diamond_gr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Και εγώ προτείνω κάτι μεταξύ Ρωσικών και Σερβικων (προτίμηση Ρωσικών). Ο λόγος ότι τώρα το καλοκαίρι πλημυρίζει ο τόπος από αυτούς. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα ζητάνε να γνωρίζεις μια από τις 2 γλώσσες (Αγγλικά εννοείται) για να σε προσλάβουν σε δουλειά. Πήγα Χαλκιδική να φάω σε πιτσαρία και οι σερβιτόρες του ήταν από Σερβία (νομίζω από την προφορά). Μια ακόμα ιδέα είναι να μάθεις Python ή Java (κάποια θα φανεί χρήσιμη).:-D:-D
Dafnousaki Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Και εγω να πω την αληθεια σκεφτομουν περισσοτερο να στραφω προς τα ισπανικα, τωρα οσον αφορα τα γερμανικα, τα εκανα γυμνασιο δεν μου αρεσαν και μου φαινοταν δυσκολα..
Garnele Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Κάνουμε ένα σωρό ψυχοφθόρα πράγματα για την επαγγελματική αποκατάσταση, γιατί να μην προτιμήσει κάποιος έστω μια γλώσσα που θα του αρέσει πραγματικά και θα γουστάρει να κάθεται να τη μελετάει και να τη μιλάει; Τα γερμανικά για παράδειγμα, κατ' εμέ είναι υπέροχη γλώσσα, Γερμανία πηγαίνω τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και γενικά ενδιαφέρομαι για τη γλώσσα και την κουλτούρα τους. Το ότι θα καθίσει κάποιος να μάθει μια ξένη γλώσσα είναι έτσι κι αλλιώς ατού από τη στιγμή που θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί καλά, το λογικό λοιπόν είναι να τρέφει έστω μια εκτίμηση για το λαό που τη μιλάει και να ενδιαφέρεται για ενδεχόμενες συνδιαλλαγές (ό,τι τύπου) με αυτόν. Οπότε το κάτσε μάθε σέρβικα επειδή τους αγαπάμε και έρχονται για διακοπές, βουλγάρικα για να σε προσλάβουν ως αντιπρόσωπο σε μια επιχείρηση με γουόντερμπρα σουτιέν με έδρα τη βουλγαρία, ισπανικά επειδή τα μιλάνε πολλοί ή ακόμη και κινέζικα που είναι το τοπ πληθυσμιακά -που παρόλα αυτά είναι απόλυτα περιορισμένο γεωγραφικά- ε δε μου λέει και κάτι. Μάθε ό,τι θες, αλλά πραγματικά να θες, όχι για να βγάλεις ψωμί και από αυτό.
frenzy Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 M' αρέσει η μικρή. Do I need to rephrase that?
soturin Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Από τις τρεις πρώτες τα ισπανικά είναι πιο "πρακτικά" με τη λογική ότι τα μιλάει ο περισσότερος κόσμος. Βέβαια η πλειοψηφία του είναι έναν ατλαντικό πιο κει, αλλά ένα ταξίδι λατινική αμερική δε θα με χάλαγε. Περί σπουδών που ανέφερα δεν εννοούσα μόνο αν θα πας κάπου αλλά και το υλικό που θα βρεις σε κάποια γλώσσα. Πχ τα ισπανικά στην περίπτωσή μου, αρχιτεκτονική, μου τα έχει συστήσει φίλος-συμφοιτητής λόγω πληθώρας βιβλίων σχετικών που μπορώ να βρω σαν ύλη. Τα γαλλικά αν δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου νομίζω δεν είναι κι ότι πιο ευχάριστο/εύκολο να αρχίσεις. Είναι κάπως δύστροπα και από τη στιγμή που ξέρεις αγγλικά δε θα σου χρειαστούν ιδιαίτερα, ούτε στη Γαλλία που λέει ο λόγος. Αντίστοιχα τα γερμανικά. Παρά τα λεγόμενα μου στο ootr chat (δύστυχε luci) μ' αρέσουν πολύ σαν γλώσσα, αλλά είναι λίγο μεγάλη δουλειά να τα μάθεις (διορθώστε με αλλά νομίζω το συντακτικό τους είναι σαδιστικότατο). Ιταλικά τα βρίσκω αρκετά αδιάφορα. Υποκειμενικά όμως. Εφόσον ξεφύγουμε από το πρακτικό θέμα, και θες κάποια γλώσσα για την ενασχόληση και μόνο με αυτή και από ενδιαφέρον, να συμφωνήσω ότι τα ρώσικα είναι πολύ όμορφη γλώσσα. Στις "όμορφες" θα έβαζα και τα αραβικά (συν το ζήτημα της γραφής) και τα ιαπωνικά. Βέβαια στην περίπτωση των ιαπωνικών, πάμε σε άλλα θέματα καθώς δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με κάποια άλλη γλώσσα (μόνο η γραφή, εν μέρει, δανεική από κινέζικα), και για να μάθεις το λογική τους, χρειάζεται να αντιμετωπίσεις το θέμα πιο ριζικά και γλωσσολογικά (πράγμα δύσκολο αλλά πάρα πολύ ενδιαφέρον). Δες κι αυτό το site http://edufire.com/home δεν λέω να κάτσεις να κάνεις μαθήματα εκεί (αν και μπορείς) αλλά μπορείς να δεις πολλά πράγματα για διάφορες γλώσσες με free διαλέξεις που γίνονται. Πολύ χρήσιμο για να δεις ποια γλώσσα σου ταιριάζει/θα ήθελες και για να βρεις κάτι που ίσως δεν είχες σκεφτεί έως τώρα.
