tom-f Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιά είναι η σωστή θέση που πρέπει να τοποθετήσω αισθητήρες (απο thermal panel) ελέγχου θερμοκρασίας, σε cpu,hd,vga έτσι ώστε να πάρω σωστά αποτελέσματα, αλλά και να μην καταστρέψω τους αισθητήρες. Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ κατι τέτοιο και είμαι άσχετος με το θέμα.Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια.
Tenshi Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2009 Με παλαιότερο h/w,όπου δέν υπήρχε η δυνατότητα monitor της θερμοκρασίας,η τοποθέτηση αισθητήρων απο την μεριά του χρήστη ήταν μονόδρομος.Αν δέν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το bios της μητρικής,τους DTS του επεξεργαστή και τους drivers της vga,μπορείς να πάρεις μετρήσεις απο κάποιο πρόγραμμα με μεγαλύτερη ακρίβεια (και λιγότερη δουλειά) απο αυτή που παρέχουν οι αισθητήρες του thermal panel.Προσωπικά, αν και έχω 2 Scythe fan controllers με 6 αισθητήρες σύνολο,τους χρησιμοποιώ για να πάρω μετρήσεις απο τροφοδοτικό-Ram-διάφορα σημεία μέσα στο case (bottom intake/top exhaust/cpu area/vga area),μέρη δηλαδή που δέν μπορώ να πάρω πληροφορίες με κάποιο πρόγραμμα. Κανονικά οι αισθητήρες θα πρέπει να τοποθετούνται,αν όχι πάνω,όσο πιο κοντά γίνεται στο heatspreader του cpu/vga/vram για να πάρεις αξιόπιστα αποτελέσματα.Όπως ανέφερες και εσύ,υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταστρέψεις τους αισθητήρες αν δεν τοποθετηθούν σωστά (πχ μεταξύ heatspreader και βάσης ψύκτρας πιθανότατα να αχρηστευτεί λόγο πίεσης) οπότε θέλει κάποια προσοχή.Αυτό βέβαια δέν σημαίνει οτι χαλάνε και με το παραμικρό, έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.