sYn Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα PC, έχουν το "μικρόβιο". Τη χαρά της αναβάθμισης, τη χαρά του στησίματος, τη χαρά του o/c, τη χαρά του καινούριου hardware..
euklidis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα PC, έχουν το "μικρόβιο".Τη χαρά της αναβάθμισης, τη χαρά του στησίματος, τη χαρά του o/c, τη χαρά του καινούριου hardware.. Συμφωνω. Αν ερθεις τωρα στο δωματιο μου θα δεις εκτος απο τον i7 και 2 κουτια ανοιχτα. αναγκαστηκα να αλλαξω διαρυθμιση ολο το δωματιο για να κανω κατι σαν αποθηκουλα γιατι πνιγομαι απο κουτια και απο parts εδω μεσα. Μεχρι χτες ειχα και εναν quad core σε coolermaster mystic αλλα τον χαρισα στον κολλητο μου. Οταν εχω λεφτα το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να μπω να δω τι θα παρω... Αλλα απο τοτε που πηρα τον i7 εχω ενα ηλιθιο χαμογελο. Και εγω οπως πολλοι εδω μεσα περναν κατι και αναβαθμιζαν συνεχεια. Δεν ξερω. Αυτη η αγορα με εχει κανει περισσοτερο χαρουμενο απο ολες τις αγορες που εχω κανει μεχρι τωρα Δεν σημαινει οτι δεν θα σταματησω τις αναβαθμισεις. Περιμενει αλλωστε μια πιο καλη καρτα γραφικων σε 1-2 χρονια και φυσικα πρωτα ελπιζω να ερθει ο SSD.
StavrosD Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Γιατί όλοι δημοσιεύουν benchmark εφαρμογών που χρησιμοποιούν πολλούς πυρήνες, και όχι και απλών εφαρμογών. Σε απλές χρήσεις, πιθανόν ο AMD να είναι καλύτερος, και να σας εξηγήσω τι εννοώ. Όταν φορτώνουμε το office, visual studio, κτλ, νομίζω χρησιμοποιείται μόνο ένας πυρήνας, άντε και δεύτερος αν έχουμε και antivirus , τρίτος αν παίζει και κανένα τραγουδάκι από πίσω και τέταρτος αν κατεβάζουμε (αν και νομίζω ένας πυρήνας φτάνει και περισσεύει για όλες τις δευτερεύουσες χρήσεις). Ο i7, έχει 4 πυρήνες με huperthreading, δηλαδή στην πράξη όπως δείχνει και ο task manager 8 πυρήνες. Είναι λογικό 8 πυρήνες στα 2.66 να αποδίδουν καλύτερα από 4 πυρήνες στα 3.4, όταν χρησιμοποιούνται όλοι. Όταν όμως δεν χρησιμοποιούνται και χρησιμοποιείται ένας πυρήνας, μήπως αποδίδει καλύτερα αυτός που είναι στα 3.4; Η λογική μου λέει ότι: 8 πυρήνες/4 πυρήνες=2, δηλαδή αν είναι ισάξιοι επεξεργαστές τότε ο δεύτερος επεξεργαστής έχει διπλάσιες επιδόσεις ανά πυρήνα. Έστω ότι ο i7 είναι 30% (τυχαίο νούμερο) πιο γρήγορος από κάποιον AMD, και έστω Α είναι η απόδοση ενός πυρήνα του i7 και Β η απόδοση ενός πυρήνα του AMD. 8 χ Α = (100+30/100)*4 χ Β Β/Α=8/5,2 Β/Α=1,54 Δηλαδή ο κάθε πυρήνας του AMD είναι 54% πιο γρήγορος από τον κάθε πυρήνα του i7, άρα σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες ο AMD είναι πιο γρήγορος. Μηχανικός είμαι, εμπιστεύομαι τα μαθηματικά. Όποιος νομίζει ότι κάνω λάθος ας με διορθώσει.
