Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όταν μιλάμε για mainsteam DX11 nvidia λέμε για το μάρτιο?

μέχρι τότε θα έχουμε αλλάξει πάλι κάρτες...

και αναρωτιέμαι. τι τακτική είναι αυτή να βγάζουνε πρώτα τις πολύ ακριβές και ύστερα τις μεσαίας κατηγοριας?

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@grimpr

Ρε σύ δε σου κάνει καθόλου εντύπωση πως η ATI σηκώνει 3 οθόνες???

Εχει 3 εξόδους? είναι πάνω σε Matrox Triplehead ή είναι 2 καρτες 5770 σε crossfire. Χρησιμοποιεί κάποιο software triplehead σε συνδυασμό με κάποια πιο αδύναμη κάρτα για την τρίτη έξοδο οθόνης ή κάτι άλλο?

Εχεις την τάση να δημιουργείς μύθους μεσα σου.(και εγω το ίδιο, αλλά εσυ τόσο που εκνευρίζεις ακόμα και μένα):lol:

Εντωμεταξύ το συγκεκριμένο παίζει ανετότατα σε triple head και με 4770 crossfire. Oπότε ψιλοαδιάφορο το βρίσκω.

Επίσης είσαι τελείως αντιnvidias κάτι που δεν το καταλαβαίνω.

Μήπως ήθελες όταν ήσουν μικρός δε σου αγόραζαν και σου μεινε Αχti...:P

Δημοσ.

Με κολακεύεις γιαννάκη. Είμαι κάτι πολύ χειρότερο, ο επόμενος AMD επεξεργαστής σου...:lol::lol::lol:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:53 ----------

@Ailuros.

Επειδή το thread ξέφυγε και έπεσε δικαιλογημένα μαχαίρα, σου στέλνω ένα πολιτισμένο p.m.

Παίρνω πίσω τους επιθετικούς τόνους απέναντι στον Ailuro και απολογούμαι, ατυχώς προσπάθησα να κάψω τα χλωρά με τα ξερά...

Δημοσ.
όταν μιλάμε για mainsteam DX11 nvidia λέμε για το μάρτιο?

μέχρι τότε θα έχουμε αλλάξει πάλι κάρτες...

Aν έχεις πάρει σήμερα μια 58χ0 ή 57χ0 συντρέχει κανένας λόγος να αλλάξεις κάρτα την άνοιξη;

και αναρωτιέμαι. τι τακτική είναι αυτή να βγάζουνε πρώτα τις πολύ ακριβές και ύστερα τις μεσαίας κατηγοριας?
Θα' πρεπε να το είχαν αλλάξει προ πολλού αλλά επειδή όταν προγραμματίζεις αυτές τις λεπτομέρειες χρόνια πριν δεν αλλάζουν όσο περίεργο κι αν φαίνεται τελευταία στιγμή. Αν η NVIDIA ξυπνήσει από την περίεργη νιρβάνα της και μάθει ξανά τι θα πει execution ίσως στην επόμενη γενιά (και δεν εννοώ οποιοδήποτε DX11 refresh) να βγάλει πρώτα τις performance GPU και αργότερα τις high end GPU όπως θα έπρεπε.

ΥΓ: ρε συ grimako σταμάτα να απολογείσαι. Το ξεκαθαρίσαμε σε ιδιωτική βάση και ούτε γάτος ούτε ζημιά....μάλλον τον γάτο τον θέλω είναι το maskot μου ;)

Δημοσ.

Είναι το λιγότερο γκρίζα η παρουσίαση της ΑΤΙ.

Αλλά ναι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αντίστοιχα stunts.

yiannis_1 κάνε ένα search for eyefinity για τις δυνατότητες διασύνδεσης πολλαπλών οθονών.

Δημοσ.
Είναι το λιγότερο γκρίζα η παρουσίαση της ΑΤΙ.

Αλλά ναι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αντίστοιχα stunts.

yiannis_1 κάνε ένα search for eyefinity για τις δυνατότητες διασύνδεσης πολλαπλών οθονών.

Το καλύτερο είναι το slide με το "now shipping".

Δημοσ.
Θα βγει καμιά λεπτή κάρτα της σειράς 5000;

Όλες δεσμεύουν και το διπλανό τους slot, Ακόμα και η 5750.

Πολύ φοβάμαι ότι πιθανόν το φαινόμενο αυτό να ταλανίσει όλες τις DX11 κάρτες τις πρώτης γενιάς. Μόνο οι πολύ μικρές καρτούλες δεν θα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Δημοσ.

