Προς το περιεχόμενο

Phenom II X4 965 @ 3.4 GHz

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Aυτην εχω

7600.16385.090713-1945_x86fre&x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.ISO

Δωσε λινκ να κατεβασω την αυτη που εχεις και εσυ αν ειναι. Εκτος και αν θες να κατεβασουμε και οι 2 την RC απο το σιτε της ΜS.

Αν έχει το ίδιο μέγεθος είναι σίγουρα η ίδια (βλέπε ιδιότητες αρχείου). Πάντως, αν βάλεις στο google το checksum της θα βρεις πού να την κατεβάσεις. Απ'όσο είπαν στο άλλο topic είναι η ίδια που έδωσε η Ms.

Ο haron τι cpu ειπαμε εχει;

Ένα απλό Ε8400.

Υπάρχει ένα προβληματάκι στη σύγκριση φυσικά όπως είπα, αφού έχω 2πύρηνο και ο άλλος 4πύρηνο, είναι λογικό να χάσω με σπουδαία διαφορά στο compression, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μια καλή ιδέα είναι να βάλει και ο euklidis affinity στο WinRAR ώστε να χρησιμοποιεί 2 πυρήνες αποκλειστικά.

Επίσης παίζει ρόλο και ο δίσκος στην αποσυμπίεση ειδικά που πάει γρήγορα (πηγή - προορισμός αρχείων).

* Δεν έχουμε τα ίδια αρχεία.

[edit] Λοιπόν, anyway, επειδή δεν έχω και πολύ όρεξη να ψάχνω αρχεία τώρα, τα 2,32GB των 7 το WinRAR δείχνει στην αρχή να θέλει γύρω στα 11 λεπτά να το φτιάξει *.rar στο normal. Οπότε βάλε κι εσύ το πρώτο image που έχεις (που θα είναι υποθέτω παρόμοιου μεγέθους) για να πάρεις μια γεύση του χρόνου.

• Απαντ. 234
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν έχει το ίδιο μέγεθος είναι σίγουρα η ίδια (βλέπε ιδιότητες αρχείου). Πάντως, αν βάλεις στο google το checksum της θα βρεις πού να την κατεβάσεις. Απ'όσο είπαν στο άλλο topic είναι η ίδια που έδωσε η Ms.

Ένα απλό Ε8400.

Υπάρχει ένα προβληματάκι στη σύγκριση φυσικά όπως είπα, αφού έχω 2πύρηνο και ο άλλος 4πύρηνο, είναι λογικό να χάσω με σπουδαία διαφορά στο compression, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μια καλή ιδέα είναι να βάλει και ο euklidis affinity στο WinRAR ώστε να χρησιμοποιεί 2 πυρήνες αποκλειστικά.

Επίσης παίζει ρόλο και ο δίσκος στην αποσυμπίεση ειδικά που πάει γρήγορα (πηγή - προορισμός αρχείων).

* Δεν έχουμε τα ίδια αρχεία.

[edit] Λοιπόν, anyway, επειδή δεν έχω και πολύ όρεξη να ψάχνω αρχεία τώρα, τα 2,32GB των 7 το WinRAR δείχνει στην αρχή να θέλει γύρω στα 11 λεπτά να το φτιάξει *.rar στο normal. Οπότε βάλε κι εσύ το πρώτο image που έχεις (που θα είναι υποθέτω παρόμοιου μεγέθους) για να πάρεις μια γεύση του χρόνου.

Δεν εχω το ιδιο αρχειο. Οποτε εβαλα εκεινο που ειναι 3GB. Nα τα screenshots

rar%20bench.jpg

extract%20benchmark.jpg

Δυστυχως δεν καταφερα να χτυπησω 100% CPU. Και το αρχειο που εχω ειναι περιποθ 33% μεγαλυτερο αλλα οκ... Και ο δισκος που εγινε ειναι SATA I καθως πρεπει να κανω ολικο format για να τα περασω στον sata II πραγμα το οποιο σημαινει οτι πρεπει να βρω περιπου 1ΤΒ δισκο για να κανω backup και μετα ολικο φορματ.

Δημοσ.