Lucifer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Τα Γαλλικά είναι τρομακτικά εύκολα. Αν κάποιος έχει γονιδιακή βλάβη και του αρέσουν, ας κάνει το ντου, ειδικά αν έχει και μια έφεση στις γλώσσες, θα μαεστρέψει. Γερμανικά στην αρχή σου φαίνεται βουνό η γραμματική (εκτός αν έχεις τελειώσει θεωρητική και ήσουν καλός στα αρχαία ελληνικά) αλλά με την τριβή η μόνη ουσιαστική δυσκολία είναι το λεξιλόγιο. Επιπλέον η συνάφειά τους με τις σκανδιναβικές γλώσσες δίνει ένα αβαντάζ προς αυτή την κατεύθυνση, στο γραπτό λόγω έστω.
JohnEngineer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Εκτός απο τα αγγλικά που έχουν μετατραπεί σε διεθνή γλώσσα επικοινωνίας (κακώς, τα απεχθάνομαι) το να μάθεις μια δευτερη ή τρίτη γλώσσα εξαρτάται απο το πού θα σου χρησιμεύσει.. δηλαδη διακοπές, δουλειά, γκομενίτσα κτλ.. Τα ισπανικά και πορτογαλικά είναι για λατινο και έτσι... χλωμό Τα Γαλλικά εκτός ότι είναι σπαστική γλώσσα είναι για κανένα Αλγέρι και Άραβες Β. Αφρικής.. πιο χλωμό Τα Ιταλικά, Δανέζικα, Ολλανδικά κτλ είναι για τις αντίστοιχες χώρες μόνο... πολύ χλωμό Τα κινέζικα είναι εξοτικά αλλα είναι δύσκολα...ομοίως και τα γιαπωνέζικα, ταιλανδέζικα κτλ... ψιλοχλωμό Τί έμεινε? Φυσικά Γερμανικά... Είναι η πιο τέλεια δομημένη γλώσσα γραμματικα.. κάτι σάν αρχαία ελληνικά... οι λέξεις προφέρονται όπως γράφονται..δηλαδη δεν εχει λέξεις που προφέρονται διαφορετικά.. μιλιέται απο ούκ ολίγους στην Ευρώπη και φυσικα ειναι η γλώσσα της μηχανικής.. Στην αρχή μοιάζει δύσκολη με τους κανόνες γραμματικής και τις εξαιρέσεις κανόνων αλλα σύντομα μπαίνεις στο νόημα. Το παραδέχονται και οι ίδιοι εξάλλου.. "Γερμανική γλώσσα, δύσκολη γλώσσα"...Δαγκωτό Γερμανικά όμως.. Deutschland über alles και έτσι..
slipknot Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Αποκλείεται να μάθεις μια γλώσσα επειδή τη γουστάρεις απλά ή έστω επειδή θες να το παίζεις πάπας και να μιλάς σε 32093 διαφορετικές γλώσσες;
Αδμιν Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Τι ενθουσιασμος ειναι αυτος για τα γερμανικα; Με αναγκαζουν να τη μαθω (τα βασικα μονο, ελπιζω) φετος ενω δεν μπορω να την ακουω.
teo64x Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 οι λέξεις προφέρονται όπως γράφονται..δηλαδη δεν εχει λέξεις που προφέρονται διαφορετικά.. Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι εννοείς. Θεωρείς ότι η λέξη Deutsch προφέρεται όπως γράφεται; Αν η απάντησή σου είναι καταφατική, τότε εννοείς απλά ότι έχουν συγκεκριμένους κανόνες για την προφορά. Κι αν εννοείς αυτό, υπάρχει κάποια από τις κοντινές μας γλώσσες (π.χ. Αγγλικά) στην οποία να μην ισχύει αυτό;
Finn Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μια φορά επισκέφθηκα την Γερμανία κι από τότε είπα ότι θα τα μάθω τα Γερμανικά. Ξεστράτισα λίγο κι έμαθα Γιουγκοσλάβικα (Σέρβοκροάτικα) και Ρώσικα αλλά το χειμώνα με βλέπω για Γερμανικά και Ισπανικά
soturin Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι εννοείς. Θεωρείς ότι η λέξη Deutsch προφέρεται όπως γράφεται; Αν η απάντησή σου είναι καταφατική, τότε εννοείς απλά ότι έχουν συγκεκριμένους κανόνες για την προφορά. Κι αν εννοείς αυτό, υπάρχει κάποια από τις κοντινές μας γλώσσες (π.χ. Αγγλικά) στην οποία να μην ισχύει αυτό; πχ αγγλικά system of a down / from dusk till dawn
Dafnousaki Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Βλεπω οτι υπαρχει μια μεγαλη ταση προς τα Γερμανικα... Αν και θεωρω δυσκολη γλωσσα στο τελος νομιζω θα στραφω προς αυτα.
teo64x Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 πχ αγγλικά system of a down / from dusk till dawn Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν κανόνες. Αντιθέτως, το ότι το down προφέρεται όπως τα town, drown, crown και το dawn όπως τα pawn, spawn μου δίνει να καταλάβω ότι ο κανόνας υπάρχει (ανεξαρτήτως του πόσο ξένος μπορεί να είναι σε εμάς).
Garnele Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 @τοπικ στάρτερ Πριν βιαστείς κάνε ένα τεστ στον εαυτό σου και τσέκαρε τον κινηματογράφο των χωρών που ενδιαφέρεσαι, ίσως και τη μουσική. Είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα και πιο προσβάσιμα σε σύγκριση με τα ταξίδια, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα σε οδηγήσουν στην τελική απόφαση που θα είναι και η σωστότερη για σένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.