Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλες ειναι οι ATI αλλα κατι μου λεει οτι θα την τσακιση η NVDIA.

Μια 4870 με πια καρτα της NVDIA ειναι ισαξια????

Αν ειναι να την τσακισει ενω εχει τιμη πωλησης της ταξης των 400+ ευρω τοτε αστο καλυτερα. Δεν ειμαστε πλεον σε φαση που το software μπορει να αξιοποιησει σωστα το hardware. Βρες μου εσυ ποσα παιχνιδια δεν παιζουν σωστα με μια απλη 4870 η GTX260 των 130 - 150 ευρω και θα σου πω "οκ εχεις δικιο, πρεπει να αναβαθμισουμε".

Οι εποχες που οι high end καρτες ηταν και οι μοναδικες που ετρεχαν -σωστα- τα παιχνιδια εχουν τελειωσει. Πλεον με μια middle performance καρτα εισαι καλυμενος. Ακομα και η 4850 που εβαλα προσφατα στο μηχανημα της αδερφης μου με εχει εντυπωσιασει απο τις επιδοσεις της δεδομενου οτι την αγορασα μολις 88 ευρω.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
H τηλεοπτικη ταινια φιλε μου Thresh ειναι απο μονη της b καθοτι δεν εχει ψηφιακο σημα αν εννοεις αυτο .Απο τις 40'' και πανω δε το τηλεοπτικο σημα σε ολες φενεται χαλια .Δεν ειναι θεμα τηλεορασης..Πες του να σου βαλει ενα blu-rayaki να δεις πως θα το βλεπεις καλυτερα και απο ζωντανο .

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=312648

χωρίς τα 100hz πάντως ήταν μια χαρά, διάβασε να καταλάβεις τι εννοούμε

Δημοσ.

WINS στον τομεα τιμης - αποδοσης. Σε απολυτες τιμες η Nvidia θα εχει για αλλη μια φορα το πανω χερι αλλα οσοι τις επιλεξουν κατα πασα πιθανοτητα θα πληρωσουν τον κουκο αηδονι για επιδοσεις καλυτερες της ταξης 1 - 5% (στην αντιστοιχη κατηγορια) και οχι για ολα τα παιχνιδια + το premium των Nvidia καρτων.

Δεν ξερω για εσας αλλα εγω ειτε παιζω ενα παιχνιδι με 60 frames ειτε με 150 διαφορα δεν βλεπω. Αρα αν μια 5850 παιζει ενα παιχνιδι στα 80 frames και η GTX360 στα 120 δεν θα με ενδιαφερει και πολυ.

Δημοσ.

Για αυτο και εγω επελεξα AMD και ΑΤΙ!!!!!πιο φτηνες και μια χαρα σε επιδωσεις.απλα δε νομιζω να κατσει ετσι η NVIDIA!!!!

γιατι τοσο ακρηβες ομως οι NVIDIA???οπως και η Intel!!!!!

σιγα τη διαφορα που θα δεις στα 120 frames με 60 ειναι μια χαρα το game.απλα θα ηθελα να ειχε η ΑΤΙ λιγο καλητερους drivers!!

Δημοσ.
Για αυτο και εγω επελεξα AMD και ΑΤΙ!!!!!πιο φτηνες και μια χαρα σε επιδωσεις.απλα δε νομιζω να κατσει ετσι η NVIDIA!!!!

γιατι τοσο ακρηβες ομως οι NVIDIA???οπως και η Intel!!!!!

σιγα τη διαφορα που θα δεις στα 120 frames με 60 ειναι μια χαρα το game.απλα θα ηθελα να ειχε η ΑΤΙ λιγο καλητερους drivers!!

Για 3D ομως θες 120 fps 60 για το καθε ματι......

Δημοσ.
Μια χαρα ειναι οι Drivers της ΑΤΙ. Αφηστε την προιστορια στην ακρη.

Ε τωρα την παλευουν θυμαμαι μολις ειχε βγει η 4870χ2 ολοι θελαν να την πουλησουν λογω drivers.....

Δημοσ.
WINS στον τομεα τιμης - αποδοσης. Σε απολυτες τιμες η Nvidia θα εχει για αλλη μια φορα το πανω χερι αλλα οσοι τις επιλεξουν κατα πασα πιθανοτητα θα πληρωσουν τον κουκο αηδονι για επιδοσεις καλυτερες της ταξης 1 - 5% (στην αντιστοιχη κατηγορια) και οχι για ολα τα παιχνιδια + το premium των Nvidia καρτων.

Μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή ακόμα να δούμε τις επιδόσεις στο τρισδιάστατο και μετά να φτάσεις σε οποιαδήποτε συμπεράσματα; Τα πράγματα δεν είναι πια τόσο ιδανικά για την ΑΤΙ και αν γυρίσεις το χρόνο πίσω και ψάξεις τα αρχεία θα δεις πόσο νωρίς το είχα αναφέρει. 3 βασικοί λόγοι:

1. Αμφότερες εταιρίες πλέον παρασκευάζουν στα 40nm δηλαδή στο ίδιο πρωτόκολλο παρασκευής.

2. Αμφότερες εταιρίες χρησιμοποιούν GDDR5.

3. H ATI παρέμεινε σε μια ξαναζεσταμένη σούπα με DX11 σαν τη μύγα που χαχανίζει στην άκρη του πιάτου σου (μα πως να μείνει κάποιος σοβαρός έτσι που τρως μου λες; ) και ο ανταγωνισμός έκανε βαθιές τομές στην αρχιτεκτονική της.

Δεν ξερω για εσας αλλα εγω ειτε παιζω ενα παιχνιδι με 60 frames ειτε με 150 διαφορα δεν βλεπω. Αρα αν μια 5850 παιζει ενα παιχνιδι στα 80 frames και η GTX360 στα 120 δεν θα με ενδιαφερει και πολυ.
Κακό πράγμα οι γενικεύσεις και ειδικά αυτές που βασίζονται σε ημιμάθια. Παίζει μεγαλύτερο ρόλο πως διακυμαίνονται οι επιδόσεις σε ένα παιχνίδι και ειδικότερα οι ελάχιστες επιδόσεις παρά ο μέσος όρος για να καθορίσεις σε πραγματικό χρόνο ομαλότερες επιδόσεις.

Αν η μια κάρτα μου δώσει μεν 80 μέσο όρο αλλά έναν μεγάλο αριθμό ελάχιστων επιδόσεων κάτω των 15 fps με μέγιστες επιδόσεις να φτάνουν τα 300fps έχεις ένα καρδιογράφημα επιδόσεων στο τέλος που αναρωτιέσαι αν ο ασθενής είναι ζωντανός.

Αν όμως στο ίδιο παιχνίδι μια άλλη κάρτα σου δώσει 120 μέσο όρο με ελάχιστες ποτέ κάτω από τα 30 και μέγιστα στα 150 έχεις σαφώς ομαλότερες επιδόσεις.

Τώρα βέβαια στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν συνήθως τέτοιου είδους αποκλίσεις μεταξύ διαφόρων GPUs αλλά είναι απλά ένα θεωρητικό παράδειγμα για να σου δείξω ότι ένας στείρος αριθμός ποτέ δεν λέει όλη την ιστορία άσχετα ποιός φτάνει στον μεγαλύτερο και ποιός στον μικρότερο.

Τέλος σαφώς και βλέπεις διαφορά μεταξύ 60 & 150 fps σε οποιοδήποτε interactive παιχνίδι. Εκτός βέβαια αν είσαι θύμα και εσύ του μύθου ότι το ανθρώπινο μάτι βλέπει μόνο τόσα καρέ ανά δευτερόλεπτο. ΄Ελα μου ντε που δεν το καταλαβαίνεις από εκεί όμως ;)

Δημοσ.

Κοιταξε γνωριζω οτι εχει μεγαλυτερη σημασια τα lowest framerate αλλα οπως ειπες τετιου ειδους διακυμανσεις δυσκολα να βρεις και δεδομενου οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την παλια μου 4870 και αν και η σειρα 58χχ ειναι κλασσικο αναζεσταμενο φαγητο με καποιες περισσοτερες λειτουργιες και features ειναι απλα -καθαρα θεμα τιμης και μονο- η ποιο λογικη λυση εν καιρο ομως, παντα με τα δικα μου δεδομενα.

