phanispal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Κρυπτογραφημένη διάλεκτος.. μην εξάπτεσαι.. :Ρ
Ailuros Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Οι καλες crt ειχαν το χρωμα αλλα και την θολοτητα, ειχαν την γωνια θεασης αλλα ειχαν και την γεωμετρια τυπου optical illusions, ειχαν την αναλυση αλλα ηταν αχρηστη εκτος απο τα παιχνιδια, γιατι μετα ηθελες 3 panadol για να συνελθεις. Οποιο CRT monitor και να εχεις, πετα το και παρε ενα TFT ακομα και TN, εχει μερικα με ικανοποιητικη γωνια θεασης και η αναλυση τους μπορει να μην φτανει τα 2560x1440, αλλα τουλαχιστον μπορεις να την δουλεψεις για καθε χρηση, χωρις τα ματια σου να βλεπουν παραισθησεις μετα. Desktop δουλεύω σε 1600*1200@32bpp με 100Hz και όταν χρειαστώ πολύ υψηλή ανάλυση για photoshopping π.χ πάω στο μέγιστο 2048*1536@32bpp - 75Hz. Και όχι δεν πρόκειται να το πετάξω για υποτιθέμενες παραισθήσεις που θα έπρεπε να έχω και δεν έχω στην ουσία. ΄Εχω μέτρο σύγκρισης με αρκετές TFT στη δουλειά και είμαι σε θέση να ξέρω τι με κουράζει ακριβώς και κάτα πόσο. Το μόνο πραγματικό αρνητικό της είναι το γιγαντιαίο μέγεθος και βάρος της. Ούτε βόλτα την πάω ούτε έλλειψη χώρου έχω στο γραφείο.
pcos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 λογικο ειναι, αν δεν γνωρισεις κατι πως θα ξερεις οτι υπαρχει? π.χ. απο τοτε που εκοψα τελειως μα τελειως τις σι-αρ-τι και σπιτι και δουλεια κοπηκε μαχαιρι και το τσουξιμο στα ματια και οι πονοκεφαλοι, δεν το πιστευα αλλα εγινε
Ailuros Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 λογικο ειναι, αν δεν γνωρισεις κατι πως θα ξερεις οτι υπαρχει? Στην δουλειά δουλεύω μόνο με TFT. Και από τους περισσότερούς σας και σε ιδιωτικό και σε επαγγελματικό επίπεδο έχω αρκετά περισσότερα χρονάκια εμπειρίας. π.χ. απο τοτε που εκοψα τελειως μα τελειως τις σι-αρ-τι και σπιτι και δουλειακοπηκε μαχαιρι και το τσουξιμο στα ματια και οι πονοκεφαλοι, δεν το πιστευα αλλα εγινε Που θες να ξέρω τι χρησιμοποιεί ο καθένας και πως; Δόξα τω Θεώ ούτε από πονοκεφάλους υποφέρω και προχθές που επισκέφτηκα οφθαλμίατρο για την ανανέωση του διπλώματος 9/10 στο αριστερό και 10/10 στο δεξί. Το μόνο πράγμα που δυστυχώς με ταλανίζει αλλά δεν είναι ευτυχώς σοβαρό είναι LBBB και το μόνο που θα βοήθαγε εδώ θα ήταν να κόψω το κάπνισμα και όχι να αλλάξω οθόνη.
Razor333 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Desktop δουλεύω σε 1600*1200@32bpp με 100Hz και όταν χρειαστώ πολύ υψηλή ανάλυση για photoshopping π.χ πάω στο μέγιστο 2048*1536@32bpp - 75Hz. Και όχι δεν πρόκειται να το πετάξω για υποτιθέμενες παραισθήσεις που θα έπρεπε να έχω και δεν έχω στην ουσία. ΄Εχω μέτρο σύγκρισης με αρκετές TFT στη δουλειά και είμαι σε θέση να ξέρω τι με κουράζει ακριβώς και κάτα πόσο. Το μόνο πραγματικό αρνητικό της είναι το γιγαντιαίο μέγεθος και βάρος της. Ούτε βόλτα την πάω ούτε έλλειψη χώρου έχω στο γραφείο. Δικα σου ματια, δικα σου λεφτα, δικος σου πονοκεφαλος. Εμενα η δικια μου CRT αν και σηκωνε HD αναλυση στα 75Ηz πολλα χρονια πριν φτασουν οι TFT σε αυτο το επιπεδο την αλλαξα χωρις 2η σκεψη, με μια απλη 19αρα TFT, εδω και 6 χρονια, εχασα σε μεγιστη αναλυση, αλλα στην καθημερινοτητα την δουλευα στα 1280χ1024@120Ηz (αν θυμαμε καλα), οποτε μικρες απωλειες καπου, αλλα μονο την γεωμετρια του καθοδικου σωληνα και την θολοτητα του αναλογικου που γλυτωσα, μου φτανει.