Alchemist` Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Γιατί όλοι δημοσιεύουν benchmark εφαρμογών που χρησιμοποιούν πολλούς πυρήνες, και όχι και απλών εφαρμογών. Σε απλές χρήσεις, πιθανόν ο AMD να είναι καλύτερος, και να σας εξηγήσω τι εννοώ. Όταν φορτώνουμε το office, visual studio, κτλ, νομίζω χρησιμοποιείται μόνο ένας πυρήνας, άντε και δεύτερος αν έχουμε και antivirus , τρίτος αν παίζει και κανένα τραγουδάκι από πίσω και τέταρτος αν κατεβάζουμε (αν και νομίζω ένας πυρήνας φτάνει και περισσεύει για όλες τις δευτερεύουσες χρήσεις). Ο i7, έχει 4 πυρήνες με huperthreading, δηλαδή στην πράξη όπως δείχνει και ο task manager 8 πυρήνες. Είναι λογικό 8 πυρήνες στα 2.66 να αποδίδουν καλύτερα από 4 πυρήνες στα 3.4, όταν χρησιμοποιούνται όλοι. Όταν όμως δεν χρησιμοποιούνται και χρησιμοποιείται ένας πυρήνας, μήπως αποδίδει καλύτερα αυτός που είναι στα 3.4; Η λογική μου λέει ότι: 8 πυρήνες/4 πυρήνες=2, δηλαδή αν είναι ισάξιοι επεξεργαστές τότε ο δεύτερος επεξεργαστής έχει διπλάσιες επιδόσεις ανά πυρήνα. Έστω ότι ο i7 είναι 30% (τυχαίο νούμερο) πιο γρήγορος από κάποιον AMD, και έστω Α είναι η απόδοση ενός πυρήνα του i7 και Β η απόδοση ενός πυρήνα του AMD. 8 χ Α = (100+30/100)*4 χ Β Β/Α=8/5,2 Β/Α=1,54 Δηλαδή ο κάθε πυρήνας του AMD είναι 54% πιο γρήγορος από τον κάθε πυρήνα του i7, άρα σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες ο AMD είναι πιο γρήγορος. Μηχανικός είμαι, εμπιστεύομαι τα μαθηματικά. Όποιος νομίζει ότι κάνω λάθος ας με διορθώσει. Σύγκριση με βάση τα Megahertz έχει ουσιαστικό νόημα μόνο σε chip ίδιας αρχιτεκτονικής... EDIT: αν θεωρητικά είχαμε έναν πυρήνα i7 στα 3.0Ghz, έναν Phenom II στα 3.0 Ghz, και έναν Pentium 4 στα 3 Ghz, τότε δεν θα ήταν όλοι ισάξιοι... Για την ακρίβεια i7>Phenom II>Pentium 4 ... Επίσης το Hyperthreading αυξάνει επιδόσεις πολύ λιγότερο από το αν είχαμε πραγματικά 8 πυρήνες, και μόνο κάτω από βαριές εφαρμογές...
StavrosD Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Σύγκριση με βάση τα Megahertz έχει ουσιαστικό νόημα μόνο σε chip ίδιας αρχιτεκτονικής... EDIT: αν θεωρητικά είχαμε έναν πυρήνα i7 στα 3.0Ghz, έναν Phenom II στα 3.0 Ghz, και έναν Pentium 4 στα 3 Ghz, τότε δεν θα ήταν όλοι ισάξιοι... Για την ακρίβεια i7>Phenom II>Pentium 4 ... Επίσης το Hyperthreading αυξάνει επιδόσεις πολύ λιγότερο από το αν είχαμε πραγματικά 8 πυρήνες, και μόνο κάτω από βαριές εφαρμογές... To ξέρω. Αν παρατηρήσεις την λογική μου, δεν έλαβα υπ'όψιν την συχνότητα. Για το Hyperthreading συμφωνούμε. Στα περισσότερα γνωστά benchmark αξιοποιούνται και οι 8 πυρήνες οπότε τα αποτελέσματα είναι εικονικά για καθημερινή χρήση, γι'αυτό λέω ότι πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην πράξη.
grimpr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μιλάς για 8 πυρήνες λες και υπάρχουν. Το SMT (Simultaneous Multithreading) στους Nehalems έρχεται από τον Pentium 4 και είναι απο τις ποιο "φθηνές" μεθόδους αρχιτεκτονικός για Hardware Multithreading, δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στην CPU γιατί αποτελείται από πολύ λίγα transistors και ο σκοπός του είναι να μην αφήνει τους πυρήνες "πεινασμένους" κρύβοντας έτσι τα latencys. Η Intel βέβαια το πασάρει σαν την νέα μεγάλη καινοτομία στους Nehalems και το χρεώνει με πάνω από 50 ευρώ εξτρά κόστος. Η AMD από την άλλη, είχε δηλώσει από το 2005 ότι ποτέ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με "φθηνά" κόλπα στις CPU της όπως το SMT και θα παρουσιάσει πραγματικό Hardware Multithreading όπως πρέπει να γίνεται στις μελλοντικές CPU της. Ένα "θεωρητικό" σχεδιάγραμμα 2 Bulldozer πυρήνων (Dualcore CPU + Cluster Based Multithreading) βασισμένο στις μέχρι τώρα δημοσιευμένες πατέντες της AMD. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:39 ----------
yiannis_1 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Άτσα ωραίο αυτό στα 6 giga με την asrockia και το 785g. Που είναι ο Ευκλίδης να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο.
