sYn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Από τον Phenom IΙ, πως καταλήξατε στους drivers;! Αν έβαζες τους Omega σε desktop και όχι σε ορισμένα notebooks, τότε βρίσκεσαι αλλού ντ' αλλού. Αλλά τέτοια εναντίωση στην AMD, ούτε πληρωμένος να ήσουν..
linuxovios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 grimpgr στο linux το ATI support είναι ΓΤΠ το λιγότερο. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με linux και τέτοιες ανακοινώσεις από ATI βλέπουμε εδώ και χρόνια. (Παρεμπιπτόντως ανοίγει τον κώδικα για κάρτες χ γενιές πίσω) Παρόλα αυτά κατά 75 % 3d με ATI σε linux δε θα δουν οι χρήστες. H ΑΤΙ ΔΕΝ έχει ανοίξει τον κώδικα για κάρτες τελευταίας γενιάς, άλλο οι registers κτλ... Καμία εταιρεία δεν πρόκειται να το κάνει γιατί έτσι θα "φανερώσει" τα μυστικά της στον αντίπαλο. Οπότε η μόνη λύση για linux είναι restricted drivers τους οποίους μόνο η Nvidia βγάζει της προκοπής (υπολείπονται βέβαια αυτών για win, αλλά τουλάχιστον είναι της προκοπής). Υ.Γ. Δεν παίρνω θέση εναντίον σου. Απλά λέω τι συμβαίνει σε ό,τι αφορά το Linux part. Εν κατακλείδι το να θες να ασχοληθείς με linux και να πάρεις ATI είναι atm αυτομαστίγωμα στην καλύτερη
grimpr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Κλασσικό troll της δεκαετίας του 90. τίποτα το ιδιαίτερο, οι περισσότεροι γελάνε μαζί του. @Linuxovios. Δεν διαφωνώ, αλλά μια αρχή έγινε, δεν συμφωνείς;
linuxovios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Κλασσικό troll της δεκαετίας του 90. τίποτα το ιδιαίτερο, οι περισσότεροι γελάνε μαζί του. @Linuxovios. Δεν διαφωνώ, αλλά μια αρχή έγινε, δεν συμφωνείς; Σαφώς. Απλά ακόμα περιμένουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.
grimpr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ati_radeon_rewrite&num=1
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Kαλα οτι πεις ρε grimpr 3 μερες τωρα καθομαστε και γραφουμε. Δεν εχεις λεφτα για i7, προβλημα σου. Δεν πα να τους βγαζεις και χαλι μαυρο; Δεν κανεις καμια διαφορα. Η αγορα εχει δειξει τις προτιμησεις της και στους επεξεργαστες αλλα ΚΑΙ στις καρτες γραφικων και η AMD δεν εχει τα πρωτεια σε κανενα απο τα 2. Τωρα αν θες να εκθειαζεις οτι βγαζει η AMD γιατι πηρες εσυ απο την συγκεκριμενη εταιρια τοτε προβλημα σου. Βγαλατε 1366 πεθαμενο socket. τους ι7 μαπα, τις nVidia μαπα γιαι κρασαρουν. τους απαραδεκτους ATI drivers ελεινους και το AMD 770 chipset κορυφαιο. Ουτε fanboy ειμαι ουτε τιποτα. Απλα οι i7 ειναι ανωτεροι επεξεργαστες και για αυτο δινεις την διαφορα στην τιμη και η nVidia εκτος απο ποιοτικες καρτες δινει πολυ καλυτερους drivers και σεβεται και τους χρηστες λινουξ. Τοσα χρονια αυτες οι εταιριες βαρανε πρωτιες γιατι επενδυουν στην ερευνα οταν η AMD τα λεφτα που εβγαλε απο τους ΑΜD64 προτιμησε να τα επενδυσει αλλου. Επαιξε και εχασε. Αν η ΑΤΙ πηγαινε καλα δεν θα την αγοραζε η AMD που και αυτη ειχε αρχισει να εχει πολυ χοντρο προβλημα και αυτος ηταν ο λογος που στραφηκε στην ΑΤΙ μπας και σωσει απο εκει την κατασταση. Το αποτελεσμα ομως ηταν η ελειψη πορων για να πανε στην ερευνα, με αμεση συνεπεια κατωτερα προιοντα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:23 ---------- http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ati_radeon_rewrite&num=1 Phoronix διαβασα και εγω και πηρα την 4850 και ακομα κλαιω τα 100 ευρω που εδωσα με αποτελεσμα μετα απο 1.5 μηνα απο την αγορα και με μονο 4-5 μερες χρησης να την πουλαω 35% φθηνοτερα.
