Manosdoc Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Laptop Acer 5735z, late 2008, uniplastic Price : 479 euro CPU : Intel Mobile Pentium Dual-core T3200 @ 2Ghz 1MB L2 cache RAM : 3GB DDR2 (2X2GB) @667 dual channel, 1GB shared to VGA. VGA : Onboard Intel 4500 shared memory, full WDDM 1.1 driver OS: Windows 7 64bit, Ultimate Blender : 2.5 svn 32bit Time : 1:07:12 LoL @ Macs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μήπως να αλλάξει ο τίτπλος του thread? Και να μεταφερθεί και στο καγκουρο-section? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Υποτίθεται ότι σε αυτό το thread ποστάρουμε μόνο για mac μηχανήματα η κάνω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μήπως να αλλάξει ο τίτπλος του thread? Και να μεταφερθεί και στο καγκουρο-section? (Κατσε να πεσω στο επιπεδο σου: Να φυγει δηλαδη απο το ηλιθιο-section και να παει στο καγκουρο-section? ) Τι νοημα εχουν οι χαρακτηρισμοι? Μονο εμπαθεια δειχνουν, ειδικα οταν ειναι ακαιροι. Υποτίθεται ότι σε αυτό το thread ποστάρουμε μόνο για mac μηχανήματα η κάνω λάθος; Ε, δεν εγινε κ τιποτα,δεν μπερδευεται κανενας απο την στιγμη που γραφουν οτι ειναι απο pc. Αλλωστε ειναι καο χρηστες mac που ειπαν οτι θελουν να βλεπουν τι κανουν αλλα μηχανηματα για συγκριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μπααα, γιατί βλέπεις πουθενά στον τίτλο να λέει Mac?? Γιατί αν έλεγε, τότε PCs με 15600Mhz cpu και bubuntu δν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης εδώ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μπααα, γιατί βλέπεις πουθενά στον τίτλο να λέει Mac?? Γιατί αν έλεγε, τότε PCs με 15600Mhz cpu και bubuntu δν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης εδώ.. Απλα οι χαρακτηρισμοι σου ηταν τελειως ακαιροι.. Τι να γινει, ετσι μπορεις! Τελος οπως ειπα, δεν νομιζω οτι ειναι κακο να υπαρχουν και αλλα μηχανηματα για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης, ειδικα οταν ειναι και χρηστες mac που επιθυμουν κατι τετοιο: Πιστευω πως καλο ειναι να βλεπουμε τι κανουν και μερικα αλλα συστηματα. Μεχρι τωρα ειναι σε λογικα πλαισια το ποσταρισμα μη μακ. Και ειδικα απο την στιγμη που γραφουν οτι ειναι pc και δεν μπερδευεται ο κοσμος, μονο καλο κανει να βλεπεις οσο το δυνατον περισσοτερο μηχανηματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 (Κατσε να πεσω στο επιπεδο σου:Να φυγει δηλαδη απο το ηλιθιο-section και να παει στο καγκουρο-section? ) Τι νοημα εχουν οι χαρακτηρισμοι? Μονο εμπαθεια δειχνουν, ειδικα οταν ειναι ακαιροι. Με όλο το σεβασμό, για τη βοήθεια που έχεις πρσφέρει σε μενα κ τους mac users εδώ, άκαιροι και εμπαθείς είναι χαρακτηρισμοί τύπου lol @ macs. Αυτό με εκνευρίζει. Σταματάω εδώ, εσύ βλέπω συνεχίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Αυτο που λεω εξαρχης ειναι οτι πρεπει να λειπουν οι χαρακτηρισμοι.. Ιδιαιτερα οταν απευθυνονται προς ατομα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manosdoc Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Tο ότι κάνω κριτική στα mac μηχανήματα, νομίζω είναι προφανές. Εκτός και αν κάθε mac thread είναι άβατο, για όποιον δεν έχει mac. Εμπάθεια όχι. Τα Mac είναι εξαιρετικά, αλλά πρακτικά όχι και για raw speed. Εκεί η αγορά τους είναι καταστροφική. Είναι εξαιρετικά σε άλλους τομείς. Άλλωστε το νήμα δεν έχει κάτι δύσκολο. Σύνολο όλα τα προφίλ Mac είναι δεν είναι 10 τα τελευταία, οπότε τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι identical, με δεδομένο ότι η εφαρμογή αυτή ελάχιστα χρησιμοποιεί την VGA, και ακόμη πιο ελάχιστα κάνει σωστή χρήση μνήμης. Οπότε ναι ισχύει η κριτική μου στο raw speed. Αν η κριτική είναι off-topic feel free να βγει από το thread. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Agreed, well said. Τώρα κ μέχρι να βγάλω τα win 7 x64 που έχω σε bootacmp αξίζει να τρέξω το τέστ? Θα έχει ενδιαφέρον?