@grimpr

Ρε σύ δε σου κάνει καθόλου εντύπωση πως η ATI σηκώνει 3 οθόνες???

Εχει 3 εξόδους? είναι πάνω σε Matrox Triplehead ή είναι 2 καρτες 5770 σε crossfire. Χρησιμοποιεί κάποιο software triplehead σε συνδυασμό με κάποια πιο αδύναμη κάρτα για την τρίτη έξοδο οθόνης ή κάτι άλλο?

Εχεις την τάση να δημιουργείς μύθους μεσα σου.(και εγω το ίδιο, αλλά εσυ τόσο που εκνευρίζεις ακόμα και μένα):lol:

Εντωμεταξύ το συγκεκριμένο παίζει ανετότατα σε triple head και με 4770 crossfire. Oπότε ψιλοαδιάφορο το βρίσκω.

Επίσης είσαι τελείως αντιnvidias κάτι που δεν το καταλαβαίνω.

Μήπως ήθελες όταν ήσουν μικρός δε σου αγόραζαν και σου μεινε Αχti...:P

@thresh Ι know..για το από πάνω την έβαλα τη φώτο.

Δημοσ.
4 αλλά μόνο 3 παίζουν ταυτόχρονα :-)

Τι λέτε τώρα αυτό είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό της κάρτας αν ισχύει.

Αντε να παίξουμε κανά σιμ η κανένα fps σαν άνθρωποι (με 3 οθονούλες 22"):lol:

Μέχρι τώρα ήθελες 2 κάρτες στις οποίες η μια πήγαινε χαμένη γιατί ήταν μόνο για να βγάζει την 3η έξοδο και παίζανε ενα σωρό ασυμβατότητες ανάλογα με το chipset της μητρικής και το αν συνδύαζες Ati-Nvidia.

Αλλιώς matrox triplehead με 300+++ ε.

Προβλέπω οι simers να τις αγοράζουν σαν ζωστά καρβελάκια. :-)

Δημοσ.
Μερικές διορθώσεις μόνο κατά την ταπεινή μου άποψη:

1) Οι ελληνικές τιμές είναι που χαλάνε τόσο πολυ την αναλογία απόδοσης/τιμής...Διάβασα αρκετά reviews ξένων site, μερικά βρίσκονται και στα link που παρέθεσες και μιλάνε με πολύ καλύτερα λόγια για τις κάρτες αυτές (5770,5750). {Επίσης καλό θα ήταν να δούμε τις διαφορές των 4870 με 5770 στο νέο Dirt ή στο Aliens vs Predator, πρωτού κατατάξουμε τις κάρτες στο ίδιο επίπεδο, γιατί τώρα παίζουμε στο σπίτι της 4870...}

2) Δεν υπάρχει κατ' εμέ πιο αποτυχημένη αγορά αυτή την στιγμή απο κάρτες HD4000, και GT200... Όπως και να το κάνεις είναι μια γενιά πίσω, ασχέτως απόδοσης,και για να μην επεκταθώ παραπάνω και επαναλάβω πράγματα που όλοι γνωρίζουμε, πιστεύω καταλαβαίνεις γιατί διαφωνώ κάθετα με τις προτάσεις σου για αγορά...

Κατα τ' άλλα ένα εξαιρετικό - συγκεντρωτικό review, +1 κ απο μένα...

Φίλε Αλχημιστή, ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Πάμε στις σημειώσεις σου...

1> Για την αναλογία απόδοσης/τιμής, τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και έξω. Ο λόγος είναι πως στο εξωτερικό υπάρχουν και τα ονομαζόμενα "mail in rebates", δλδ εκπτώσεις στην τιμή του προϊόντος με την μορφή εκπτωτικών κουπονιών. Ένα γρήγορο ψάξιμο σε μεγάλους retail vendors του εξωτερικού όπως το newegg, θα σου δώσει μια ιδέα για το πως κυμαίνονται οι τιμές αυτή την στιγμή. Όπως έγραψα ήδη, ο πόλεμος τιμών ανάμεσα στις 2 εταιρίες στην προηγούμενη γενιά έχει στείλει το χρηστικό perf/$ σε πολύ μεγάλα ύψη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια τάση κανιβαλισμού του νέου hardware.

Αυτό θα αλλάξει σύντομα βέβαια, μιας και οι κάρτες της προηγούμενης γενιάς και από τις 2 εταιρίες βγαίνουν EOL (με εξαίρεση προς το παρόν των GTX295 και 4890).

