Προς το περιεχόμενο

Mac Speed Test - Blender Render Benchmark

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμή την έρευνα μου για τους Mac (τελικά δεν μου την γλυτώνει - θα αγοράσω έναν έστω και μικρό για δοκιμή στην αρχή - πχ. εναν mac mini ή έναν mac book pro 13"), παραθέτω ένα ωραίο Benchmark (Speed Test) για να κάνετε στους Mac σας προκειμένου να έχουμε κάποιου είδους μέτρο σύγκρισης όσον αφορά τις επιδόσεις στο 3D που είναι πολύ απαιτητικό.

Η δοκιμή είναι σε σχέση με το 3D Modeling. Με άλλα λόγια θα κάνουμε δοκιμή στο "Rendering" στα μηχανήματά μας. Το Τέστ του "Rendering" είναι ένα απο τα πιό απαιτητικά Test για το hardware και το Software μας και βασίζεται στην δύναμη της CPU και στην διαθέσιμη μνήμη RAM (όλα αυτά σε συνδυασμό με την ικανότητα του έκαστου λειτουργικού μας).

Στο παρακάτω Link όπου θα δείτε τα αποτελέσματα του δικού μου Computer στο Test και αναλυτικές επεξηγήσεις (είναι απλό μην το φοβάστε οτι θα σας δυσκολέψει εάν δεν το ξέρετε κλπ. Στην ουσία κατεβάζουμε το Blender και ανοίγουμε ένα αρχείο και κάνουμε Render. Δεν χρειάζεται να έχετε παραπάνω γνώσεις για να το κάνετε το Test) θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες καθώς και την "φόρμα" έτοιμη για να την κάνετε copy/paste εδώ και να συμπληρώσετε τα αποτελέσματα (δεν θέλω να μου κουράζεστε,...χεχεχε) :-)

Link: Blender Render Benchmark

Σε αντίθεση με εμένα που πόσταρα τα αποτελέσματα στο Site μου στο madseeds, εσείς καλό θα ήταν να post-άρετε τα αποτελέσματα εδώ, μιάς και εδώ έχω ανοίξει το Thread

(Όσοι το επιθυμείτε μπορείτε να ποστάρετε τα αποτελέσματα και στο Original Site - θα ήταν καλό αυτό - για να συμπληρώσουμε το Puzzle και στο Original site που έχει ξεκινήσει το benchmark).

Γιααα να δούμεεε λοιπόν........!!!!! Είμαι πολύ περίεργος να δω τα αποτελέσματα..!!!

Εσείς?

Κάντε το Τέστ τώρα....:lol::-D;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Πολύ ωραία... Ξεκινάω εγώ :-)

Computer Type: MacBook Pro late 08

Motherboard:

CPU: Intel Core 2 Duo 2.53 GHz

RAM: 4 GB DDR3 1067 MHz

VGA: NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB

PSU:

Blender Version: 2.49α

Blender Benchmark Results (Render time in "Hours:Minutes:Seconds.εκατοστά του Second): 00:01:06:30

picture1joj.png

Computer Type: Mac Pro 09 Quad 2.66

Motherboard:

CPU: 2.66 GHz Quad-Core Intel Xeon

RAM: 6 GB DDR3 1066 MHz

VGA: NVIDIA 120GT + Ati Radeon 4890HD

PSU:

Blender Version: 249.2

Blender Benchmark Results (Render time in "Hours:Minutes:Seconds.εκατοστά του Second): 00:00:24:42

21zvc4.png

Πωπω...!!! Έχω την αίσθηση οτι θα το λατρέψω αυτό το Thread...!!!

Πολύ καλά πάμε παιδιά...!!! Συνεχίστε και οι υπόλοιποι όταν ανακαλύψετε το Thread...!!! Οσο πιό πολλά άτομα, τόσο καλύτερα..!!! :-)

Πάρα πολύ καλά...!!! :-)

Μήπως μπορείτε να βάζετε και τα διαθέσιμα MB ή GB της RAM της κάρτας γραφικών σας καθώς επίσης και το αν είναι μοιραζόμενα ή όχι με την κυρίως μνήμη? Θα ήταν αρκετά χρήσιμο πιστεύω και θα βοηθούσε. :-)

(όσοι έχετε ήδη κάνει Post, αν δεν βαριέστε, ενημερώστε τα αν θέλετε) :-)

Νομιζω δεν εχει σχεση η καρτα γραφικων με αυτο το τεστ...

Άμεση σχέση όχι, έμμεση όμως ναι και αυτό διότι η ταχύτητα του Rendering εξαρτάται κυρίως απο την CPU καθώς και απο την RAM (Ταχύτητα και χωρητικότητα της RAM).

Η κάρτα γραφικών που έχει για παράδειγμα 256MB DDR3 μοιραζόμενα με κυρίως μνήμη επηρεάζει την συνολική μνήμη του συστήματος με αποτέλεσμα να επηρεάζει κάπως και τις ταχυτητες του Rendering.

Λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά γιατί να μην έχουμε (αφού μπορούμε) και αυτή την λεπτομέρεια..? :-)

(Όσοι έχετε όρεξη παιδιά ενημερώστε τα, όσοι ψιλο-βαριέστε, οκ. Δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Όπως νιώθετε εσείς καλύτερα. Ήδη είναι πολύ καλό και μόνο που συμμετέχετε στο Benchmark με τις υπάρχουσες πληροφορίες που παρέχετε). :-)

Απο Σεπτεμβρη που θα γυρισω στον σταθερο, θα ποσταρω και εγω αποτελεσματα τοσο σε win7 x64 οσο και σε leopard απο το ιδιο μηχανημα.. (intel quad core, 4gb ram, 8800gt)

Computer: macbook unibody late 2008

CPU: 2.4 GHz core 2 duo

RAM: 4 GB DDR3 1066 MHz

VGA: NVIDIA 9400

PSU:

time: 01:15.63

Computer: macbook unibody late 2008

CPU: 2.4 GHz core 2 duo

RAM: 2 GB DDR3 1066 MHz

VGA: NVIDIA 9400

time: 01:07.00

Ίδια μηχανήματα και αυτό με τη λιγότερη RAM είναι πιο γρήγορο... Γιατί συμβαίνει αυτό;

Computer: PC

CPU: Intel i7 920 @ 4Ghz

RAM: 6GB DDR3 @ 1523

VGA: NVIDIA GTS250

time: 00:16:50

To 1GB της μνημης δεν το εχω βαλει με του συστηματος. Αρα παραμενει 6GB

Δεν τον γυρνας μια τον επεξεργαστη στην default συχνοτητα 2.66GHZ για να δουμε συγκριση με αυτο το μηχανημα που εχουν παρομοιο επεξεργαστη??

Computer Type: Mac Pro 09 Quad 2.66

Motherboard:

CPU: 2.66 GHz Quad-Core Intel Xeon

RAM: 6 GB DDR3 1066 MHz

VGA: NVIDIA 120GT + Ati Radeon 4890HD

PSU:

Blender Version: 249.2

Blender Benchmark Results (Render time in "Hours:Minutes:Seconds.εκατοστά του Second): 00:00:24:42

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...