Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ποτε υπολογιζεται να καει η λαμπα? :P

Ε δεν θα περιμένω και τόσο. ΄Οταν αρχίσει να θολώνει αναγκαστικά θα φάει πόδι.

Και εγώ κατανοώ τον Ailouros… είμαι ακόμα dual monitor με την 21” crt (στο πλάι δεξιά μου πια), και στο κέντρο μια tft της πλάκας για την ώρα.

Για forums καλό είναι το tft… αλλά η CRT ήταν και παραμένει εργαλείο.

Aliasing is a feature not a bug :P Πέρα από το τυπικό αστείο την TFT μου την έφερα στη δουλειά γιατί χρειαζόμουν περισσότερη επιφάνεια εργασίας. Κάθε άλλο παρά φτηνιάρικη ήταν και μετά από 1.5 ώρα που παιδεύω ένα (τρισδιάστατο) γράφημα με οικονομικά αποτελέσματα μου έχει πετάξει τα μάτια έξω. Εξακολουθώ να πιέζω ωστόσο για μια 5750 και άλλες 2 οθόνες ;)
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω ότι για το θέμα CRT vs TFT πρέπει να μιλήσουμε σε άλλο thread.

Από θέμα γεωμετρίας οι TFT παίρνουν άριστα ενώ οι CRT έχουν κάποιες (σχεδόν αμελητέες στα καλά μοντέλα) ατέλειες.

Από θέμα καμμένων Pixel, οι CRT νομίζω ότι δεν έχουν.

Από θέμα εύρους χρώματος (color gamut)

Mια τυπική TFT έχει 70 με 80% του NTSC ενώ μια CRT παραπάνω.

Μια καλή TFT μπορεί να φτάσει το 115% του NTSC (Dell 3008wfp)

ενώ μια LED backlight (Samsung XL24 , http://www.samsung.com/ca/consumer/detail/detail.do?group=computersaccessories&type=monitors&subtype=lcd&model_cd=LS24EDBLB/XAA) το 124% του NTSC.

Σε λογικές τιμές όποιος θέλει καλό χρώμα πάει σε CRT. Αν αντέχει η τσέπη του πάει και σε καλές LCD> Η Dell κοστίζει σχεδόν 1800€ στην Ελλάδα ενώ η samsung XL24 κοστίζει $2500 στην Αμερική.

Δημοσ.

Να θυμισω απλως (sic!) οτι υπηρχαν CRT που αγγιζαν 3.000 euroπουλα? :shock:

[προφανως και] δεν ειναι ολες ιδιες -οπως ακριβως / αλλωστε και οι TFT! :P

Παραδειγμα εξαιρετικων crt:

[ame]http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR[/ame]

[ame]http://www.amazon.com/HP-A7217A-24-CRT-Monitor/dp/B000078XLO[/ame]

(οποιος εχει τις κραταει :-))

Δημοσ.

Συμφωνώ. Μπορείς να μου βρεις μια οθόνη CRT με color gamut καλύτερο από 123% του NTSC; Με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα τίποτα.

Στο wikipedia αναφέρει ότι οι οθόνες backlit LED ξεπερνούν τις CRT σε απόδοση χρώματος.

[/topic on]

Τα πολύ μικρά μοντέλα της σειράς 5000 πότε θα κυκλοφορήσουν; Ασχολούμαι μόνο με προγραμματισμό , HD Video (δορυφορικά και MKV) και CAD. Ακόμα και τα μικρότερα μοντέλα θα με καλύψουν. Θέλω απλά να έχουν DX11 για να πειραματιστώ με τον κώδικα.

Δημοσ.
Συμφωνώ. Μπορείς να μου βρεις μια οθόνη CRT με color gamut καλύτερο από 123% του NTSC; Με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα τίποτα.

Στο wikipedia αναφέρει ότι οι οθόνες backlit LED ξεπερνούν τις CRT σε απόδοση χρώματος.

