grimpr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Core i5 750 με ένα "τίμιο" board και 8GB RAM είναι ότι πρέπει για όλες μα όλες τις ανάγκες του 98% των νέων αγοραστών που ζητάνε ενα ισχυρό μηχάνημα. Δεδομένου ότι έχει και "ποιο δυνατό" turbo mode από τους Core i7's, δεν θα χρειαστεί να τον ανεβάσεις καν στα επίπεδα που παίζουν αρκετοί τους i7 τους. "Eκμεταλλευσου" το Turbo το οποίο είναι πολύ ποιο "έξυπνο" από οποιοδήποτε χειροκίνητο clocking κερδίζοντας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και σε ποιο σταθερή λειτουργία. CPUID TMonitor http://www.cpuid.com/index.php
MasterX Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 ακουγεται πολύ ενδιαφέρον!!! Τον i5 ειχα και γω στο μυαλο μου σαν πιθανοτερη και καλύτερη επιλογη, συμφωνα με αυτά που διαβαζω εδω μεσα στο Insomnia.. και σε τι τιμή προβλέπεται να παιξει ο συγκεκριμένος που προτείνεις??
skyhawk Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Στα παιχνιδια τι σου βγαζει 60 τι 700 frames δεν τα βλεπεις καθως το ματι βλεπει 25-30 fps. Κάνεις πολυ μεγαλο λαθος εδω. Καθε gamer που ασχολειται καιρο με games(ειδικα με fps, οχι τπτ travian...) μπορει να δει την διαφορα απο 25fps σε 50. Ποσο μαλλον απο 25 σε 60-100.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 ναι γιατί τα 25-30fps που λέει δεν είναι minimun αλλά average, άρα υπάρχουν στιγμές που πέφτουν πιο κάτω και εκεί χτυπάει στο μάτι...
skyhawk Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 ναι γιατί τα 25-30fps που λέει δεν είναι minimun αλλά average, άρα υπάρχουν στιγμές που πέφτουν πιο κάτω και εκεί χτυπάει στο μάτι... Εσυ μιλας για τα spikes. Βαλε καποιον που παιζει CS ή fps games σε καλο μηχανημα αλλα locked στα 30 fps και πιστεψε με θα ειναι σα να παιζουν slow motion. 8 στους 10 θα σου πουν οτι απλα σερνεται.
400philip Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Συμφορουμίτη (euklidis), ως επιχείρημα μου λες πως τα 250Ε παραπάνω γίνονται μόλις 0,13λεπτά την ημέρα? Ε, τότε ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ γιατί δίστασες να πάρεις πχ i7 965/975 ΕΕ? Για επιπλέον 0,24 λεπτά την ημέρα? Θα γίνεις πλούσιος με αυτά? Ά και μιλάμε τόση ώρα για -4 λεπτά στο dvdrip αν πάρεις τώρα high end CPU? ΟΥΑΟΥ! Ξέρεις τί άλλο σκέφτηκα? Πως αν χαζεύεις 1 λεπτό λιγότερο όταν κάθεσαι στη λεκάνη της τουαλέτας (για την ανάγκη, you know) μία φορά κάθε δύο μέρες, τότε σε 5 χρόνια θα εξοικονομήσεις 5 x 365 : 2 ~= 912 λεπτά, δηλαδή πάνω από 15 ώρες και μάλιστα χωρίς να πληρώνεις καν 13 cents την ημέρα! Ενδιαφέρον, ε? Φίλε είσαι θεός RESPECT. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:51 ---------- Να τόνίσω κάτι και εγώ με την σειρά μου. Καλή η Intel αλλά μας έχει πρήξει με τις αλλαγές της. Τουλάχιστον η AMD εχει δεν έχει λεφτα ΑΛΛΑ βοηθάει τον κοσμάκη και με το SOCKET και με τα BIOS updates. Σε μητρική του 2007 βάζεις επεξεργαστή του 2009. Ο μόνος λόγος που θα πάω σε Ι7 είναι από περιέργεια ΟΣΟΝ αφορά τον επεξεργαστή. Πάντως και το NFORCE έχει τα κουφά του. Απο τους Pentium I & 2 σταμάτησα να παίρνω INTEL. Οχι γιατι δεν ήταν καλή αλλά με κούρασε. Ολος ο κόσμος δημιούργησε μια κακή εικόνα για την AMD και για τις θερμοκρασίες της. Οι CORE I7 που βαράνε 80 και 90 βαθμούς με TRUE BLACK δεν ζεσταίνονται εεε ? Μην τρελαθούμε κιόλας.