linuxovios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δεν εχεις λεφτα για i7, προβλημα σου. Άλλο να μην έχει λεφτά, άλλο να μη θέλει να τα δώσει. imo η πλατφόρμα i7 δεν αξίζει τα λεφτά της, παρά μόνο σε περιπτώσεις επαγγελματιών (fully utilization 4 cores + HT), που θα κάνουν απόσβεση. Για gaming είναι πεταμένα λεφτά για παράδειγμα. Η αγορα εχει δειξει τις προτιμησεις της και στους επεξεργαστες Καλά αυτό δε λέει κάτι. Και την εποχή που οι AMD64 έσπερναν, πάλι πιο πολύ πουλούσε η Intel. η nVidia ... σεβεται και τους χρηστες λινουξ Συμφωνώ. Το αποτελεσμα ομως ηταν η ελειψη πορων για να πανε στην ερευνα, με αμεση συνεπεια κατωτερα προιοντα. Στο ξαναλέω : Αυτά τα δύο δε σχετίζονται απόλυτα. Πάντα η Intel επένδυε περισσότερο στην έρευνα. Παρόλα αυτά επί 5 χρόνια έβγαζε κατώτερο προϊόν (Αthlon, Athlon 64, Athlon 64x2)
euklidis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Στο ξαναλέω : Αυτά τα δύο δε σχετίζονται απόλυτα. Πάντα η Intel επένδυε περισσότερο στην έρευνα. Παρόλα αυτά επί 5 χρόνια έβγαζε κατώτερο προϊόν (Αthlon, Athlon 64, Athlon 64x2) Aν θυμασαι ομως εκεινη την περιοδο η ερευνα της ιντελ ηταν στους Core Duo. Αυτο ειναι θεμα στρατηγικης και επιλογων. Δεν βαλαν κοντρα ποιος θα βγαλει πιο γρηγορα τα 64bit. Πετυχαν με την AMD τα υοθετησε μετα και η ιντελ στους Core 2 Duo. Τωρα οσων αφορα το αν αξιζει ο i7 εγω που δεν θα τον εβαζα σε μητρικη των 80-100 ευρω αλλα θα προτιμουσα καποια καλυτερη δεν ειδα και τεραστια διαφορα τιμης. Αλλωστε παιζω ελαχιστα παιχνιδια και για την ακριβεια τωρα ξεκινησα να παιζω μερικα. Ειχα να πιασω παιχνιδι απο την εποχη του NFS underground αν θυμαμαι καλα (το πρωτο που ειχε φτιαγμενα αυτοκινητα) Απο τοτε αντε να επαιζα καμια dota με τους κολλητους. Παιζω ομως πολυ με encoding και κανω και τα recompile στον πυρηνα μου που πλεον γινονται σε χρονο DT. Με τον p4 ηθελα 2,5 ωρες. Με τον C2Q 20 λεπτα και τωρα κανω κατω απο 10λεπτο. To συστημα μου με αερα ανεβηκε κατα 1.4 Ghz ανετα. Γενικα ειμαι υπερευχαριστημενος. και τα 1100 που εδωσα για το pc δεδομενου οτι θα κρατησει 4-5 χρονια ανετα ειναι μια χαρα λεφτα. Το μονο που ισως αλλαξω θα ειναι μια καρτα γραφικων και ισως μπει και ενας SSD. Τιποτα αλλο για την επομενη 5ετια.