Οπως λες μπορουμε να περιμενουμε για ενα εντελως νεο hardware που ουτως η αλλως θα εκανα απλα επειδη μιλαμε για Nvidia ειμαι ηδη σχεδον σιγουρος για την τιμολογιακη πολιτικη της. Οποιες και αν ειναι οι επιδοσεις, που περιμενω ουτως η αλλως να ειναι καλυτερες απο την σειρα 58χχ, οι τιμες δεν θα ειναι εκει που θελω. Σκεψου και τι ειπα παραπανω, οτι μια 4870 σε αναλυση 1680 και 4χ ΑΑ και 16χ ΑF παιζω τα παντα (απο αυτα που με ενδιαφερουν και δεν ειναι λιγα) με υψηλο framerate χαλαρα πολυ πανω απο 60 χωρις τεραστιες διακυμανσεις.

Και ναι εχεις δικιο οτι δεν ειναι μονο το framerate που βλεπεις για το θεμα "smooth" γιατι και το Fallout 3 το τρεχω στα 100+ frames και φενεται να μην εχει τετοια αποδοση. Ακριβως το αντιθετο δηλαδη που εχω το Unreal 3 κλειδωμενο στα 60 (και αυτο το παιχνιδι ειναι πραγματικα εντυπωσιακο γιατι δεν παιζει καθολου με το framerate) και τρεχει λες και του εχεις βαλει νεφτι στον κωλο και πραγματικα smooth.

Και αν η 5850 οπως ειπε ο Thresh παραπανω ειναι στο περιπου στα 180 ε τοτε δεν εχω λογο να κοιταξω κατι περισσοτερο. Ειναι και θεμα αντιληψης και το τι χρειαζεσαι ρε συ Ailure. Δεν εχω ορεξη να σκαω λεφτα για κατι που μαλλον δεν χρειαζομαι.

Δημοσ.
Κοιταξε γνωριζω οτι εχει μεγαλυτερη σημασια τα lowest framerate αλλα οπως ειπες τετιου ειδους διακυμανσεις δυσκολα να βρεις και δεδομενου οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την παλια μου 4870 και αν και η σειρα 58χχ ειναι κλασσικο αναζεσταμενο φαγητο με καποιες περισσοτερες λειτουργιες και features ειναι απλα -καθαρα θεμα τιμης και μονο- η ποιο λογικη λυση εν καιρο ομως, παντα με τα δικα μου δεδομενα.

Οπως λες μπορουμε να περιμενουμε για ενα εντελως νεο hardware που ουτως η αλλως θα εκανα απλα επειδη μιλαμε για Nvidia ειμαι ηδη σχεδον σιγουρος για την τιμολογιακη πολιτικη της. Οποιες και αν ειναι οι επιδοσεις, που περιμενω ουτως η αλλως να ειναι καλυτερες απο την σειρα 58χχ, οι τιμες δεν θα ειναι εκει που θελω. Σκεψου και τι ειπα παραπανω, οτι μια 4870 σε αναλυση 1680 και 4χ ΑΑ και 16χ ΑF παιζω τα παντα (απο αυτα που με ενδιαφερουν και δεν ειναι λιγα) με υψηλο framerate χαλαρα πολυ πανω απο 60 χωρις τεραστιες διακυμανσεις.

Και ναι εχεις δικιο οτι δεν ειναι μονο το framerate που βλεπεις για το θεμα "smooth" γιατι και το Fallout 3 το τρεχω στα 100+ frames και φενεται να μην εχει τετοια αποδοση. Ακριβως το αντιθετο δηλαδη που εχω το Unreal 3 κλειδωμενο στα 60 (και αυτο το παιχνιδι ειναι πραγματικα εντυπωσιακο γιατι δεν παιζει καθολου με το framerate) και τρεχει λες και του εχεις βαλει νεφτι στον κωλο και πραγματικα smooth.

Και αν η 5850 οπως ειπε ο Thresh παραπανω ειναι στο περιπου στα 180 ε τοτε δεν εχω λογο να κοιταξω κατι περισσοτερο. Ειναι και θεμα αντιληψης και το τι χρειαζεσαι ρε συ Ailure. Δεν εχω ορεξη να σκαω λεφτα για κατι που μαλλον δεν χρειαζομαι.

+1111

Xανουμε λιγο την μπαλα απο τον ενθουσιασμο και δεν βλεπουμε τις πραγματικες μας αναγκες...

