν λάθος χειρισμό έστω και επικοινωνιακό.Αν βγάζαν κατευθείαν της κάρτες σε υψηλότερη τιμή κανένας ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υπήρχε περίπτωση να τους πει ρε παιδιά τι τιμές είναι αυτές; Θα ήταν απόλυτα λογικές.Νέο προϊόν,μόνο του στην αγορά.Και όσο περνάει ο καιρός πέφτει η τιμή.Όχι το αντίθετο. Δεν μπόρεσαν δηλαδή να προβλέψουν ότι θα έχουν ζήτηση; Ακόμα και να προέβλεπαν την ζήτηση σωστά δεν νομίζω να μπορούσαν να προβλέψουν την ακριβή έκταση των προβλημάτων στην TSMC στα 40nm. Αν ήμουν εστιάτορας (και μιας και τα αγγούρια προφανώς είναι δημοφιλής παράδειγμα LOL) που έχει λογικές τιμές και πουλάω το τζατζίκι σε Χ τιμή, αν αύριο ο προμηθευτής μου μου διπλασιάσει την τιμή των αγγουριών έχω την επιλογή ή να κόψω το τζατζίκι απ'τον κατάλογο ή να ανεβάσω την τιμή στο τζατζίκι. Θα προτιμούσες να σου κόψει τις 5850 από το "μενού" η AMD; ναι, εχεις δικιο. αυτο μοιαζει σαν συνδρομο κατωτεροτητας απεναντι στην NVIDIA. μετα ειδαν οτι πουλανε κατι καλυτερο πιο φθηνα απο την NV και αισθανθηκαν μαμακες. δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως΄Οτι και να κάνει μια οποιαδήποτε εταιρία ποτέ δεν θα είναι ΟΛΟΙ οι κατανάλωτες απόλυτα ευχαριστημένοι. Αν τσιμπήσουν λίγο τις τιμές είναι αγιογδύτες και αν τις χαμηλώσουν έχουν σύνδρομο κατωτερότητας. Καμία εταιρία δεν γουστάρει να πουλάει με απώλειες και αν μπορεί να το αποφύγει φυσικά και θα το κάνει.
scorpion8283 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Ο Ailouros εχει δικιο (δεδομενου οτι ισχυουν τα παραπανω) Μην ξεχναμε οτι ακομα και αν το marketing αποτελει τον εξωγενη παραγοντα που επηρεαζει δραματικα τους νομους ζητησης-προσφορας, δεν σημαινει οτι σταματουν να ισχυουν... Οσο μειωνεται η προσφερομενη (παραγομενη) ποσοτητα, ή/και αυξανεται η ζητουμενη ποσοτητα, αυξανεται και η τιμη... Ή πιο απλα, αγγουρακια και τζατζικια, οπως ευστοχα αναφερθηκε προηγουμενως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.