yiannis_1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Phoronix διαβασα και εγω και πηρα την 4850 και ακομα κλαιω τα 100 ευρω που εδωσα με αποτελεσμα μετα απο 1.5 μηνα απο την αγορα και με μονο 4-5 μερες χρησης να την πουλαω 35% φθηνοτερα. 1η φορά ακούω προβλήματα για τη συγκεκριμένη επιλογή. Μια χαρα κάρτες είχε και εχει η AMD και παλιώτερα και σήμερα 9500pro-9700-9800-x850-4850 super καρτούλες.(οι 2 χ850 είναι ακόμα δυνατές και τρέχουν και παιχνιδάκια ενίοται-όταν μετατρέπεται το λογιστικό σε νετκαφέ) Στις cpu που είναι και το κυρίως θέμα και πιάτο κάτι κάνει λάθος για να γυρίσουμε και λίγο ontopic.
Alchemist` Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Kαλα οτι πεις. Ποτε η ΑΤΙ επενδυε σε οδηγους; Απο τοτε που αντι για τους official βαζαμε τους omega; Και οσων αφορα για τους ανοιχτους τις ΑΤΙ ακομα και με αυτους ειχα απλα γραφικο αλλα δεν μπορουσα να δω ουτε video γιατι πηγαινε λες και εβλεπα κανενα ultra high high definition στα 10000p και ηταν απλο divx. Για τα windows καινουρια καρτα μου εκανε προβληματα στα 7. Στα vista επαιζε κανονικα χωρις τα ιδια προβληματα αλλα εγω πλεον θελω windows 7 και θα επρεπε να τα υποστηριξει οπως κανει η ΑΤΙ. Αν θες παντως και πιστευεις οτι ειναι οκ οι καρτες. Σου πουλαω 4850 στα 65 ευρω. 4 μερες χρηση εχει πανω μονο Και αυτα τα boards ειλικρινα δεν ξερω που τα ξεθαβεις. Εχεις γεμισει το forum με τετοια. Απο το site της AMD τα περνεις; Ελεος. Έλα ρε παιδιά προς θεού πιά... ναι εκφράζω ανοικτά ότι υποστηρίζω την ΑΤΙ & AMD αλλά δεν μπορώ να ακούω ποιά τέτοια... έχουν περάσει αιώνες από τότε που τα drivers της ΑΤΙ είχαν προβλήματα... Η τελευταία nvidia Κάρτα που είχα ήταν μια Geforce 4 MX440, λόγω των τραγικών προβλημάτων που αντιμετώπισα τόσο με αυτή, όσο και με την RIVA TNT2, είπα στον εαυτό μου πως δεν θα ξανααγοράσω nvidia και μ αυτή την γραμμή συνεχίζω μέχρι σήμερα... Είχα στην κατοχή μου της εξής κάρτες ΑΤΙ: ATI Radeon 9200Pro, 9600XT, X700Pro, Mobility X700, X1600XT, X1650Pro AGP, HD2600, HD3650, Mobility HD3470, HD3870, HD4670 Απο αυτές τις κάρτες οι μόνες που είχαν πρόβλημα με τα drivers ήταν οι 9200Pro, και η AGP Χ1650 η οποία όντως ήταν τίνγκα στ προβλήματα, αλλά η ΑΤΙ είχε δηλώσει ότι δεν υποστηρίζει πλέον το AGP και τα drivers ήταν της Sapphire... Οι άλλες δεν αντιμετώπισαν κανενός είδος πρόβλημα και οι 5 τελευταίες χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα... Ναί λοιπόν, μπορω να εκφράσω με βεβαιότητα ότι από τα 11 προιόντα ΑΤΙ που έχω αγοράσει μέχρι σήμερα, είμαι ευχαριστημένος από τα 10. δεδομενου οτι θα κρατησει 4-5 χρονια ανετα ειναι μια χαρα λεφτα Τι θα κάνει ακριβώς το Pc??? Θα κρατήσει 4-5 χρόνια??? Όταν υπάρξει τέτοιο δημιούργημα πάρε με τηλέφωνο να το αγοράσω και εγώ... Αν εννοείς τώρα ότι απλά θα λειτουργεί μετά από 4-5 χρόνια τότε θα συμφωνήσω, έχω κ εγώ έναν Pentium 2 Που λειτουργεί ακόμα... Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω... Ή μήπως πιστεύεις ότι η ιντέλ, και κάθε ιντέλ, θα σ αφήσει να το έχεις για 5 χρόνια?