Ailuros Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δικα σου ματια, δικα σου λεφτα, δικος σου πονοκεφαλος. Μην προσπαθείς να πείσεις κάποιον που ξέρει τι του γίνεται τι αντιλαμβάνεται και τι όχι. Εμενα η δικια μου CRT αν και σηκωνε HD αναλυση στα 75Ηz πολλα χρονια πριν φτασουν οι TFT σε αυτο το επιπεδο την αλλαξα χωρις 2η σκεψη, με μια απλη 19αρα TFT, εδω και 6 χρονια, εχασα σε μεγιστη αναλυση, αλλα στην καθημερινοτητα την δουλευα στα 1280χ1024@120Ηz (αν θυμαμε καλα), οποτε μικρες απωλειες καπου, αλλα μονο την γεωμετρια του καθοδικου σωληνα και την θολοτητα του αναλογικου που γλυτωσα, μου φτανει. Δεν ξέρω ο καθένας τι αγοράζει και ούτε με απασχολεί κιόλας στην δεδομένη περίπτωση. Και ειλικρινά βαριέμαι αυτή τη στιγμή να κάτσω να επεκτείνω κι άλλο το OT αναλύοντας μέχρι πιο βαθμό θα μπορούσε ανατομικά να κάνει διαφορά ο ρυθμός ανανέωσης και ποιά ακριβώς είναι τα προτερήματα & μειονεκτήματα της μιας πλευράς ή της άλλης. Αν πραγματικά είχα πρόβλημα δεν θα με σταματάγανε 3-4 ψωροεκατοστάρικα μπρος σε αυτό που πραγματικά αξίζει η υγεία των ματιών μου.
pcos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 ... να κόψω το κάπνισμα ... οντως φιλε μου αυτη ειναι η νο1 προτεραιοτητα. σκεψου ποσα λεφτακια θα βαλεις στην ακρη... ...για να παρεις και μια TFT
Ailuros Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 οντως φιλε μου αυτη ειναι η νο1 προτεραιοτητα. σκεψου ποσα λεφτακια θα βαλεις στηνακρη... Καμιά 50-αριά ευρώ το μήνα. ...για να παρεις και μια TFT Να πάρω και ένα ενυδρίο να βάλω μπροστά με λίγο γαλατάκι αφού γλύτωσα ως τώρα τους πονοκεφάλους αμαρτία είναι να πάω από οφθαλμικό καρκίνο με τόσο aliasing σε ότι κινείται. Στην TV να φανταστείς κάθομαι 6 μέτρα μακριά και ανέχομαι και τα αηδιαστικά φίλτρα που έχουν για να μου στρώσουν λίγο την κατάσταση. Αυτό που προφανώς δεν λέει να χωρέσει στο κεφάλι σας είναι ότι πρόκειται για πολύ συνειδητή προτίμηση και ναι αν υπήρχε σήμερα μεγάλη CRT τηλεόραση θα την έπαιρνα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από μια TFT. Ασχέτως με τις προτιμήσεις μου σε ποιότητα απεικόνισης προχθές πέταξα μια Philips 32" γιατί μετά από απότομη διακοπή ρεύματος κάηκε το τροφοδοτικό της. 200 ευρώπουλα το ανταλλακτικό του τροφοδοτικού και την χάρισα στον μάστορα μπας και χρειαστεί κάνα ανταλλακτικό. Είναι παντελώς τυχαίο βέβαια ότι τελευταία τα καταστήματα προσφέρουν επιπλέον πακέτο εγγύησης πάνω στην βασική....
outlaw star Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Που θες να ξέρω τι χρησιμοποιεί ο καθένας και πως; Δόξα τω Θεώ ούτε από πονοκεφάλους υποφέρω και προχθές που επισκέφτηκα οφθαλμίατρο για την ανανέωση του διπλώματος 9/10 στο αριστερό και 10/10 στο δεξί. Το μόνο πράγμα που δυστυχώς με ταλανίζει αλλά δεν είναι ευτυχώς σοβαρό είναι LBBB και το μόνο που θα βοήθαγε εδώ θα ήταν να κόψω το κάπνισμα και όχι να αλλάξω οθόνη. μα καλά πόσο είσαι??:lol::lol:
Razor333 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μην προσπαθείς να πείσεις κάποιον που ξέρει τι του γίνεται τι αντιλαμβάνεται και τι όχι. Απο την εμπειρια μου στην ζωη και κατ επεκταση και στα forum, η μεγαλυτερη ουτοπια ειναι να προσπαθεις να αλλαξεις την γνωμη καποιου, κυριως αν ειναι αποφασισμενος. Κουβεντα να γινεται λοιπον, να περναει η ωρα.
