Προς το περιεχόμενο

blogger η wordpress;

xolloth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω blog στο blogger τα τελευταια 2 χρονια και πριν λιγες μερες εκανα και ενα blog στο wordpress.

βεβαια διλημμα για μενα ποο απο τα 2 ,δεν υπαρχει αφου πλεον ασχολουμαι και με τα δυο.

απλως οι πρωτες μου διαπιστωσεις ειναι οτι οτι λειπει απο το ενα το εχει το αλλο.

το blogger θα ελεγα ειναι οτι πρεπει για καποιον που ξεκινα τωρα την ενασχοληση με τα blogs ,ενω το wordpress ειναι πιο ολοκληρωμενο,φερνει απο πλευρας εφαρμογων περισσοτερο σε site,με κατηγοριες θεματων[κατι που δεν υπαρχει στο blogger]πραγμα που διευκολυνει παρα πολυ και τον κατοχο του να εχει τακτοποιημενα τα διαφορα ειδη θεματων που γραφει,αλλα και τον επισκεπτη που μπορει να βρει να διαβασει τα θεματα,αρθρα που τον ενδιαφερουν σε ξεχωριστη ενοτητα.

αυτο το ζητημα το εχω επισημανει απο την αρχη που ασχοληθηκα με το blogger και δεν μπορω να καταλαβω τηνλογικη της google να μην εχει κατηγοριες αρθρων.

το blogger απο την αλλη εχει το adsense που μπορει να βαλει ο καθε blogger διαφημιστικο υλικο με σκοπο το κερδος,κατι που δεν γινεται στο freeware wordpress.

το wordpress απο την αλλη εχει ενα θαυμασιο συστημα security απο spam κ.λ.π. που σε προφυλασσει αμεσα.

υπαρχουν επισης στο wordpress θαυμασια θεματα για την εμφανιση των blogs με 3-4 columns ,εξυπηρετικα και διαρκως ανανεωνονται,πραγμα που στο blogger υπαρχει μεγαλη στατικοτητα τουλαχιστον τα 2 τελευταια χρονια δεν εχω δει καμμια ανανεωση στα θεματα που προσφερει στους bloggers.

το καλο με το wordpress ειναι οτι εναλασωντας καποια θεματα,δεν χανεις τις ρυθμισεις που εχεις κανει,πραγμα που δυστυχως συμβαινει στο blogger.

υπαρχουν και αλλα πολλα μεταξυ των 2 αυτων που οπως ειπα και στην αρχη το ενα συμπληρωνει το αλλο π.χ. η επεμβαση στο template του blogger ειναι πολυ πιο απλη απο το αντιστοιχο του wordpress,η η χρησιμοποιηση javascript.

η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι σε γενικες γραμμες μετα απο λιγες μερες χρησης το wordpress μου αρεσει περισσοτερο.

Δημοσ.

Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο το wordpress, αν και το blogspot δεν το χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα, μόνο για ένα απλό blog με φωτογραφίες. Αλλά αυτό που μου αρέσει πολύ στο wordpress είναι οι πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, themes, plugins, γενικώς μεγάλη ευελιξία. Η λειτουργία και των δύο είναι απλή, ακόμα και για αρχάριους χρήστες. Και τα δύο έχουν απλό χειρισμό. Αλλά νομίζω για πιο απαιτητικούς χρήστες το wordpress προσέρει περισσότερες δυνατότητες. (Δεν ανήκω στους ιδιαίτερα απαιτητικούς χρήστες, κι εγώ ένα σχετικά απλό blog έχω)

Δημοσ.

wordpress .. το καλύτερο , γιατί είναι απλό και λιτό και ταυτόχρονα πολύ λείτουργικό ! Μπορείς να κάνεις τα πάντα με wordpress ..από ένα απλό μπλόγκ έως και social network

το blogger είναι λίγο αχανές .. ή μπορεί να με μπερδεύει εμένα που δεν το πολύ χρησιμοποιώ !!

Δημοσ.

το μονο μειον εαν δεν κανω λαθος η δεν τοχω ανακαλυψει ακομα,ειναι οτι δεν υποστηριζει javascript εφαρμογες παρα μονο HTML.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...