Προς το περιεχόμενο

Σκεφτομαι να ξεκινησω μια γλωσσα ???

Dafnousaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βέβαια η ευκολία εκμάθησης είναι κάτι το σχετικό, μπορεί ο Α να "τα παίρνει" ευκολότερα από τον Β για διάφορους λόγους.

Ναι, αν μιλάμε για την ίδια γλώσσα.

Να παίρνει κάποιος πιο εύκολα τα Γιαπωνέζικα απ'οτι κάποιος άλλος τα Αγγλικά όμως δε γίνεται.

Εκτός και αν έχουν χαοτική διαφορά IQ ξέρωγω...

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτο ειναι κατι αλλο,εχει να κανει με το ποσο εξυπνος ειναι ο καθενας. Απο αυτο το θεμα που εχουμε ανοιξει γινεται κατανοητο τουλαχιστον σε εμενα οτι τα Γερμανικα ειναι μια δυσκολη γλωσσα σε σχεση με τα Ισπανικα και τα Ιταλικα.

Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το πόσο έξυπνος είσαι, θεωρητικά αν ρίξεις διάβασμα μαθαίνεις. Απλά υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το πόσο εύκολα θα μάθεις τη γλώσσα και πόσο πρόθυμος θα είσαι να κάτσεις και να διαβάσεις.

Δημοσ.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν κανόνες.

Αντιθέτως, το ότι το down προφέρεται όπως τα town, drown, crown και το dawn όπως τα pawn, spawn μου δίνει να καταλάβω ότι ο κανόνας υπάρχει (ανεξαρτήτως του πόσο ξένος μπορεί να είναι σε εμάς).

με στρίμωξες στο παράδειγμα αλλά η αγγλική είναι γενικότερο χάος με τις εξαιρέσεις κτλ. Σίγουρα έχουν κανόνες, αλλά όταν έχουν λέξεις με ρίζες από 15 κέλτικες, σαξονικές, γαλλικά κτλ είναι λίγο τρέχα γύρευε.

Θα βγω εγώ offtopic, μην ενοχλείστε οι υπόλοιποι.

Ποιοι προσπαθούμε να μάθουμε γιαπωνέζικα εδώ μέσα; Να μαζωχτουμε σε κανένα νήμα για λίγο 話し.

soturin?

Αδμιν, έμαθα πρόσφατα ότι εντοπίστηκε (από φίλη μου) καθηγήτρια στην πόλη μου. Αυτό δίνει ελπίδες να ξεκινήσω από το φθινόπωρο με πρόγραμμα. Φτάνει πια! :-D

Δημοσ.

@topic starter

τι προτεινεται οτι ειναι η καλυτερη επιλογη ???? ....

ποσο πολυ χρησιμοποιηται μια γλωσσα....

Θα πρότεινα για αρχή Ελληνικά.

Κατά δεύτερον, και υποθέτοντας ότι τα παραπάνω έγιναν εκ παραδρομής, θα πρότεινα Ισπανικά.

Ωστόσο επειδή ο καθένας (μαζί κι εγώ) συμβουλεύει υποκειμενικά βάσει προτιμήσεων, απλά θα σου πω τι να αποφύγεις, και αυτό είναι Γαλλικά. Δε μου χρησίμευσαν απολύτως πουθενά, εκτός του να καταλαβαίνω το -πάρα πολύ- χοντρικό νόημα των ιταλικών και ισπανικών διαλόγων γύρω μου!!! Επίσης είναι σχετικά δύσκολη γλώσσα να αποδοθεί αξιοπρεπώς λόγω προφοράς (σε αντίθεση πχ με τα Ιταλικά).

Δημοσ.
Αδμιν, έμαθα πρόσφατα ότι εντοπίστηκε (από φίλη μου) καθηγήτρια στην πόλη μου. Αυτό δίνει ελπίδες να ξεκινήσω από το φθινόπωρο με πρόγραμμα. Φτάνει πια!

そうか。よかったね…

Αυτο το Φτάνει πια! καποιον μου θυμιζει.

Δημοσ.
ξηγήσου, κισάμα!

1. Δεν επιτρέπεται η αναγραφή υβριστικών ή προσβλητικών εκφράσεων.

Μοντς, μπαν χιτοτσου (一つ) στον κυριο.

Δημοσ.
Βέβαια η ευκολία εκμάθησης είναι κάτι το σχετικό, μπορεί ο Α να "τα παίρνει" ευκολότερα από τον Β για διάφορους λόγους.

Αυτο ισχυει σιγουρα.. Εχω μια γνωστη η οποια ξερει 5-6 γλωσσες αλλα δεν μπορει με τιποτα να μαθει αγγλικα!! Την βρισκει μια απο τις πιο δυσκολες γλωσσες..

Δημοσ.

Ιταλικά... Σε δύο χρονάκια θα μιλάς και θα διαβάζεις μια χαρά και θα έχει και κατανόηση σε ένα 80% των ισπανικών που απο εκεί και πέρα είναι ένας χρόνος δουλειά για το πτυχίο. Απλά να μάθεις καταλήξεις κ κάποιες διαφοροποιήσεις. Εγώ με 100% αγγλικά και 85% ιταλικά καταλαβαίνω και συνεννοούμαι εύκολα σε όλες τις λατινογενείς γλώσσες. Είναι πολύ καλός συνδυασμός αν σε ενδιαφέρει το να τριγυρίσεις στην ευρώπη και όχι μόνο..

Τα γαλλικά είναι μάλλον το επόμενο λογικό βήμα απο το αγγλικά-ιταλικά-ισπανικά. Επίσης εύκολη γλώσσα αρκεί να ξεπεράσεις τα κόμπλεξ της προφοράς (όπως σε όλες τις γλώσσες).

Γερμανικά δεν τα συμπαθώ καθόλου.

Αν τελειώσεις με τα παραπάνω πάνε τίποτα κινέζικα. ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα μπώ σε αυτή τη διαδικασία ώστε να ξέρω οτι μπορώ να βγάλω άκρη διαλογικά με ένα τεράστιο ποσοστό του πλανήτη :) (άσε που το ίντερνετ προς τα εκεί έχει περισσότερο ενδιαφέρον)

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα δεν καταλαβαινω τι εννοειται με τον ορο δυσκολη (η οχι) γλωσσα. Καθε γλωσσα εχει τους κανονες γραμματικης, συνταξης, προφορας και τελος. Οταν τους γνωρισεις και αντιληφθεις με ποιον τροπο λειτουργει ο λογος στην "καθημερινη" ομιλια, εισαι ετοιμος. Ισως ο βαθμος δυσκολιας-ευκολιας να εχει νοημα αναφορικα με τις γλωσσες που ηδη μιλαει καποιος, δηλαδη οπως ειπωθηκε, γνωριζοντας ιταλικα, πιθανοτατα μαθαινεις ευκολοτερα ισπανικα (και το αντιστροφο), απο καποιον που μιλα ιαπωνικα πχ. Και αυτο γιατι η γραμματικη, το συντακτικο και η προφορα ειναι κοντινα.

Εγω θα προτεινω ιταλικα γιατι κατα την γνωμη μου εχουν μια φινετσα και μου αρεσει η "τραγουδιστη" προφορα τους (γι'αυτο τα ξεκινησα αλλωστε λολ). Επισης με βλεπω καποια στιγμη για ιαπωνικα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...