Προς το περιεχόμενο

Σκεφτομαι να ξεκινησω μια γλωσσα ???

Dafnousaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, μπορεί να τα παρακολουθήσει οποιοσδήποτε. Σίγουρα οι καθηγητές δεν θα δίνουν τόση σημασία όσο σε ένα κλειστό τμήμα φροντιστηρίου, αλλά για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει μια γλώσσα ως χόμπυ δεν υπάρχει και λόγος για κλειστό τμήμα.

Γνώμη μου είναι πάντως ότι αν κάποιος ξέρει γερμανικά, ακόμη και σε απλό επίπεδο συνεννόησης, η πιο καλή και συνάμα βολική επιλογή θα ήταν τα ολλανδικά που είναι ούτως ή άλλως εύκολη γλώσσα. Αν όχι, πάλι. =ρ (νέο γλωσσικό κόλλημα ντητέκτηντ)

Αλίτσα ψήσου, ΑΠΘ από οκτώβρη, είναι καλή φάση και ο καθηγητής είναι καταπληκτικός!!

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Στο πανεπιστήμιο. Στο τμήμα γερμανικής φιλολογίας κάνουν νορβηγικά, σουηδικά, ολλανδικά και τις λοιπές συγγενείς και είναι δωρεάν. Δοκίμασέ το παίζει να πετύχεις σοβαρό καθηγητή και να είναι ωραία. Εγώ τον σεπτέμβρη θα ξεκινήσω έτσι -για χόμπυ- ολλανδικά, όπου διδάσκει ο καθηγητής που μου έκανε γερμανικά στο Γκαίτε.

Θα το τσεκαρω και αυτο θενξ.

Τα Ολλανδικα ειναι καλη φαση, σαν να καταληγουν με ερωτηματικο στην καθε προταση :-)

• Moderators
Δημοσ.
Στο πανεπιστήμιο. Στο τμήμα γερμανικής φιλολογίας κάνουν νορβηγικά, σουηδικά, ολλανδικά και τις λοιπές συγγενείς και είναι δωρεάν. Δοκίμασέ το παίζει να πετύχεις σοβαρό καθηγητή και να είναι ωραία. Εγώ τον σεπτέμβρη θα ξεκινήσω έτσι -για χόμπυ- ολλανδικά, όπου διδάσκει ο καθηγητής που μου έκανε γερμανικά στο Γκαίτε.

Θα το τσεκαρω και αυτο θενξ.

Τα Ολλανδικα ειναι καλη φαση, σαν να καταληγουν με ερωτηματικο στην καθε προταση :-)

• Moderators
Δημοσ.
Ναι ναι! Και αυτό το τρρρ που ακούγεται πολύ μου αρέσει. Ολλανδικά να κάνεις!

Εχω και κινητρο δυο Ολανδεζες που ειχα γνωρισει περυσι :lol:

Αλλα τα Νορβηγικα δεν συγκρινονται imo, εχουν απιστευτη προφορα. Αν καταφερεις να την προφερεις τελικα :P

• Moderators
Δημοσ.
Ναι ναι! Και αυτό το τρρρ που ακούγεται πολύ μου αρέσει. Ολλανδικά να κάνεις!

Εχω και κινητρο δυο Ολανδεζες που ειχα γνωρισει περυσι :lol:

Αλλα τα Νορβηγικα δεν συγκρινονται imo, εχουν απιστευτη προφορα. Αν καταφερεις να την προφερεις τελικα :P

Δημοσ.

Για να τελειοποιήσω τα αγγλικά μου τι μου προτείνετε εκτός από φροντιστήρια;Λέω να ξεκινήσω τα βλέπω ταινίες αρχικά με αγγλικούς υπότιτλους και αργότερα χωρίς.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ισπανικα με κλειστα τα ματια.

Ιταλικα ειναι σαν τα ελληνικα (μονο στην χωρα τους τα μιλανε). Τα γαλλικά πάλι μπορεί να έχουν φινέτσα αλλα είναι για βουτυρομπεμπέδες. Αυτός ο καλλωπισμός μερικές φορες μου την δίνει στα νεύρα χρειάζεται και λίγο βαρβατίλα η γλώσσα.

Υπόψιν ότι άμα μάθεις ισπανικά μπορείς να μάθεις παρα πολύ εύκολα και ιταλικά.

Εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά του χρόνου μόλις βρω λίγο ελεύθερο χρόνο να ξεκινήσω εντατικά ισπανικά.

+1 τα ισπανικα ειναι πολυ καλη λυση!θα ξεκινησω κ εγω!

Δημοσ.

+1 τα ισπανικα ειναι πολυ καλη λυση!θα ξεκινησω κ εγω!

Προσωπικά πάντως λέω να ξεκινήσω επίσημα Ισπανικά από Σεπτέμβρη. (από το 2003 που τέλειωσα το Πανεπιστήμιο το λέω).

και εγώ από Σεπτέμβρη.

Δημοσ.

Τουρκικά να μάθετε, έτσι όπως έχει καταντήσει η χώρα, αν κάνουν κανα ντου οι γείτονες να "απελευθερώσουν" τίποτα "αλύτρωτες πατρίδες" τουλάχιστον θα μπορούμε να συννενοηθούμε :devil:

Δημοσ.

Καλή ιδέα μαραντόνη, πάρε το ημερολόγιο ενός τρελού γέρου.

Να τονίσω ότι τα τούρκικα είναι τίγκα ερωτική γλώσσα ε. :wub: Ποια γαλλικά και ποια ιταλικά, τούρκικα.-

Επιπλέον γιατί να θέλει κάποιος να μάθει ιαπωνικά τώρα πια; Πιο χρήσιμη και ενδιαφέρουσα βρίσκω ότι είναι η νοηματική. Παίζει να τη χρησιμοποιήσεις κιόλας.

Δημοσ.

ερωτική γλώσσα για ποιον λόγο; όταν τα ακούω μου φαίνονται σαν παραπονιάρικα, κλαψομούν....

Πάντως δεν πρέπει να είναι δυσκολη γλωσσα, το συντακτικό και η γραμματική έχω ακούσει ότι ειναι αρκετά απλά και το λεξιλόγιο έχουμε αρκετά κοινά στοιχεία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...