Προς το περιεχόμενο

εσωτερικός σκληρος 1TB

clockwork

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Matrixxx σύμφωνα με αυτά τα chart οι lp είναι πιο γρήγοροι και από τους 7200.12 αν κατάλαβα καλα?

Αν ναι , πολύ αμφιβάλω για την εγγυρότητα των μετρήσεων

• Moderators
Δημοσ.
Matrixxx σύμφωνα με αυτά τα chart οι lp είναι πιο γρήγοροι και από τους 7200.12 αν κατάλαβα καλα?

Αν ναι , πολύ αμφιβάλω για την εγγυρότητα των μετρήσεων

Που το ειδες αυτο;;

Οι LP ειναι το πρωτο και οι 7200.12 ειναι το τριτο.

Μηπως τα μπερδεψες; :-)

Αλλωστε αυτες οι μετρησεις ειναι διασταυρωμενες απο δεκαδες reviews και απο sites και απο απλους χρηστες.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:52 ----------

Οι Low power πόσο διαφορά θερμοκρασίας παρουσιάζουν ?

Έλεγα να πάρω τον Seagate LP 1TB HDD (32MB Cache, Sata 2, 5900 rpm, ST31000520AS) αλλά μάλλον θα πάρω τον Seagate 1 TB HDD (32MB Cache , 7200.12 rpm , Sata II , ST31000528AS)

Δεν το θυμαμαι ακριβως μπορεις να το ψαξεις σε tests αλλα κατα προσεγγιση μπορει να ειναι απο 5-10 βαθμους maximum σε full activity.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Samsung Spinpoint F3 1Tb

4484113991_64cc82bf94_b.jpg

Χωρίς να κλείσω antivirus (εξού και το χαμηλό κάπου στη μέση) ή οτιδήποτε άλλο proccess, με το λειτουργικό στο δίσκο και με ενα run όχι σαν μερικούς που πατάνε και ξαναπατάνε μέχρι να τους βγάλει λάδι σκόρ.

Δημοσ.
Samsung Spinpoint F3 1Tb
Από θόρυβο πώς πάει; Με ενδιαφέρει και μένα ο συγκεκριμένος δίσκος αλλά έχω ακούσει πως κάνει θόρυβο
Δημοσ.
Από θόρυβο πώς πάει; Με ενδιαφέρει και μένα ο συγκεκριμένος δίσκος αλλά έχω ακούσει πως κάνει θόρυβο

Μπα δεν κάνει..Η είμαι αναίσθητος σε τόσο χαμηλά dB

Δημοσ.

Εγώ καθαρά για λόγους αξιοπιστίας θα πρότεινα WD Black. Έχω 4 σε RAID στον file server μου και πετάνε... :-D

Επίσης τα MB/sec δεν παίζουν ουσιαστικά κανένα λόγο στις περισσότερες δουλιές, πιο σημαντικό είναι το seek time, στο οποίο οι black είναι πρώτοι - αντε δεύτεροι κορυφαίοι. Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι κάνουν λίγο παραπάνω φασαρία από τους άλλους, και ειδικά αυτούς με τις λιγότερες στροφές που απλά δεν ακούγονται...

Αν βέβαια δεν θες να βάλεις τα windows πάνω, πάρε έναν seagate LP 1,5TB ή έναν SAMSUNG 1,5TB, και αυτοί είναι καλοι και δοκιμασμένοι... (θεωρώ καλύτερο τον Seagate, λίγο πιο γρήγορος...)

Δημοσ.

Κάνει λίγο.

Οχι τπτ υπερβολικό αλλά περισσότερο απο τους AAKS-AALS

της WD.