Εκεινο που μπορω να πω με σιγουρια σε σχεση με χρωματα, ειναι οτι μεχρι αρχες 2007 -μετα δεν παρακολουθησα εξελιξεις / αλλαγες-

αν δουλευες D.T.P. και ηθελες την πιστοτερη αποδοση χρωματων = αυτο που βλεπεις στην οθονη σου / αυτο που θα τυπωθει τελικα,

οι CRT ηταν η καλυτερη επιλογη -και επισης περισσοτερο ξεκουραστες για πολυημερη (οχι απλως πολυωρη!) εργασια μπροστα τους :-)

Δημοσ.

Τα πολύ μικρά μοντέλα της σειράς 5000 πότε θα κυκλοφορήσουν; Ασχολούμαι μόνο με προγραμματισμό , HD Video (δορυφορικά και MKV) και CAD. Ακόμα και τα μικρότερα μοντέλα θα με καλύψουν. Θέλω απλά να έχουν DX11 για να πειραματιστώ με τον κώδικα.

Σειρά έχουν τώρα για τον Νοέμβριο οι μεγάλες 59χ0 και σύντομα μετά θα βγάλουν τις budget GPU. Oι 5750 (νομίζω γύρω στα 120+ ευρώ) να ρωτήσω είναι πολύ ακριβές;

Θα μου συγχωρέσεις αλλά με πήραν τα γέλια όταν είπες ότι οι CRT δεν έχουν dead pixels (και είμαι σίγουρος ότι σου ξέφυγε). Πέραν τούτου αμφότεροι έχετε δίκιο ότι τουλάχιστον στις επαγγελματικές TFT το βάθος χρώματος πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα (αν και όταν πάμε σε επίπεδα HDR έχω μερικές επιφυλάξεις ακόμα αλλά δεν είναι του παρόντος). Το πρόβλημά μου δεν είναι καν αυτό. Το πρόβλημά μου γενικά είναι στο σημείο που πολλοί θεωρούν και προτέρημα: η πολύ υψηλή ευκρίνεια στις TFT. ΄Εχω ρύθμιση ευκρίνειας στην CRT οθόνη εδώ και στο ελάχιστο να ξεφύγω από το default έχω μια λογική προσομοίωση μιας τυπικής TFT ευκρίνειας. Αν το κάνω θέλω όπως σε κάθε TFT οπωσδήποτε ClearType για γραμματοσειρές (text/font antialiasing να σημειώσω) και δεν θα πρέπει να κινείται τίποτα στην οθόνη όπως video, τρισδιάστατο ή οτιδήποτε άλλο γιατί απλά η υψηλότερη ευκρίνεια προκαλεί εκείνο τον έρμο θόρυβο που καλούμε aliasing. Το γεγονός και μόνο ότι απλές γραμματοσειρές θα πρέπει να εξομαλυνθούν λέει αρκετά. Το έχω ενεργοποιημένο στην πιο ισχνύ του ρύθμιση εδώ στην CRT ακριβώς επειδή η ευκρίνεια της οθόνης δεν είναι τόσο για τον φούτσο.

Πείτε με τρελλό αλλά έχω απορρίψει κινητό γιατί στο μενού του δεν είχε font AA και ευτυχώς αποτελεί εξαίρεση.

Δημοσ.

τωρα συγνωμη αλλα τι @@ ηταν αυτη???

AMD dumps DirectX 9 card support under Windows 7

We were surprised to see that customer oriented AMD has decided to leave its all DirectX 9 supporters hanging. According to AMD's support site, its DirectX 9 cards won’t be officially supported under Windows 7.

Nvidia's new Windows 7 driver supports cards all the way to Geforce 6 that is DirectX 9.

http://www.fudzilla.com/content/view/16168/1/

Δημοσ.

Τι @@?

Δεν πήρες χαμπάρι ότι έχουμε περάσει σε Dx11 και η ίδια η Microsoft προσπαθεί να σκοτώσει τα XP εδώ και καιρό;Ακολουθεί και η Ati.

Πόσοι έχουν ακόμη στο pc τους Dx9 κάρτες γραφικών και τι παιχνίδι καινούριο αλήθεια θα μπορέσουν να παίξουν με αυτές;Πολύ τσάμπα κόπος.

