haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 @haHa Λοιπόν δοκίμασα με την καινούρια έκδοση για mac και είχε βελτίωση: Δλδ 52.93 έναντι 1.05.90 Για windows δεν μπορώ να το κάνω τώρα γιατι έχω πρόβλημα(είχα δώσει μόλις 10gb στο partition bootcamp τα οποία κάναν φτερά). Θα το παλέψω κ θα βάλω αποτελέσματα! Μια χαρα! Περιμενουμε κ αποτελεσματα απο windows. Ετσι κι αλλιως ελαχιστο χωρο πιανει το blender, κανε τις δοκιμες! Εμένα προσωπικά μου αρέσει να βλέπω και άλλα μηχανήματα (PC) (ακόμα και Hackindosh), κάνει το Thread πολύ πιό ενδιαφέρον, όπως επίσης και Mac με διάφορες Version Windows.Το γεγονός οτι έχουμε μια εφαρμογή Cross Platform όπως είναι το Blender, είναι πολύ καλό για δοκιμές και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. +1 Ακριβως! Και να αναφέρω ένα γεγονός εκτός CPU Benchmark, αλλά σχετικό με Mac. Χθες στα πλαίσια της επεξεργασίας ενός HD Video που φτιάχνω για την δουλειά, είχα κάνει Extract στο PC μου με WinXP 32bit, 7.600 Frames από το βίντεο σε *.png εικόνες διαστάσεων 1980χ1024 και περίπου 2.8 MB η κάθε μία. Θέλησα λοιπόν να τα μεταφέρω (Cut/Paste) απο τον έναν δίσκο που τα είχα εκεί (ήταν αποτέλεσμα Extract απο το αρχικό *.MTS file που έκανα - Video Editing μέσω του Blender) σε έναν άλλο δίσκο που τα μαζεύω μετά το extract για περεταίρω επεξεργασία. Σας πληροφορώ οτι με CPU Load σε κατώτατο επίπεδο (έλεος, ένα απλό Cut/Paste έκανα και μάλιστα σε διαφορετικούς δίσκους Source/Target) το σύστημά μου "σερνόταν" πολύ (πήγαινε πολύ αργά), σαν να του είχα βάλει να κάνει Rendering...!!! Τόσο αργά...!!! Το Computer μου δηλαδή "μπούκωσε"...(πως αλλιώς να το εκφράσω δεν ξέρω..) χιιχ Σύμφωνα με όσα εχω ακούσει για τους Mac (μέσω ίντερνετ και μέσω φίλων που έχουν Mac) αυτό το πράγμα σε Mac δεν συμβαίνει (ή μήπως συμβαίνει?). Είμαι PC User, απλώς το αναφέρω προς πληροφόρηση όλων όσων κοιτάμε (και εγώ είμαι μέσα σε αυτούς προς το παρόν) μόνο το CPU Speed και τις επιδόσεις σε συγκεκριμένα πράγματα σε έναν Mac. Σαν χρήστης, δεν έκανα εκείνη τη στιγμή κάτι "βαρύ"...!!! Cut/paste έκανα ο άνθρωπος...!!! Αυτή η διεργασία θα έπρεπε να είναι διεργασία που να μην επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα....!!! Και όμως....την επηρέαζε... Σε κανονικες συνθηκες, ουτε σε mac ουτε σε pc συμβαινει κατι τετοιο.. Καποιο προβλημα εχεις, παιζει καποιος δισκος/controller να αρχιζει να σε εγκαταλειπει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Λες να ήρθε ο καιρός του? χιχιχι Βασικά και με παλαιότερα μηχανήματα (αλλά και σε computer στην δουλειά ή σε φίλους) είχα παρατηρήσει ανάλογες καθυστερήσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις νομίζω... "Μπούκωμα" πρέπει να είναι... Πχ. έπαιρνα backup όλο τον δίσκο σε εξωτερικό δίσκο στην δουλειά πριν απο καιρό και παρατηρούσα πάλι αυτό το φαινόμενο (ίσως όχι τόσο έντονα)... άλλωστε το σύστημά μου χθες κάποιες φορές "ξεμπούκωνε"...