Σε ενα συγκεκριμένο φίλο μου η διαφορά φαινόταν μεγαλύτερη απο ότι στα δικά μου αυτιά.(σε σχέση με τον AALS που εχει)

Αυτός γενικά μου το επισήμανε και πιστεύω πως εχει δίκιο μιας και είναι οπαδός του silent. (μηχάνημα με μόνο 2 ανεμιστήρες μόνο για PSU-CPU και επιλεγμένους-ρυθμισμένους μέχρι τις 1000-1200). Ακόμα και στο τροφοδοτικό του είναι aftermarket fan αφου τον ενοχλούσε ο κατ εμε ήσυχος ανεμιστήρας του TT Toughpower και το σπίτι του είναι λίγο εκκλησία.(μενει Κιούρκα στα βουνά μες τα πευκα και μακριά απο κίνηση και φασαρία...)

Εμένα παίζει στο HTPC στο σαλόνι και το κουτί είναι σχετικά μακριά 5-6 μέτρα πίσω απο την TV.

Όταν δουλεύει τον ακούω αν δεν παίζει κάτι σε μουσική η ταινία με μέτρια ένταση.

Τέσπα φασαριόζο δεν τον λες αλλά σαν τους wd απο AAKS και μετά δεν είναι...

Φαντάζομαι ότι σε σχέση με τους green η διαφορά θα είανι ακόμα μεγαλύτερη.

Δημοσ.

Εγώ τον samsung f3 έψαχνα να παραγγείλω αλλά μόλις άκουσα για το θόρυβο ξενέρωσα

Για τη δουλειά που τον θέλω μάλλον ο green ταιριάζει καλύτερα αλλά δε θα ήθελα να μπλέξω με advanced format και μ@λ@κι€ς ενώ οι WD black πρέπει να είναι και πιο αξιόπιστοι

Είμαι ανάμεσα σε WD1001FALS και WD1002FAEX μάλλον. Ο πρώτος φαίνεται πιο αθόρυβος και φτηνότερος ενώ ο δεύτερος πιο καινούργιος, πιο γρήγορος, λιγότερο ενεργοβόρος και με 64ΜΒ cache

Μπορεί να πάω τελικά και σε green, να τον κάνω format αποκλειστικά για storage στην αρχή και να τον έχω μόνιμα έτσι μέχρι για γρήγορα να πάρω κάναν SSD. Στον black είχα τη δυνατότητα να του έχω και ένα partition με λειτουργικό χωρίς να σέρνεται

http://support.you.gr/catalog/D9/D969BF2806620249BCF662D8A08B88C7.pdf

Δημοσ.

Ο F3 ειναι γνωστη καλη ποσοτητα εδω και μηνες. Αλλα εχει παρει κανεις τον WD Blue 1tb που ειναι φρεσκος και πρεπει να εχει και αυτος 500αρια platters? Δε μπορω να βρω πουθενα online καποιο hdtach/hdtune του...

Δημοσ.

@chiderboy

Πήγαινε καλύτερα για τον WD green στα 2Tb με 500 platters. H seagate LP για πιο γρήγορο.

Για 5400-5900 αντίστοιχα είναι μια χαρά η ταχύτητά τους και εχουν πιο φθηνό gb/euro.

Για boot πήγαινε σε kinston 40άρι 88 ευρό μέχρι να βγούν οι καινούργιοι στα 25nm απο την intel/micron 2ο μισό του χρόνου.

Εγω απο data εχω καλυφθεί προς το παρόν αφού εχω 4 wd (2 AALS εναν 500 εναν 640, εναν τετραετίας 200 JD εναν ide 250 JB) και προσφάτος τον 1Tb F3.

Απλά περιμένω να δώ ωραία πράγματα στους ssd ώστε να βάλω και άλλον εναν στο HTPC.

Βασικά περιμένω φθηνό 80άρη 25nm intel για το παιχνιδόπισο ώστε να βάλω τον υπάρχον 64άρη SSD now v+ του παιχνιδόπισου στο HTPC με 7 πάνω και να ξηλώσω και απο αυτό τα xp που είναι 2-3 χρονών εγκατάσταση.

Πάντως γενικά στους μηχανικούς η wd φαίνεται να χάνει προς το παρόν περισσότερο απο samsung και μετά και απο την seagate.

Πάνε οι δόξες των 320-640άρηδων...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...