eSATA Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Άτσα ωραίο αυτό στα 6 giga με την asrockia και το 785g.Που είναι ο Ευκλίδης να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο. και ο αλλος που λεει οτι τα asrock κοβουν τους ssd:p:p
sYn Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 lol! Ποιος το είπε αυτό; Θέλω quote τώρα!! και ο αλλος που λεει οτι τα asrock κοβουν τους ssd:p:p
eSATA Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 lol! Ποιος το είπε αυτό;Θέλω quote τώρα!! ελα εκανα ενα μαζεμα Asrock μητρική.....και ssd......λαστιχα απο ferrari σε lada δεν σημαίνει πως πάει πιο γρήγορα... η μητρικη κοβει τον SSD δλδ;..:lol: Η Asrock είναι πολύ γύφτικη για τους ωραίους πισινούς των SSD. Είσαι κάτι χειρότερο από υπάνθρωπος αν αγοράσεις Asrock. Και δηλαδη τι θα κοψει η γυφτικη οπως λες μητρικη τον SSD ?? Ενταξει ενταξει τι να αλλο να πω. Αφου θεωρεις οτι σε budget 1500 ευρω τα 200 για εναν SSD ειναι πεταμα δεν μπορω να κανω κατι αλλο. Προτεινω να δεις κανα review Ναι κόβει τον ssd η ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΙΚΗ asrock με τους τζαμπατζίδικους controllers και γενικά την κακή της ποιότητα....για ένα σύστημα 200ε θα έβαζα asrock αλλά ο άνθρωπος δίνει 1500 και asrock....γιατί να το κάνει αυτό το κακο?Η εμπειρία μου λέει καλή motherboard που είναι και η βάση του συστήματος..... Ε καλα αφου λες οτι τον κοβει κατι θα ξερεις.Ας δωσει 300ε για μητρικη και να μη βαλει SSD. Δηλαδή απο τα 100e της μάπα asrock πάμε στα 300e.....και ναι θα κόβει....και ναι κάτι παραπάνω ξέρω(μαλλον) για να το λέω... Απο απλή περιέργια τι μητρική έχεις στο μηχάνημα σου? Τι εννοείς θα κόβει? Οι τιμές των μητρικών αυξάνονται κυρίως με το όνομα της εταιρίας, την δυνατότητα overclocking και την ποιότητα των υποσυστημάτων-υλικών. Αν το chipset είναι ίδιο, είναι ίδιο. Δεν κόβει τίποτα... Στο λαπτοπ HP(με ταπεινο 780 chip που παιρνεις με 50ε) και δε βλεπω να κοβει τον SSD.Και στο Desktop DFI με super ouaou x48 chip της ιντελ.Kαι στα δυο μηχανηματα ssds(vertex 30αριδες) που τα πανε εξισου καλα. +1 αλλα βαριομουν να το γραψω. Δηλαδή τα ιδια υλικά και τους ίδιους πυκνωτές χρησιμοποιεί η dfi(την φέρνω ως παράδειγμα) με την asrock??Γιατί τότε η μαμά Asus δεν βγάζει τις Asrock με το όνομα Asus και τις βγάζει με το όνομα Asrock??Αφού είναι ακριβώς το ίδιο....και όχι κατώτερης ποιότητας... ASRock Inc. is a manufacturer of motherboards, netbooks, and HTPCs, based in Taiwan and chaired by Ted Hsu, one of the co-founders of parent company Asus. ASRock was originally spun off from Asus in 2002 in order to compete with companies like ECS and Foxconn for the commodity OEM market. (http://en.wikipedia.org/wiki/ASRock) Αν θεωρεις ψευτικες τις Asrock προβλημα σου.Μη λες ομως οτι κοβει τους ssd. Καλά οτι τον κόβει δεν το λέω...γιατί απλά είναι δεδομένο...αλλά πέρα απο αυτό λέω την τελείως λάθος επιλογή μητρικής στον άνθρωπο ο οποίος ετοιμάζεται να δόσει 1500ε.Απο και και πέρα απο προσωπική εμπειρία με τις Asrock ναι τις θεωρώ εντελός μάπα,κακής ποιότητας,κόβουν τρομερά τα μηχανήματα λόγο κακής ποιότητας υλικών(τα chipset παντού τα ίδια είναι...αλλά απο τι πλαισιώνται)...