yiannis_1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Α ήρθε και ο φανατίλας της άλλης πλευράς. Μια χαρά και nvidia σε vga H 440mx και η 5200 64bit άντε και η 8600 ήταν τα μόνα μπάζα που παρουσίασε. Κατά τα άλλα έσπειρε και αυτή ειδικά με 6800 και 8800GT χάραξε το δρόμο για μια 5ετία (αν και η αγαπημένη και καλύτερη κάρτα όλων των εποχών ηταν η αιωνόβια GF4200) και σήμερα πάλι μπρος είναι έχοντας με την GTX295 την flagship των σημερινών 3d. Αλλά βγαίνουμε όλο και πιο off σε λίγο θα πιάσουμε και κανά win XP vs Vista vs Win7. Γουστάρω :lol:
linuxovios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Aν θυμασαι ομως εκεινη την περιοδο η ερευνα της ιντελ ηταν στους Core Duo. Αυτο ειναι θεμα στρατηγικης και επιλογων. Δεν βαλαν κοντρα ποιος θα βγαλει πιο γρηγορα τα 64bit. Πετυχαν με την AMD τα υοθετησε μετα και η ιντελ στους Core 2 Duo. E καλά, η έρευνα πάντα προϋπάρχει. Την 5ετία που η AMD επικρατούσε, τα προϊόντα της Intel δεν προήλθαν από έρευνα? Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Απλά η Intel είχε βασιστεί σε developement team που τελικά δεν μπόρεσε να κάνει deliver. Πίστευαν στα GHz (εξού και δηλώσεις για 10GHz κτλ) και έφαγαν τρελό σκαμπίλι από την AMD η οποία επένδυσε στο performance per clock. H Intel σώθηκε από το περίφημο israeli team που σχεδίασε την αρχιτεκτονική C2D. Γενικα ειμαι υπερευχαριστημενος. και τα 1100 που εδωσα για το pc δεδομενου οτι θα κρατησει 4-5 χρονια ανετα ειναι μια χαρα λεφτα. Σε 5 χρόνια ο i7 σου θα είναι μόνο για πασιέντζα. Δεν υπάρχει cpu που να αντέξει 5 χρόνια για state-of-the-art εφαρμογές, εκτός και αν τρέχεις συγκεκριμένο λογισμικό και δεν το αναβαθμίζεις ποτέ.