Δεν θεωρώ την juniper σειρά κακή, το αντίθετο μάλιστα. Απλά είμαι λίγο προβληματισμένος με το γεγονός πως οι κάρτες βάσει των φυσικών χαρακτηριστικών τους δεν αποδίδουν σύμφωνα με τα προσδοκώμενα. Όταν έχεις ένα core περίπου σαν το RV790 με μικρότερο process και φυσικές βελτιώσεις λόγω νέας γενιάς, είναι λίγο περίεργο να έχεις αυτή την απόδοση. Προσωπικά νομίζω πως αυτό που κρατάει το juniper πίσω είναι το χαμηλό memory bandwidth (που παίζει ρόλο σε αρκετά παιχνίδια), όπως και φυσικά οι βρεφικοί drivers. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός πως οι juniper κάρτες εμφανίζονται "δαιμονισμένες" σε Xfire setups, με πολλά από αυτά να ξεπερνάνε (!?!) το 100% σε scaling απόδοσης, και να χτυπάνε στο κεφάλι single card υλοποιήσεις όπως αυτή της 5870 (και μάλιστα ΧΩΡΙΣ τα περισσότερα προβλήματα που άλλες υλοποιήσεις δίνουν σε Xfire. Η κατανάλωση είναι ίση, το ίδιο και ο θόρυβος, ενώ η τιμή εμφανίζεται ίση ή και μικρότερη).

Για την απόδοση σε αγροτεμάχια με DX11 patches όπως τα Dirt2 και AvP, μέλει να δούμε τα αποτελέσματα. Το μόνο δηλωτικό της απόδοσης του DX11 γεγονός ως τώρα, είναι η επίδοση των καρτών στο patched battleforge, όπου τσιμπάνε σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση. Αλλά συμπεράσματα όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα, δεν έχουμε τα δεδομένα που χρειάζονται...

2> Στις προτάσεις μου για αγορά νομίζω πως η μόνη περίπτωση που έδωσα συμβουλή για 4XXX και 2ΧΧ κάρτες, ήταν αν έχουμε μια 4850/250 και θέλουμε ένα οικονομικό boost σε επιδόσεις. Λόγω της μαύρης τρύπας στο line up της AMD μεταξύ top juniper και bottom cypress (είμαι περίεργος να δω αν αυτή θα καλυφθεί με κάποιο salvaged cypress στα πρότυπα της 4830 ή απλά λειτουργεί ως buffer ανάγκης ώστε να ρίξει τα MSRP η εταιρία όταν βγουν οι GF100 και σία στην αγορά), υπάρχει καταφανές κενό επιδόσεων, για το οποίο και προορίζει βραχυπρόθεσμα η AMD το RV790 ως stopgag ενάντια στις φθηνές υλοποιήσεις της GT200b σειράς.

Πρέπει να θυμόμαστε πως οι κάρτες γραφικών είναι χρηστικά εργαλεία, η απόδοση και αξία των οποίων είναι νομοτελειακά ανάλογη με τις εφαρμογές στις οποίες αυτές χρησιμοποιούνται. Το γεγονός πως έχει βγει λοιπόν καινούρια γενιά εργαλείων δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτά αξίζουν το premium που διεκδικούν, η τουλ. δεν το αξίζουν χωρίς μάχη. Ο mainstream gamer που έχει στο σύστημά του μια 250/4850, είτε θα δώσει περισσότερα λεφτά για μια 5850, είτε θα πάει σε μια φθηνή υλοποίηση του RV790/GT200b (ακόμα και μεταχειρισμένη, η δευτερεύουσα αγορά έχει βουλιάξει στις κάρτες). Και αυτό γιατί στα περισσότερα σενάρια δεν δικαιολογούν τα χαρακτηριστικά όπως και η χρήση που προτίθεται να κάνει την αγορά ενός juniper, ασχέτως γενιάς.

Αυτό θα αλλάξει σύντομα, τόσο με το EOL των παλιών καρτών όσο και την έλευση στην αγορά του "αντίπαλου" δέους (που έχει τρομπάρει λίγο σε αυτόν τον γύρο, αλλά ελπίζουμε όλοι να επιστρέψει δριμύτερο). Μέχρι τότε όμως, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές...:-)

Χαιρετούρες...^^

Δημοσ.

(είμαι περίεργος να δω αν αυτή θα καλυφθεί με κάποιο salvaged cypress στα πρότυπα της 4830 ή απλά λειτουργεί ως buffer ανάγκης ώστε να ρίξει τα MSRP η εταιρία όταν βγουν οι GF100 και σία στην αγορά)

or both

(ή και τα δύο σενάρια)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...