euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Σοφή κουβέντα.Φυσικά ο euklidis, ΤΑ ΕΧΕΙ και "σιγά τί είναι 50-100-150 παραπάνω, μια βραδιά στα μπουζούκια" ΑΛΛΑ... έχει σκοπό να κρατήσει τη σύνθεσή του "4-5 χρόνια". Οξύμωρο? Μπα... Άντε πάλι, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τα "80-100" είναι η "φτηνή" μητρική άλλων sockets. Για τους i7 η φτηνή είναι ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ. Επαναφορά από το άλλο topic: Οι πράξεις αυτοαναιρούν τα λεγόμενά σου, καθ' ομολογίαν. Και μιας κι έγινε δις αντιληπτό, σταμάτα να τα επαναλαμβάνεις τουλάχιστον, είναι ελαφρώς γελοίο... Βασικα αυτη που πηρα δεν εκανε 140 που ειναι η φθηνοτερη για i7. Εκανε 270 Το pc ανετα σε βγαζει 5 χρονια. οι C2Q βγηκαν πριν 3 χρονακια. Ποιος σημερα με C2Q δεν κανει την δουλεια του ανετα για 2 ακομα χρονια; Τι Θελουμε απο εναν υπολογιστη; Παιχνιδια θα παιζει ανετα για 2 ακομα χρονια. Encoding κανουν μια ταινια 700mb σε 11 λεπτακια. Και σκεψου οτι ειναι επεξεργαστες ηδη 3ετιας που απο επιδοσεις κινουνται στα επιπεδα του phenom ΙΙ. Γιατι ο Q9550 μπορει να βαραει τον 965 αλλα ειναι και οτι πιο δυνατο εχει παρουσιασει η AMDμεχρι τωρα. Οποιος πηρε λοιπον C2Q πριν 3 χρονια, τον βγαζει μεχρι το 2011; Aνετα και δεν παιζει μονο πασιεντζα Το ιδιο και οι i7 οσο και αν δεν το παραδεχονται οσοι πηραν phenom II.
linuxovios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Πριν 3 χρόνια κυκλοφορούσε ο Q6600, όχι ο Q9550. Επίσης οι i7 κυκλοφόρησαν Νοέμβριο 2008, είναι ήδη ενός έτους. Με τις δικές σου απαιτήσεις, μέτρα και σταθμά, μέχρι 5ετία βγάζει και ένας phenom 955 με αναβαθμίσεις σε κάρτες γραφικών ανά 2 έτη. Στα 1920 x 1200 (24 άρι monitor) οι διαφορές υπέρ του i7 σε gaming είναι μη παρατηρήσιμες με το μάτι. Άρα με τη δικιά σου λογική , πέταξες τα λεφτά σου. Το pc ανετα σε βγαζει 5 χρονια. Αν δεν αναβαθμίζεις σε κάρτες γραφικών, μόνο πασιέντζες θα παίζεις σε 5 χρόνια (μιλάω πάντα για gaming). Επίσης σε 5 χρόνια θα έχει αλλάξει ο δίαυλος για τις κάρτες γραφικών, άρα δε θα μπορείς να αλλάξεις κάρτα γραφικών. Κανένα pc δεν επαρκεί για 5-ετία, όταν μιλάμε για gaming.