Delirium Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Κι αλλος, με [21"] CRT, εδω αβαδιστα, ανετα, ακουραστα
Ailuros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 μα καλά πόσο είσαι??:lol::lol: Τα επαγγελματικά ανανεώνονται κάθε 5-ετία. Απο την εμπειρια μου στην ζωη και κατ επεκταση και στα forum, η μεγαλυτερη ουτοπια ειναι να προσπαθεις να αλλαξεις την γνωμη καποιου, κυριως αν ειναι αποφασισμενος. Δεν είμαι διάδοχος του Uri Geller ή κάθε άλλου είδους τσαρλατάνος για να μπορώ να επιβάλλω στα μάτια και κατ΄επέκταση στον εγκέφαλό μου να προσπερνάει οτιδήποτε αρνητικό θα μπορούσε να επιφέρει η χρήση μιας τέτοιας οθόνης και ούτε είμαι προφανώς καμιά βιολογική/ανατομική εξαίρεση. Δεν είναι καν θέμα αποφασιστικότητας αλλά περισσότερο οποιασδήποτε φθηνοπατάτας χρησιμοποιούσες εσύ στο παρελθόν και έρχεσαι τώρα να με πείσεις ότι δεν ξέρω τι βλέπω. Για σένα οι TFT υπερτερούν έναντι των CRT και το σέβομαι και απόλυτα. Σειρά σου λοιπόν να σεβαστείς τις δικές μου προτιμήσεις και όχι να προσπαθείς να με πείσεις ότι προσποιούμαι ή λέω κάτι από καθαρό πείσμα ή αδιαλλαξία. Κουβεντα να γινεται λοιπον, να περναει η ωρα.΄Εχει παραγίνει κουραστικό το θέμα. Δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη, γιατί για 5 χρόνια τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με την συγκεκριμένη οθόνη. Πείσε τον εαυτό σου για ότι θέλεις σχετικά με το θέμα. Το να προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψή σου με αυτό τον τρόπο είναι αν μη τι άλλο αγένεια. Κι αλλος, με [21"] CRT, εδω αβαδιστα, ανετα, ακουραστα Μην το λες δυνατά γιατί μπορεί να μας πάρουν για πειραματόζωα στο τέλος.
Razor333 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Τα επαγγελματικά ανανεώνονται κάθε 5-ετία. Δεν είμαι διάδοχος του Uri Geller ή κάθε άλλου είδους τσαρλατάνος για να μπορώ να επιβάλλω στα μάτια και κατ΄επέκταση στον εγκέφαλό μου να προσπερνάει οτιδήποτε αρνητικό θα μπορούσε να επιφέρει η χρήση μιας τέτοιας οθόνης και ούτε είμαι προφανώς καμιά βιολογική/ανατομική εξαίρεση. Δεν είναι καν θέμα αποφασιστικότητας αλλά περισσότερο οποιασδήποτε φθηνοπατάτας χρησιμοποιούσες εσύ στο παρελθόν και έρχεσαι τώρα να με πείσεις ότι δεν ξέρω τι βλέπω. Για σένα οι TFT υπερτερούν έναντι των CRT και το σέβομαι και απόλυτα. Σειρά σου λοιπόν να σεβαστείς τις δικές μου προτιμήσεις και όχι να προσπαθείς να με πείσεις ότι προσποιούμαι ή λέω κάτι από καθαρό πείσμα ή αδιαλλαξία. ΄Εχει παραγίνει κουραστικό το θέμα. Δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη, γιατί για 5 χρόνια τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με την συγκεκριμένη οθόνη. Πείσε τον εαυτό σου για ότι θέλεις σχετικά με το θέμα. Το να προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψή σου με αυτό τον τρόπο είναι αν μη τι άλλο αγένεια. Μην το λες δυνατά γιατί μπορεί να μας πάρουν για πειραματόζωα στο τέλος. Παραδιδομαι κερδισες...
tmjuju Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Και εγώ κατανοώ τον Ailouros… είμαι ακόμα dual monitor με την 21” crt (στο πλάι δεξιά μου πια), και στο κέντρο μια tft της πλάκας για την ώρα. Για forums καλό είναι το tft… αλλά η CRT ήταν και παραμένει εργαλείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.