grimpr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δεν με ενδιαφέρουν οι ανάγκες σου. Αν θεωρείς ότι τα 80GB είναι λίγα για τις ανάγκες σου, είναι δικό σου πρόβλημα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή για τα μέσα του 2010. Για όλους τους άλλους όμως που "ξέρουν" τι θέλουν, τα 80GB είναι αρκετά για λειτουργικό (win7,xp), εφαρμογές, games.
Yperaspisths Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 μμμμμμμμ 726 ευρο. Για περιμενε λιγο. Εισαι gamer και παιζεις σε 1920*1200 crysis? Θες να κανεις editing? Εσυ μας προτεινεις συστημα στο πεθαμενο s775, μια βρωμοassrock ψοφια μητρικη με ddr2 και λογικα μηδαμηνες δυνατοτητες για oc και την gtx 260 που ειναι χειροτερη απο την 4890 που προτεινω
grimpr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Και games παίζει και τα λεφτά του δεν θα κλάψει σε ακριβές GPU μιας και σε 3 μήνες έχουνε παρουσιαστεί οι DX11 στα ίδια πάνω κάτω λεφτά με τις DX10. Και τα 2 setups είναι τελειωμένα κατ εμέ, 775 λόγω αλλαγής πλατφόρμας της Intel και 1366 για τους γνωστούς λόγους που έχουνε χιλιοειπωθεί.
euklidis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Θελω εκεινη την ανακοινωση που λεει οτι σε 1366 θα βγαινουν μονο οι extreme editions. Γιατι τοσες μερες το ψαχνω και δεν το βρισκω; Εκτος και αν ολα αυτα ειναι δικιες σου υποθεσεις
grimpr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 http://www.bit-tech.net/news/hardware/2009/05/28/intel-to-discontinue-core-i7-920-940-cpus/1
euklidis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 http://www.bit-tech.net/news/hardware/2009/05/28/intel-to-discontinue-core-i7-920-940-cpus/1 1oν αυτο δεν ειναι ανακοινωση, ειναι το συμπερασμα του συγγραφεα. 2ον λεει για τους i7 και οχι για τους i9 και τι τιμολογιακη πολιτικη θα ακολουθησουν. Σαν high end αναφερει ολους του i9 ενω προφανως θα βγουνε και πιο mainstream μοντελα Οπως την κοβω εγω την δουλεια... περα απο τους i7 το s1156 δεν μπορει να υποστηριξει κατι αλλο λογο Watt που παιζει και λογο μεγεθους. Ποσο μαλλον οταν θα βγουν οι Χ8, Χ12, Χ16. Το ολο θεμα με τους "νεους" χαμηλοτερων επιδοσεων i7 s1156 ειναι για να χτυπησει εκει που πονταρει η AMD. Φθηνοτερους επεξεργαστες και φθηνοτερες μητρικες. Γιατι η διαφορα τιμης ειναι στο οτι οι Χ58 παιζουν με tripple channel το οποιο ειναι νεα τεχνολογια και κατ'επεκταση πιο ακριβη. Οι i9 βγαινουν σε 5 μηνες και για s1156 δεν εχουμε ακουσει τιποτα απολοιτως. Παρα μονο οτι ΘΑ βγουνε i7 απλα. Εμενα κατι μου λεει οτι θα το εγκαταληψουν εκτος και αν η AMD βγαλει κατι της προκοπης το 2011 που να απειλησει την Ιντελ οποτε μπορει να βγαλει και κανεναν ι9 σε s1156 για να χτυπησει χαμηλες τιμες. Αν και σε 2 χρονια απο τωρα οι Χ58 μητρικες θα εχουν και πολυ πιο φθηνα μοντελα. 2010 βγαινουν οι i9 και δεν θα εχουν κανενα απολοιτως ανταγωνισμο. Δεν υπαρχει λογος να βγαλει και μικροτερους η ιντελ γιατι και οι i7 ειναι παλι καλυτεροι απο phenom και με το s1156 θα καλυπτεται ανετα μεχρι το '11. Μεσα του 11 βγαζει η ΑΜD τους bulldogers και αρχες '12 βγαζει η Ιντελ τους i12 που θα ειναι Χ12 και Χ16. ΚΑΙ αυτοι σε s1366. Οποτε και για το μελλον παλι καλυμενη μια χαρα ειναι με το 1366 και με φθηνοτερες μητρικες στο Χ58. Τωρα απλα εβγαλε κατι γιατι οι μητρικες που βγηκαν ηταν πιο ακριβες, πηγε παλι σε Dual Channel που ειναι πιο φθηνο και τελειωσε το θεμα. Για περα απο τους i7 ουτε λογος ακομα για συνεχεια του socket. Οπως και να εχει το 1366 ειναι πιο εξεληγμενο και εκει θα παραμεινει
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 o Core i9 πήγε 2ο Quarter 2010 αν θυμάμαι καλά οπότε μην ελπίζεις για 5 μήνες... http://www.fudzilla.com/content/view/14604/35/ This won't happen this year as Gulftown, the next generation six-core Westmere 32nm based high end CPU, won't show its face before Q2 2010. επίσης το high end που βλέπεις μάλλον σημαίνει Extreme Edition
euklidis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 o Core i9 πήγε 2ο Quarter 2010 αν θυμάμαι καλά οπότε μην ελπίζεις για 5 μήνες... http://www.fudzilla.com/content/view/14604/35/ επίσης το high end που βλέπεις μάλλον σημαίνει Extreme Edition Βασικα το high end μπορει να σημαινει οτι θα ειναι και οτι πιο δυνατο στην αγορα... που θα ειναι Και οι i7 high end ειναι τωρα.
