Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
θα πρέπει να είναι πολύ καλοί για να μας πείσουν πάντως...διότι τα πάντα κρίνονται στα frames πρωτίστος και στη τιμή κατά δεύτερο...πάντως αν αρχικά δούμε μια μείωση τιμών στις υπάρχουσες gtx(κυρίως στις 285/295) πόση θεωρείς ότι αυτή θα είναι?

Λογικα θα εξαρτηθει αρκετα απο τις επιδοσεις των 58χχ...συγκριτικα με τις 285-295...

Ομως μην περιμενουμε εξ' αρχης μεγαλη πτωση τιμων στις Nvidia, πριν την ελευση των νεων καρτων της...

Η τιμολογιακη πολιτικη των εταιρειων δεν εξαρταται αποκλειστικα απο την αποδοση....

Οπως τα λεει και ο @Ailuros

Και άσσο να μην έχει στο μανίκι θα το σερβίρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται και να παραφαίνεται άσσος. Το λέμε PR/marketing και το κάνουν όλες οι ανταγωνιστικές εταιρίες.

....H Ati θα παρουσιασει και θα λανσαρει το καινουριο-το "φρεσκο",απο την αλλη πλευρα, η Nvidia θα εξακολουθει να χρησιμοποιει πχ την 295 ως Ναυαρχιδα, συνεπως η καλυτερη καρτα της, δε θα μπορει να ειναι και "φτηνη"

Ο πολεμος θα αρχισει οταν λανσαρει και η Nvidia την δικη της επομενη γενια.......(Περιμενω φυσικα και μια...GTS 350~GTS 250~9800GTX!!!:devil:)

Μεχρι τοτε η Ati στην τιμολογηση θα παιζει "μπαλα" σχεδον μονη της....

Και αναλογικα, τον πρωτο καιρο θα ειναι καπως "ασυμφορη" η αγορα των 58χχ, γιατι θα μπορουν να πλασαρουν και το "καινουριο", και το "δυνατοτερο"...

Δημοσ.
Ρε μαν ολα τα αλλα τρεχουν νερο , εγω με 295 σε ολα τα games εκτος απο (crysis. arma 2, stalker) τα τρεχω σε 1920χ1200+χ16ΑΑ+χ16ΑΦ 60αρι και πανω...Εσυ που θα τεσταρεις την καρτα στο ΤΑΒΛΙ στα windows 7 ?

γίνεσαι υπερβολικός...στην πορεία έρχονται και άλλοι τίτλοι...πχ καινούργιο stalker...και ήδη ανάφερες 2 παιχνίδια εσύ που δε σου τρέχουν full...και μια κάρτα δε τη τεστάρεις μεμονομένα σε ένα παιχνίδι..δηλαδή(λέμε δεν ισχύει) ότι αν η νέα ati είναι αρκετά πιο μπροστά σε όλα τα παιχνίδια και πιο πίσω στο crysis τότε τι θα πήγαινα να αγοράσω nvidia?τουλάχιστον αστείο...αν είναι έτσι ας σταματήσουμε και τα 3d marks και τα σχετικά...άσε που εγώ και αρκετοί εδώ μέσα δεν είμαστε fan των sandiwch(dual gpu's)...όσο για το τάβλι θα περιμένω να βγει η hemlock και να βάλω 2 τέτοιες πάνω για να δω πόσα frames θα πιάσω:lol:

Δημοσ.
γίνεσαι υπερβολικός...στην πορεία έρχονται και άλλοι τίτλοι...πχ καινούργιο stalker...και ήδη ανάφερες 2 παιχνίδια εσύ που δε σου τρέχουν full...και μια κάρτα δε τη τεστάρεις μεμονομένα σε ένα παιχνίδι..δηλαδή(λέμε δεν ισχύει) ότι αν η νέα ati είναι αρκετά πιο μπροστά σε όλα τα παιχνίδια και πιο πίσω στο crysis τότε τι θα πήγαινα να αγοράσω nvidia?τουλάχιστον αστείο...αν είναι έτσι ας σταματήσουμε και τα 3d marks και τα σχετικά...άσε που εγώ και αρκετοί εδώ μέσα δεν είμαστε fan των sandiwch(dual gpu's)...όσο για το τάβλι θα περιμένω να βγει η hemlock και να βάλω 2 τέτοιες πάνω για να δω πόσα frames θα πιάσω:lol:

να παρατηρησεις τα frames την ωρα που θα ριχνεις τα ζαρια καθως μαλλον εκει θα έχει τρελες απαιτησεις... :P

Δημοσ.
Ρε μαν ολα τα αλλα τρεχουν νερο , εγω με 295 σε ολα τα games εκτος απο (crysis. arma 2, stalker) τα τρεχω σε 1920χ1200+χ16ΑΑ+χ16ΑΦ 60αρι και πανω...Εσυ που θα τεσταρεις την καρτα στο ΤΑΒΛΙ στα windows 7 ?

Eνταξει και εγω την 295 εχω αλλα σε αυτο που λες εισαι λιγο υπερβολικος νομιζω με stock ρολογια .

Δημοσ.
Λογικα θα εξαρτηθει αρκετα απο τις επιδοσεις των 58χχ...συγκριτικα με τις 285-295...

Ομως μην περιμενουμε εξ' αρχης μεγαλη πτωση τιμων στις Nvidia, πριν την ελευση των νεων καρτων της...

Η τιμολογιακη πολιτικη των εταιρειων δεν εξαρταται αποκλειστικα απο την αποδοση....