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Ε , με τοσα αποτελεσματα που εχουμε ηδη, εχει βγει μια εικονα.. Πχ αν εχεις macbook pro στα 2.4GHZ σε mac os x με την εκδοση blender 2.49 , να περιμενεις εναν χρονο γυρω στο 1:05-1:10. Ενδιαφερον θα ειχε να ετρεχες σε windows τοσο την εκδοση blender 2.49 , οσο και την καινουρια Blender 2.5 SVN 23768 32bit . Εdit: βγηκε και σε mac os x η εκδοση 2.5 του Blender. Εδω: Blender 2.5 : 23770, w/ Cocoa Λογικα θα υπαρχει μεγαλη αυξηση επιδοσεων με αυτην την εκδοση οπως εγινε και με την windows εκδοση. Τρεξε αν ειναι αυτην την εκδοση και την αντιστοιχη των windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δεν θα ήταν καλύτερο να αλλάξει ο τίτλος σε Mac - Pc Speed Test - Blender Render Benchmark; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manosdoc Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Agreed, well said. Τώρα κ μέχρι να βγάλω τα win 7 x64 που έχω σε bootacmp αξίζει να τρέξω το τέστ? Θα έχει ενδιαφέρον?? Βασικά αυτό που πιστεύω αδικεί τις μετρήσεις όλων ακόμα και mac με identical profil αλλά αναβαθμισμένη μνήμη. λίγο καλύτερη κάρτα γραφικών που βγάζουν ίδια αποτελέσματα είναι πως το blender στηρίζεται κυρίως στην cpu. Στο δικό μου αποτέλεσμα η μνήμη που τράβηξε το blender δεν έφτασε καν το 2GB userspace που θα μπορούσε να τραβήξει, και έχω τα Windows 7 με extra working threads, και ελεύθερα swap μνήμης. Η δε VGA δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Έχω μια κοινή shared Intel, και Άρα μέχρι να βγει πραγματικά σωστή x64 έκδοση, η 32bit κακώς θα συμπεριφέρεται καλύτερα από την 64bit. Δεν ξέρω καλύτερα κάποιο άλλο πρόγραμμα που να υποστηρίζεται σε όλες τις πλατφόρμες ; Είμαι έξω του ποδαριού απαντάω τώρα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Model Name: iMac Model Identifier: iMac9,1 Processor Name: Intel Core 2 Duo Processor Speed: 2,66 GHz Number Of Processors: 1 Total Number Of Cores: 2 L2 Cache: 6 MB Memory: 4 GB Bus Speed: 1,07 GHz System Version: Mac OS X 10.6 (10A432) Kernel Version: Darwin 10.0.0 Boot Volume: iMac Boot Mode: Normal Computer Name: xxxxxx User Name: xxxxxx Secure Virtual Memory: Not Enabled 64-bit Kernel and Extensions: No [ATTACH]20174[/ATTACH] Result : 1:05:90 @haHa Λοιπόν δοκίμασα με την καινούρια έκδοση για mac και είχε βελτίωση: Δλδ 52.93 έναντι 1.05.90 Για windows δεν μπορώ να το κάνω τώρα γιατι έχω πρόβλημα(είχα δώσει μόλις 10gb στο partition bootcamp τα οποία κάναν φτερά). Θα το παλέψω κ θα βάλω αποτελέσματα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Εμένα προσωπικά μου αρέσει να βλέπω και άλλα μηχανήματα (PC) (ακόμα και Hackindosh), κάνει το Thread πολύ πιό ενδιαφέρον, όπως επίσης και Mac με διάφορες Version Windows. Το γεγονός οτι έχουμε μια εφαρμογή Cross Platform όπως είναι το Blender, είναι πολύ καλό για δοκιμές και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Και να αναφέρω ένα γεγονός εκτός CPU Benchmark, αλλά σχετικό με Mac. Χθες στα πλαίσια της επεξεργασίας ενός HD Video που φτιάχνω για την δουλειά, είχα κάνει Extract στο PC μου με WinXP 32bit, 7.600 Frames από το βίντεο σε *.png εικόνες διαστάσεων 1980χ1024 και περίπου 2.8 MB η κάθε μία. Θέλησα λοιπόν να τα μεταφέρω (Cut/Paste) απο τον έναν δίσκο που τα είχα εκεί (ήταν αποτέλεσμα Extract απο το αρχικό *.MTS file που έκανα - Video Editing μέσω του Blender) σε έναν άλλο δίσκο που τα μαζεύω μετά το extract για περεταίρω επεξεργασία. Σας πληροφορώ οτι με CPU Load σε κατώτατο επίπεδο (έλεος, ένα απλό Cut/Paste έκανα και μάλιστα σε διαφορετικούς δίσκους Source/Target) το σύστημά μου "σερνόταν" πολύ (πήγαινε πολύ αργά), σαν να του είχα βάλει να κάνει Rendering...!!! Τόσο αργά...!!! Το Computer μου δηλαδή "μπούκωσε"...(πως αλλιώς να το εκφράσω δεν ξέρω..) χιιχ Σύμφωνα με όσα εχω ακούσει για τους Mac (μέσω ίντερνετ και μέσω φίλων που έχουν Mac) αυτό το πράγμα σε Mac δεν συμβαίνει (ή μήπως συμβαίνει?). Είμαι PC User, απλώς το αναφέρω προς πληροφόρηση όλων όσων κοιτάμε (και εγώ είμαι μέσα σε αυτούς προς το παρόν) μόνο το CPU Speed και τις επιδόσεις σε συγκεκριμένα πράγματα σε έναν Mac. Σαν χρήστης, δεν έκανα εκείνη τη στιγμή κάτι "βαρύ"...!!! Cut/paste έκανα ο άνθρωπος...!!! Αυτή η διεργασία θα έπρεπε να είναι διεργασία που να μην επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα....!!! Και όμως....την επηρέαζε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.