Alchemist` Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δηλαδη μου λες να παρω κατι τωρα και να αναβαθμιζω καθε χρονο; Για πιο λογο; Στο τελος θα εχεις πεταξει πολλααααα λεφτα και θα εισαι ακομα με κατι πιο μετριο. Αν επερνα τον i7 τοτε που εκανε 350 ευρω θα ηταν χαζομαρα. Τωρα τον πηρα 100 ευρω λιγοτερο και ειναι μια χαρα τιμη. Σε ενα χρονο αν παρεις τωρα τον 965 τι θα παρεις; παλι αυτος θα ειναι η ναυαρχιδα. Σε 2 χρονια θα βγουν οι καινουριοι phenom για να κανεις αναβαθμιση αν δεν θες μητρικη καινουρια. Αν πληρωνα 1000 ευρω για τον 975 ε ναι θα ημουν θυμα. Αλλα στο τελος τελος εδωσα πανω κατω ενα ποσο που δινουν ολοι για να φτιαξουν ενα pc. Οκ δεν εδωσα 900, εδωσα 1100 και πηρα κατι καλυτερο με προοπτικες αναβαθμισης στο μελλον, αν μου χρειαστει. Μεχρι στιγμης ο επεξεργαστης σε εφαρμογες δεν εχει περασει το 30% οποτε το πιο πιθανο θα ειναι να μην χρειαστει στα επομενα 3-4 χρονια τιποτα Απλα το να βαζεις καποιον στην διαδικασια να κανει αναβαθμιση καθε χρονο δεν το θεωρω και οτι καλυτερο. Κανεις αναβαθμιση οταν δεν κανεις οπως θες αυτο που θες να κανεις. Προφανως με τον P4 εγω και δεν τοεκανα για αυτο πηγα σε C2Q αλλα μου καικε η μητρικη και αφου την αλλαξα και επεζαν ασυμβατωτητες με τις μνημες τον 120 ευρω που ειχα παρει. Τα πουλησα ολα και πηγα και πηρα αυτο που εχω τωρα που θα το κρατησω μεχρι να μην μπορω να κανω αυτα που θελω να κανω. Απλα... Μα είναι το καλύτερο... Τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς??? Σε 5 χρόνια θα έχουν κυκλοφορήσει νέες τεχνολογίες, νέα πρότυπα, νέα socket, νέες μνήμες κτλπ... Δεν είναι δυνατόν να έχω το ίδιο σύστημα... Πες ότι τώρα δίνω τα 1100 που λές και παίρνς ένα i7 σύστημα... Σε 2 χρόνια το πολύ (σύμφωνα πάντα με τα δεδομενα που ισχύουν τα τελευταία 8 χρόνια που ασχολούμαι) θα είσαι στα επίπεδα του μέτριου συστήματος... Μπορεί το σύστημα σου να είναι δυνατό, αλλά δεν θα έχει hardware support για διάφορα αντικείμενα (κυρίως στον τομέα των γραφικών) και εκεί είναι που θα χάσεις σε σχέση με μένα... Εγώ αντιθέτως θα πάρω τώρα ένα σύστημα AMD με 500 ευρά, που είναι την παρούσα στιγμή μέτριο... Θα πάρω π.χ. κατι τέτοιο: Επεξεργαστής: AMD PHENOM II X2 550 3.1GHZ DUAL-CORE 99.00 Euro Μητρική Πλακέτα: ASUS M4A78 PRO 83.69 Euro Μνήμη RAM: GEIL GB24GB6400C5DC DDR2 4GB (2X2GB) BLACK DRAGON PC6400 800MHZ 43.99 Euro Κάρτα γραφικών: ASUS EAH4850/HTDI 512MB PCI-E 108.00 Euro Τροφοδοτικό: THERMALTAKE W0158 TOUGHPOWER POWER EXPRESS 650W 73.95 Euro Κάρτα ήχου: Ενσωματωμένη στην μητρική Σκληρός δίσκος: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3640323AS 640GB SATA2 65.00 Euro Κουτί: COOLERMASTER RC-332-KKN1-GP ELITE 332 BLACK 32.00 Euro DVD RW: LG GH22NS40 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK 17.49 Euro Σύνολο: 523.12 Ευρώ Σε 6 μήνες λοιπόν θα πάρω την κάρτα HD5850 με ~170 ευρώ (με βάση την τιμή που κυκλοφόρησε η 4850)... Θα έχω δλδ είδη καλύτερα γραφικά από σένα, που θα έχεις την GTX295 (Π.χ.)... Μπορεί η καρτα σου να έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, αλλά DX11??? Μετά από ένα χρόνο θα δώσω άλλα 250 ευρά για να πάρω τον AMD Phenom II 975, ή έναν πιθανό Phenom III... Αν χρειαστεί θα δώσω και άλλα 100 ευρώ να πάρω και μια μητρική (σε περίπτωση που αλλάξω και socket... Έστω ότι αυτή η cpu είναι και πάλι χειρότερη από τον i7... Θα υποστηρίζει πιθανότατα όμως SSE 5, ή χίλια 2 άλλα... μέχρι στιγμής, 1,5 χρόνο μετά, έσύ έχεις δώσει 1100, εγώ μόλις 1043.12 Ευρά, και το σύστημα μου είναι πολύ καλύτερο από το δικό σου, και εξοπλισμένο με την νέα τεχνολογία.... Καταλαβαίνεις τώρα λοιπόν γιατί είναι καλύτερες οι συχνές αναβαθμίσεις σε ένα μέτριο σύστημα??? Εγώ θα έχω πάντα ένα οικονομικό μέτριο σύστημα, ενώ εσύ θα είσαι high-end στην αρχή και ένα τίποτα σε μικρό χρονικό διάστημα... Όταν έρθει η ώρα για την δική σου αναβάθμιση θα χρειαστεί να δώσεις πολύ περισσότερα μαζεμένα λεφτα, γιατί θα τα αλλάξεις όλα, ενώ εγώ θα αλλάζω σιγά-σιγά, επιλεγμένα κομμάτια... Υ.Γ. βασικά και τώρα ακόμα... τι να κλάσει η nVidia GTS250 που έχεις και μου το παίζεις και High end??? efefeC...