και άλλες φορές πάλι "μπούκωνε"... (πωπω...τι λέξη και αυτή...!!! Άκου εκεί "μπούκωνε"...χιχιχι...!!! Μήπως να φωνάξω έναν καπνοδοχο-καθαριστή...??? χιχχιιχι loooll) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Παντως ετσι οπως το περιγραφεις μυριζει προβλημα...(αφου το περιγραφεις οτι ηταν εντονο, πολυ αργο και ακανονιστο) Τελος, το copy-paste μπορει να φαινεται απλο, αλλα δυστυχως οι δισκοι ειναι το πιο αργο υποσυστημα του υπολογιστη μας. Μπορει να μην αυξανεται το cpu load, αλλα οταν ο σκληρος παλευει κ μεταφερει αρχεια, αν του βαλεις να κανει κατι αλλο που απαιτει να δουλεψει ο σκληρος (πχ απλα να ανοιξεις τον firefox), τοτε ζοριζεται. Αυτο συμβαινει σε ολα τα λειτουργικα ,γιατι ειναι περιορισμος του hardware. Πχ, σε εναν iMac αν βαλεις να μεταφερει πολλα αρχεια και πας να ανοιξεις τον firefox και να παιξεις με το quicktime ενα hd video, θα κανει ζοριστει λιγο, παρολο που δεν ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα σε cpu και το cpu load ειναι χαμηλο.. Το ιδιο θα συμβει και σε ενα pc. Ειναι περιορισμος του hardware και των μηχανικων σκληρων. Και εκει ερχονται οι ssd! Πχ εδω: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/Intel/showdoc.aspx?i=3403&p=15 μπορουμε να δουμε πως αργει ενας υπολογιστης κανοντας 2 απλα σχετικα πραγματα που δεν απαιτουν full cpu usage: zip extract και ανοιγμα του photoshop (προσοχη : απλο ανοιγμα , οχι εφαρμογη καποιου φιλτρου/επεξεργασιας εικονας) Ενω με τον ssd πεταει! Και οταν λεμε πεταει, η διαφορα ειναι τραγικη.. Πχ χωρις τον ssd το photoshop με εναν απλο σκληρο εκανε 4 φορες περισσοτερο χρονο να ανοιξει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δεν εχει τοσο να κανει με το λειτουργικο οσο με τον δισκο. Αν εισαι ακομα σε μαγνητικο μεσο (ΗDD δηλαδη) αυτα τα θεματα θα τα εχεις, ειτε σε OSX ειτε σε παραθυρια ειτε σε λινουξ. Απλα δεν τραβανε οι δισκοι. Οταν κανεις ενα copy με 90mb/s και ο βελονα του δισκου πηγαινει μαμιωντας πανω κατω δεν ειναι λογικο να εχεις καθυστερισεις και στα υπολοιπα που χρειαζονται να διαβασουν απο τον ιδιο δισκο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δεν εχει τοσο να κανει με το λειτουργικο οσο με τον δισκο. Αν εισαι ακομα σε μαγνητικο μεσο (ΗDD δηλαδη) αυτα τα θεματα θα τα εχεις, ειτε σε OSX ειτε σε παραθυρια ειτε σε λινουξ. Απλα δεν τραβανε οι δισκοι. Οταν κανεις ενα copy με 90mb/s και ο βελονα του δισκου πηγαινει μαμιωντας πανω κατω δεν ειναι λογικο να εχεις καθυστερισεις και στα υπολοιπα που χρειαζονται να διαβασουν απο τον ιδιο δισκο; +1 Ακριβως!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Ναι το άρθρο του anandtech είναι απο τα φοβερότερα που έχω διαβάσει. Το έχω ξανα-αναφέρει και αλλού αυτό το Link - το έχω υπόψην μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.