savvas1340 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Βασικα αυτη που πηρα δεν εκανε 140 που ειναι η φθηνοτερη για i7. Εκανε 270 Το pc ανετα σε βγαζει 5 χρονια. οι C2Q βγηκαν πριν 3 χρονακια. Ποιος σημερα με C2Q δεν κανει την δουλεια του ανετα για 2 ακομα χρονια; Τι Θελουμε απο εναν υπολογιστη; Παιχνιδια θα παιζει ανετα για 2 ακομα χρονια. Encoding κανουν μια ταινια 700mb σε 11 λεπτακια. Και σκεψου οτι ειναι επεξεργαστες ηδη 3ετιας που απο επιδοσεις κινουνται στα επιπεδα του phenom ΙΙ. Γιατι ο Q9550 μπορει να βαραει τον 965 αλλα ειναι και οτι πιο δυνατο εχει παρουσιασει η AMDμεχρι τωρα. Οποιος πηρε λοιπον C2Q πριν 3 χρονια, τον βγαζει μεχρι το 2011; Aνετα και δεν παιζει μονο πασιεντζα Το ιδιο και οι i7 οσο και αν δεν το παραδεχονται οσοι πηραν phenom II. καλα ασε ειδα και στο acer που αγορασα πριν 3 μηνες 1300ε τι ωραια που σερνεται σε multitasking ο λατρεμενος σου CTD:-D το encoding σε 11 λεπτα σε ποιο ονειρο το ειδες εκτος και αν μιλας για ταινια μικροτατουμηκους.... τα παιχνιδια ειναι υποθεση της GPU... αφου δεν εχεις δοκιμασει την πλατφορμα της amd πως εισαι βεβαιος οτι ειναι για πεταμα.... εννοειται οτι εισαι απο αυτους που μπαινοβγαινουν στα διαφορα φορα(απο προιοντα τεχνολογιας ως αυτοκινητα μοτοσυκλετες κτλ) κρατωντας λαβαρα επι πληρωμη αν το κανεις τζαμπα σε πιασαν κοροιδο
PCharon Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Βασικα αυτη που πηρα δεν εκανε 140 που ειναι η φθηνοτερη για i7. Εκανε 270 Μου αρέσει που έλεγες στο άλλο topic φράσεις του στυλ "σύνθεση με i7 στοιχίζει 40Ε παραπάνω" όταν εσύ έχεις ξοδέψει τα μαλλιοκέφαλά σου σε μητρική και μόνο, απλά για να νιώσεις... ασφαλής για 5 χρόνια με O/C στον 920, ενώ θα είσαι ήδη κάπου στη μέση των επιδόσεων σε κανά 2 χρόνια. Το pc ανετα σε βγαζει 5 χρονια. οι C2Q βγηκαν πριν 3 χρονακια. Ποιος σημερα με C2Q δεν κανει την δουλεια του ανετα για 2 ακομα χρονια; Τι Θελουμε απο εναν υπολογιστη; Παιχνιδια θα παιζει ανετα για 2 ακομα χρονια. Encoding κανουν μια ταινια 700mb σε 11 λεπτακια. Και σκεψου οτι ειναι επεξεργαστες ηδη 3ετιας που απο επιδοσεις κινουνται στα επιπεδα του phenom ΙΙ. Ά μπράβο, τί λέμε τόσες μέρες! Δηλαδή εσύ που αγόρασες ένα PC για να κάνει πού και πού ένα dvdrip σε 8,5 λεπτά αντί για τα 11 του 955, μπορείς να μου πεις τί στην ευχή κέρδισες? Πλήρωσες τόσα λεφτά για i7, για πανάκριβη μητρική και DDR3 για να κερδίσεις 2-3 λεπτά παίζοντας στο PC? Θα ξέρεις επίσης, πως όσοι πραγματικά χρειάζονται την τελευταία σταγόνα από ένα PC (υποπτέυομαι 3D animation 24/7, τί άλλο) δε διστάζουν να δώσουν 1500 και παραπάνω για ένα high end μηχάνημα ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ και να τα ξαναδώσουν σε 1,5 χρόνο. Περί gaming γνωστά. Επένδυση η αγορά high end PC...