Οπως τα λεει και ο @Ailuros

....H Ati θα παρουσιασει και θα λανσαρει το καινουριο-το "φρεσκο",απο την αλλη πλευρα, η Nvidia θα εξακολουθει να χρησιμοποιει πχ την 295 ως Ναυαρχιδα, συνεπως η καλυτερη καρτα της, δε θα μπορει να ειναι και "φτηνη"

Ο πολεμος θα αρχισει οταν λανσαρει και η Nvidia την δικη της επομενη γενια.......(Περιμενω φυσικα και μια...GTS 350~GTS 250~9800GTX!!!:devil:)

Μεχρι τοτε η Ati στην τιμολογηση θα παιζει "μπαλα" σχεδον μονη της....

Και αναλογικα, τον πρωτο καιρο θα ειναι καπως "ασυμφορη" η αγορα των 58χχ, γιατι θα μπορουν να πλασαρουν και το "καινουριο", και το "δυνατοτερο"...

σίγουρα δε περιμένω ξαφνικά να πέσουν κατακόρυφα οι τιμές των nvdia...αλλά απο την άλλη αν μετά απο κανά μήνα πέσουν λίγο οι τιμές των νέων ati,πράγμα λογικό αφού όταν πρωτοβγούν θα είναι λίγο πιο τσιμπημένες η nvidia τι θα κάνει??δηλαδή αν μια 5850 έχει θεωρητικά τουλάχιστον ίδιες επιδόσεις με μια gtx 285 και κοστίζει γύρω στα 200-250 ευρώ τότε δε θα είναι λογικό η nvidia να ρίξει πιο χαμηλά τη 285 ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί ένα μοντέλο που στο κάτω-κάτω περισσότερα features προσφέρει(direct x11) και λιγότερο υποθέτω εγώ καίει

• Moderators
Δημοσ.
Τα παντα κρινονται στο Crysis αλλα λεμε

And then you suddenly wake up and realise that all this was a bad dream... :lol:

όχι για όλους μας φίλε μου..για εμένα ένα και μόνο παιχνίδι δεν είναι ικανό να κρίνει αν μια κάρτα είναι καλή ή όχι

+1.

Για την ακριβεια δε το θετω ΚΑΝ υποψη μου στις μετρησεις :P

Και ποιος ο λογος να βαλεις x16 Antialiasing σε 1920 αναλυση? Μηπως απλα βρηκατε ευκαιρια να τους μετρήσετε παλι?

Στη τελικη, εδω συζηταμε για τις ATI 5xxx που θα βγουν, οχι για το αν το Crysis ή το καθε Crysis πρεπει ή οχι να αποτελει μετρο συγκρισης των καρτων... :mad:

Δημοσ.
αν συμβεί τελικά αυτό και η ati μετά τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας των καρτών εφαρμόσει λίγο επιθετική πολιτική στις τιμές δε τη βλέπω καλά την nvidia...προσωπικά πάντως μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο να τη δω να κάθεται χωρίς να αντιδράσει...πιο πιθανό θεωρώ να έχει κάποια έκπληξη στο μανίκι της..

Ήδη το έκανε η Nvidia με την νέα διαφήμιση των PhysX δυνατοτήτων των καρτών της, έτσι ώστε να κλέψει λίγα φώτα από το show της AMD/ATI ;)

Acer, Dell, HP, MSI and Toshiba are creating computers using AMD’s latest graphics chips. In response, Nvidia said in a statement, “The gaming world has moved to dynamic realism, which depicts actual physical movement more realistically than ever before. For example, the No. 1 PC game coming out next week is ‘Batman: Arkham Assyum,’ which takes advantage of graphics plus physics to give it extraordinary realism. Because we support GPU-accelerated physics, our $129 card that’s shipping today is faster than their new RV870 (code name for new AMD chips) that sells for $399.”

Όχι ότι συμφωνώ με το παραπάνω αλλά το PR της Nvidia ξέρει να κάνει καλά την δουλειά του ;)

Δημοσ.
Καλα τα Physx της nvidia ειναι gtp.....Τα σοβαρα games usarun Ηαvok

με σκοτώνουν τα επιχειρήματα σου,φίλε.όπως με σκοτώνουν και οι φράσεις σου.

καλό θα ήταν να μην αναλύσεις ποια θεωρείς σοβαρά παιχνίδια!αν κάνουμε μια σούμα,ποια παιχνίδια ΔΕΝ χρησιμοποιούν havok, τότε θα δούμε εναν ατελείωτο διάλογο

"Αυτό το παιχνίδι είναι γαμάτο.δεν ξες τι λες";)

sorry για το off-topic

Δημοσ.

Σε ότι αφορά τις τιμές, αν η 5870 σπέρνει και είναι εμφανώς καλύτερη από την GTX295 και κοστίζει 350 euro, δεν είναι δυνατό σε 10-15 μέρες να μην απαντήσει με αναπροσαρμογή τιμών και η nvidia. Αλλιώς θα χάσει τρελό μερίδιο αγοράς.

Όσο για την κάρτα των 129$ που θα είναι καλύτερη από την 5870 των 399$ , ας γυρίσουν και από το άλλο πλευρό εκεί στην nvidia .... Ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο θα είναι γιατί οι developers του παιχνιδιού θα έχουν συνάψει αποκλειστική συμφωνία με την Nvidia, ώστε να χρησιμοποιεί το παιχνίδι physX και όχι Havoc (που υποστηρίζει η ATI). Παιχνίδια που "έδειχναν προτίμηση" σε κάποια εταιρεία πάντα υπήρχαν και καλό είναι να μην τα προτιμάμε για να τιμωρούμε με αυτό τον τρόπο τους developers.

Υ.Γ. Εγώ ούτως ή άλλως Nvidia θα αγοράσω γιατί έχω θέμα με το linux support της ATI, αλλά περιμένω πώς και πώς τις εξελίξεις για να ρίξει τιμές η nvidia :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...