Alchemist` Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Α ήρθε και ο φανατίλας της άλλης πλευράς.Μια χαρά και nvidia σε vga H 440mx και η 5200 64bit άντε και η 8600 ήταν τα μόνα μπάζα που παρουσίασε. Κατά τα άλλα έσπειρε και αυτή ειδικά με 6800 και 8800GT χάραξε το δρόμο για μια 5ετία και σήμερα πάλι μπρος είναι έχοντας με την GTX295 την flagship των σημερινών 3d. Αλλά βγαίνουμε όλο και πιο off σε λίγο θα πιάσουμε και κανά win XP vs Vista vs Win7. Γουστάρω :lol: έχεις δίκιο βγαίνουμε λίγο Off... αλλά που είδες τον φανατισμό δεν κατάλαβα... εγώ είπα ότι είμαι ευχαριστημένος από την ΑΤΙ, όχι ότι η Nvidia δεν έχει καλύτερες προτάσεις... όπως και εγώ έτσι και οι φίλοι μου έχουν την ψώρα που λέγεται "αναβάθμιση" και παρακολουθώ τις εξελίξεις εδώ και αρκετά χρόνια, και έχω δει "εν δράση" πολλές Nvidia... Φανατισμός και fanboyΙσμός θα ήταν να προσπαθήσω να σε πίσω ότι η GTX295 παράδειγμα, είναι χειρότερη από την 4870x2... Δεν έκανα τίποτα τέτοιο
yiannis_1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 E καλά, η έρευνα πάντα προϋπάρχει. Την 5ετία που η AMD επικρατούσε, τα προϊόντα της Intel δεν προήλθαν από έρευνα? Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Απλά η Intel είχε βασιστεί σε developement team που τελικά δεν μπόρεσε να κάνει deliver. Πίστευαν στα GHz (εξού και δηλώσεις για 10GHz κτλ) και έφαγαν τρελό σκαμπίλι από την AMD η οποία επένδυσε στο performance per clock. H Intel σώθηκε από το περίφημο israeli team που σχεδίασε την αρχιτεκτονική C2D. Κοινός βασίστηκε στο ips instructions per second και στην αρχιτεκτονική από το περίφημο israeli team που σχεδίασε τους pentium mobile. Οι τελευταίοι για λόγους οικονομίας μπαταρίας δεν πήγαιναν για τα clockia αλλά για την σωστή αρχιτεκτονική χωρίς bottleneck και με πολύ cache και τo performance per watt. Τροποποίηση των τελευταίων για τις ανάγκες του desktop computing ήταν οι core duo γι αυτό έγραψα και προηγουμένος πως οι C2D βασίζονταν σε σχεδίαση του 2003. Και σήμερα 6 χρόνια μετά δεν κάνουν ακριβώς μόνο για πασιέτζα. Το παραφούσκωσες. εγώ είπα ότι είμαι ευχαριστημένος από την ΑΤΙ, όχι ότι η Nvidia δεν έχει καλύτερες προτάσεις... όπως και εγώ έτσι και οι φίλοι μου έχουν την ψώρα που λέγεται "αναβάθμιση" και παρακολουθώ τις εξελίξεις εδώ και αρκετά χρόνια, και έχω δει "εν δράση" πολλές Nvidia... Πέστα αυτά σε κανέναν linuxa να τρως pm για εναν μήνα. Και η ATI και η nvidia σπέρνουν και πραγματικά τιμούν την λέξη ανταγωνισμός. Δε καταλαβαίνω γιατί αυτός ο αντιnvidiismos. H εταιρεία ηταν και είναι υπερδαστήρια και επιθετική και μακάρι κάποια στιγμή να περάσει και σε proccessors αν την αφήσει η intel και τα νομικά προσκόμματα της τελευταίας.
PCharon Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Άλλο να μην έχει λεφτά, άλλο να μη θέλει να τα δώσει. Σοφή κουβέντα. Φυσικά ο euklidis, ΤΑ ΕΧΕΙ και "σιγά τί είναι 50-100-150 παραπάνω, μια βραδιά στα μπουζούκια" ΑΛΛΑ... έχει σκοπό να κρατήσει τη σύνθεσή του "4-5 χρόνια". Οξύμωρο? Μπα... Τωρα οσων αφορα το αν αξιζει ο i7 εγω που δεν θα τον εβαζα σε μητρικη των 80-100 ευρω αλλα θα προτιμουσα καποια καλυτερη δεν ειδα και τεραστια διαφορα τιμης. Άντε πάλι, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τα "80-100" είναι η "φτηνή" μητρική άλλων sockets. Για τους i7 η φτηνή είναι ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ. Επαναφορά από το άλλο topic: (...) Δηλαδή με την ίδια λογική εσύ στον i7 έπρεπε να υπολογίζεις μητρική των 350Ε και όχι τη "φτηνή" των 200. Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά, ε? Οι πράξεις αυτοαναιρούν τα λεγόμενά σου, καθ' ομολογίαν. Και μιας κι έγινε δις αντιληπτό, σταμάτα να τα επαναλαμβάνεις τουλάχιστον, είναι ελαφρώς γελοίο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.