Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ναι ισως... εδω θα μου πειτε αγοραζουν ακομα C2D και C2Q :shock:

Πόση διαφορά νομίζεις αλήθεια ότι κάνει θεωρητικά ένας i7 975 σε σχέση με έναν C2D 8600 σε επιδόσεις αν πάω σε πολύ υψηλές ανάλυση με AA/AF; Tα 650 ευρώ διαφορά που έχουν προσωπικά θα τα επένδυα σε 30-άρα οθόνη.

Απλό παράδειγμα είναι και αυτό που ακριβώς θα έβαζα προσωπικά εγώ τις προτεραιότητές μου. Στα 2560*1600 4xAA/16xAF η διαφορά είναι μηδενική γιατί απλά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην GPU.

Δημοσ.
Πόση διαφορά νομίζεις αλήθεια ότι κάνει θεωρητικά ένας i7 975 σε σχέση με έναν C2D 8600 σε επιδόσεις αν πάω σε πολύ υψηλές ανάλυση με AA/AF; Tα 650 ευρώ διαφορά που έχουν προσωπικά θα τα επένδυα σε 30-άρα οθόνη.

Απλό παράδειγμα είναι και αυτό που ακριβώς θα έβαζα προσωπικά εγώ τις προτεραιότητές μου. Στα 2560*1600 4xAA/16xAF η διαφορά είναι μηδενική γιατί απλά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην GPU.

Στο GTA οσο υψηλη αναλυση και να βαλεις αν δεν εχεις quad χεσε μεσα.....

Και ειδικα αν κανεις benchmarks ο quad κανει διαφορα

• Super Moderators
Δημοσ.

το κατάλαβα, απλά πρόσθεσα ότι δεν βοηθάνε ιδιαίτερα, χρειάζονται άλλο τόσα

Δημοσ.
Στο GTA οσο υψηλη αναλυση και να βαλεις αν δεν εχεις quad χεσε μεσα.....

Και ειδικα αν κανεις benchmarks ο quad κανει διαφορα

Ξανακάνε τις δοκιμές σου σε 2560*1600 με 4xAA και το ξανασυζητάμε.

τα 650 euro διαφορά δεν βοηθάνε ιδιαίτερα στην αγορά 30αρας οθόνης
ThReSh,

΄Οντως μόνο που είναι ζήτημα χρόνου να βγούνε 26-27" οθόνες με μεγαλύτερες αναλύσεις. H Αpple ήδη έχει 27-άρα με 2560*1440 και αν θυμάμαι καλά την δίνει μόνο πακέτο με Mac σύστημα προς το παρών, αλλά είναι ξεκάθαρο που θα πάει η βαλίτσα σύντομα με τις αναλύσεις στις οθόνες.

Αν θες να στο πω αλλιώς ένας high end επεξεργαστής για μένα είναι πιο πεταμένα λεφτά από μια πολύ μεγάλη και ποιοτική οθόνη. ΄Οτι προτερήμετα βρεις σε επιδόσεις με i7 επεξεργαστές σήμερα οι ρυθμίσεις στα παιχνίδια τείνουν να είναι πάντα περισσότερο CPU παρά GPU limited.

• Super Moderators
Δημοσ.

η 27αρα της Apple αν βγει κάποτε "stand alone" όπως υπάρχει το 24αρι και το 30αρι θα κάνει κοντά στο 1000ρικο τουλάχιστον μιας και είναι Led Backlit (δες τιμές στα μοντέλα της Samsung σειρά XL που είναι backlit με καλό non TN Panel)

Δημοσ.
Pcos άνοιξε ένα thread με θέμα

"Δε καταλαβαίνω γιατί δεν αγοράζει ΟΛΟΣ ο κόσμος την τελευταία λέξη της τεχνολογίας;"

H AMD δεν υπαρχει έτσι? :devil:

απο τοτε που εβγαλε τους πολυ φθινους τρι και δυ πυρηνους,

ναι δεν καταλαβαίνω γιατι καποιος να ασχοληθει με το "πεθαμένο" 775.

