Vancas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Καλημέρα, Έχω την εξής απορία. Έστειλα τον άχρηστο τον μου στο πλαίσιο να αγοράσει ένα καλώδιο cross που χρειαζόμουν και του δώσανε ένα το οποίο στο κουτί γράφει cross αλλά δε νομίζω πως είναι cross!!! Τα pinouts του καλωδίου είναι: 1. Άσπρο πορτοκαλί - Άσπρο πορτοκαλί 2. Πορτοκαλί - Πορτοκαλί 3. Άσπρο Πράσινο - Άσπρο πράσινο 4. Μπλε - Μπλε 5. Άσπρο μπλε - Άσπρο μπλε 6. Πράσινο - Πράσινο 7. Άσπρο καφέ - Άσπρο καφέ 8. Καφέ - Καφέ Άν δεν απατώμαι αυτό δεν είναι καλώδιο cross (10/100 ή 1000 Base T) αλλά straight. Τα RJ έχουν ένα χρυσαφί μεταλλικό περίβλημα και το καλώδιο είναι δύσκαμπτο καθώς πρέπει να είναι μονωμένο. Πάνω στο καλώδιο γράφει Cat5e FTP TIA/EIA 568B.2 Μήπως γνωρίζει κανείς τι είδους καλώδιο είναι αυτό τελικά? Έχω την εντύπωση πως έιναι απλά Folded Straight Cord.
victz Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Ειναι straight, απλα οχι το απλο καλωδιο(UTP), αλλα το FTP με θωρακιση. Οποτε την απορια, πολυ σωστα, την απαντησες μονος σου
euklidis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Καλημέρα, Έχω την εξής απορία. Έστειλα τον άχρηστο τον μου στο πλαίσιο να αγοράσει ένα καλώδιο cross που χρειαζόμουν και του δώσανε ένα το οποίο στο κουτί γράφει cross αλλά δε νομίζω πως είναι cross!!! Τα pinouts του καλωδίου είναι: 1. Άσπρο πορτοκαλί - Άσπρο πορτοκαλί 2. Πορτοκαλί - Πορτοκαλί 3. Άσπρο Πράσινο - Άσπρο πράσινο 4. Μπλε - Μπλε 5. Άσπρο μπλε - Άσπρο μπλε 6. Πράσινο - Πράσινο 7. Άσπρο καφέ - Άσπρο καφέ 8. Καφέ - Καφέ Άν δεν απατώμαι αυτό δεν είναι καλώδιο cross (10/100 ή 1000 Base T) αλλά straight. Τα RJ έχουν ένα χρυσαφί μεταλλικό περίβλημα και το καλώδιο είναι δύσκαμπτο καθώς πρέπει να είναι μονωμένο. Πάνω στο καλώδιο γράφει Cat5e FTP TIA/EIA 568B.2 Μήπως γνωρίζει κανείς τι είδους καλώδιο είναι αυτό τελικά? Έχω την εντύπωση πως έιναι απλά Folded Straight Cord. Σημασια εχει και πως ειναι τα καλωδια και απο την αλλη μερια. Αυτη η μερια ειναι κοινη και για τα 2. http://www.palmettonetworks.com/resources/crossover-cable.jpg http://www.palmettonetworks.com/resources/straight-cable.jpg Aν εχεις τον εξοπλισμο μπορεις να το αλλαξεις και μονος σου
jason_rethymno Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Να ρωτήσω και εγώ κατι.Θα βάλω ένα καλώδιο στο σπίτι μου και θα περάσω μόνος μου τα βύσματα. Το καλώδιο απο τη μία πλευρά πρέπει να έχει την ίδια σειρά χρωμάτων με την άλλη για να δουλέψει?
euklidis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Να ρωτήσω και εγώ κατι.Θα βάλω ένα καλώδιο στο σπίτι μου και θα περάσω μόνος μου τα βύσματα.Το καλώδιο απο τη μία πλευρά πρέπει να έχει την ίδια σειρά χρωμάτων με την άλλη για να δουλέψει? Εξαρταται απο το τι θελεις να συνδεσεις. Αν θες straight καλωδιο τοτε πρεπει να εχουν ιδια αποχρωση, αν θες cross τοτε οχι. Στο πρηγουμενο ποστ μου ανεβασα φωτογραφιες του πως πρεπει να ειναι.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Να ρωτήσω και εγώ κατι.Θα βάλω ένα καλώδιο στο σπίτι μου και θα περάσω μόνος μου τα βύσματα.Το καλώδιο απο τη μία πλευρά πρέπει να έχει την ίδια σειρά χρωμάτων με την άλλη για να δουλέψει? θα το φτιαξεις οπως ειναι στις φωτογραφιες και οχι απλα τα χρωματα να ειναι απο την μια οπως και στην αλλη.αν παρεις και βαλεις τα χρωματα οπως θες τοτε μεν το καλωδιο θα ειναι σωστο επειδη ειναι ενα προς ενα αλλα στην πραξη θα εχεις προβληματα.τα χρωματα ειναι καπως συγκεκριμενα η να το πω ακομα καλυτερα τα 2 μεσαια ζευγαρια πρεπει να κανουν το λευκο τους τραμπα
tolkki Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Τι σημαίνει τράμπα? Αλλαγη το ενα με το αλλο
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Τι σημαίνει τράμπα? δινει το ενα στο αλλο το λευκο του.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 οκ ευχαριστώ και τους 2 οπου κολλησεις πες μας.απλα θα βρεις παντου εικονες πως να φτιαξεις το καλωδιο.υπαρχει το a και το b type πως να το φτιαξεις.ακομα και στην wikipedia εχει εικονες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.