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μου αρέσει που έλεγες στο άλλο topic φράσεις του στυλ "σύνθεση με i7 στοιχίζει 40Ε παραπάνω" όταν εσύ έχεις ξοδέψει τα μαλλιοκέφαλά σου σε μητρική και μόνο, απλά για να νιώσεις... ασφαλής για 5 χρόνια με O/C στον 920, ενώ θα είσαι ήδη κάπου στη μέση των επιδόσεων σε κανά 2 χρόνια. Ά μπράβο, τί λέμε τόσες μέρες! Δηλαδή εσύ που αγόρασες ένα PC για να κάνει πού και πού ένα dvdrip σε 8,5 λεπτά αντί για τα 11 του 955, μπορείς να μου πεις τί στην ευχή κέρδισες? Πλήρωσες τόσα λεφτά για i7, για πανάκριβη μητρική και DDR3 για να κερδίσεις 2-3 λεπτά παίζοντας στο PC? Θα ξέρεις επίσης, πως όσοι πραγματικά χρειάζονται την τελευταία σταγόνα από ένα PC (υποπτέυομαι 3D animation 24/7, τί άλλο) δε διστάζουν να δώσουν 1500 και παραπάνω για ένα high end μηχάνημα ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ και να τα ξαναδώσουν σε 1,5 χρόνο. Περί gaming γνωστά. Επένδυση η αγορά high end PC... Well για αρχη δεν παιζω παιχνιδια. Ενα στο τοσο για να περασει η ωρα μου. Ο Q6600 μια χαρα βγαζει αλλα 2 χρονια Η διαφορα των 40 ευρω ειναι με πιο φθηνη μητρικη οχι με την δικια μου. Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι εχο ασχετους που δεν με γνωριζουν να κανουν κριτικη στο πως ξοδευω τα λεφτα που βγαζω. χαχαχααχαα. Ελεος ρε παιδια. Αν σε 2 χρονια ο i7 ειναι καπου στη μεση ο phenom II που θα ειναι; Αν ηθελα να πεταξω λεφτα θα επερνα εναν i7 975 αλλα προτιμησα να παρω κατι πολυ φθηνοτερο, που παταει οτι αλλο υπαρχει στον ανταγωνισμο και να τον κρατησω μια 5ετια με μικρες αναβαθμισεις. Εναν SSD και σε καμια 3ετια καμια καρτουλα γραφικων. Οτι θα εκανα και με phenom. Τωρα αν θεωρεις οτι τα 50-100-200-250 ευρω που εδωσα παραπανω στο βαθος των 5 ετων ειναι πολλα τοτε τι να πω; Do the math. Παμε μαζι. ο χρονος εχει 12 μηνες αρα σε 5 χρονια εχουμε: 5Χ12=60 250 ευρω παραπανω που εδωσα δια 60: 250/60=4,166666667 Τρελλη διαφορα ε; το θελετε και σε μερες 4,16/30 = 0,13 λεπτα την ημερα (λιγοτερα ειναι γιατι βγαινουν 8 μερες παραπανω ) Τελικα εχετε δικιο... λαλακια εκανα. Θα ειχα γινει εκατομυριουχος. 0.13 λεπτα την ημερα κερδος. Επρεπε να παρω phenom και να σταματησω να δουλευω. Θα ειχα λυσει ολα μου τα προβληματα. Αλλα για να δουμε ποσο χρονο θα κερδισω απο το encoding. Δεν θα βαλω 4 φορες την εβδομαδα που κανω εγω αλλα 1 φορα που κανει ο μεσος χρηστης. η διαφορα ειναι 4 λεπτα στο encoding. 4 φορες τον μηνα μας κανει 16 λεπτα/μηνα. 16Χ12=192 επι 5 χρονια μας κανει 960 λεπτα δια 60 μας κανει 960/60=16 ωρες μονο απο το encoding. Σαν μαθηματικος που ειμαι οταν κανω κανενα ιδιαιτερο εξτρα απο την δουλεια μου παιρνω 20 την ωρα. 20Χ16=320 Χμ εχω και κερδος 70 ευρω. λοοοοοολ. Σοβαρα τωρα. 250 ευρω παραπανω που εδωσα στα 5 χρονια που σκοπευω να τον κρατησω δεν ειναι τιποτα. Αν τον αλλαζα σε 2 χρονια θα ελεγα οτι ειναι αρκετα αλλα για τα 5 χρονια δεν ειναι. Τα pc μου τα κραταω μεχρι να γινουν δυσλειτουργικα. Μεχρι περσι τον σεπτεμβρη ημουν με P4 και 768 μνημη. Για το λινουξακι μου μια χαρα ηταν για τα βασικα Του τραβηξα και ενα OC στα 4 και εχω ενα μηχανημα που οτι και να κανεις με phenom δεν το χτυπας. Δεν τον πας και στα 6 με ΟC... ΗΤ δεν εχεις οποτε πρακτικα δεν με χτυπας. για να δουμε... το 2011 θα καταφερει να χτυπησει η AMD τους i7 του 2008; Γιατι τωρα με τους phenom ΙΙ πλησιασε αρκετα.... τους Q9550
