Tigran Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μια ερώτηση ολίγον άσχετου... Στο COD6 π.χ. που δεν είναι DX11 παιχνίδι, θα υπάρχει τεράστια διαφορά επιδόσεων μεταξύ των σημερινών DX10.1 καρτών και των DX11 που θα βγουν;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 προφανώς, η διαφορά στις επιδόσεις που έχει ειπωθεί μέχρι τώρα είναι βάση dx9.0c & dx10...όχι βάση του dx11
Ailuros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 DX11 θα δούμε σε παιχνίδια στο τέλος της χρονιάς... τέλος 1000 φορές μια single gpu κάρτα που είναι λίγο χειρότερη από την GTX295 παρά μια dual gpu κάρτα... Ποιάς χρονιάς ακριβώς; Κάτσε να δούμε πρώτα τα πρώτα γνήσια D3D10 παιχνίδια και τότε το συζητάμε. Βέβαια μια καλή Χ11 GPU θα πρέπει να φυσάει πρωταρχικά στα X10 παιχνίδια, όπως π.χ. η G80 σε οτιδήποτε DX9.0.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 προφανώς δεν εννοώ pure dx11 games και οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για αυτά, αρκεί να έχει dx11 "extensions"...
Ailuros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Με την προυπόθεση ότι 5870=2Χ4870 σε επιδόσεις και 330Ε τιμή, αξίζει ίσως για ένα μικρό ποσοστό "καμμένων" γκειμερς που θέλουν το καλύτερο. Δεν είπα τίποτα για κάρτες 280 και πάνω, εκεί πάμε στο "λεφτά για χάσιμο" Μια 5850 τότε που ρίχνει ενίοτε και μιας GTX285 στα αυτιά με αισθητά χαμηλότερη τιμή; Πέραν τούτου με ενοχλούν αφάνταστα οι περιγραφές και οι χαρακτηρισμοί σου. Αν δεν μπορείς να σεβαστείς τις επιλογές των άλλων μην περιμένεις να σεβαστούν και τις δικές σου. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:18 ---------- προφανώς δεν εννοώ pure dx11 games και οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για αυτά, αρκεί να έχει dx11 "extensions"... Η διαφορά ενός D3D10 παιχνιδιού και ενός D3D9.0 + D3D10 path είναι ότι στο δεύτερο οι επεκτάσεις Χ10 τρώνε τόνους παραπάνω πόρους για 2-3 σκόρπια ανεπαίσθητα εφέ. Για να μην χάσουμε την μπάλα να ξαναπώ ότι το Crysis είναι πέρα για πέρα καθαρόαιμο D3D9.0 παιχνίδι. Η περαιτέρω διακόσμηση είναι μαίανδροι των δημιουργών για να πουλήσουν κάτι της παραπάνω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 το ξέρω, αλλά πουλάει τι να κάνουμε
Age4Greeks Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μια 5850 τότε που ρίχνει ενίοτε και μιας GTX285 στα αυτιά με αισθητά χαμηλότερη τιμή; Ας περιμένουμε καλύτερα να δούμε τελικές τιμές και επιδόσεις, τα παραπάνω βασιζόταν σε υποθετικά σενάρια. Πέραν τούτου με ενοχλούν αφάνταστα οι περιγραφές και οι χαρακτηρισμοί σου. Αν δεν μπορείς να σεβαστείς τις επιλογές των άλλων μην περιμένεις να σεβαστούν και τις δικές σου. ...εχμ, ποια περιγραφή ακριβώς; και ποιος χαρακτηρισμός; ο "καμμένος"; κάπως παράξενο να το παρεξηγείς. Ακόμη πάντως κι αν ακούστηκε τόσο άσχημο ήταν αόριστο και γενικό, δεν βλέπω λόγο να το παίρνουμε στραβά. Και από που βγήκε το συμπέρασμα ότι δεν δέχομαι τις επιλογές των άλλων; συζήτηση κάνουμε για το αν και πότε θα αξίζει αναβάθμιση/αγορά νέας κάρτας με ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ τιμές και επιδόσεις. Σημασία έχει να μην είμαστε κακοί καταναλωτές, απλώς μέχρι εκεί. Το τι κάνει ο άλλος με τα λεφτά του, γούστο και καπέλο του αλλά αν θέλουμε το best value for money αλλάζει το πράμα. Εγώ αυτό ήθελα να επισημάνω.