grimpr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Την GTS250 την έβαλε επίτηδες, για να το παίξει έξυπνος αγοραστής με τις DX11 μετά από όσα έμαθε εδώ μέσα. Για κακή του τύχη, έξυπνη αγορά σε CPU ΔΕΝ πρόκειται να ξαναδεί κάτω από 500 ευρώ στην πλατφόρμα που είναι,τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2011 με τους Sandy Bridge και πάλι σε Quadcore. Άστον να φαντασιώνεται, μην ασχολήσε παραπάνω, νομίζει ότι έπιασε την Intel κορόιδο κερδίζοντας ταυτόχρονα και το λαχείο χωρίς να έχει καταλάβει ακόμη πως δίχως ανταγωνισμό από την AMD που συνεχίζει να μειώνει, η Intel θα συνεχίζει να κοστολογεί υπέρογκα ίδιες CPU με ανεβασμένους πολλαπλασιαστές, πειραγμενα turbo modes και 2 πυρήνες παραπάνω, παντελώς άχρηστα για το Desktop τουλάχιστον για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Ταυτόχρονα είναι κουτοπόνηρος προσπαθώντας να υποτιμήσει την νέα mainstream πλατφόρμα της Intel ισοσταθμίζοντας την με τα προϊόντα της AMD και να δώσει λόγω ύπαρξης, ανωτερότητας και κύρους στην επιλογή της αγοράς του. Αποτυχημένη προσπάθεια, 1ον. Διότι το Socket 1366 είναι μεν ισχυρή πλατφόρμα αλλά τελείως overkill για τις ανάγκες των απλών χρηστών και των gamers και 2ον. Οι Phenom II ΔΕΝ κυκλοφόρησαν για να ανταγωνιστούν τους Nehalem. Πάρα ταύτα αρκετοί αλλά και αρκετά πληρωμένα sites συνεχίζουν να συγκρίνουν τον Phenom II με τους Nehalem, φθηνό κόλπο καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού, δίχως να μετράνε το σύνολο της αγοράς σε αξία προς χρήμα. http://www.pureoverclock.com/review.php?id=794&page=12
sYn Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Όποιος δε μπορεί να καταλάβει ότι οι Phenom II δεν βγήκαν στην αγορά για να ανταγωνιστούν τους i7 -όπως ανέφερε ο grimpr.. αλλά και πολλά περιοδικά τείνουν να συγκρίνουν τα προϊοντα- , τότε πως να το πω απλά.. FAN BOY!!
ColdFusion Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Την GTS250 την έβαλε επίτηδες, για να το παίξει έξυπνος αγοραστής με τις DX11 μετά από όσα έμαθε εδώ μέσα. Για κακή του τύχη, έξυπνη αγορά σε CPU ΔΕΝ πρόκειται να ξαναδεί κάτω από 500 ευρώ στην πλατφόρμα που είναι,τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2011 με τους Sandy Bridge και πάλι σε Quadcore. Άστον να φαντασιώνεται, μην ασχολήσε παραπάνω, νομίζει ότι έπιασε την Intel κορόιδο κερδίζοντας ταυτόχρονα και το λαχείο χωρίς να έχει καταλάβει ακόμη πως δίχως ανταγωνισμό από την AMD που συνεχίζει να μειώνει, η Intel θα συνεχίζει να κοστολογεί υπέρογκα ίδιες CPU με ανεβασμένους πολλαπλασιαστές, πειραγμενα turbo modes και 2 πυρήνες παραπάνω, παντελώς άχρηστα για το Desktop τουλάχιστον για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Ταυτόχρονα είναι κουτοπόνηρος προσπαθώντας να υποτιμήσει την νέα mainstream πλατφόρμα της Intel ισοσταθμίζοντας την με τα προϊόντα της AMD και να δώσει λόγω ύπαρξης, ανωτερότητας και κύρους στην επιλογή της αγοράς του. Αποτυχημένη προσπάθεια, 1ον. Διότι το Socket 1366 είναι μεν ισχυρή πλατφόρμα αλλά τελείως overkill για τις ανάγκες των απλών χρηστών και των gamers και 2ον. Οι Phenom II ΔΕΝ κυκλοφόρησαν για να ανταγωνιστούν τους Nehalem. Πάρα ταύτα αρκετοί αλλά και αρκετά πληρωμένα sites συνεχίζουν να συγκρίνουν τον Phenom II με τους Nehalem, φθηνό κόλπο καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού, δίχως να μετράνε το σύνολο της αγοράς σε αξία προς χρήμα. http://www.pureoverclock.com/review.php?id=794&page=12 "Γεια στο στόμα σου φίλε μου.............."