Στη συμπίεση έχουμε την αναμενόμενη διαφορά, δεδομένου πως πας με τα 4 κι εγώ με τα 2, αλλά στην αποσυμπίεση που μου έφερες και ως καθημερινό παράδειγμα, όπως το περίμενα πριν σου μιλήσω για bench η διαφορά είναι υποτυπώδης... :P

rarextracted.jpg

Υ.Γ. Και μόλις πρόσεξα πως τρέχεις σε 7 (δεν πιστεύω 64μπιτα, ε?), ενώ εγώ είμαι σε φτωχά 32μπιτα XP, χα... :lol:

[edit] Ά και στην αποσυμπίεση δεν είναι 33% η διαφορά του αρχείου. Εμένα είχε συμπιεστεί στο 96% κι εσένα στο 92%, οπότε με λίγους απλούς υπολογισμούς με βάση τα αρχικά μεγέθη τα συμπιεσμένα έχουν 19% διαφορά μεγέθους. Δηλαδή πρόσθεσε χοντρικά 20 ακόμα δευτερόλεπτα στο χρόνο αποσυμπίεσής μου, οπότε εσύ έχεις 1:04 κι εγώ έχω 1:31 για την αποσυμπίεση. Για 30 δευτερόλεπτα? Άμα λέμε πως η διαφορά είναι ανύπαρκτη για την καθημερινότητα... :lol:

Δημοσ.
Στη συμπίεση έχουμε την αναμενόμενη διαφορά, δεδομένου πως πας με τα 4 κι εγώ με τα 2, αλλά στην αποσυμπίεση που μου έφερες και ως καθημερινό παράδειγμα, όπως το περίμενα πριν σου μιλήσω για bench η διαφορά είναι υποτυπώδης... :P

rarextracted.jpg

Υ.Γ. Και μόλις πρόσεξα πως τρέχεις σε 7 (δεν πιστεύω 64μπιτα, ε?), ενώ εγώ είμαι σε φτωχά 32μπιτα XP, χα... :lol:

[edit] Ά και στην αποσυμπίεση δεν είναι 33% η διαφορά του αρχείου. Εμένα είχε συμπιεστεί στο 96% κι εσένα στο 92%, οπότε με λίγους απλούς υπολογισμούς με βάση τα αρχικά μεγέθη τα συμπιεσμένα έχουν 19% διαφορά μεγέθους. Δηλαδή πρόσθεσε χοντρικά 20 ακόμα δευτερόλεπτα στο χρόνο αποσυμπίεσής μου, οπότε εσύ έχεις 1:04 κι εγώ έχω 1:31 για την αποσυμπίεση. Για 30 δευτερόλεπτα? Άμα λέμε πως η διαφορά είναι ανύπαρκτη για την καθημερινότητα... :lol:

Bασικα σε Sata II δισκο που εβαλα εναν πανω πριν λιγο και με το autodefrag που ετρεχε πριν και δεν το ειχα δει... εβγαλα αυτα τα αποτελεσματα ;) και να αναφερθει οτι ειμαι 700MB περισσοτερα απο εσενα στο ISO ;) Το κακο ειναι οτι το extract το κανει μονο με τον ενα πυρηνα... Οι υπολοιποι μενουν στο 0%...:( και συνολικη χρηση CPU μονο στο 8% συνολικα μιλαμε για 46 δευτερολεπτα διαφορα η οποια στην αποδοση ειναι πανο απο 50%. ξερει κανεις πως θα το κανω να χρησιμοποιει ολο τον επεξεργαστη;

post-22974-129063020045_thumb.jpg

Δημοσ.
και να αναφερθει οτι ειμαι 700MB περισσοτερα απο εσενα στο ISO

Ναι, ΟΚ, το σημείωσα κι έβαλα το καπελάκι με βάση την αναλογία δεν το άφησα να φαίνεται αλλιώς. Εξάλλου ούτε εγώ το δοκίμασα στον καλύτερο δίσκο που υπάρχει (απλό ΑΤΑ έχω για βασικό) και το σύστημά μου αυτή τη στιγμή έχει περάσει 5-6 απανωτά hibernations, ο opera έχει ανοιχτά καμιά 30ριά tabs κι εγώ καμιά 15αριά παράθυρα προγραμμάτων κτλ (βλέπεις, κάνω και δουλειά ταυτόχρονα) με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Άρα μην κλαίγεσαι πως δεν είσαι σε "τέλεια φάση".

