Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3650

Το anandtech, το techreport και άλλα sites δίνουν το σωστό νούμερο, $259.

Οκ, όπως προβλέψαμε, η κάρτα είναι δολοφόνος για το lower performance market segment. Προσωπικά περίμενα να τα πάει λίγο χειρότερα...

Έχουμε και λέμε:

120$ κάτω.

Πιο αθόρυβη.

Πιο κοντή.

Πιο κρύα.

Μέχρι και 50watt μικρότερη κατανάλωση σε load.

~10-15% χειρότερη απόδοση από την 5870.

Κλοκάρει στα επίπεδα της 5870 εύκολα.

Περίπου ~12% πιο γρήγορη από την GTX285.

Έχουμε λοιπόν επανάληψη του σκηνικού 4870-4850. Με την διαφορά πως αυτή την φορά η AMD έχει (για λίγο καιρό) και το performance crown σε μονές κάρτες.

Αυτό που μένει να δούμε είναι την τιμή στα ελληνικά μαγαζιά. Προσωπικά θεωρώ ως σωστή τιμή εκκίνησης τα 220€ (MSRP+ΦΠΑ+europe premium) αλλά με τους τυρέμπορους εδώ πέρα ποτέ δεν ξέρεις. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως η κάρτα αξίζει τα λεφτά της σε νέο build, και σίγουρα αξίζει και την αναβάθμιση για όσους έχουν 4870 512mb και κάτω. Ειδικά αν σκέφτονται την ανάλυση 1920x1200. Good times ahead...^^

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι έχουμε επανάληψη σκηνικού 4870<->4850 με τις 5870<->5850. Στην πρώτη περίπτωση είχες GDDR5 vs. GDDR3 και οι διαφορές όπου άρχιζε να στενεύει το εύρος ήταν σαφώς μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα μεταξύ 5870->5850.

Δημοσ.

Well yes, αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτή την φορά τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα man...δυστυχώς, ελλείψει ανταγωνισμού δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις τιμές...Τ_Τ

Η γνώμη σου για την κάρτα?

Δημοσ.
Well yes, αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτή την φορά τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα man...δυστυχώς, ελλείψει ανταγωνισμού δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις τιμές...Τ_Τ

Η γνώμη σου για την κάρτα?

H 5850 όντως έχει εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης. Και όχι δεν προβλέπω σύντομα ο ανταγωνισμός να έχει μια απάντηση για αυτήν ακριβώς την κατηγορία σε επίπεδο DX11.

Δημοσ.

εμενα μου φτάνει που έφτιαξαν το bug με τις GDDR5 όπου δεν γινόταν να πέσει η συχνότητα τους στο idle. τώρα είναι πολύ καλύτερα στην κατανάλωση τους, είχα φάει πικρα με την 4770 τότε.

Δημοσ.
??

Για την τιμή σε σχέση με την 5870 μιλάμε (259-379). Έτσι και αλλιώς, 285 is dead ασχέτως τιμής...

α οκ. νομισα οτι ελεγες για την GTX 285...

Δημοσ.

Αν κυμανθει εκει στα 199 με 230 το πολυ τοτε θα ειναι η επομενη value for money καρτα για τις επειδοσεις της

Και ετσι θα γινει

Δημοσ.
Αν κυμανθει εκει στα 199 με 230 το πολυ τοτε θα ειναι η επομενη value for money καρτα για τις επειδοσεις της

Και ετσι θα γινει

πες τα godfather. βεβαια εγώ θα την πάρω μόλις φτάσει τα

100e :P

Δημοσ.

αφου διαβασα το αρθρο του γκουρου θρι ντι :P πιστευω οτι ισως να ειναι το καλυτερο value for money αντε αν δουμε ποσο θα την πουλανε εδω.

Δημοσ.
πες τα godfather. βεβαια εγώ θα την πάρω μόλις φτάσει τα

100e :P

Χαχα !!

Θα περιμενεις καμποσο καιρο εως να παει 100 ευρω:P

Δημοσ.

Οταν θα την παρω αυτην την καρτα θα εχει σιγουρα κοντα 150 ευρω η εστω θα την -βρω- για τοσο. Τωρα αν τοσο πια με δελεασει η αντιπαλη μερια (με το αναλογο κοστος) θα δουμε που θα παει το σκηνικο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι η 5850 για εμενα αποτελει την μονη λογικη λυση σοβαρων επιδοσεων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...