Tenshi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Σημασία έχει να μην είμαστε κακοί καταναλωτές, απλώς μέχρι εκεί. Το τι κάνει ο άλλος με τα λεφτά του, γούστο και καπέλο του αλλά αν θέλουμε το best value for money αλλάζει το πράμα. Εγώ αυτό ήθελα να επισημάνω. Δέν έπρεπε να επεκταθείς παραπάνω,γιατί έπιασες το νόημα και ουσιαστικά το κλότσησες. Αν το value for money (το οποίο μπορεί να εκλαμβάνει διαφορετικά ο καθένας μας) δικαιολογεί χαρακτηρισμούς ώς προς τις αγορές μας,τότε πώς θα σκιαγραφούσαμε τους καταναλωτές entry level καρτών...φτωχομπινέδες;
Age4Greeks Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δέν έπρεπε να επεκταθείς παραπάνω,γιατί έπιασες το νόημα και ουσιαστικά το κλότσησες.Αν το value for money (το οποίο μπορεί να εκλαμβάνει διαφορετικά ο καθένας μας) δικαιολογεί χαρακτηρισμούς ώς προς τις αγορές μας,τότε πώς θα σκιαγραφούσαμε τους καταναλωτές entry level καρτών...φτωχομπινέδες; Μου αρέσει που κάνετε κριτική αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που επεκτάθηκε και δεν είπα σε κάποιον "Δεν έπρεπε να" ! Ώστε "Δεν έπρεπε" να επεκταθώ; και ποιος θα μου πει γιατί πρέπει ή δεν πρέπει; μήπως απαγορεύεται; μήπως ξέφυγα εσκεμμένα από το θέμα; το "δεν χρειαζότανε" θα μου ακουγότανε καλύτερο Την έννοια value for money νομίζω ότι λίγο-πολύ την καταλάβαίνουν όλοι. Τι εννοώ εγώ: Έστω ότι παίζω κυρίως παιχνίδια μέτριων απαιτήσεων πχ CoD5. Αν θέλω να παίζω σε 1680χ1050 σίγουρα δεν χρειάζομαι κάρτα 285gtx των 260Ε. Ωστόσο, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αν θέλω μπορώ να την αγοράσω (ίσως και για μελλοντική χρήση κτλ) αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν σκέφτηκα value for money => έκανα το κέφι μου; ΝΑΙ, κινήθηκα σωστα ως καταναλωτής; ΟΧΙ. Θα μπορούσα να καλύψω την ανάγκη/επιθυμία μου με 150 ευρώ; ΝΑΙ. Τώρα αν παίζω παρόμοιο παιχνίδι σε υψηλότερη ανάλυση και θέλω και φίλτρα στο φουλ και πολλά φρέιμς τότε ναι θα πάω σε κάρτα των 260Ε, αλλά δεν χρειάζεται να πάω και στα 400Ευρώ=> έκανα το κέφι μου; ΝΑΙ, κινήθηκα σωστά ως καταναλωτής; ΝΑΙ (πήρα το σχετικό value for money της κατηγορίας) Θα μπορούσα να καλύψω την ανάγκη/επιθυμία μου με 150 ευρώ ΟΧΙ. Νομίζω καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου, δεν προσπαθώ να χαρακτηρίσω κανέναν αρνητικά. Απλώς δεν μου αρέσει ο υπερβολικός ντόρος και η δημιουργία 'ψευτοαναγκών' για να τα αρπάζουνε οι επιχειρήσεις. Οι καταναλωτές των entry level δεν νομίζω ότι αγοράζουν φθηνές κάρτες επειδή πιθανόν είναι "φτωχομπινέδες". Το πιο πιθανό είναι ότι ΔΕΝ χρειάζονται ακριβότερη κάρτα.Οι περισσότεροι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΑΝ θέλουν θα μαζέψουν λίγα χρήματα και θα πάρουν κάτι καλύτερο από μια 9500GT, ωστόσο η πλειοψηφία από εμάς συνήθως παίρνουμε κάτι ακριβότερο από αυτό που χρειαζόμαστε.