Alchemist` Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Well για αρχη δεν παιζω παιχνιδια. Ενα στο τοσο για να περασει η ωρα μου. Ο Q6600 μια χαρα βγαζει αλλα 2 χρονια Η διαφορα των 40 ευρω ειναι με πιο φθηνη μητρικη οχι με την δικια μου. Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι εχο ασχετους που δεν με γνωριζουν να κανουν κριτικη στο πως ξοδευω τα λεφτα που βγαζω. χαχαχααχαα. Ελεος ρε παιδια. Αν σε 2 χρονια ο i7 ειναι καπου στη μεση ο phenom II που θα ειναι; Αν ηθελα να πεταξω λεφτα θα επερνα εναν i7 975 αλλα προτιμησα να παρω κατι πολυ φθηνοτερο, που παταει οτι αλλο υπαρχει στον ανταγωνισμο και να τον κρατησω μια 5ετια με μικρες αναβαθμισεις. Εναν SSD και σε καμια 3ετια καμια καρτουλα γραφικων. Οτι θα εκανα και με phenom. Τωρα αν θεωρεις οτι τα 50-100-200-250 ευρω που εδωσα παραπανω στο βαθος των 5 ετων ειναι πολλα τοτε τι να πω; Do the math. Παμε μαζι. bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla....... Τι λεπτά και ευρώ ανα μέρα βγάζεις βρε άνθρωπέ μου??? την παλεύεις? ... Σόρρυ δεν κάθησα να διαβάσω όλο το πόστ γιατί κάπου στα ευρώ σε έχασα... Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει πάντως, αλλά το μοντέλο του ορθολογικού καταναλωτή (για να μην πω σοφού) στην αγορά υπολογιστών, λέει ότι αγοράζουμε πάντα μεσαίων επιδόσεων προιόντα που αναβαθμίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα... Μια τέτοια αγορά αποτελεί και ο Phenom II 955/965, ο οποίος είναι μια αγορά παραπλήσια με αυτή του Q9650, με μια μικρή όμως διαφορά... Το socket LGA775 του C2D έχει σταματήσει να εξελίσσεται αφού πήγαμε στο νέο socket 1366, ενώ το socket AM3 αντιθέτως κυκλοφόρησε πριν λίγο... Αυτό σημαίνει ότι έχει ψωμί ακόμα, και λογικά, στο μέλλον θα μπορώ να "φορέσω" πάνω καλύτερες προτάσεις. Γ' αυτό πιστεύω πως συμφέρει να το αγοράσει κανείς... Δεν είναι η μοναδική επιλογή, αλλά σίγουρα θα πρέπει να την λάβει κανείς σοβαρά υπόψιν και όχι να προσπαθεί να την μειώσει όπως κάνεις εσύ. Επίσης ο περισσότερος κόσμος σε αυτό το τεχνολογικό φόρουμ (απ ότι έχω καταλάβει στα 4 χρόνια που είμαι συνολικά γραμμένος) έχει την ενασχόληση με τους υπολογιστές ως χόμπι, και ιδιαίτερα μερικά μέλη που είναι ιερά τέρατα εδώ μέσα, είναι πολύ ενημερωμένα... Πράγμα το οποίο έχει ως επακόλουθο να είναι και ορθολογικοί καταναλωτές, που σημαίνει με την σειρά του ότι δεν θα κρατήσουν το ίδιο Pc για 5 χρόνια... Αλλα σε αντίθεση με αυτά που προτείνεις θα πάρουν κάτι τώρα, για να το αλλάξουν σε 6 μήνες ή 1 χρόνο... Το ίδιο λοιπόν προσπαθούν να προτείνουν και στους "αδαής" χρήστες, αφού είναι και το σωστό, γ αυτό διαφωνούν μαζί σου... Υ.Γ. no offence
