Προς το περιεχόμενο

Σκεφτομαι να ξεκινησω μια γλωσσα ???

Dafnousaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάθε Ισπανικά, αν θες μία μονολεκτική απάντηση.

Αυτό στο λέει κάποιος αρβανίτης έλληνας με γαλλική παιδεία που ζει στη γερμανία και η γλώσσα εργασίας του είναι κυρίως τα αγγλικά.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βέβαια όπως είπε και κάποιος πιο πίσω, ανεξαρτήτως επιλογής δεν είναι αναγκαίο να περιοριστείς σε μια γλώσσα μόνο, όρεξη να 'χεις.

Δημοσ.

Θα βγω εγώ offtopic, μην ενοχλείστε οι υπόλοιποι.

Ποιοι προσπαθούμε να μάθουμε γιαπωνέζικα εδώ μέσα; Να μαζωχτουμε σε κανένα νήμα για λίγο 話し.

soturin?

Δημοσ.

Ισπανικα με κλειστα τα ματια.

Ιταλικα ειναι σαν τα ελληνικα (μονο στην χωρα τους τα μιλανε). Τα γαλλικά πάλι μπορεί να έχουν φινέτσα αλλα είναι για βουτυρομπεμπέδες. Αυτός ο καλλωπισμός μερικές φορες μου την δίνει στα νεύρα χρειάζεται και λίγο βαρβατίλα η γλώσσα.

Υπόψιν ότι άμα μάθεις ισπανικά μπορείς να μάθεις παρα πολύ εύκολα και ιταλικά.

Εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά του χρόνου μόλις βρω λίγο ελεύθερο χρόνο να ξεκινήσω εντατικά ισπανικά.

Δημοσ.
Ισπανικα με κλειστα τα ματια.

Ιταλικα ειναι σαν τα ελληνικα (μονο στην χωρα τους τα μιλανε). Τα γαλλικά πάλι μπορεί να έχουν φινέτσα αλλα είναι για βουτυρομπεμπέδες. Αυτός ο καλλωπισμός μερικές φορες μου την δίνει στα νεύρα χρειάζεται και λίγο βαρβατίλα η γλώσσα.

Υπόψιν ότι άμα μάθεις ισπανικά μπορείς να μάθεις παρα πολύ εύκολα και ιταλικά.

Εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά του χρόνου μόλις βρω λίγο ελεύθερο χρόνο να ξεκινήσω εντατικά ισπανικά.

Σε μια ταινία (δεν θυμάμαι) είχε πέσει η κορυφαία ατάκα απο τον villain,ο οποίος χρησιμοποιούσε γαλλική αξάντ χωρίς προφανή λόγο: "Είναι σάν να σκουπίζεις τον κ@λο σου με μετάξι"

Κατα τ'άλλα θα συμφωνήσω οτι τα Ισπανικά είναι δυνατή γλώσσα,άλλα σε καμία περίπτωση μήν υποτιμάς τα Ιταλικά.Με έχουν ξελασπώσει αρκετές φορές,μία μάλιστα με Ιάπωνα!Ισχύει επίσης οτι απο Ισπανικά πάς σε Ιταλικά και τούμπαλιν,το ίδιο και για Ιταλικά-Γαλλικά.

Δημοσ.

Μμ.

Θα μάθεις μια γλώσσα επειδή τα 2/3 των χρηστών, που πόσταραν στο συγκεκριμένο τοπικ, την επέλεξαν ?

Ίσως φανώ κακιά,αλλά το επόμενο τοπικ τι θα είναι ?

Ποια μάρκα απ'ότιδήποτε προτιμάτε για να την προτιμήσω και εγώ ?

Δημοσ.

Εγω θα προτεινα ισπανικα.. Ξερω αγγλικα, εχω κανει γερμανικα κ τωρα κανω ιταλικα.. Τα γερμανικα τα θεωρω μια απο τις πιο δυσκολες γλωσσες κ δεν προσωπικα δεν μου αρεσουν καθολου (οχι επειδη ειναι δυσκολα αλλα ο ηχος τους κλπ).. Γι'αυτο το λογο διαλεξα ιταλικα τα οποια μ αρεσουν απιστευτα.. Κ επισης ιταλικα-ισπανικα μοιαζουν παρα παρα πολυ.. Δλδ με τα ιταλικα που ξερω, μπορω να καταλαβω το βασικο νοημα σε (απλα) ισπανικα κειμενα.. Κ προτεινω ισπανικα κ οχι ιταλικα μονο κ μονο επειδη την μιλανε περισσοτεροι..

Δημοσ.
Μμ.

Θα μάθεις μια γλώσσα επειδή τα 2/3 των χρηστών, που πόσταραν στο συγκεκριμένο τοπικ, την επέλεξαν ?

Ίσως φανώ κακιά,αλλά το επόμενο τοπικ τι θα είναι ?

Ποια μάρκα απ'ότιδήποτε προτιμάτε για να την προτιμήσω και εγώ ?

H αλήθεια είναι πως φαίνεσαι λίγο κακιά.

Γιατί να μη λάβει υπ'όψη του κάποιος τις γνώμες των άλλων όταν αυτές στηρίζονται (και) σε αντικειμενικά κριτήρια όπως π.χ το επίπεδο δυσκολίας ή η χρησιμότητα της;

:rolleyes:

Δημοσ.
Offtopic: Ήταν το Matrix Reloaded.

Κατά τα άλλα, πώς ακριβώς σε ξελάσπωσαν τα ιταλικά με τον Ιάπωνα;

Σωστά,τώρα το θυμήθηκα!

Όσο για τον Ιάπωνα,επειδή δέν βγάζαμε άκρη με τα good old engrish (pun intended:-D), με ρώταγε αν ξέρω Γερμανικά και το έριξα στην τρελή,αντ-ερωτώντας αν γνωρίζει Ιταλικά.Πρός μεγάλη μου έκπληξη τα μιλούσε...

Δημοσ.

Λιοπιρ : Κάπου διάβασα που έλεγε ότι της φαίνεται δύσκολη,αλλά αφού όλοι σχεδόν αυτή έλεγαν,προς αυτή στρέφεται.

Αυτό μου έκανε εντύπωση και σχολίασα.

Δημοσ.

για μενα το πιο δυσκολο σε μια γλωσσα ειναι να μαθεις την προφορα τους.

δεν θα μπορουσα για παραδειγμα να προφερω σε καμια γλωσσα του κοσμου το γραμμα ``Ρο``.

ουτε στα αγγλικα που υποτιθεται πως ξερω,ουτε στα γερμανικα ουτε στα γαλλικα(εκει θα ειχε μεγαλο γελιο)

γι`αυτο το λογο ψηφιζω ισπανικα γιατι (για μενα )μοιαζουν με τα ελληνικα χωρις ομως να τα καταλαβαινω.

Δημοσ.

Συμφωνα απολυτα με τον Liopyr. Για εμενα ειναι ιδιαιτερα σημαντικο ποσο ευκολο ειναι να μαθω μια γλωσσα καθως και ποσο πολυ χρησιμοποιηται μια γλωσσα.

Δημοσ.

Βέβαια η ευκολία εκμάθησης είναι κάτι το σχετικό, μπορεί ο Α να "τα παίρνει" ευκολότερα από τον Β για διάφορους λόγους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...