Το κακο ειναι οτι το extract το κανει μονο με τον ενα πυρηνα... Οι υπολοιποι μενουν στο 0%...:( και συνολικη χρηση CPU μονο στο 8% συνολικα μιλαμε για 46 δευτερολεπτα διαφορα η οποια στην αποδοση ειναι πανο απο 50%. ξερει κανεις πως θα το κανω να χρησιμοποιει ολο τον επεξεργαστη;

Ναι, διότι στο extracting, σε αντίθεση με αυτά που πίστευες και ισχυριζόσουν από τη φαντασία σου, ΔΕΝ χρειάζεται σημαντική επεξεργαστική δύναμη και γι αυτό βλέπεις να τρέχει μόνο σε ένα thread και να καταναλώνει λίγο. Δεν έχει νόημα αυτό που λες "να το κάνω να χρησιμοποιεί παραπάνω CPU" τόσο μπορεί, τόσο παίρνει. Ίσως με κανά RAID ή κανέναν SSD να έβλεπες καλύτερα αποτελέσματα...

Το λοιπόν, όπως βλέπεις, μιλάμε για λιγότερο από ένα λεπτό διαφορά στο extracting ενός αρχείου 2,5~3GB που θα κάνεις μια φορά στο τόσο. Δηλαδή αυτό που λέω σε όλο το thread, πως δεν έχει καμία ουσία το να κυνηγάς high end υλικά στη σύνθεση ενός PC και να ξοδεύεις λεφτά χωρίς αντίκρυσμα. Μιας και μίλησα για λεφτά, να σημειωθεί πως όσο εσύ πήρες τον επεξεργαστή μόνο του, εγώ αγόρασα CPU + M/B + RAM. Περιττό να σου πω πόσο χαρούμενος είμαι για την επιλογή μου και πόσο αστείο μου φαίνεται το δικό σου μηχάνημα και ξέρεις πολύ καλά πια πως το εννοώ... :P

[edit] Μιας και με έπρηξες με το μέγεθος, είπα να κατεβάσω και το δικό σου αρχείο.

Χμ, ούτε 10 λεπτά δεν κάνει να κατέβει τελικά... :P

speedydl.jpg

[edit2] Άλλη φορά θα το βάζω στοίχημα... :mrgreen:

...οπότε με λίγους απλούς υπολογισμούς με βάση τα αρχικά μεγέθη τα συμπιεσμένα έχουν 19% διαφορά μεγέθους. Δηλαδή πρόσθεσε χοντρικά 20 ακόμα δευτερόλεπτα στο χρόνο αποσυμπίεσής μου, οπότε εσύ έχεις 1:04 κι εγώ έχω 1:31 για την αποσυμπίεση.

Ιδού με το δικό σου αρχείο (έπεσα... 2 δευτερόλεπτα έξω στη μαντεψιά)

* Ά, εννοείται πως πρόκειται για extracting στον ΙΔΙΟ δίσκο, χύμα fragmented αρχεία, όχι κόλπα.

decompressingsata.jpg

Δημοσ.
ξερει κανεις πως θα το κανω να χρησιμοποιει ολο τον επεξεργαστη;

Δεν χρειάζεται... :-) Έχεις φτάσει στο όριο μεταφοράς των δίσκων (όπως και ο δικός μου PHENOM II X3 720 άλλωστε).

Γίνεται και στη μετατροπή HD βίντεο αυτό (Blu-Ray σε MKV H.264) ιδίως αν βοηθάει και η κάρτα γραφικών και φτάνεις τα τα 5ΧRealtime.

Βλέπεις έχουμε γελοία μεγάλη επεξεργαστική ισχύ σήμερα για τις περισσότερες εφαρμογές, και ότι άλλοι είναι οι παράγοντες που θα βοηθήσουν να δουλέψουμε γρηγορότερα ή να έχουμε μια πιο απολαυστική εμπειρία με τον υπολογιστή μας.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ξερεις το αστειο ποιο ειναι ε; Οτι τα παιχνιδια εχουν κυριως να κανουν με τημ καρτα γραφικων και οτι στον επεξεργαστη δεν γινεται τιποτα που να εχει σχεση με τα γραφικα, παρα μονο η AI του παιχνιδιου κτλ.

;)

ναι όταν μιλάμε για μεγάλες αναλύσεις και όταν οι επεξεργαστές δεν έχουν μεγάλη διαφορά...

πάρε εσύ έναν Pentium 4 και έναν Core 2 Duo E8400 ή Quad με την ίδια κάρτα γραφικών και μετά πες μου αν βγάζουν τα ίδια fps στην ίδια ανάλυση με τα ίδια settings :o

Δημοσ.