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Τι λεπτά και ευρώ ανα μέρα βγάζεις βρε άνθρωπέ μου??? την παλεύεις? ... Σόρρυ δεν κάθησα να διαβάσω όλο το πόστ γιατί κάπου στα ευρώ σε έχασα... Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει πάντως, αλλά το μοντέλο του ορθολογικού καταναλωτή (για να μην πω σοφού) στην αγορά υπολογιστών, λέει ότι αγοράζουμε πάντα μεσαίων επιδόσεων προιόντα που αναβαθμίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα... Μια τέτοια αγορά αποτελεί και ο Phenom II 955/965, ο οποίος είναι μια αγορά παραπλήσια με αυτή του Q9650, με μια μικρή όμως διαφορά... Το socket LGA775 του C2D έχει σταματήσει να εξελίσσεται αφού πήγαμε στο νέο socket 1366, ενώ το socket AM3 αντιθέτως κυκλοφόρησε πριν λίγο... Αυτό σημαίνει ότι έχει ψωμί ακόμα, και λογικά, στο μέλλον θα μπορώ να "φορέσω" πάνω καλύτερες προτάσεις. Γ' αυτό πιστεύω πως συμφέρει να το αγοράσει κανείς... Δεν είναι η μοναδική επιλογή, αλλά σίγουρα θα πρέπει να την λάβει κανείς σοβαρά υπόψιν και όχι να προσπαθεί να την μειώσει όπως κάνεις εσύ. Επίσης ο περισσότερος κόσμος σε αυτό το τεχνολογικό φόρουμ (απ ότι έχω καταλάβει στα 4 χρόνια που είμαι συνολικά γραμμένος) έχει την ενασχόληση με τους υπολογιστές ως χόμπι, και ιδιαίτερα μερικά μέλη που είναι ιερά τέρατα εδώ μέσα, είναι πολύ ενημερωμένα... Πράγμα το οποίο έχει ως επακόλουθο να είναι και ορθολογικοί καταναλωτές, που σημαίνει με την σειρά του ότι δεν θα κρατήσουν το ίδιο Pc για 5 χρόνια... Αλλα σε αντίθεση με αυτά που προτείνεις θα πάρουν κάτι τώρα, για να το αλλάξουν σε 6 μήνες ή 1 χρόνο... Το ίδιο λοιπόν προσπαθούν να προτείνουν και στους "αδαής" χρήστες, αφού είναι και το σωστό, γ αυτό διαφωνούν μαζί σου... Υ.Γ. no offence Δηλαδη μου λες να παρω κατι τωρα και να αναβαθμιζω καθε χρονο; Για πιο λογο; Στο τελος θα εχεις πεταξει πολλααααα λεφτα και θα εισαι ακομα με κατι πιο μετριο. Αν επερνα τον i7 τοτε που εκανε 350 ευρω θα ηταν χαζομαρα. Τωρα τον πηρα 100 ευρω λιγοτερο και ειναι μια χαρα τιμη. Σε ενα χρονο αν παρεις τωρα τον 965 τι θα παρεις; παλι αυτος θα ειναι η ναυαρχιδα. Σε 2 χρονια θα βγουν οι καινουριοι phenom για να κανεις αναβαθμιση αν δεν θες μητρικη καινουρια. Αν πληρωνα 1000 ευρω για τον 975 ε ναι θα ημουν θυμα. Αλλα στο τελος τελος εδωσα πανω κατω ενα ποσο που δινουν ολοι για να φτιαξουν ενα pc. Οκ δεν εδωσα 900, εδωσα 1100 και πηρα κατι καλυτερο με προοπτικες αναβαθμισης στο μελλον, αν μου χρειαστει. Μεχρι στιγμης ο επεξεργαστης σε εφαρμογες δεν εχει περασει το 30% οποτε το πιο πιθανο θα ειναι να μην χρειαστει στα επομενα 3-4 χρονια τιποτα Απλα το να βαζεις καποιον στην διαδικασια να κανει αναβαθμιση καθε χρονο δεν το θεωρω και οτι καλυτερο. Κανεις αναβαθμιση οταν δεν κανεις οπως θες αυτο που θες να κανεις. Προφανως με τον P4 εγω και δεν τοεκανα για αυτο πηγα σε C2Q αλλα μου καικε η μητρικη και αφου την αλλαξα και επεζαν ασυμβατωτητες με τις μνημες τον 120 ευρω που ειχα παρει. Τα πουλησα ολα και πηγα και πηρα αυτο που εχω τωρα που θα το κρατησω μεχρι να μην μπορω να κανω αυτα που θελω να κανω. Απλα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 o Core i7 920 δεν έκανε ποτέ 350 euro, για τη ακρίβεια άρχισε ελάχιστα φτηνότερος από τον Q9550...