euklidis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Μα είναι το καλύτερο... Τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς??? Σε 5 χρόνια θα έχουν κυκλοφορήσει νέες τεχνολογίες, νέα πρότυπα, νέα socket, νέες μνήμες κτλπ... Δεν είναι δυνατόν να έχω το ίδιο σύστημα... Πες ότι τώρα δίνω τα 1100 που λές και παίρνς ένα i7 σύστημα... Σε 2 χρόνια το πολύ (σύμφωνα πάντα με τα δεδομενα που ισχύουν τα τελευταία 8 χρόνια που ασχολούμαι) θα είσαι στα επίπεδα του μέτριου συστήματος... Μπορεί το σύστημα σου να είναι δυνατό, αλλά δεν θα έχει hardware support για διάφορα αντικείμενα (κυρίως στον τομέα των γραφικών) και εκεί είναι που θα χάσεις σε σχέση με μένα... Εγώ αντιθέτως θα πάρω τώρα ένα σύστημα AMD με 500 ευρά, που είναι την παρούσα στιγμή μέτριο... Θα πάρω π.χ. κατι τέτοιο: Επεξεργαστής: AMD PHENOM II X2 550 3.1GHZ DUAL-CORE 99.00 Euro Μητρική Πλακέτα: ASUS M4A78 PRO 83.69 Euro Μνήμη RAM: GEIL GB24GB6400C5DC DDR2 4GB (2X2GB) BLACK DRAGON PC6400 800MHZ 43.99 Euro Κάρτα γραφικών: ASUS EAH4850/HTDI 512MB PCI-E 108.00 Euro Τροφοδοτικό: THERMALTAKE W0158 TOUGHPOWER POWER EXPRESS 650W 73.95 Euro Κάρτα ήχου: Ενσωματωμένη στην μητρική Σκληρός δίσκος: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3640323AS 640GB SATA2 65.00 Euro Κουτί: COOLERMASTER RC-332-KKN1-GP ELITE 332 BLACK 32.00 Euro DVD RW: LG GH22NS40 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK 17.49 Euro Σύνολο: 523.12 Ευρώ Σε 6 μήνες λοιπόν θα πάρω την κάρτα HD5850 με ~170 ευρώ (με βάση την τιμή που κυκλοφόρησε η 4850)... Θα έχω δλδ είδη καλύτερα γραφικά από σένα, που θα έχεις την GTX295 (Π.χ.)... Μπορεί η καρτα σου να έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, αλλά DX11??? Μετά από ένα χρόνο θα δώσω άλλα 250 ευρά για να πάρω τον AMD Phenom II 975, ή έναν πιθανό Phenom III... Αν χρειαστεί θα δώσω και άλλα 100 ευρώ να πάρω και μια μητρική (σε περίπτωση που αλλάξω και socket... Έστω ότι αυτή η cpu είναι και πάλι χειρότερη από τον i7... Θα υποστηρίζει πιθανότατα όμως SSE 5, ή χίλια 2 άλλα... μέχρι στιγμής, 1,5 χρόνο μετά, έσύ έχεις δώσει 1100, εγώ μόλις 1043.12 Ευρά, και το σύστημα μου είναι πολύ καλύτερο από το δικό σου, και εξοπλισμένο με την νέα τεχνολογία.... Καταλαβαίνεις τώρα λοιπόν γιατί είναι καλύτερες οι συχνές αναβαθμίσεις σε ένα μέτριο σύστημα??? Εγώ θα έχω πάντα ένα οικονομικό μέτριο σύστημα, ενώ εσύ θα είσαι high-end στην αρχή και ένα τίποτα σε μικρό χρονικό διάστημα... Όταν έρθει η ώρα για την δική σου αναβάθμιση θα χρειαστεί να δώσεις πολύ περισσότερα μαζεμένα λεφτα, γιατί θα τα αλλάξεις όλα, ενώ εγώ θα αλλάζω σιγά-σιγά, επιλεγμένα κομμάτια... Υ.Γ. βασικά και τώρα ακόμα... τι να κλάσει η nVidia GTS250 που έχεις και μου το παίζεις και High end??? efefeC... Tο μονο που θα αλλαξει στο μελλον ειναι η καρτα γραφικων και θα αργησει καθως ΔΕΝ παιζω παιχνιδια. Αντε να βαλω κανενα μια στο τοσο για να περναει η ωρα. 500 ευρω για καρτα γραφικων δεν δινω γιατι πολυ απλα θα ειναι πεταμενα λεφτα. Απο εκει και περα εγω θα αλλαξω μια καρτουλα γραφικων σε 2-3 χρονια και αντε να μπει και ενας SSD οταν θα πεσουν οι τιμες. Και αυτο που δεν καταλαβαινεις. Αυτο που θα εχω σε 3 χρονια θα ειναιε να μετριο μηχανημα με βαση το τι αλλο θα εχει βγει. Εμενα θα ειναι υπεραρκετο για να κανω αυτα που θελω; Θα ειναι. Αυτο με ενδιαφερει εμενα. Ο καθενας αγοραζει συμφωνα με τις αναγκες του. Απο οτι καταλαβα εσενα σε ενδιαφερει πως θα παιξεις το τελευταιο GTA. Εμενα οχι. Ουτε το παιζω high end ασχετα αν με την καρτα μου αυτη τη στιγμη παιζω τα παντα ολα Εσυ αν θελεις αλλαζε καθε 2 χρονια επεξεργαστη - μητρικη εγω δεν θελω να καθομαι να λιωνω σε 2 χρονια απο τωρα να κοιταω τι θα παρω και να στηνω καινουριο μηχανημα. Το κανω στη δουλεια μου καθε μερα και το τελευταιο που θελω ειναι να το κανω και στο σπιτι μου. Και να σου πω κατι; Το