Tenshi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μου αρέσει που κάνετε κριτική αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που επεκτάθηκε και δεν είπα σε κάποιον "Δεν έπρεπε να" !Ώστε "Δεν έπρεπε" να επεκταθώ; και ποιος θα μου πει γιατί πρέπει ή δεν πρέπει; μήπως απαγορεύεται; μήπως ξέφυγα εσκεμμένα από το θέμα; το "δεν χρειαζότανε" θα μου ακουγότανε καλύτερο Δέν είμαι εγώ αυτός που που θα πρέπει να απολογηθώ για το άστοχη επιλογή του όρου "καμένος" (όπως σωστά ανέφερε και ο Ailuros). Κατα τ'άλλα το νόημα το έχεις πιάσει πολύ καλά όπως αναφέρεις παρακάτω: Την έννοια value for money νομίζω ότι λίγο-πολύ την καταλάβαίνουν όλοι. Τι εννοώ εγώ: Έστω ότι παίζω κυρίως παιχνίδια μέτριων απαιτήσεων πχ CoD5. Αν θέλω να παίζω σε 1680χ1050 σίγουρα δεν χρειάζομαι κάρτα 285gtx των 260Ε. Ωστόσο, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αν θέλω μπορώ να την αγοράσω (ίσως και για μελλοντική χρήση κτλ) αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν σκέφτηκα value for money => έκανα το κέφι μου; ΝΑΙ, κινήθηκα σωστα ως καταναλωτής; ΟΧΙ.(ποιος το κρίνει αυτό και με πια κριτήρια;) Θα μπορούσα να καλύψω την ανάγκη/επιθυμία μου με 150 ευρώ; ΝΑΙ.(ίσως?) Τώρα αν παίζω παρόμοιο παιχνίδι σε υψηλότερη ανάλυση και θέλω και φίλτρα στο φουλ και πολλά φρέιμς τότε ναι θα πάω σε κάρτα των 260Ε, αλλά δεν χρειάζεται να πάω και στα 400Ευρώ=>(εξαρτάται τα φίλτρα, την ανάλυση και την οικονομική σου κατάσταση) έκανα το κέφι μου; ΝΑΙ, κινήθηκα σωστά ως καταναλωτής; ΝΑΙ (πήρα το σχετικό value for money της κατηγορίας) Θα μπορούσα να καλύψω την ανάγκη/επιθυμία μου με 150 ευρώ ΟΧΙ. Νομίζω καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου, δεν προσπαθώ να χαρακτηρίσω κανέναν αρνητικά. Απλώς δεν μου αρέσει ο υπερβολικός ντόρος και η δημιουργία 'ψευτοαναγκών' για να τα αρπάζουνε οι επιχειρήσεις. Οι καταναλωτές των entry level δεν νομίζω ότι αγοράζουν φθηνές κάρτες επειδή πιθανόν είναι "φτωχομπινέδες". Το πιο πιθανό είναι ότι ΔΕΝ χρειάζονται ακριβότερη κάρτα.Οι περισσότεροι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΑΝ θέλουν θα μαζέψουν λίγα χρήματα και θα πάρουν κάτι καλύτερο από μια 9500GT, ωστόσο η πλειοψηφία από εμάς συνήθως παίρνουμε κάτι ακριβότερο από αυτό που χρειαζόμαστε. Το γεγονός οτι οι entry level χρήστες αρέσκονται σε vga των 30 ευρώ με την λογική οτι δέν χρειάζονται κάτι παραπάνω,δίνει κάτι παραπάνω απο δικαιολογία στους enthusiast χρήστες όταν κοστολογούν το χόμπι τους στα 300~400~500 ευρώ.Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν και κατηγορίες χρηστών.Επίσης το γεγονός οτι αγοράζουμε προϊόντα που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μάς εμπεριέχει και το future proof στοιχείο.Σε αντίθετη περίπτωση θα αλλάζαμε vga ανα 6 μήνες. Αν πιστεύεις οτι ο καταναλωτής σκοτώνει χρήμα στον βομό εικονικών αναγκών,είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και θα μπορούσε να συγκριθεί με την ύπαρξη ακριβών και πολυτελών αυτοκινήτων στο ανύπαρκτης υποδομής οδικό δίκτυο της χώρας μας. Εν πάση περιπτώσει,κανένας δέν μπορεί να κρίνει τις ανάγκες που έχει ο εκάστοτε χρήστης εκ των πραγμάτων.Όπως πολύ σωστά ανέφερες,το τι κάνει ο άλλος με τα λεφτά του είναι γούστο του και καπέλο του...να συμπληρώσω και εγώ λοιπόν (όπως έχω κάνει και σε άλλο,παρόμοιο θέμα) ότι οτιδήποτε παραπάνω ακροβατεί μεταξύ κομπλεξισμού και ζηλοφθονίας.