Δημοσ.
Τι @@?

Δεν πήρες χαμπάρι ότι έχουμε περάσει σε Dx11 και η ίδια η Microsoft προσπαθεί να σκοτώσει τα XP εδώ και καιρό;Ακολουθεί και η Ati.

http://support.microsoft.com/lifecycle/?LN=en-gb&C2=1173

Πόσοι έχουν ακόμη στο pc τους Dx9 κάρτες γραφικών

Χμμ.. πολλοί;

Άμα είναι να βγάζουμε συμπέρασμα από τη μειοψηφία που γράφει στα forums, κλάιν..

Δημοσ.

Πριν αρχίσουν οι χρήστες να τσιρίζουν θα ήταν λογικότερο να περιμένουμε να δούμε τι σημαίνει να μην έχουν οι DX9 κάρτες WDDM1.1 υποστήριξη ακριβώς κάτω από windows7.

Τι @@?

Πόσοι έχουν ακόμη στο pc τους Dx9 κάρτες γραφικών και τι παιχνίδι καινούριο αλήθεια θα μπορέσουν να παίξουν με αυτές;Πολύ τσάμπα κόπος.

Φοβάμαι ότι αν γίνει στατιστική σε τι ποσοστό ποιάς γενιάς GPU είναι εγκατεστημένες σε PC παγκοσμίως θα βρισκόσουν μπροστά σε μια αρκετά περίεργη έκπληξη. Αμφιβάλλω αν η πραγματική πλειοψηφία είναι καν DX10.

Ωστόσο έχω την αίσθηση ότι για να φτάσει η AMD σε μια τέτοια απόφαση η διαφορά μεταξύ WDDM 1.0 & 1.1 ίσως να είναι αμελητέα για DX9 GPU, οπότε τσάμπα η φασαρία αν είναι έτσι.

Δημοσ.

Στα χαρτιά έχουν αρκετοί DX10, αλλά όχι στην πράξη. Σε κάθε υπολογιστή για γραφείο ή Internet βάζουν μια κάρτα γραφικών των 30€, η οποία μπορεί να υποστηρίζει DX10 αλλά με απαράδεκτες επιδόσεις.

Έχω μια Ati Radeon X1600XT. Σε μερικούς μήνες που θα πάω σε 5000 θα δω ουσιαστική διαφορά. Περίμενα μέχρι τώρα επειδή δεν μου χρειάστηκε κάτι καλύτερο.

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι πόσοι έχουν DX9 κάρτες αλλά πόσοι έχουν DX9 ATI κάρτες που θα σκοπεύουν να βάλουν Win7...

μην ξεχνάμε ότι οι DX9 κάρτες της ΑΤΙ είναι πριν την Radeon HD2900XT ενώ της Nvidia ακόμα και στην σειρά 9χχχ

δεν είναι κάτι το παράλογο αυτό που κάνει η ΑΤΙ

Δημοσ.
Στα χαρτιά έχουν αρκετοί DX10, αλλά όχι στην πράξη. Σε κάθε υπολογιστή για γραφείο ή Internet βάζουν μια κάρτα γραφικών των 30€, η οποία μπορεί να υποστηρίζει DX10 αλλά με απαράδεκτες επιδόσεις.

Έχω μια Ati Radeon X1600XT. Σε μερικούς μήνες που θα πάω σε 5000 θα δω ουσιαστική διαφορά. Περίμενα μέχρι τώρα επειδή δεν μου χρειάστηκε κάτι καλύτερο.

Άμα σου φαινόταν εως τώρα αρκετή η X1600XT καλύτερα μην πας σε Ati 5000.

Απλά δεν χρειάζεσαι τελευταίας γενιάς κάρτα γιατί προφανός δεν παίζεις eyecandy games.

Πάρε καμιά 4670 να σώσεις κανά πετροδόλαρο.

Και πάλι απο 4 - 5 γενιές πίσω που είσαι θα δεις διαφορές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...