Yperaspisths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Να κανω μια απλη ερωτηση? Το μελλον των amd επεξεργαστων στην πλατφορμα ΑΜ3 ποιο ειναι? Σε λιγο θα μας παρουσιασουν επεξεργαστη στα 4ghz. Ε ΚΑΙ?
euklidis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Να κανω μια απλη ερωτηση? Το μελλον των amd επεξεργαστων στην πλατφορμα ΑΜ3 ποιο ειναι? Σε λιγο θα μας παρουσιασουν επεξεργαστη στα 4ghz. Ε ΚΑΙ? Θα πρεπει να περιμενεις μεχρι το 2011 για να μαθεις. Δεν εχουν ανακοινωσει τιποτα για πιο νωρις
grimpr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Πρέπει να καταλάβεις ότι κανένας δεν ενδιαφέρετε για τις ανάγκες σου και τα θέλω στον υπολογιστή σου. Συνέχεια μας τσαμπουνάς το "εγώ" σου και το ισοσταθμίζεις με τις ανάγκες όλων των υπόλοιπων μόνο και μόνο επειδή το εγούλι σου θίχτηκε, προφανώς από δικά μου posts μιας και κυνηγάς όλα τα threads και κυρίως από τις ομολογίες άλλων. Ε πάρε γραμμή ότι δεν δίνει κανείς δεκαρα. Σαν νεοφώτιστος και ζηλωτής που είσαι, καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου για το νέο ηλεκτρονικό τσουτσουνάκι σου, 4-5 χρόνια με τον P4 Prescott ήταν μια μακρά επώδυνη περίοδος. Δεν μας ενδιαφέρει όμως. Κανείς δεν είπε ότι οι Nehalems είναι κακές επιλογές και επεξεργαστές, αυτό που λέμε τόσο καιρό είναι οτι δεν κάνουν για τις ανάγκες "όλων". Προσωπικά αρνούμαι να δώσω λεφτά για μια πλατφόρμα που τα μείον της τα έγραψα σε ένα άλλο post μου, όπως και πολλοί άλλοι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα όμως να προτείνω setups στην νέα πλατφόρμα της Intel όταν και εφόσον ωριμάσει σε αντίθεση με σένα που σαν κακομαθημένο μας έχεις ζαλίσει τα παπούτσια επειδή σου "θίξαμε" το κομπιουτεράκι σου και έχεις ξεκινήσει "σταυροφορία" σαν "γιος του φωτός" εναντίον των δυνάμεων του "σκότους".
PCharon Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Συμφορουμίτη (euklidis), ως επιχείρημα μου λες πως τα 250Ε παραπάνω γίνονται μόλις 0,13λεπτά την ημέρα? Ε, τότε ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ γιατί δίστασες να πάρεις πχ i7 965/975 ΕΕ? Για επιπλέον 0,24 λεπτά την ημέρα? Θα γίνεις πλούσιος με αυτά? Ά και μιλάμε τόση ώρα για -4 λεπτά στο dvdrip αν πάρεις τώρα high end CPU? ΟΥΑΟΥ! Ξέρεις τί άλλο σκέφτηκα? Πως αν χαζεύεις 1 λεπτό λιγότερο όταν κάθεσαι στη λεκάνη της τουαλέτας (για την ανάγκη, you know) μία φορά κάθε δύο μέρες, τότε σε 5 χρόνια θα εξοικονομήσεις 5 x 365 : 2 ~= 912 λεπτά, δηλαδή πάνω από 15 ώρες και μάλιστα χωρίς να πληρώνεις καν 13 cents την ημέρα! Ενδιαφέρον, ε? Τέλος πάντων, επειδή δείχνει να έχουμε φύγει από το αρχικό θέμα, δηλαδή την έλευση του 965, επανέρχομαι να πω πως για παρόμοιους λόγους που περιγράφησαν για τον i7, προσωπικά ως καταναλωτής μου είναι αδιάφορος ο AMD 965 "για να κερδίσω 1 λεπτό στο encoding από τον 955 ή 2 από τον 945". Οι διαφορές τύπου 5-10-15-20% στα benchmarks με αφήνουν παγερά αδιάφορο για χρήση PC. Πάντα επιλέγω τα μεσαία μοντέλα της εποχής για value for money και λιγότερες έννοιες (πχ ψύξη).