απο κει και πέρα τι να κάνεις καλό αμάξι σε χάλια οδόστρωμα (αμαξι=δίσκος οδόστρωμα=μητρική)... Κακη η συγκριση των PC με αυτοκινητα, διαστημοπλοια κτλπ. Ουτε εγω επεμεινα να παρει Asrock το θεμα μας ειναι στο οτι ειπες οτι οι Asrock κοβουν τους SSD. Πιστεψε το κι εσυ ρε leukona:pΑφου ολοι λεμε οτι δε κοβει η asrock Απο οτι βλέπω και εσύ Asus έχεις....γιατί δεν πήρες μια asrock? Το οτι προτιμησα την Asus δε σημαινει οτι η Asrock θα κοβει τον SSDΤο ενα δεν εχει σχεση με το αλλο. Μπορει οπως λες εσυ να μην εχει καλη ποιοτητα υλικων αλλα αυτο δε σημαινει πως θα κοψει τον ssd. Μπορει να του χαλασει πιο γρηγορα,μπορει να καιει παραπανω ρευμα απ'τη δικια μου ( γιατι η δικια μου ειναι Epu ) ... αλλα οχι και να κοψει τον ssd Η Αsrock προφανως και δεν θα κοβει τον SSD. Τι να κοψει? Ουτως ή αλλως το οριο της μεγιστης διαμεταγωγης για να το πιασεις θελεις 5 SSd σε RAid0. Φυσικα, μιας και δεν το παραδεχτηκε μεχρι τωρα, δεν προκειται να το παραδεχτει ποτε. Στο δια ταυτα τωρα, με 1500 ευρω κανεις pc με full tower silverstone κουτι, i7, Foxconn Blood Rage μητρικη, 6GB Ram, ποιοτικο 750W τροφοδοτικο, SSD 64GB, 1TB σκληρο, gaming ποντικι και GTX285 ή δυο GTX260 σε SLI. EDIT: Με προλαβαν οσο εψαχνα το GTX260 SLI vs GTX285 ΟΚ επειδή κάποιοι επιμένετε....εγώ προσωπικά το θεωρώ χαζό να βαλεί όλα τα αλλά καλούδια και να πάρει για μητρική μια ταπεινή και σκάρτη μητρική asrock.Ολοι εσείς που την υποστηριζεται φυσικά και δεν έχεται asrock και φυσικά δεν θα πέρνατε ποτέ...αλλά παρόλαυτα την υποστηρίζετε...ο καθένας φυσικά έχει την γνώμη του...
yiannis_1 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Που τα γράφει αυτά τα κουλά ο τύπος. Εχω 3 και πίνω νερό στην υγειά τους.Best mobo ever. Καλύτερες και απο asus jajajajaja (οι solid state capasitors είναι για τις αδερφές.:lol:) Χωρίς πλάκα πάντως γράφει ότι να ναι. Του είπε κάποιος πως η mobo είναι η βάση του συστήματος (που είναι σωστό) και ένιωσε guru της πληροφορικής.
euklidis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 [/color] Ναι και; και οι i7 ανεβαινουν εκει και πατανε ευκολα και Phenom II στα 7 σε επιδοσεις...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Ναι και; και οι i7 ανεβαινουν εκει και πατανε ευκολα και Phenom II στα 7 σε επιδοσεις... δεν νομίζω ότι ήταν αυτός ο σκοπός του screenshot...
PCharon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Γενικά, σταματήστε όσοι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ από ηλεκτρονικά, υπολογιστές και τούτα-εκείνα να πετάτε τη μία κοτσάνα μετά την άλλη. Έχετε κατασκευάσει μια ντουζίνα φανταστικά παραμύθια που διαδίδονται από παπαγαλάκια στα απανταχού forums και το μόνο που καταφέρνετε κάποιοι fans είναι να κάνετε τους κακόμοιρους που δεν έχουν και πολύ ιδέα από δαύτα να πάνε να πετάξουν ένα κάρο λεφτά χωρίς τελικά να ξέρουν γιατί. Με το να ξοδεύεις ΕΣΥ ΑΣΧΕΤΕ ένα κάρο λεφτά σε PC hardware και να κάνεις συλλογή το περιοδικό "ΣΟΥΠΕΡ PC" το μόνο που έχεις κερδίσει δικαιωματικά είναι ο τίτλος "θύμα του marketing". Διότι αγοράζεις παιχνίδια για μεγάλους και σα να μην έλειπε τούτο, σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και χαίρεσαι κιόλας σαν ανόητος. Κατά τα άλλα ΔΕΝ έχεις αποκτήσει καμία εξειδίκευση και ΔΕΝ μπορείς να πετάς παραμύθια και να περιμένεις να τα πιστέψουν άπαντες. Μερικοί κάνετε λες και προσπαθείτε να πείσετε, όχι τους άλλους, αλλά τον εαυτό σας πως άξιζε το μηνιάτικο που σπαταλήσατε για το νέο σας παιχνίδι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.