outlaw star Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 ξεφεύγουμε απο το θέμα παίδες...εγώ να ρωτήσω αν πρώτα θα βγει η μικρή 5850 τελικά πρώτη και θα ακολουθήσει η 5870 ή θα έχουμε ταυτόχρονο launch?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 νομίζω ότι θα είναι ταυτόχρονο για αυτές τις 2
Ailuros Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Ας περιμένουμε καλύτερα να δούμε τελικές τιμές και επιδόσεις, τα παραπάνω βασιζόταν σε υποθετικά σενάρια. Το πόσο υποθετικά σενάρια είναι ακριβώς θα δείξει. ...εχμ, ποια περιγραφή ακριβώς;και ποιος χαρακτηρισμός; ο "καμμένος"; κάπως παράξενο να το παρεξηγείς. Ακόμη πάντως κι αν ακούστηκε τόσο άσχημο ήταν αόριστο και γενικό, δεν βλέπω λόγο να το παίρνουμε στραβά. Και από που βγήκε το συμπέρασμα ότι δεν δέχομαι τις επιλογές των άλλων; συζήτηση κάνουμε για το αν και πότε θα αξίζει αναβάθμιση/αγορά νέας κάρτας με ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ τιμές και επιδόσεις. Σημασία έχει να μην είμαστε κακοί καταναλωτές, απλώς μέχρι εκεί. Το τι κάνει ο άλλος με τα λεφτά του, γούστο και καπέλο του αλλά αν θέλουμε το best value for money αλλάζει το πράμα. Εγώ αυτό ήθελα να επισημάνω. Η καλύτερη τιμή/απόδοση είναι άμεσα συνδεμένη με τις ανάγκες του καθένα και δεν υπάρχει μια σταθερά που να τους καλύπτει όλους. Τι σημαίνει κακός καταναλωτής και για ποιόν ακριβώς; Για τις εταιρίες και σε επέκταση για το κράτος είμαι πραγματικά κακός καταναλωτής όταν δεν καλύπτω π.χ. ούτε τα απαραίτητα ενώ μπορώ. Το αν και κάτα πόσο τώρα σπαταλήσω αυτά που μου περισσεύουν και που ακριβώς όντως είναι αυστηρά προσωπική μου υπόθεση. Προσωπικά το Cypress δεν είναι καν μέσα στις προσωπικές μου προσδοκίες μιας και αυτό που σκοπεύω να αγοράσω θέλω να κρατήσει λίγο παραπάνω από 1 χρόνο και κάτι. εγώ να ρωτήσω αν πρώτα θα βγει η μικρή 5850 τελικά πρώτη και θα ακολουθήσει η 5870 ή θα έχουμε ταυτόχρονο launch? Η 5850 θα έχει σαφώς καλύτερη διαθεσιμότητα στην αρχή.
Age4Greeks Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 φίλε Tenshi, 1)με το θέμα του "καμμένου" νομίζω ότι κάναμε την τρίχα τριχιά, σιγά να μην απολογηθώ κιόλας, 2)για τα σχόλια σου με τα κόκκινα γράμματα είναι θέμα κοινής λογικής, δεν χρειάζεται να το αναλύσω εκτενέστερα, όποιος κατάλαβε κατάλαβε 3)η διαφορά των entry level με τους enthousiasts είναι η κυρίως η διαφορά επιδόσεων και μετά όλα τα άλλα περί ψυχαγωγίας, χόμπι κτλ 4)το future proof στοιχείο δεκτό αλλά για ένα τομέα προιόντων με κύκλο ζωής 3-4 χρόνια...πολυ σχετικό, 5)Για την αγορά αυτοκινήτων...τώρα τι θες να μου πεις, ότι -ειδικά- ο Έλληνας προκειμένου να το παίξει και λίγο καμπόσος δεν θα πουλήσει μούρη με αυτοκίνητο των 30.000 ; σίγουρα ζούμε στην ίδια χώρα; και στη τελική πως καταφέρνουμε και συγκρίνουμε κάρτες γραφικών με αυτοκίνητα μέσα σε αυτό το φόρουμ; καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες; και για τελευταία φορά, ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ, ψάχνω για value for money στην σειρά 5ΧΧΧ.
ikaruga24 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Παντως αν η 5850 οντως ειναι στα επιπεδα της GTX285 και κατω απο τα 200 ευρω μιλαμε στο πολυ ανετο πουλαω την 4870 μου και περναω σε αυτην και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα υπαρξει παιχνιδι που να μου την "γονατισει" για τουλαχιστον 1 χρονο. Εδω καλα καλα με την 4870 και δεν υπαρχει παιχνιδι που δεν εχω παιξει στα τερματα του σε 1680 αναλυση και με τουλαχιστον 4χ ΑΑ - 16χAF. Ολα εκτος απο το Crysis που θα πρεπει να βγαλω τα φιλτρα σε αυτην την αναλυση ομως δεν εχω προβλημα οταν το τρεχω στα Ultra Hight.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.