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς ότι ο καθένας δεν θα πρέπει να κινείται - αγοράζει με τα δικά του δεδομένα ίσα ίσα το αντίθετο. Εγώ προσωπικά έχω από το 2006 να αγοράσω κάρτα γραφικών και όταν έλεγα τότε ότι τα 650 ευρώπουλα που έσκασα τότε θα μου κρατήσουν περισσότερο από 2 χρόνια με θεωρούσαν ονειροπόλο. Το ίδιο είχε συμβεί και με την πάλαι ποτέ 9700PRO.

Aμφότερες εταιρίες έχουν και θα έχουν λύσεις για όλα τα πορτοφόλια και τις απαιτήσεις. Η 5870Χ2 θα είναι στα $549 (MSRP) και να είσαι σίγουρος ότι θα βρει εξίσου αγοραστές όσο και μια GF100.

Σαφώς. Το μόνο που προσπαθώ να σου πω είναι ότι μυρίζομαι άλλο ένα διαμάντι στην GF100. Αν ισχύει θα ξηλωθώ και θα ξέρω ότι θα μου κρατήσει πάλι μέχρι την επόμενη τεχνολογική γενιά. ΄Αλλη προσέγγιση, άλλα γούστα και κόλπα. Και αν οι διαφορές ήταν μόλις στο 5% δεν θα την κάναμε καν αυτή τη συζήτηση γιατί από εκεί ξεκινήσαμε.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:30 ----------

Δε παιζεσαι με τιποτα!!!!!!!ουτε κατασκευαστεις να ησουνα χωρις πλακα!!!!

Μάλλον φταίει ότι έχω ελαχιστοποιήσει τα ορθογραφικά λάθη :devil:

Δημοσ.

Για όσους ενδιαφέρονται, να μην ξεχνάμε πως η 380 είναι enthusiast κάρτα των 400€. Αν δεν είστε στην αγορά για αυτό το market segment, ποσώς σας ενδιαφέρει η απόδοσή της.

Το performance crown σήμερα έχει λιγότερη σημασία από όσο ποτέ άλλοτε και αυτό συμβαίνει λόγω της οικονομικής κρίσης, της αναντιστοιχίας ποιότητας software---<hardware αλλά και των σαρωτικών και διαρθρωτικών αλλαγών μέσα στην ίδια την αγορά όσον αφορά την τμηματοποίησή της. Το ζήτημα είναι να το καταλάβουν αμφότερες οι εταιρίες....

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά παίδες. Αυτή την στιγμή, η 5850 είναι κάρτα που με μια αρχική τιμή 200-220€ θα σκοτώσει, ασχέτως τι κάνει η nvidia. Ακόμα καλύτερα, Οι δύο κάρτες Juniper που περιμένουμε (μέσα στα 100-200€) θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικές.

Το καλύτερο σενάριο για την αγορά είναι να μας δώσει η nvidia μια κάρτα που γίνεται downsized στα 300€ (GT360?), πιέζοντας έτσι τις τιμές της 5870 (άρα και της 5850) προς τα κάτω λόγω καλύτερων επιδόσεων. Το συμφέρον μας είναι η απάντηση της nvidia στην σειρά 5ΧΧΧ να είναι δυνατή, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο αυτή την στιγμή, γιατί από τις πληροφορίες που έχουμε δεν υπάρχει ισοδύναμη απάντηση νέας γενιάς για τα χαμηλότερα market segments. Από αυτά που γνωρίζουμε η nvidia θα παίξει εκεί με GT200 respins, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα απάντηση της πράσινης με DX11 δουλειές στο πεδίο 40-240€.

Μια τέτοια εξέλιξη θα πιέσει καθοδικά τις τιμές για ολόκληρη την αγορά, και αυτό θα είναι ευεργετικό τόσο για τον ανταγωνισμό, όσο και για τις τσέπες μας. Το μεγάλο παιχνίδι δε, θα παιχτεί περισσότερο στα performance/watt ratios των υλοποιήσεων, μιας και αυτά είναι που θα ορίσουν το ταβάνι της αγοράς (λόγω των περιορισμών που θα υπάρξουν στις x2 κάρτες). Κοντός ψαλμός αλληλούια, προσδοκούμε τα καλύτερα...:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...