Yperaspisths Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Πρέπει να καταλάβεις ότι κανένας δεν ενδιαφέρετε για τις ανάγκες σου και τα θέλω στον υπολογιστή σου. Συνέχεια μας τσαμπουνάς το "εγώ" σου και το ισοσταθμίζεις με τις ανάγκες όλων των υπόλοιπων μόνο και μόνο επειδή το εγούλι σου θίχτηκε, προφανώς από δικά μου posts μιας και κυνηγάς όλα τα threads και κυρίως από τις ομολογίες άλλων. Ε πάρε γραμμή ότι δεν δίνει κανείς δεκαρα. Σαν νεοφώτιστος και ζηλωτής που είσαι, καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου για το νέο ηλεκτρονικό τσουτσουνάκι σου, 4-5 χρόνια με τον P4 Prescott ήταν μια μακρά επώδυνη περίοδος. Δεν μας ενδιαφέρει όμως. Κανείς δεν είπε ότι οι Nehalems είναι κακές επιλογές και επεξεργαστές, αυτό που λέμε τόσο καιρό είναι οτι δεν κάνουν για τις ανάγκες "όλων". Προσωπικά αρνούμαι να δώσω λεφτά για μια πλατφόρμα που τα μείον της τα έγραψα σε ένα άλλο post μου, όπως και πολλοί άλλοι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα όμως να προτείνω setups στην νέα πλατφόρμα της Intel όταν και εφόσον ωριμάσει σε αντίθεση με σένα που σαν κακομαθημένο μας έχεις ζαλίσει τα παπούτσια επειδή σου "θίξαμε" το κομπιουτεράκι σου και έχεις ξεκινήσει "σταυροφορία" σαν "γιος του φωτός" εναντίον των δυνάμεων του "σκότους". Και εσυ γιατι θιχτηκες? Αποψη του ειναι και θα την λεει οπου θελει και οποτε θελει. Για σενα δεν ειναι καλη επιλογη ,αλλα για αυτον ειναι. Εσυ δεν εισαι που μπαινεις σε καθε topic και μας λες να σκασουμε 200 ευρο για τον 80αρη της Ιντελ?(που βγηκε και προβληματικος). Ε μαθε οτι τα 80gb δεν φτανουν για τα windows vista και το WoW. Αν βαλεις και winzip, codecs κ.τ.λ θα καταλαβεις γιατι. Αν ο core i7 δεν ειναι καλη επιλογη, ο προβληματικος intel ssd δεν ειναι 10 φορες καλη επιλογη. Οταν σε κανα 2 χρονια θα ωριμασουν οι ssd και θα βγαινουν σε normal τιμες και οχι στις εξωπραγματικες που ειναι τωρα, τοτε θα αλλαξει το θεμα Υ.Γ Ο 160αρης intel ssd κοστιζει 400 ευρο. Με τοσα λεφτα σου φτιαχνω ωραιοτατο budget pc και με οθονη μεσα και ολα. Οποιο κοροιδο θελει να κανει ακομα πιο πλουσια την ιντελ ας το κανει. Αλλα αν το κοροιδο εχει λεφτα να το παρει ,θα παρει και intel core i7. Δεν νομιζω να σκας 90 ευρο για επεξεργαστη και 400 ευρο για 160gb
grimpr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Ναι εγώ είμαι και θα συνεχίσω να υποστηρίζω την αγορά ενός γρήγορου SSD από την αγορά πανάκριβης CPU και πλατφόρμας. Και για να πας στον πάγκο σου, ρώτα και όλους αυτούς που αγόρασαν.
Yperaspisths Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Ναι εγώ είμαι και θα συνεχίσω να υποστηρίζω την αγορά ενός γρήγορου SSD από την αγορά πανάκριβης CPU και πλατφόρμας. Και για να πας στον πάγκο σου, ρώτα και όλους αυτούς που αγόρασαν. Ε καλα καληνυχτα τοτε. Ο core i7 920(250 euro+130 mobo+40 euro 3gb ram) κοστιζει οσο ο 160αρης ssd. Τα 160gb ειναι ενα τιποτα για τις συγχρονες απαιτησεις. Σε 2 χρονακια που θα ειναι φυσιολογικες οι τιμες θα αξιζει η αγορα ssd. Τωρα με τιποτα. Δηλαδη προτεινεις σε αυτον που εχει p4 να παρει ssd και οχι core i7+mobo+ram?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.