Τουλάχιστον οι τωρινοί AMD δεν ζεσταίνονται τόσο οσον αφορά το O/C Τα BENCH μην τα μπλέκουμε αφορούν ένα αλλο κοινό.Μια άλλη κατηγορία. Ναι για την καθημερινή χρήση τα 2,3,4 δευτερόλεπτα είναι κοροιδία να δίνεις πολλά χρήματα παραπάνω. Κανείς μας δεν θα φτωχύνει, ουτως η αλλως είναι σαν να λέμε BMW και MERCEDES. Το λάθος που κάνουμε και το κάνω κι εγώ είναι οτι πολλές φορές δεν ΕΝΤΟΠIΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Εσυ μιλας για τα spikes. Βαλε καποιον που παιζει CS ή fps games σε καλο μηχανημα αλλα locked στα 30 fps και πιστεψε με θα ειναι σα να παιζουν slow motion. 8 στους 10 θα σου πουν οτι απλα σερνεται. όταν τα spikes είναι αρκετά επίσης υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα... anyway δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου
euklidis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Φίλε είσαι θεός RESPECT. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:51 ---------- Να τόνίσω κάτι και εγώ με την σειρά μου. Καλή η Intel αλλά μας έχει πρήξει με τις αλλαγές της. Τουλάχιστον η AMD εχει δεν έχει λεφτα ΑΛΛΑ βοηθάει τον κοσμάκη και με το SOCKET και με τα BIOS updates. Σε μητρική του 2007 βάζεις επεξεργαστή του 2009. Ο μόνος λόγος που θα πάω σε Ι7 είναι από περιέργεια ΟΣΟΝ αφορά τον επεξεργαστή. Πάντως και το NFORCE έχει τα κουφά του. Απο τους Pentium I & 2 σταμάτησα να παίρνω INTEL. Οχι γιατι δεν ήταν καλή αλλά με κούρασε. Ολος ο κόσμος δημιούργησε μια κακή εικόνα για την AMD και για τις θερμοκρασίες της. Οι CORE I7 που βαράνε 80 και 90 βαθμούς με TRUE BLACK δεν ζεσταίνονται εεε ? Μην τρελαθούμε κιόλας.Τουλάχιστον οι τωρινοί AMD δεν ζεσταίνονται τόσο οσον αφορά το O/C Τα BENCH μην τα μπλέκουμε αφορούν ένα αλλο κοινό.Μια άλλη κατηγορία. Ναι για την καθημερινή χρήση τα 2,3,4 δευτερόλεπτα είναι κοροιδία να δίνεις πολλά χρήματα παραπάνω. Κανείς μας δεν θα φτωχύνει, ουτως η αλλως είναι σαν να λέμε BMW και MERCEDES. Το λάθος που κάνουμε και το κάνω κι εγώ είναι οτι πολλές φορές δεν ΕΝΤΟΠIΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ. Φιλος εγω απο θερμοκρασιεσ εχω μεν 85 αλλα το μηχανημα ειναι στα 4Ghz.
kostasR1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 η μόνη γενιά επεξεργαστών της AMD στην ιστορία τους που ήταν μπροστά από τους αντίστοιχους Intel ήταν στο Socket 939. ATHLON64, ATHLON64 X2, FX 55,FX 57. Στην χρυσή εποχή αυτων των επεξεργαστών να θυμίσω ότι ο ATHLON 64X2 4800+ κόστιζε 400€ και ο FX 57 850€ και τώρα το High End κομμάτι της AMD ο PHENOM II 965 θα κάνει 270€ !! Γιατί??? Γιατί πολύ απλά δεν συγκρίνεται σε επιδόσεις με τον αντίστοιχο της INTEL. Τώρα αυτά που λένε μερικοί έχουμε 5% και 10% διαφορά στις επιδόσεις αλλά εσύ με τον i7 920 έχεις δώσει 100+ ευρώ διαφορά άρα δεν αξίζει είναι για μένα μ@λ@κίες. Αν σκεφτόμασταν έτσι δεν θα υπήρχε το High End κομμάτι στην αγορά. Όλοι κάνουν τη δουλειά τους και με το Mainstream. ΥΓ. Btw το Wolfenstein τα σπάει, λέω να περάσω κανα level ώρα που είναι...