θεμα των χρηματων δεν ηταν το προβλημα για εμενα. κατι αλλο εκτος απο το "Μα οι phenom ειναι φθηνοτεροι" εχεις να μου πεις; Ενα και μονο σημειο που ειναι ανωτεροι, τεχνολογικα πιο προηγμενοι απο τους i7. Απο το απαραδεκτα chipset μεχρι τον επεξεργαστη πες μου ενα σημειο υπεροχης, και ασε τις κινησεις εντυπωσιασμου κτλ κτλ κτλ. Ο αλλος μου λεει οτι ενα τετοιο μηχανημα θα μου χρειαστει σε 3-4 χρονια και στο καπακι μου λεει οτι σε 2 χρονια θα ειναι αχρηστος. Αναιρει τον εαυτο του δηλαδη. Μαγκες, ειχα 1200 ευρω για ξοδεμα και τα εδωσα για να κανω την καβ.... μου. Ουτε διακοπες θυσιασα ουτε τιποτα. Οταν χρειαστει αναβαθμιση θα την κανω. Ουτε θελω καθε 2 χρονια να πεταω 500αρικα και να κοιταω και τι αναβαθμισεις θα κανω, ουτε τιποτα. Μια χαρα κανω και ΘΑ κανω την δουλιτσα μου τα επομενα 5 χρονακια. Τωρα καθεσαι και μου λες για 200-300 ευρω διαφορα. 100 ευρω με δραχμες ειναι 30.000. 200.000 ειχα παρει τον P-S @133 το '95. Για τετοιες χρηματικες διαφορες μιλαμε. Ελεος. Εσυ παρε τον phenom II που μπορεις να τον αναβαθμισεις και καλα.( δεν σου ειπε κανεις οτι θα αλλαξει τελειος αρχιτεκτονικη η AMD στους bulldogers και θα ενσωματωσει VGA) και περιμενε εσενα να μπει σε AM3, ή περιμενε να ειναι εντελως καινουριο socket για καινουρια τεχνολογια στα 80 ευρω. Οι διαφορα του Χ58 στην τιμη ειναι το tripple channel. Στην AMD να δεις τι γελοιο θα πεσει καθως μιλαμε για εντελως διαφορετικο στυλ επεξεργαστη.
Alchemist` Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Tο μονο που θα αλλαξει στο μελλον ειναι η καρτα γραφικων και θα αργησει καθως ΔΕΝ παιζω παιχνιδια. Αντε να βαλω κανενα μια στο τοσο για να περναει η ωρα. 500 ευρω για καρτα γραφικων δεν δινω γιατι πολυ απλα θα ειναι πεταμενα λεφτα. Απο εκει και περα εγω θα αλλαξω μια καρτουλα γραφικων σε 2-3 χρονια και αντε να μπει και ενας SSD οταν θα πεσουν οι τιμες. Και αυτο που δεν καταλαβαινεις. Αυτο που θα εχω σε 3 χρονια θα ειναιε να μετριο μηχανημα με βαση το τι αλλο θα εχει βγει. Εμενα θα ειναι υπεραρκετο για να κανω αυτα που θελω; Θα ειναι. Αυτο με ενδιαφερει εμενα. Ο καθενας αγοραζει συμφωνα με τις αναγκες του. Απο οτι καταλαβα εσενα σε ενδιαφερει πως θα παιξεις το τελευταιο GTA. Εμενα οχι. Ουτε το παιζω high end ασχετα αν με την καρτα μου αυτη τη στιγμη παιζω τα παντα ολα Εσυ αν θελεις αλλαζε καθε 2 χρονια επεξεργαστη - μητρικη εγω δεν θελω να καθομαι να λιωνω σε 2 χρονια απο τωρα να κοιταω τι θα παρω και να στηνω καινουριο μηχανημα. Το κανω στη δουλεια μου καθε μερα και το τελευταιο που θελω ειναι να το κανω και στο σπιτι μου. Και να σου πω κατι; Το θεμα των χρηματων δεν ηταν το προβλημα για εμενα. κατι αλλο εκτος απο το "Μα οι phenom ειναι φθηνοτεροι" εχεις να μου πεις; Ενα και μονο σημειο που ειναι ανωτεροι, τεχνολογικα πιο προηγμενοι απο τους i7. Απο το απαραδεκτα chipset μεχρι τον επεξεργαστη πες μου ενα σημειο υπεροχης, και ασε τις κινησεις εντυπωσιασμου κτλ κτλ κτλ. Ο αλλος μου λεει οτι ενα τετοιο μηχανημα θα μου χρειαστει σε 3-4 χρονια και στο καπακι μου λεει οτι σε 2 χρονια θα ειναι αχρηστος. Αναιρει τον εαυτο του δηλαδη. Μαγκες, ειχα 1200 ευρω για ξοδεμα και τα εδωσα για να κανω την καβ.... μου. Ουτε διακοπες θυσιασα ουτε τιποτα. Οταν χρειαστει αναβαθμιση θα την κανω. Ουτε θελω καθε 2 χρονια να πεταω 500αρικα και να κοιταω και τι αναβαθμισεις θα κανω, ουτε τιποτα. Μια χαρα κανω και ΘΑ κανω την δουλιτσα μου τα επομενα 5 χρονακια. Τωρα καθεσαι και μου λες για 200-300 ευρω διαφορα. 100 ευρω με δραχμες ειναι 30.000. 200.000 ειχα παρει τον P-S @133 το '95. Για τετοιες χρηματικες διαφορες μιλαμε. Ελεος. Εσυ παρε τον phenom II που μπορεις να τον αναβαθμισεις και καλα.