Προς το περιεχόμενο

ATI σειρά 5000 - 10 Σεπτεμβρίου!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Mono to Dirt 2 αξιζει το Stalker ειναι μουφα(πρωσοπικη γνωμη) :-D

Ενω το Alien VS predator ειναι ασχημο, GIVE IT TO ME NOW PLEASE!!! Το battleforge ουτε καν ξερω τι ειναι. Το Stalker δεν ειναι κατι που με ενθουσιαζει και το dirt 2 ειναι ακομα ενα racing game και ας ειναι οσο καλο θελει (οχι οτι με χαλαει κιολας αλλα δεν τρελενομαι μετα το GTR2 και GRID δυσκολα τα πραγματα στο PC).

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ειναι μακρια ακομα.....Θα την παλεψω με το Fallout 3 + expansions που δεν εχω παιξει ακομα.

Το σιγουρο παντως ειναι οτι θα περιμενω το GT300 πριν αποφασισω για οτιδηποτε. Δεν προκειται να σκασω ουτε 1 ευρω στην αρχη κυκλοφοριας της συγκεκριμενης σειρας. Μου αρεσει παντως που η νεα γενια καρτων μπαινει "δυναμικα" στο χωρο. Αντε να δουμε πως θα εξελιχθουν τα πραγματα.

Δημοσ.
...είπα εγώ κάτι τέτοιο! πως βγάζεις τέτοια συμπεράσματα;

το ξέρω ότι μιλάει για την 5770, και το σκεπτικό είναι πως να αγοράσω 5770 όταν η 4890 θα είναι πολυ πιο φθηνή και θα υπερτερεί.

Για κάποιον που θα αναβαθμίζει ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η 5770 που δεν είναι τώρα αν το παρατήρησες ούτε την επόμενη εβδομάδα τίθεται το ερώτημα αν θα υπάρχει ακόμα τότε διαθέσιμη 4890, σε τι τιμή και έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες αν θα υπερτερεί σε τίποτα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:43 ----------

Αν λάβουμε υπόψιν την χρήση telesator (R600,R700,R800) dx11 τότε η ati είναι πιο γρήγορη από 50%, καπου στο 70-80%.

΄Αντε τώρα να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει το tesselation (που παρεπιπτόντως δεν έχει καμία σχέση μεταξύ RV870 και προκατόχων γιατί είναι ήδη η 5η γενιά tesselation unit) με την αριθμητική επάρκεια (floating point power) μιας GPU και ευχαρίστως μετά να σου απαντήσω.

-------------------------------

Λοιπόν......μετά από εκτενής χτένισμα της παρουσίασης υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα σημεία (όπως όσων αφορά rasterizing, interpolation, επαναφορά FSAA κλπ.) αλλά τίποτα το τρομακτικά επαναστατικό δεν είδα. Οι διαφορές των επιδόσεων και φυσικά ναι πάντα βάση μετρήσεων AMD είναι κυρίως σε βάση 8xMSAA όπως τον ανταγωνισμό όπου σε εφαρμογές που τα πάει για ευνόητους λόγους εξαίσια η AMD φτάνει και τις διπλάσιες επιδόσεις μιας 285 η 5870 σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (όπως το περίφημο Crysis με 4xAA) είναι κυρίως στο αναμενόμενο επίπεδο.

Σε γενικές γραμμές έχουν έναν περίπου κατά 30% μεγαλύτερο πυρήνα με πάνω από 100% μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και τους δίνει σε απόλυτο μέσο όρο περίπου ένα 50-60% πάνω από την 770 και λιγότερο φυσικά σε σχέση με την 790. Ο απόλυτος μέσος όρος φυσικά είναι μια χαρά και φυσικά υπάρχουν αρκετά υψηλότερες μέγιστες διαφορές.

Και ναι όποιος είπε ότι περιμένει ανεξάρτητες μετρήσεις καλώς το είπε. Προς το παρών έχουμε μόνο ότι μας ταίζει το τμήμα marketing της AMD και οι reviewers θα εμφανίσουν τα πρώτα δείγματα μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα αφού βέβαια πρώτα τους παρέχουν τους ανάλογους οδηγούς για να μην κάθονται και να κοιτάζουν τις 58χ0 στα κουτιά τους.

Είναι μοιραίο να αναμένουν πολλοί την σύγκριση με την ανταγωνιστική G300 της άλλης πλευράς, γιατί οι συγκρίσεις είναι που μπορεί να κάνουν ένα προιόν πάρα πολύ καλό ή και μέτριο στην τελική.

Δημοσ.
Για κάποιον που θα αναβαθμίζει ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η 5770 που δεν είναι τώρα αν το παρατήρησες ούτε την επόμενη εβδομάδα τίθεται το ερώτημα αν θα υπάρχει ακόμα τότε διαθέσιμη 4890, σε τι τιμή και έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες αν θα υπερτερεί σε τίποτα.

Δεν βλέπω λόγο να μην είναι διαθέσιμη η 4890 (καθώς και οι υπόλοιπες της ίδιας σειράς) σε ένα μήνα.

Δημοσ.

αυτά τα spec είναι για την 5870. στη 5870χ2 όλα τα spec είναι χ2 ?

δλδ 5,44 teraFLOPS, 1700 core clock speed, 3200 stream procssesors, 2GB 9.6 gbps και max res 6x 2560*1600 ?

ή πέταξα μ@λακία ?

Δημοσ.
αυτά τα spec είναι για την 5870. στη 5870χ2 όλα τα spec είναι χ2 ?

δλδ 5,44 teraFLOPS, 1700 core clock speed, 3200 stream procssesors, 2GB 9.6 gbps και max res 6x 2560*1600 ?

ή πέταξα μ@λακία ?

συνήθως τα χ2 μοντέλα βγαίνουν λίγο πιο υποχρονισμένα...

• Moderators
Δημοσ.

3870 overclocked εχει...

Αλλα, πιστεψε με και κατα 2FPS να ανεβει το Minimum FPS που θα του δινει σε σχεση με μια αντιστοιχης τιμης, θα τη παρει :P

Εκτος αν τη θελει κανας φιλος του, οποτε και απλα I'll wait to see the truth :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...