ahristos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 η μόνη γενιά επεξεργαστών της AMD στην ιστορία τους που ήταν μπροστά από τους αντίστοιχους Intel ήταν στο Socket 939. ATHLON64, ATHLON64 X2, FX 55,FX 57. Στην χρυσή εποχή αυτων των επεξεργαστών να θυμίσω ότι ο ATHLON 64X2 4800+ κόστιζε 400€ και ο FX 57 850€ και τώρα το High End κομμάτι της AMD ο PHENOM II 965 θα κάνει 270€ !! Γιατί??? Γιατί πολύ απλά δεν συγκρίνεται σε επιδόσεις με τον αντίστοιχο της INTEL. ΥΓ. Btw το Wolfenstein τα σπάει, λέω να περάσω κανα level ώρα που είναι... Κόβεσαι στην Ιστορία Απο τότε που βγήκε ο πρώτος Athlon και για τα επόμενα 7 χρόνια η AMD ήταν μπροστά (με εξαίρεση μερικούς μήνες πριν βγούν οι Α64 όπου οι ΧΡ και οι Barton δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τους Northwood). 3 χρόνια τώρα κυριαρχεί η Intel. Τελικό σκορ τα τελευταία 10 χρόνια: AMD 6.5 - Intel 3.5 Οι τιμές που λες τι είναι; Τιμές πρώτης εβδομάδας για το κορυφαίο μοντέλο; Η Intel Θυμάμαι πάντα όταν έβγαζε καινούρια σειρά το κορυφαίο μοντέλο κόστιζε γύρω στα 1000 Ευρώ. ΥΓ. Καλό το Wolfenstein, αλλά έχει lag το ποντίκι παρ' όλο που τα fps δεν έπεσαν ποτέ κάτω απο 45. Θα βρώ τι φταίει και θα το συνεχίσω. Άμα ξεκολλήσω απο το left4dead
400philip Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Φιλος εγω απο θερμοκρασιεσ εχω μεν 85 αλλα το μηχανημα ειναι στα 4Ghz. Φίλος εισαι RESPEKT ............πραγματικά είσαι........πόσα FPS εχεις ?? 5-6-7 παραπάνω απο μένα ? Που δεν τα έχεις γιατί η VGA σου είναι μια REBRANDED 9800GTX+ και μάλλον θα έχει bottleneck με το CPU σου τόσο που τον έχεις κλοκάρει. Ουάου και πάλι Ουάου http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=02G-P3-1187-AR&family=Geforce%20200%20Series%20Family http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=113 Αυτές τις κάρτες έχω. Βασικά σε τι μόνιτορ παίζεις ? Εγώ παίζω σε 2 χ 26άρια και έρχεται και το 30άρι όπου να ναι.
Nikosgiann Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Φιλος εγω απο θερμοκρασιεσ εχω μεν 85 αλλα το μηχανημα ειναι στα 4Ghz. και? ..............................................
euklidis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Φίλος εισαι RESPEKT ............πραγματικά είσαι........πόσα FPS εχεις ?? 5-6-7 παραπάνω απο μένα ? Που δεν τα έχεις γιατί η VGA σου είναι μια REBRANDED 9800GTX+ και μάλλον θα έχει bottleneck με το CPU σου τόσο που τον έχεις κλοκάρει. Ουάου και πάλι Ουάου http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=02G-P3-1187-AR&family=Geforce%20200%20Series%20Family http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=113 Αυτές τις κάρτες έχω. Βασικά σε τι μόνιτορ παίζεις ? Εγώ παίζω σε 2 χ 26άρια και έρχεται και το 30άρι όπου να ναι. Bottleneck εχεις ιδεα τι ειναι ε καπου το ακουσες και το πετας; Επισης αν εδινα 1200 ευρω για να παιζω παιχνιδια θα ημουν μεγαααααλο θυμα... 350 ευρω και περνεις PS3 και ουτε pc ουτε τιποτα... Τωρα αν θεωρεις το να αγορασεις 2 GTX285 καλη κινηση... τοτε... Με τα λεφτα της μιας 285 περνω ΧBOX ή PS3 και παιζω κατω στην 40αρα τηλεωραση που εχω σε 1080p Tα οποια μπορει να μην παιζουν strategy και πολλα RPG αλλα ολα αυτα τα παιζεις ανετα με την 250 ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:25 ---------- και? .............................................. γιατι ο φιλος ελεγε οτι εχουν τεραστιο προβλημα οι i7 με θερμοκρασιες
400philip Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Bottleneck εχεις ιδεα τι ειναι ε καπου το ακουσες και το πετας; Επισης αν εδινα 1200 ευρω για να παιζω παιχνιδια θα ημουν μεγαααααλο θυμα... 350 ευρω και περνεις PS3 και ουτε pc ουτε τιποτα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:25 ---------- γιατι ο φιλος ελεγε οτι εχουν τεραστιο προβλημα οι i7 με θερμοκρασιες Τελος πάντων δεν εννοούσα πρόβλημα (ουτε αυτή την λέξη ανέφερα) "λειτουργικό" εννοούσα μεγάλα ποσοστά θερμότητας. Αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να δουλευει 24/7 στους 85. Μη φοβάσαι ξέρω πολύ καλά τι είναι. Και δεν έδωσα 1200 έδωσα τα μισά. Και αλλαξε και την υπογραφή σου γιατί γράφεις @3.8 να βάλεις @4.0
euklidis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Τελος πάντων δεν εννοούσα πρόβλημα (ουτε αυτή την λέξη ανέφερα) "λειτουργικό" εννοούσα μεγάλα ποσοστά θερμότητας. Αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να δουλευει 24/7 στους 85. Μη φοβάσαι ξέρω πολύ καλά τι είναι. Και δεν έδωσα 1200 έδωσα τα μισά. Και αλλαξε και την υπογραφή σου γιατί γράφεις @3.8 να βάλεις @4.0 Aν βαλεις και το οτι πανω απο 30% CPU δεν εχω καταφερει να περασω οτι και να βαλω να κανει συγχρονως. Τοτε οι θερμοκρασιες μου ειναι 55 βαθμοι. 85 εχω με OCCT Linpack ενω με everest 70, σε full load. Αλλα ακομα δεν εχω καταφερει να εχω full load οτι και να κανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.