Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θέλεις cpu για να τρέχεις 3DMark; Ή για να κάνεις κάποια δουλειά που δε μπορείς με τον Ε6850; :Ρ

Το 3dmark είναι benchmark. Συμπεράσματα βγάζω λοιπόν γενικότερα για το σύστημα μου.

chill κάνε επειγόντως overclock!χάνεις πολλά στις default τάσεις

Δεν έχω ευχάριστες αναμνήσεις από τα προηγούμενα oc μου αλλά κάποια στιγμή θα το ξανα επιχειρήσω :P.

Nα πω επίσης πως το λειτουργικό μου είναι αρκετά επιβαρυμένο μιας και είναι 2 χρόνια παλιό.........Θα δοκιμάσω και ένα clean install να δω πως θα πάει.

Δημοσ.
μάλιστα! οποτε να σκίσω τα πτυχία μου :-D

ή μας δουλεύουν ή κάποια στιγμή θα τα φτύσει το PSU

εκτος και μιλάνε για peak 40A και το PSU είναι ικανό να τα δώσει

Δεν χρειάζεται να σκίσεις κανένα πτυχίο. Απλά βάλε την λογική σου να δουλέψει. ;)

40A στην 12αρα είναι 40Ax12v=480watt. Γνωρίζουμε πως σε power virus load (που ο χρήστης δεν θα δει ποτέ σε κανονικές συνθήκες) η κάρτα τραβάει 188watt max, δλδ 15.6Α .Και ότι τα 15.6 αυτά amps, τα μοιράζει σε PCI-e (75w/6.25A) και τα 2 6pin που παίρνουν από άλλη 12αρα (2x4.7Α).

Πως είναι δυνατόν να ιδρώσει λοιπόν τροφοδοτικό με 29A στην 12αρα; Πρέπει να βάλεις ένα σκασμό πράγματα ακόμα επάνω, και να κάνεις και OC. Ο μόνος λόγος να μην την παλέψει είναι αν μιλάμε για μουσαντένιο εντελώς κομμάτι. Και τα chieftec είναι τίμια.

Δημοσ.
το σκορ ειναι 18694 στα 1280χ1024

ολα κανονικα τα τρεχει ,και εγω πιστευα οτι θα κρασαρει αλλα μεχρι τωρα ολα οκ,14+15 Α δινει :confused: ενω ειδα οτι θελει 40Α μιν,για chieftec 450W με 0.70 efficency καλα παει.

1) Καταρχάς το combined 12V rating ενός PSU δεν ισούται με το άθροισμα των rails. Παλιότερα είχα ποστάρει μια μπακάλικη min-max μέθοδο για τον υπολογισμό του minimum maximum combined 12V. Πάντως το maximum ισούται με το άθροισμα τον rails, και είναι η περίπτωση όταν δεν υπάρχουν περιορισμοί στο συνολικό minimum wattage των 3.3-5V (ή έχουν μονό rail lol). Επίσης όσες μητρικές ακολουθούν κατά γράμμα το ATX πρωτόκολλο της Intel δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 20A ανά rail που είναι άλλος ένας περιοριστικός παράγοντας. Άσχετα αν οι περισσότερες το γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων και βλέπουμε 80ρια μονά rail (που στην ουσία είναι Ε-ΑΤΧ). Πλέον όλα τα σύγχρονα PSU έχουν dedicated rails για PCI-E οπότε έχουν εξαλειφθεί τα "sharing" προβλήματα-πατάτες του παρελθόντος (πχ να έχουν δικό τους τα molex (V2) για hd και να μοιράζονται το 12αρι (V1) η CPU-PCI-E).

2) Τα 40 Α είναι στο πολύ very safe side και έχει γίνει για τα παραπάνω καθώς και γιατί υπάρχουν πολλές παπάτζες που άλλα γράφουν και άλλα πραγματοποιούν. Επίσης μπορεί κάποιος να έχει συνδέσει πάνω OC i7,καμιά 12αρια hd's, αντλίες κτλ οπότε θέλουν να είναι καλυμμένοι. Κατά τα άλλα με κάλυψε ο Dante80.

3) P.S. Chieftec lol. Αν και για τα turbo έχω ακούσει καλά λόγια.

Δημοσ.

Περι διαθεσιμότητας:

¨

Το Πλαίσιο ενώ γράφει στο site ότι έχει άμεσα διαθέσιμες Diamond και Sapphire 5870 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα "παιδιά" τα forum!

Επειδή δεν βλέπω κάποιο φως από την nVidia λέω να κινηθώ και να πάρω την ΑΤΙ αλλά να κάνω μία χαζή ερώτηση.... PhysicX κτλ τα υποστηρίζει κανονιά στα παιχνίδια....; Επειδή λένε πως όχι.... Επίσης από drivers έχει σοβαρευτεί καθόλου η εταιρία.....;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.
PhysicX κτλ τα υποστηρίζει κανονιά στα παιχνίδια....; Επειδή λένε πως όχι....

Οχι

Επίσης από drivers έχει σοβαρευτεί καθόλου η εταιρία.....;

Στον τομέα των drivers χωλαίνει κυρίως στις multi gpu λύσεις.Αυτός ήταν και ένας λόγος που η 4870X2 δέν απέδωσε ποτέ τα μέγιστα (πέραν του ενοχλητικού 2d/3d bug).

Ελπίζω να κάνουν καλύτερη δουλειά ελέω Hemlock,αλλιώς θα "κάψουν" πάλι το καλύτερό τους χαρτί.

Δημοσ.

Δλδ όλα τα παιχνίδια παίζουν χειρότερα με τις ΑΤΙ! Κρίμα..... Άμα οι GTX295 υποστήριζαν dx11 θα είχα ήδη πάρει nVidia..... Υπομονή δλδ....

• Super Moderators
Δημοσ.
Δλδ όλα τα παιχνίδια παίζουν χειρότερα με τις ΑΤΙ!

το συμπέρασμα αυτό βγήκε από την έλλειψη physx?

Δημοσ.

Απλά λέω από την στιγμή που υπάρχουν και υπάρχουν κάρτες που τα υποστηρίζουν γιατί κάποιος να πάρει κάποια κάρτα που δεν τα υποστηρίζει; Επίσης ας πούμε ότι έχουμε 2 ίδιες κάρτες σε δύναμη και η μία τα υποστηρίζει και η άλλη όχι δεν είναι λογικά στην πρώτη να παίζει καλύτερα;

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί τα παιχνίδια που το υποστηρίζουν είναι μετρημένα στα δάχτυλα και γιατί όπως φαίνεται δεν πρόκειται να "επιζήσει", θα επικρατήσουν τα ανοιχτά πρότυπα

επίσης με physx enabled τα frames πέφτουν μιας και τα "φορτώνεται" η κάρτα γραφικών...

Δημοσ.

Με τα frames κτλ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ γιατί απλά δεν με νοιάζει. Άμα βάζω ένα παιχνίδι και παίζει καλά με το απλό μάτι δεν κοιτάω τίποτα άλλο. Τελικά αξίζει κάποιος να πάρει τώρα μία ΑΤΙ ή όχι..;

Υ.Γ. Ρωτάω για να μαθαίνω..... :-)

Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...