( δεν σου ειπε κανεις οτι θα αλλαξει τελειος αρχιτεκτονικη η AMD στους bulldogers και θα ενσωματωσει VGA) και περιμενε εσενα να μπει σε AM3, ή περιμενε να ειναι εντελως καινουριο socket για καινουρια τεχνολογια στα 80 ευρω. Οι διαφορα του Χ58 στην τιμη ειναι το tripple channel. Στην AMD να δεις τι γελοιο θα πεσει καθως μιλαμε για εντελως διαφορετικο στυλ επεξεργαστη. Βρε άνθρωπέ μου δεν έχεις καταλάβει μερικά πράγματα... 1) Δεν μιλάμε για σένα 2) Δεν μιλάμε για μένα 3) Αντιθέτως μιλάμε ΓΕΝΙΚΑ & ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ!!! 4) Δεν είμαι Gamer, δεν παίζω GTA... Το πιο καινούργιο παιχνίδι που έχω εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου αυτή την στιγμή είναι το Worms Armageddon... Θέλω όμως να έχω έναν υπολογιστή που συμβαδίζει με την τεχνολογία για να μπορώ οποιαδήποτε στιγμή, να αντιμετωπίσω όποια νέα αναγκη μου εμφανιστεί... Παρά το ότι το πιο βαρύ παιχνίδι που παίζω είναι το COD2, αλλάζω συχνά κάρτες γραφικών (με εξαίρεση την HD3870 που την έχω αρκετό καιρό) γιατί μ αρέσει η ενασχόληση με τα pc, και έτσι γουστάρω 5) Κανείς δεν λιώνει εδώ μέσα για το τι θα πάρει σε 2 χρόνια... Χόμπυ ολονών είναι η αναβάθμιση, θέλω και γουστάρω να ασχολούμε, μ αρέσει να ανανεώνω συνεχώς το pc μου και είναι η καλύτερη τακτική που υπάρχει για να είσαι up-to-date. 6) Δεν με νοιάζουν τα χρήματα, αλλά για το "γαμώτο" δεν θέλω να με ποιάνουν κορόιδο και να σκάω τα λεφτά μου από εδώ και απο εκεί... Ασχολούμενος χρόνια με τους υπολογιστές και όντας σύμβουλος για αναβαθμίσεις για πολλούς γνωστούς και φίλους, θέλω και εγώ ο ίδιος να είμαι ορθολογικός καταναλωτής... Να κάνω δλδ αυτη την τακτική που προωθώ, και που εκθυάζουν πολλοί άλλοι... 7) Και ο Pentium 2 που έχω κάνει την δουλειά που θέλω... Μπαίνει στο ίντερνετ για να διαβάσω το ινσόμνια και να δω το facebook, ανοίγει το word και το Photofiltre και παίζει τα αγαπημένα μου παιχνίδια... Τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν θα αλλάξω ποτέ σύστημα επειδή καλύπτονται οι ανάγκες μου??? Όχι βέβαια... 8) Έχω βαρεθεί να ακούω για video encoding, για 3D animations κτλπ... Ε τι διάολο όλοι στην Ελλάδα έχουμε γίνει επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα??? Πάω στοίχημα το μισθό μου ότι οι περισσότεροι ζήτημα να κάνουν ένα encode το μήνα, και ας μην το παραδέχονται και μου τσαμπουνάν συνέχεια την ταχύτητα αυτή ως πλεονέκτημα... Ε μια φορά το μήνα που θα το κάνω, ας κάνει 30 λεπτά αντί για 11... Σιγά τα ωά!!! 9) Σε 2 χρόνια από τώρα ο I7 σου θα είναι μετριότατος... πάρ'το χαμπάρι... δεν το ξανασυζητάω το ζήτημα... Είναι πασιφανές... 10) Τα απαράδεκτα chipset που αναφέρεις είναι λαλακίες που κατεβάζεις μόνος σου, από το κεφάλι σου 11) Δεν σε είδα να σχολιάζεις τα λινκ των παιδιών που μιλάνε θετικά για τους Phenom, ούτε να μιλάς με στοιχεία... Μονο μας λες τι κάνεις εσύ, και μας περιγράφεις τις δικές σου "εμπειρίες"... χέσε ψηλά κ αγνάντευε δλδ... 12) H AMD όπως βλέπεις μεριμνεί για το Backwards compatibility, γ αυτό και οι επεξεργαστές ΑΜ3 μπαίνουν σε ΑΜ2+ ... Γιατί να μην ταιριάζει ο νέος cpu σε ΑΜ3 λοιπόν? Εϊναι πολλές οι πιθανότητες... Ακόμα και αν δεν είναι έτσι όμως, το ΑΜ3 μόλις κυκλοφόρησε είχε μητρικές με 80 ευρώ, και εγώ δε μίλησα για 80 αλλά για 100. 13) Φάσκεις και αντιφάσκεις σύνεχεια... Από την μιά κάθεσαι και μας ζαλίζεις για την καταπληκτική αγορά του ι7 που έκανες, και από την άλλη μου λές ότι είσαι αυτός που θα τον κρατήσει 5 χρόνια, δλδ δεν σε νοιάζει να είσαι high-end, απλά να κάνεις την δουλειά σου... Που το κάνουν και πολλές άλλες προτάσεις, πολύ πιο φθηνές... με λίγα λόγια η αγορά σου δεν ηταν τόσο καλή όσο νομίζεις... 14) Εγώ προσωπικά ούτε θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου με τον AMD Athlon64 3000+ που όταν τον πήρα πριν 4-5 χρόνια ήτανε High-end... Ελπίζω να μην έρθεις στην ίδια θέση με τον ι7 (πράγμα σίγουρο)... Αλλά ξέχασα, θα σου κάνει ακόμη την δουλειά που θές εσύ, αφού στον τομέα του software δεν θα υπάρχει καμία εξέλιξη για τα επόμενα 5 χρόνια...
