Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε οποιοδήποτε νέο παιχνίδι βάλεις SSAA, θα δεις το framerate να χορεύει ζεϊμπέκικο :P.

Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις AA στο GTA4 και σε όσα παιχνίδια δεν υποστηρίζουν MSAA. Κυρίως δηλαδή σε αυτά που διαθέτουν deferred lighting (προσπερνάω τα κόλπα που έχουν κάνει σε μερικούς τίτλους αλα Bioshock που το MSAA δουλεύει σε συγκεκριμένα αντικείμενα μονάχα). Αν έβγαινε ειδική έκδοση του ENBseries και για το GRAW2 θα πετούσα στα σύννεφα μιας και το force του SSAA από το nHancer δεν δουλεύει.... αλλά δεν :-(

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σε οποιοδήποτε νέο παιχνίδι βάλεις SSAA, θα δεις το framerate να χορεύει ζεϊμπέκικο :P.

Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις AA στο GTA4 και σε όσα παιχνίδια δεν υποστηρίζουν MSAA. Κυρίως δηλαδή σε αυτά που διαθέτουν deferred lighting (προσπερνάω τα κόλπα που έχουν κάνει σε μερικούς τίτλους αλα Bioshock που το MSAA δουλεύει σε συγκεκριμένα αντικείμενα μονάχα). Αν έβγαινε ειδική έκδοση του ENBseries και για το GRAW2 θα πετούσα στα σύννεφα μιας και το force του SSAA από το nHancer δεν δουλεύει.... αλλά δεν :-(

John2gr εσυ με c2d και 295 δεν εχεις καθολου bottleneck?

Δημοσ.
Το ποστ που παρεθεσα παραπανω για την υλοποιηση της ASUS το ειδες?

ναι το έχω δει αλλά και πάλι..το 38% που λέει είναι προφανώς σε σχέση με τα στοκ ρολόγια...και χωρίς το voltage tweak το ότι θα υπερχρονίζονται μέχρι κάποιο βαθμό αυτό είναι δεδομένο..οπότε αυτή η διαφορά θα είναι μικρότερη...άσε που η κάρτα της asus στο πλαίσιο δεν ξέρουμε αν ανήκει σε αυτή τη σειρά...όπως και να έχει πάντως προτιμώ να γλυτώσω τα 70 ευρά και ας έχω και ένα 10% μικρότερες επιδόσεις...(και αν...) στο κάτω-κάτω στάνταρ θα υπάρχει κάποιο tweakling μέσω bios...και αυτά τα λεφτά θα προτιμήσω να τα δώσω αργότερα πχ για καλύτερη ψύξη

Δημοσ.

θα ηταν καλο για μενα που σκεφτομαι να αγορασω μια GTX295 στα 450 ευρο , να αγορασω τελικα 2x5850 αντι για μια 5870 ?

εχω γραψει εδω το συστημα μου που σκεφτομαι να παρω απο την επιδοτηση

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2925715&postcount=52

Δημοσ.
John2gr εσυ με c2d και 295 δεν εχεις καθολου bottleneck?

Depends στο παιχνίδι. Αν είναι CPU heavy (βλέπε GTA4) ναι είμαι. Τα περισσότερα όμως ζορίζουν περισσότερο την GPU οπότε την γλυτώνω... μέχρι στιγμής (με έχει σώσει το OC εννοείται που έχει φάει ο Ε6600)

Δημοσ.

Εξαρτάται. Θα δεις πλείστες περιπτώσεις μια 5870 με SSAA να έχει τις ίδιες επιδόσεις με μια 4870 με MSAA.

Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις AA στο GTA4 και σε όσα παιχνίδια δεν υποστηρίζουν MSAA.

