euklidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Όταν παίζεις με 25-30 fps καταλαβαίνεις το lag στο ποντίκι και στο πληκτρολόγιο. Στην πράξη θες min 60 fps σταθερά για να είσαι ok. Ξερεις το αστειο ποιο ειναι ε; Οτι τα παιχνιδια εχουν κυριως να κανουν με τημ καρτα γραφικων και οτι στον επεξεργαστη δεν γινεται τιποτα που να εχει σχεση με τα γραφικα, παρα μονο η AI του παιχνιδιου κτλ. Πόσο σου ζιπάρει? Δηλαδή τί σημασία έχει και τί στην ευχή συμπέρασμα θα βγάλεις από αυτό? Ποιά CPU είναι ισχυρότερη γενικώς? Ή μήπως ποιά CPU είναι ισχυρότερη στη χρήση συγκεκριμένου προγράμματος (un)zipping? (Μήπως κάθεσαι και κάνεις (un)zip όλη μέρα στον i7 σου? ) Επίσης όταν βλέπεις πως ένα παιχνίδι αποδίδει ελαφρώς καλύτερα με την Intel CPU κι ένα άλλο αποδίδει ελαφρώς καλύτερα με την AMD CPU, για πες μου, ποιό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτό? Τον προτείναμε σε κάποιον που ζήτησε κάτι τέτοιο. Ο κάθε "εαυτός" έχει διαφορετικές ανάγκες κι επιλέγει με βάση αυτές. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2857826&postcount=72 Δηλαδη η συμπιεση δεδομενων για εσενα δεν ειναι κατι συχνο και δεν ειναι κατι που γινεται καθημερινα. Κυριως τωρα που ειμαστε ολη την ωρα online και οτι κατεβαζουμε ειναι συχνα συμπιεσμενο. Πολλα παιχνιδια ξερεις οτι δεν βλεπουν παρα μονο εναν πυρηνα; Πολλα απο αυτα ξερεις οτι ειναι 32bit; O 955 εχει καθε πυρηνα στα 3.2 και ο 920 στα 2.6, αυτο το ξερεις; Για σκεψου το λιγακι....
avpap75 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Να μπω και εγώ σαν σφήνα και απλά να προσθέσω πως, πιστεύω αξία μόνο έχει η τιμή/απόδοση/κατανάλωση/θερμότητα. Οπότε εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ έναν i7. Θέλω ένα σύστημα γρήγορο, οικονομικό και όσο το δυνατόν αθόρυβο για να αράζω άνετα στο γραφειάκι μου και να απολαμβάνω το καφεδάκι μου παράλληλα με τις εργασίες μου. π.χ. ο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1298720&catalog=20&category=69977713&page=4 μου φαντάζει ως εξαιρετική επιλογή για εργασία αλλά και games.
euklidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Να μπω και εγώ σαν σφήνα και απλά να προσθέσω πως, πιστεύω αξία μόνο έχει η τιμή/απόδοση/κατανάλωση/θερμότητα. Οπότε εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ έναν i7. Θέλω ένα σύστημα γρήγορο, οικονομικό και όσο το δυνατόν αθόρυβο για να αράζω άνετα στο γραφειάκι μου και να απολαμβάνω το καφεδάκι μου παράλληλα με τις εργασίες μου. π.χ. ο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1298720&catalog=20&category=69977713&page=4 μου φαντάζει ως εξαιρετική επιλογή για εργασία αλλά και games. Απο θεμα θερμοκρασιας και θορυβου... με το HAF 932 που οι ανεμιστηρες ειναι τεραστιοι και μονο στισ 700 στροφες, δεν εχω θεμα θορυβου Πιο πολυ θορυβο κανει η GTS250 παρα το κουτι και η ψυκτρα. Οσο για τον φιλο PCharon. Το ειπα οτι δεν θα κανουμε εργαστηριακο τεστ αλλα τεστ πανω σε καθημερινες εφαρμογες για να μετρησουμε διαφορα στις επιδοσεις. Τι απο ολα αυτα δεν μπορεις να καταλαβεις; Εκτος και αν στην θεωρεια ειναι ολα καλα και στην μας φταιει ο ερμης που ειναι αναδρομος 2 μερες τωρα και αν εξαιρεσεις τον φιλο savvas1340 με τον 720 ολοι οι αλλοι σφυριζουν ανεμελα και βρισκουν δικαιολογιες για να μην το κανουν
