heyou Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Γεια σας! Οπως γράφω και στον τίτλο, θέλω να αναβαθμίσω τη μνήμη του υπολογιστή μου. Οι υπάρχουσες μνήμες είναι οι Geil B-Dragon 2GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 1GB) σε διάταξη dual channel Σκέφτομαι να αγοράσω τις Geil B-Dragon 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 χ 2GB) και να τις βάλω σε διάταξη dual channel. Η μητρική έχει 4 υποδοχές για μνήμες. Θα μπορώ να βάλω τις καινουριες (2χ2GB) αλλά και να τις παλιές (2χ1GB) σε διαταξη dual channel δεδομένου ότι είναι ακριβώς οι ιδιες μνήμες με μόνο διαφορετικό χαρακτηριστικό τη χωρητικότητα ? Ευχαριστώ
caution Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μια χαρά θα δουλέψουν απλά πας (αν δεν είσαι ήδη) σε 64bitο OS και ίσως να θέλει και λίγο ρευματάκι ο controller
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 για κάποιο λόγο δεν είμαι σίγουρος ότι θα παίζουν και τα 2 kits μαζί σε dual channel...
liopyr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Εξαρτάται από την μητρική νομίζω, κάποιες (οι περισσότερες υποθέτω), τρέχουν dual channel με διαφορετικού μεγέθους ram.
caution Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 ( πες μας και τι έγινε - έτσι για την ιστορία )
StavrosD Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Από την στιγμή που τα dimms είναι διαφορετικά (1GB και 2GB) απλά δεν θα λειτουργεί ως dual channel. Κατά την γνώμη μου, καλύτερα 6GB single channel παρά 4GB dual channel. Το ιδανικό είναι να τον δοκιμάσεις και με τα δύο configuration ώστε να δεις ποιο σε καλύπτει καλύτερα.
liopyr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Από την στιγμή που τα dimms είναι διαφορετικά (1GB και 2GB) απλά δεν θα λειτουργεί ως dual channel. Κι όμως λειτουργεί. Απαραίτητη προυπόθεση φυσικά είναι τα dimms που βρίσκονται στο ίδιο κανάλι να έχουν ίδιο μέγεθος. Τελευταία φορά το είχα δοκιμάσει σε (i945 chipset μάλιστα) με 2χ512Gb & 2χ1Gb dimms. Πιστεύω πως θα λειτουργεί και σε νεότερα chipset.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.