Προς το περιεχόμενο

χρειάζομαι router

rcon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω κάπου 60 pc 40 ip τηλεφωνα 1 adsl 24mbit και μια sdsl 2mbit που με συνδέει με τον βύρ πάροχο μου ! την adsl την χρησιμοποιώ για το internet και την sdsl μονο για βύρ . αυτή την στιγμή το δίκτυο μου δουλεύει με ένα routerborad 333 mikrotik .το routerboard που χρησιμοποιώ έχει 3 ethernet interfaces και 3 minipci slots για minipci wireless cards. η sdsl τερματίζει σε μένα με ένα modem τον αττικόν , επο εκεί πάει σε μια interface του mikrotik. στην ali συνδέω το switch και συν τρίτη συνδέω ένα mail server που έχω και του δίνω static public ip.Πολλές φορες έχω δει ότι κολλάει ο ήχος η παραμορφώνεται και πιστεύω ότι είναι λόγο router.

θέλω να κρατήσω ξεχωριστό τελείως το δίκτυο τον pc με αυτόν τον τηλεφώνων και να ρυθμίσω κάποιο QOS. με μια γρηγορη ματια στο net , έχτος τον cisco και ξυνός τα οποια μου φαίνονται λιγάκι ακριβά , έπεσε το μάτι μου στο smoothwall. έχω μια 4trapli κάρτα δικτύου gigabit που μου έχει μείνει από μια υλοποίηση και σκέφτηκα να την χρησιμοποιήσω για αυτό το σκοπό .

Τα ερωτήματα μου λοιπόν είναι τα έχεις : τι router μου προτείνεται?

να πάρο κάποιο embeded μηχάνημα η να στήσω κάτι σε smoothwall? είναι γρήγορο το smoothwall (σκέφτομαι να το βάλω σε ένα celeron 1.2 GHz , 1 GB ram , σε μια CF 2GB) ?

έχτος από cisco , ξυνός , mikrotik υπάρχουν και αλλα embeded ρόυτερς που δεν γνωρίζω και έχουν κάποια λογική τιμή ,ταχύτητα (πολύ σημαντικό) και αξιοπιστία ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...