euklidis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Βρε άνθρωπέ μου δεν έχεις καταλάβει μερικά πράγματα... 5) Κανείς δεν λιώνει εδώ μέσα για το τι θα πάρει σε 2 χρόνια... Χόμπυ ολονών είναι η αναβάθμιση, θέλω και γουστάρω να ασχολούμε, μ αρέσει να ανανεώνω συνεχώς το pc μου και είναι η καλύτερη τακτική που υπάρχει για να είσαι up-to-date. Nαι αλλα εδω ολοι οταν καποιος θελει ενα μηχανημα να του κρατησει 4-5 χρονια του προτινεται phenom II 710 6) Δεν με νοιάζουν τα χρήματα, αλλά για το "γαμώτο" δεν θέλω να με ποιάνουν κορόιδο και να σκάω τα λεφτά μου από εδώ και απο εκεί... Ασχολούμενος χρόνια με τους υπολογιστές και όντας σύμβουλος για αναβαθμίσεις για πολλούς γνωστούς και φίλους, θέλω και εγώ ο ίδιος να είμαι ορθολογικός καταναλωτής... Να κάνω δλδ αυτη την τακτική που προωθώ, και που εκθυάζουν πολλοί άλλοι... Ενω εγω οταν μου λενε θελω να σκασω τοσα χρηματα για κατι σιγκεκριμενο προτινω με βαση του τι θελει ακριβως ο αλλος και το ποσα διαθετει για αυτο. Αν θελει κατι φθηνο του λεω να παρει phenom II, αν θελει να τα σκασει για κατι καλυτερο του λεω i7. Χτες προτινα i7 οταν με ρωτησαν για κατι που θελαν μονο για autocad και θελαν να κρατησει 5 χρονια. phenom II με 4GBμνημη ειναι υπεραρκετο για αυτο 7) Και ο Pentium 2 που έχω κάνει την δουλειά που θέλω... Μπαίνει στο ίντερνετ για να διαβάσω το ινσόμνια και να δω το facebook, ανοίγει το word και το Photofiltre και παίζει τα αγαπημένα μου παιχνίδια... Τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν θα αλλάξω ποτέ σύστημα επειδή καλύπτονται οι ανάγκες μου??? Όχι βέβαια... Μα γιατι να αλλαξεις συστημα αν ολα αυτα που θελεις τα κανεις μια χαρα και δεν θελεις να τα κανεις πιο γρηγορα; Για να κανεις ποιο πλουσιες τις intel και AMD; Δεν βρισκω λογικη σε αυτο που λες. Κανεις μια χαρα την δουλεια σου με κατι που εχεις και δεν σου χρειαζεται παραπανω, τοτε δεν υπαρχει λογος αναβαθμισης εκτος και αν το κανεις για hobby. Οταν αυτο που εχεις δεν σου κανει πλεον και θες κατι καλυτερο τοτε κανεις αναβαθμιση. Μεχρι περσυ ημουν με P4 αφου με καλυπτε σε οτι ηθελα να κανω τοτε... Ιντερνετ, msn, καμια ταινια (δεν ηθελα HD καθως ειχα 17 CRT) και λιγο C και C++. Το μηχανημα ηταν υπεραρκετο για να παω να σκασω 1 μηνιατικο για κατι που εκεινη τη στιγμη δεν χρειαζομουν 8) Έχω βαρεθεί να ακούω για video encoding, για 3D animations κτλπ... Ε τι διάολο όλοι στην Ελλάδα έχουμε γίνει επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα??? Πάω στοίχημα το μισθό μου ότι οι περισσότεροι ζήτημα να κάνουν ένα encode το μήνα, και ας μην το παραδέχονται και μου τσαμπουνάν συνέχεια την ταχύτητα αυτή ως πλεονέκτημα... Ε μια φορά το μήνα που θα το κάνω, ας κάνει 30 λεπτά αντί για 11... Σιγά τα ωά!!! Oχι αλλα οσο και αν δεν το παραδεχομαστε ολοι κατεβαζουμε τις ταινιουλες μας και ολοι κανουμε τα encoding μας για να τα δουμε σε κατι αλλο εκτος απο την οθονη του υπολογιστη. Οταν πρεπει να μπω σε διαδικασια 30 λεπτων για το encoding και αλλα 10 λεπτα να γραφτουν σε DVD τραβαει πολυ για να δεις απλα μια ταινιουλα με την παρεα σου. 9) Σε 2 χρόνια από τώρα ο I7 σου θα είναι μετριότατος... πάρ'το χαμπάρι... δεν το ξανασυζητάω το ζήτημα... Είναι πασιφανές... Σε 2 χρονια απο τωρα θα εχουν βγει μονο i9 και οι bulldogers που αυτοι δεν ξερουμε ακομα τι θα ειναι απο θεμα επεξεργαστικης ισχυος γιατι η AMD εχει επικεντρωθει στο να ενσωματωσει γραφικα στον επεξεργαστη και οχι στην ταχυτητα του επεξεργαστη. 