Προς το περιεχόμενο

nvidia or not to nvidia

dkmaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αν όμως έχει την διάδωση που έχει το OpenGL @@ CUDA θα αντικαταστήσει :o

Βασικά το ότι θα καταργηθεί έχει μια λογική βάση... Ποιόν συμφέρει ένα Nvidia-only λογισμικό που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το 65% των υπολογιστών? (μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς έχει η ίντελ ~40%,και 25% της ΑΤΙ)... όπως και με το directX και πολλά άλλα, πιστεύω θα γίνει ανεξάρτητο πλατφόρμας...

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι κάτι βασικό/αναγκαίο στη καθημερινή χρήση του μέσου χρήστη και αν δεν καταφέρει να επικρατήσει αναγκαστηκά θα πρέπει η ΑΤΙ η προωθήσει πολύ το Stream για να αντέξει απέναντι στο CUDA...

Δημοσ.
Έχω μια 4850 και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Το πρόβλημα μου είναι πως επειδή όλο και περισσότερα παιχνίδια χρησιμοποιούν το physics της nvidia έχω το πρόβλημα. Να πάρω μια nvidia καλή 275 +, αλλά δεν θέλω να αλλάξω στρατόπεδο. Να πάρω μια 8800 μόνο για τα physics? Ή να μην κάνω τίποτα; Ακούω απόψεις.

Ο χρήστης dkmaster δεν είναι συνδεδεμένος Αναφορά Μηνύματος

Απάντηση με Παράθεση

Μην ψαρώνεις με physX marketing και κατσαρές τρίχες. Κάποια παιχνίδια τρέχουν πιο γρήγορα με nvidia και κάποια με ati (για αντίστοιχου κόστους κάρτες πάντα). Από κει και πέρα τα physX επιταχύνουν τις λειτουργίες 4-5 προγραμμάτων, τα οποία αμφιβάλλω αν χρησιμοποιείς κιόλας.

Το μέλλον είναι το OpenCL, οπότε μην μπαίνεις σε περιττά έξοδα αν δε χρειάζεσαι μεγαλύτερη ισχύ για κάποιο παιχνίδι.

Δημοσ.

Από τη wikipedia:

On December 10, 2008, AMD and Nvidia held the first public OpenCL demonstration, a 75-minute presentation at Siggraph Asia 2008. AMD showed a CPU-accelerated OpenCL demo explaining the scalability of OpenCL on one or more cores while Nvidia showed a GPU-accelerated demo.[9][10]

On March 26, 2009, at GDC 2009, AMD and Havok demonstrated the first working implementation for OpenCL accelerating Havok Cloth on AMD Radeon HD 4000 series GPU.[11]

On April 20, 2009, Nvidia announced the release of its OpenCL driver and SDK to developers participating in its OpenCL Early Access Program.[12]

On August 5, 2009, AMD unveiled the first development tools for its OpenCL platform as part of its Stream SDK 2.0 beta package.[13]

In September 2009, Apple plans to release the Snow Leopard version of Mac OS X, which contains an implementation of OpenCL.[14] OpenCL in Snow Leopard will initially be supported on the NVIDIA Geforce 8600M GT, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GTS, Geforce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, ATI Radeon 4850, and Radeon 4870.[15]

Τα πράγματα δείχνουν ότι μάλλον πάει για υιοθέτηση, έστω και under the hood...Ο μέσος χρήστης ίσως δει αργότερα καλύτερα physics/AI σε παιχνίδια και καλύτερη απόδοση σε εφαρμογές που το χρησιμοποιούν, αλλά κυρίως επιρρεάζει ερευνητικές-επαγγελματικές εφαρμογές προς το παρόν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...