Δεν αξίζει ο 965, τα 140W TDP είναι απαράδεκτα, όποιος τον αγοράσει καλά να πάθει. την έχω κράξει την AMD για αυτό το θέμα και δημόσια στον Anandtech που διαβάζεται από εκατομμύρια χρήστες. Ο 955 θα πέσει σύντομα κάτω από 200 ευρώ μέση τιμή στην Ελλάδα, ήδη στην Γερμανία πωλείται 160 ευρώ άλλο αν εδώ οι τυρέμπορες της πληροφορικής και πόρνες της Intel κρατάνε ψηλά τις τιμές επίτηδες, λογικά θα παρουσιαστεί και στα 95W TDP όπως έκανε με τον 945.

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι με τόσο ψηλό TDP wall δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της AMD ....

Ενδιαφέρων παρουσιάζει η έκδοση 3GHz Phenom II X4 945 όπως προείπες;)

Δημοσ.
Η καλύτερη CPU της AMD είναι αυτή εδώ και σε τιμή ασυναγώνιστη για την κατηγορία που παίζει, Quadcore - 65W TDP.

http://www.skroutz.gr/s/80461/AMD-Phenom-II-X4-905E-Box.html?keyphrase=amd+phenom+ii+x4+905E

Θα τον προτιμούσα σε Black Edition ώστε να δημιουργήσω ένα profile στο AMD Overdrive και όταν χρειαζόταν να ανέβαινε για λίγο στα 3.5 GHz που άνετα τα πιάνει. Φοβερό σενάριο ε;

Αλλά έτσι δεν θα χρειαζόταν όλα αυτά τα μοντέλα επεξεργαστών. 2-3 θα έφταναν. Έτσι όμως δεν θα κινούταν εύκολα η αγορά. Ο μέσος άνθρωπος θέλει να νομίζει ότι παίρνει κάτι άλλο όταν αγοράζει 945 ή 955 ή 965 ή ακόμα χειρότερα i7 920 ή i7 940 με εκατοντάδες ευρώ παραπάνω.

Δημοσ.
Δεν αξίζει ο 965, τα 140W TDP είναι απαράδεκτα, όποιος τον αγοράσει καλά να πάθει. την έχω κράξει την AMD για αυτό το θέμα και δημόσια στον Anandtech που διαβάζεται από εκατομμύρια χρήστες. Ο 955 θα πέσει σύντομα κάτω από 200 ευρώ μέση τιμή στην Ελλάδα, ήδη στην Γερμανία πωλείται 160 ευρώ άλλο αν εδώ οι τυρέμπορες της πληροφορικής και πόρνες της Intel κρατάνε ψηλά τις τιμές επίτηδες, λογικά θα παρουσιαστεί και στα 95W TDP όπως έκανε με τον 945.

Νομίζω προχτες εβλεπα στο e-shop εναν 955S που πρεπει να ηταν ο 95W TDP που λες...

Τον ειχε ομως στα 299€ αν θυμαμαι καλά!!!!! Γιατι τοσο ακριβος????

Σημερα δεν τον εμφανιζει ομως..

Αυτος εχει χαμηλοτερη καταναλωση οποτε λογικά ειναι πιο ψυχρος και πιο overclockable???

Δημοσ.

To μπέρδεψες με τον Intel Q9650S - Q9550S της Intel. Εξαιρετικά κομμάτια σιλικόνης αλλά όπως είναι γνωστό, η Intel βαράει αλύπητα στην κοστολόγηση των Energy Efficient προϊόντων της. Κατ εμε αξίζουν την αγορά τους μαζί με την Xeon σειρά, σε σύγκριση με τα desktop κομμάτια. Για τους καινούργιους Lynnfield, θα παρουσιάσει Energy Efficient εκδόσεις στον Core i5 750 και στον Core i7 860, όχι κάτι "δυνατο" π.χ. στα 65W TDP, αλλά γύρω στα 82W από τα 95W που έρχονται και με λίγο χαμηλότερα ρολόγια, μικρο πρόβλημα μιας και αναλαμβάνει το Turbo Mode εδώ... Ουσιαστικά, η σιλικόνη της Xeon σειράς rebranded για Desktop.

@ ahristos.

Το σενάριο σου είναι όνειρο για πολλούς...

Δυστυχώς οι νόμοι της αγοράς το απαγορεύουν όπως σωστά αναφέρεις.

Δημοσ.

Δικιο εχεις, τους μπερδεψα...

Να δω σε τι θα καταληξω σε 2 μηνες που θα φτιαξω νεο μηχανημα.. Θελω δυνατο μεν αλλα και οχι πανακριβο CPU.. και αν μπορεσω να το κλοκαρω, καλα θα ειναι...

Θα δειξει, αναλογα με τις εξελιξεις εκεινη τη στιγμη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...