και εγω 775 εχω εδω και ενα χρονο αλλα τωρα θα επερνα ΑΜ3 ή ι5.

βεβαια δεν ειναι ολοι σαν εμενα :-)

συγνωμη για το offtopic

Δημοσ.
η 27αρα της Apple αν βγει κάποτε "stand alone" όπως υπάρχει το 24αρι και το 30αρι θα κάνει κοντά στο 1000ρικο τουλάχιστον μιας και είναι Led Backlit (δες τιμές στα μοντέλα της Samsung σειρά XL που είναι backlit με καλό non TN Panel)

Ξεπερνάει τα 1600 το τελευταίο αλλά αυτό που θέλω να πω το κατάλαβες εδώ και ώρα. Σαφώς και χρειάζεται ένας δυνατός επεξεργαστής σε ένα σύστημα πέρα από κάθε αμφιβολία. Απλά όταν μιλάμε για ένα gaming PC το να ξεπεράσεις τα 2.5 άντε 3 εκατοστάρικα για επεξεργαστή κάνει την επένδυση αμφίβολη εκτός αν τρέχεις μετροπρογράμματα στα 1280 χωρίς ΑΑ για να δεις τρομακτικές διαφορές.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν διαφωνώ με την άποψή σου για τους cpu, απλά σκεφτόμουν πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αντίστοιχο 27αρι σαν της Apple

Δημοσ.
δεν διαφωνώ με την άποψή σου για τους cpu, απλά σκεφτόμουν πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αντίστοιχο 27αρι σαν της Apple

Προσωπικά θα μου πάρει χρόνο να ξεφορτωθώ την 21" CRT που έχω και γιατί ευτυχώς δεν δείχνει ακόμα σημάδια κούρασης αλλά και χάρη στην ευελιξία της. Το πιθανότερο είναι να περιμένω μέχρι τα S-PVA panel να πέσουν στα επίπεδα των σημερινών TN οπότε έχω χρόνο ακόμα.

Δημοσ.
Προσωπικά θα μου πάρει χρόνο να ξεφορτωθώ την 21" CRT που έχω και γιατί ευτυχώς δεν δείχνει ακόμα σημάδια κούρασης αλλά και χάρη στην ευελιξία της. Το πιθανότερο είναι να περιμένω μέχρι τα S-PVA panel να πέσουν στα επίπεδα των σημερινών TN οπότε έχω χρόνο ακόμα.

Οι καλες crt ειχαν το χρωμα αλλα και την θολοτητα, ειχαν την γωνια θεασης αλλα ειχαν και την γεωμετρια τυπου optical illusions, ειχαν την αναλυση αλλα ηταν αχρηστη εκτος απο τα παιχνιδια, γιατι μετα ηθελες 3 panadol για να συνελθεις.

Οποιο CRT monitor και να εχεις, πετα το και παρε ενα TFT ακομα και TN, εχει μερικα με ικανοποιητικη γωνια θεασης και η αναλυση τους μπορει να μην φτανει τα 2560x1440, αλλα τουλαχιστον μπορεις να την δουλεψεις για καθε χρηση, χωρις τα ματια σου να βλεπουν παραισθησεις μετα.

Συμφωνα με την λογικη σου, ειναι σαν να εχεις ενα συστημα με 2x opteron 870, φυσικα σε μια τεραστια μητρικη server(με το αντιστοιχο ''κουτακι'') και να λες δεν μου κανει ο i7 920, θελω τον i7-975. Και μην μου πει κανεις οτι τα TN panel δεν φτανουν με overclocking τα H-IPS, γιατι συνηθως τα ατομα που δουλευουν με τετοια monitors εχουν περισσοτερους απο εναν quadcore xeon, μια πανακριβη quadro fx κτλ, (δεν ειναι τυχαιο οτι το monitor που συζητατε ειναι της apple).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...