10) Τα απαράδεκτα chipset που αναφέρεις είναι λαλακίες που κατεβάζεις μόνος σου, από το κεφάλι σου Δεν θα κατσω τωρα να ψαξω στο νετ να σου βρω τι λενε για αυτα τα chipset. google εχεις, μπορεις να κατσεις να τα βρεις και μονος σου. Υποθετω ξερεις πως γινεται. 11) Δεν σε είδα να σχολιάζεις τα λινκ των παιδιών που μιλάνε θετικά για τους Phenom, ούτε να μιλάς με στοιχεία... Μονο μας λες τι κάνεις εσύ, και μας περιγράφεις τις δικές σου "εμπειρίες"... χέσε ψηλά κ αγνάντευε δλδ... To ειδα και λενε οτι ειναι ενας καλος επεξεργαστης σε καλη τιμη. Οτι λενε ολοι συμπεριλαμβανομενου και εμενα. Απλα αναμεσα σε αυτον και σε i7 διαλεγω τον 2ο για εμενα 12) H AMD όπως βλέπεις μεριμνεί για το Backwards compatibility, γ αυτό και οι επεξεργαστές ΑΜ3 μπαίνουν σε ΑΜ2+ ... Γιατί να μην ταιριάζει ο νέος cpu σε ΑΜ3 λοιπόν? Εϊναι πολλές οι πιθανότητες... Ακόμα και αν δεν είναι έτσι όμως, το ΑΜ3 μόλις κυκλοφόρησε είχε μητρικές με 80 ευρώ, και εγώ δε μίλησα για 80 αλλά για 100. γιατι η διαφορα του ΑΜ3 απο το ΑΜ2+ ειναι οτι δινει παραπανω ρευμα στον επεξεργαστη. Δεν εχει σχεδιαστει για γραφικα εξ'αρχης. Ισως γινει κατι με τον pci controller που εχει αλλα μην περιμενεις καμια gtx250 πανω του. Πιο πολυ για κατι σε low-end καρτα γραφικων για κανενα netbook. Οποτε μια τετοια λειτουργια για εναν desktop ειναι αχρηστη. 13) Φάσκεις και αντιφάσκεις σύνεχεια... Από την μιά κάθεσαι και μας ζαλίζεις για την καταπληκτική αγορά του ι7 που έκανες, και από την άλλη μου λές ότι είσαι αυτός που θα τον κρατήσει 5 χρόνια, δλδ δεν σε νοιάζει να είσαι high-end, απλά να κάνεις την δουλειά σου... Που το κάνουν και πολλές άλλες προτάσεις, πολύ πιο φθηνές... με λίγα λόγια η αγορά σου δεν ηταν τόσο καλή όσο νομίζεις... Κανεις λαθος. Τωρα ειμαι "high-end" οπως λες (εγω δεν το πιστευω. Ουτε SSD εχω πανω, ουτε τιποτα τρελλο απο καρτα γραφικων). Ειπα εγω οτι θα παραμεινω high end για καμια 10ετια. Ετσι ειναι στον χωρο της τεχνολογιας. Σημερα εισαι, σε 2 χρονια δεν εισαι. Αλλα τουλ θα παραμεινει ενα καλο μηχανημα σε 2-3 χρονια. 4πυρηνος HT με 6GB tripple channel θα αργησει λιγακι να παλιωσει και να γινει μη χρηστικος για παραπανω πραγματα απο απλο serfing και msn. Ποτε δεν κυνηγουσα να ειμαι high end. Τωρα εκατσαν κατι λεφτα και το πηρα κατι καλο. Τελος, λεφτα παλι θα σκασω σε αρκετο καιρο αν εξεραισεις την καρτα γραφικων σε 2-3 χρονια και αντε κανενα SSD οταν πεσουν οι τιμες τους. 14) Εγώ προσωπικά ούτε θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου με τον AMD Athlon64 3000+ που όταν τον πήρα πριν 4-5 χρόνια ήτανε High-end... Ελπίζω να μην έρθεις στην ίδια θέση με τον ι7 (πράγμα σίγουρο)... Αλλά ξέχασα, θα σου κάνει ακόμη την δουλειά που θές εσύ, αφού στον τομέα του software δεν θα υπάρχει καμία εξέλιξη για τα επόμενα 5 χρόνια... O Athlon 64 3000+ ηταν πολυ καλος επεξεργαστης αλλα δεν ειχε υποστηριξη σε software. Ηταν πολυ λιγες οι X64 εφαρμογες. Ο i7 ειναι X64 και Ht. Τεχνολογιες που και οι 2 υπαρχουν μια 5ετια απλα δεν ηταν και οι 2 μαζι στον ιδιο επεξεργαστη. Εχουν οριμασει και λειτουργουν μια χαρα. Τοτε ενω ηταν δυνατος επεξεργαστης δεν ειχε συμβατοτητα με το λογισμικο. Πολυ καλη δουλεια της AMD αλλα δεν ειχε που να πατησει. Και δεν ειχε και τιποτα να προσφερει εκεινη την εποχη παραπανω απο εναν επεξεργαστη που δεν ηταν Χ64. Οταν ξεκινησε η υποστηριξη ειχαμε ηδη C2D.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.