PCharon Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δηλαδη η συμπιεση δεδομενων για εσενα δεν ειναι κατι συχνο και δεν ειναι κατι που γινεται καθημερινα. Κυριως τωρα που ειμαστε ολη την ωρα online και οτι κατεβαζουμε ειναι συχνα συμπιεσμενο. Επειδή μάλλον θέλεις να εννοήσεις πως "έχει σημασία", απλά θα σου πω πως ακόμα και Pentium I να είχες δε θα ήταν δυνατόν να αντιληφθείς, μάλλον ούτε καν να μετρήσεις διαφορά στο συγκεκριμένο που αναφέρεις... Πολλα παιχνιδια ξερεις οτι δεν βλεπουν παρα μονο εναν πυρηνα; Πολλα απο αυτα ξερεις οτι ειναι 32bit; O 955 εχει καθε πυρηνα στα 3.2 και ο 920 στα 2.6, αυτο το ξερεις; Για σκεψου το λιγακι.... Καταρχήν το "βλέπουν" είναι λάθος έκφραση, εκτός αν νομίζεις πως υπάρχει παιχνίδι που ανοίγει ένα μόνο thread ή αν κάποιος τρίτος δάκτυλος του θέτει affinity. Τώρα το αν είναι φτιαγμένα για 100% multicore είναι άλλο θέμα. Αλλά δεν εννοούσα κάτι τέτοιο όταν σε ρώτησα και ούτε υφίσταται εξάλλου, διότι οι διαφορές που αναφέρονται στα παιχνίδια είναι της τάξης του 1-2% για τις CPUs που μιλάμε. Ήθελα να το πάω στο κατά πόσο το να χρησιμοποιείς ένα τυχαίο λογισμικό έχει νόημα για να κρίνεις το ποιόν κάποιου επεξεργαστή (μάλλον το ποιόν του λογισμικού κρίνεις). Το λοιπόν, benchmarking και πράσινα άλογα...
sYn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Εγώ έχω έναν T2300 με μια mobility X1600. Κάνω;
euklidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Επειδή μάλλον θέλεις να εννοήσεις πως "έχει σημασία", απλά θα σου πω πως ακόμα και Pentium I να είχες δε θα ήταν δυνατόν να αντιληφθείς, μάλλον ούτε καν να μετρήσεις διαφορά στο συγκεκριμένο που αναφέρεις... Nαι εχεις δικιο. Και με p1 ζιπαρεις 700ΜΒ avi σε 1:30 λεπτο. Αμα θες σου στελνω και blender test. Να δουμε ποσο θελει το καθε pc να κανει render μια εικονα Τελικα απο ολους οσους προτινουν 955 κανεις δεν τον εχει προτιμησει για τον εαυτο του;
PCharon Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δηλαδη η συμπιεση δεδομενων για εσενα δεν ειναι κατι συχνο και δεν ειναι κατι που γινεται καθημερινα. Κυριως τωρα που ειμαστε ολη την ωρα online και οτι κατεβαζουμε ειναι συχνα συμπιεσμενο Nαι εχεις δικιο. Και με p1 ζιπαρεις 700ΜΒ avi σε 1:30 λεπτο. Αμα θες σου στελνω και blender test. Να δουμε ποσο θελει το καθε pc να κανει render μια εικονα Καλά επικοινωνούμε καθόλου? Εσύ δε μου έφερες συγκεκριμένο παράδειγμα, τάχα μου τα gzip δεδομένα που μας στέλνουν στο φυλλομετρητή μας? Τώρα μου το γύρισες στα συμπιεσμένα αρχεία για να μου πουλήσεις εξυπνάδα? Έχεις να πεις κάτι με λογική συνέπεια ή να προσθέσεις τέλος πάντων κανά στοιχείο από τις γνώσεις σου (λέω γνώσεις, μιας και μερικά posts νωρίτερα μας καυχιόσουν για το ποιός είσαι και τί κάνεις) ή θα μιλάμε με φαντασίες?
euklidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Καλά επικοινωνούμε καθόλου? Εσύ δε μου έφερες συγκεκριμένο παράδειγμα, τάχα μου τα gzip δεδομένα που μας στέλνουν στο φυλλομετρητή μας? Τώρα μου το γύρισες στα συμπιεσμένα αρχεία για να μου πουλήσεις εξυπνάδα? Έχεις να πεις κάτι με λογική συνέπεια ή να προσθέσεις τέλος πάντων κανά στοιχείο από τις γνώσεις σου (λέω γνώσεις, μιας και μερικά posts νωρίτερα μας καυχιόσουν για το ποιός είσαι και τί κάνεις) ή θα μιλάμε με φαντασίες? Rapidshare δεν χρησιμοποιεις; Οταν κατεβαζεις απο εκει και ειναι σπασμενο σε 100αρια zippakia δεν ειναι κατι που γινεται καθημερινα; Και αφου εδω στην ελλαδα ειμαστε πολυ νομοταγεις ολοι μας, φαινεται βεβαια και απο τις πωλησεις παιχνιδιων για pc στα multirama και plaisio που ειναι ελαχιστες. Τα 7-8 GB παιχνιδακια απο Reloaded που ειναι σε καμια 50αρια 100αρια ζιπακια, εσυ δεν τα κανεις extract; Εκτος και αν εχεις βρει τροπο να κανεις mount τα iso απο τα rar, Ετσι χωρις extract Σου ειπα εχω και blender test. Παρε και πες σε ποση ωρα στο βγαζει... Ανεβασε και ενα screenshot. test.zip
PCharon Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ωραία λοιπόν, μιλάμε για συμπιεσμένα αρχεία. Καταρχήν όχι ΔΕΝ χρησιμοποιώ rapidshare. Επίσης ακόμα και όταν χρησιμοποιώ torrent files επιλέγω τα ασυμπίεστα αρχεία, αφού υπάρχουν. Ωραία λοιπόν, άμα θες να κάνουμε μια δοκιμή συμπίεσης ενός μεγάλου αρχείου εγώ κι εσύ και μετά να δούμε τους χρόνους και να σχολιάσουμε τη σημασία τους. Δηλώνω από τώρα πως έχω αρκετά φτηνότερο CPU από σένα σε ένα υποθετικά πολύ κατώτερο σύστημα. Επίσης είναι ακλοκάριστος (δεν είμαι οπαδός) και μάλιστα fanless. Άντε να δούμε λοιπόν για τί διαφορές μιλάμε. Θα σκεφτώ και θα σου πω άμα είναι πως να το κάνουμε, άμα μπορείς σκέψου κάποιο κοινό αρχείο που έχουμε και οι δύο. Κανά image από Windows, τί λες? Ά, επίσης μιλάμε για συμπίεση ή γι αποσυμπίεση?
euklidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ωραία λοιπόν, μιλάμε για συμπιεσμένα αρχεία. Καταρχήν όχι ΔΕΝ χρησιμοποιώ rapidshare. Επίσης ακόμα και όταν χρησιμοποιώ torrent files επιλέγω τα ασυμπίεστα αρχεία, αφού υπάρχουν. Ωραία λοιπόν, άμα θες να κάνουμε μια δοκιμή συμπίεσης ενός μεγάλου αρχείου εγώ κι εσύ και μετά να δούμε τους χρόνους και να σχολιάσουμε τη σημασία τους. Δηλώνω από τώρα πως έχω αρκετά φτηνότερο CPU από σένα σε ένα υποθετικά πολύ κατώτερο σύστημα. Επίσης είναι ακλοκάριστος (δεν είμαι οπαδός) και μάλιστα fanless. Άντε να δούμε λοιπόν για τί διαφορές μιλάμε. Θα σκεφτώ και θα σου πω άμα είναι πως να το κάνουμε, άμα μπορείς σκέψου κάποιο κοινό αρχείο που έχουμε και οι δύο. Κανά image από Windows, τί λες? Ά, επίσης μιλάμε για συμπίεση ή γι αποσυμπίεση? Ιmage των windows 7 οκ. συμπιεση και αποσυμπιεση. Winrar ή 7-zip;
PCharon Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ιmage των windows 7 οκ. συμπιεση και αποσυμπιεση. Winrar ή 7-zip; Λοιπόν, ωραία, μιλάμε για τη γνωστή τελευταία έκδοση 32bit που έχει διαρεύσει (αυτή έχω), το μέγεθός της είναι 2.501.894.144 bytes και το cheksum εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2845491&postcount=152 Με βάση τη χρηστικότητα που ανέφερες, μας ενδιαφέρει η αποσυμπίεση κυρίως αλλά ας κάνουμε και τα δύο. Να τη συμπιέσουμε πρώτα και μετά να την αποσυμπιέσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το WinRAR και θα βάλουμε "normal" στην επιλογή Compression method. Για να ξέρουμε πως φτιάξαμε σωστά το αρχείο θα ανεβάσουμε screenshot από τις ιδιότητες του συμπιεσμένου αρχείου. Τώρα, για το πόσο χρόνο κάναμε, μπορούμε να βγάλουμε screenshot το μικρό παραθυράκι του WinRAR περίπου 5 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει η διαδικασία (για να προλάβουμε, εξάλλου υπολογίζει τον εναπομείναντα χρόνο). Έχεις το image των 7? Δώσε ΟΚ να ξεκινήσουμε. [edit] Υπάρχει ένα θέμα βέβαια, μόλις πρόσεξα πως κατά τη συμπίεση το WinRAR λειτουργεί με πάνω από 1 πυρήνες κι εγώ δεν έχω τετραπύρηνο, οπότε είναι λογικό να χάσω με διαφορά, εκτός αν βάλουμε affinity χειροκίνητα. Στην αποσυμπίεση λειτουργεί με ένα πυρήνα απ'όσο πρόσεξα.
euklidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Λοιπόν, ωραία, μιλάμε για τη γνωστή τελευταία έκδοση 32bit που έχει διαρεύσει (αυτή έχω), το μέγεθός της είναι 2.501.894.144 bytes και το cheksum εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2845491&postcount=152 Με βάση τη χρηστικότητα που ανέφερες, μας ενδιαφέρει η αποσυμπίεση κυρίως αλλά ας κάνουμε και τα δύο. Να τη συμπιέσουμε πρώτα και μετά να την αποσυμπιέσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το WinRAR και θα βάλουμε "normal" στην επιλογή Compression method. Για να ξέρουμε πως φτιάξαμε σωστά το αρχείο θα ανεβάσουμε screenshot από τις ιδιότητες του συμπιεσμένου αρχείου. Τώρα, για το πόσο χρόνο κάναμε, μπορούμε να βγάλουμε screenshot το μικρό παραθυράκι του WinRAR περίπου 5 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει η διαδικασία (για να προλάβουμε, εξάλλου υπολογίζει τον εναπομείναντα χρόνο). Έχεις το image των 7? Δώσε ΟΚ να ξεκινήσουμε. Aυτην εχω 7600.16385.090713-1945_x86fre&x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.ISO Δωσε λινκ να κατεβασω την αυτη που εχεις και εσυ αν ειναι. Εκτος και αν θες να κατεβασουμε και οι 2 την RC απο το σιτε της ΜS.
eSATA Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ο haron τι cpu ειπαμε εχει; και για τον 955 που λες οτι δεν εχει παρει κανεις απο οσο ξερω εχει ο grimpr
euklidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ο haron τι cpu ειπαμε εχει; και για τον 955 που λες οτι δεν εχει παρει κανεις απο οσο ξερω εχει ο grimpr O oποιος σφυριζει ανεμελα και κανει πως δεν βλεπει Aπο iso εχω και αυτο 7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD 3.224.686.592 bytes
eSATA Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 O oποιος σφυριζει ανεμελα και κανει πως δεν βλεπει Aπο iso εχω και αυτο 7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD 3.224.686.592 bytes Απλα σταματησε να ασχολειται οπως επρεπε να ειχαν κανει ολοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.