*Ξεροβήχει* πως είπατε; Πως γίνεται αυτό αφού το Supersampling στις 58χ0 ενεργοποιείτε μόνο μέσω ΑΑΑ του Multisampling;

Κυρίως δηλαδή σε αυτά που διαθέτουν deferred lighting (προσπερνάω τα κόλπα που έχουν κάνει σε μερικούς τίτλους αλα Bioshock που το MSAA δουλεύει σε συγκεκριμένα αντικείμενα μονάχα). Αν έβγαινε ειδική έκδοση του ENBseries και για το GRAW2 θα πετούσα στα σύννεφα μιας και το force του SSAA από το nHancer δεν δουλεύει.... αλλά δεν :-(

Σε παιχνίδι που δουλεύει σε περιβάλλον DX9 θα δουλέψει. ΄Οτι έχει σχέση με DX10 path και τρέχει σε περιβάλλον DX10 ντεν ντουλεύει γκεγκε;

Δημοσ.
Σε παιχνίδι που δουλεύει σε περιβάλλον DX9 θα δουλέψει. ΄Οτι έχει σχέση με DX10 path και τρέχει σε περιβάλλον DX10 ντεν ντουλεύει γκεγκε;

GRAW2 = DX9 :o

PS: Το πρόβλημα εννοείται ότι εμφανίζεται στα DX9 (και κάτω) games, αφού τα DX10 paths των εν λόγω παιχνιδιών προσφέρουν MSAA. Δεν μίλησε κανείς για πρωτόκολλα άλλωστε (και αφού το ξέρεις ότι το πρόβλημα του deferred αφορά το DX9. Τα κόλπα των Bioshock και UT3 σε DX9 είναι καλοδεχούμενα αλλά δεν προσφέρουν κανονικό MSAA, περισσότερο "επιλεγμένο" θα το έλεγα)

Δημοσ.
ίδια ανάλυση, το led backlit δεν μειώνει το dpi :P

Προσεξε δεν ειπα εγω οτι μειωνει το dpi.Aπλα κατσε μπροστα σε μια 100Ηz Full HD 46'' που να εχει διπλα της μια 200Hz led Full HD 46'' και θα καταλαβεις την διαφορα στην ποιοτητα της εικονας .Η αναλυση απο μονη της δεν λεει απολυτως τιποτα.Νομιζω το φανταζεσαι :o

Kαι επισης αναμεσα σε μια led 46'' 1920x1080 και σε μια 40'' full Hd χαλαρα την πρωτη θα διαλεγα και ας ειχε μεγαλυτερο κοκκο.

Τελειωσα με το offtopic

Δημοσ.

Μην είσαι και τόσο σίγουρος πως όλες οι LED είναι καλύτερες απο τις LCD αυτό εξαρτάται και απο το πως γίνεται η εφαρμογή της τεχνολογίας LED ακόμα και άν είναι της ίδιας μάρκας ακόμα και αν είναι ακριβότερες πολλές θα δείς ότι βγάζουν κάπως παράξενο χρώμα (πιο ψυχρό). Μην παρασύρεσαι απο το design είναι σίγουρα πιό εντυπωσιακές (πολύ λεπτό panel, τώρα τι είδους ηχεία μπορεί να έχουν με τέτοιο πάχος...).

• Super Moderators
Δημοσ.
Προσεξε δεν ειπα εγω οτι μειωνει το dpi.Aπλα κατσε μπροστα σε μια 100Ηz Full HD 46'' που να εχει διπλα της μια 200Hz led Full HD 46'' και θα καταλαβεις την διαφορα στην ποιοτητα της εικονας .Η αναλυση απο μονη της δεν λεει απολυτως τιποτα.Νομιζω το φανταζεσαι :o

Kαι επισης αναμεσα σε μια led 46'' 1920x1080 και σε μια 40'' full Hd χαλαρα την πρωτη θα διαλεγα και ας ειχε μεγαλυτερο κοκκο.

Τελειωσα με το offtopic

έχει ο κολλητός μου την 40-42αρα Led της Samsung, τα 200hz απλά δεν βλέπονται στις περισσότερες περιπτώσεις, κάνουν τις ταινίες (τηλεοπτικές) να μοιάζουν με b-movies τελευταίας διαλογής

Δημοσ.

Καλά το Πλαίσιο εντελώς στα @@ του είναι από ότι φαίνεται! Ούτε τους ένοιαξε η νύξη που έγινε για τις τιμές :D

Υ.Γ. Μλκ το καινούριο design του site. Το προηγούμενο πιο ωραίο ήταν :-/

Δημοσ.
Συγνώμη ρε παιδιά αλλά εκτός της χαμηλής idle κατανάλωσης για πάνω από 330Ε δεν δικαιολογείται η 5870, αντικειμενικώς νομίζω.

300e είναι η τιμή της όπως βλέπεις 2 post παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...