Προς το περιεχόμενο

Ρατσισμός ε????

PeTr2oS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι αλβανοί με τα συνεργεία καθαρισμού χέζονται στο χρήμα.

Οι αλβανίδες, ρωσίδες που κάνουν τις.. νοικοκυρές σε ξένα σπίτια (σιδέρωμα, καθάρισμα, μασάζ, αποκλειστική κλπ) το ίδιο.

Είχα διαβάσει στο <<Ε>> αν θυμάμαι σωστά, που έδειχνε έναν αλβανό με βίλα και πόρσε..

Οι ελληνίδες, το μόνο που καταδέχονται να κάνουν, είναι κομμωτική.

Ασχολούνται με τα <<υψηλά>> όχι τα <<χαμηλά>>.

Και βέβαια υπάρχει ρατσισμός στην ελλάδα, όχι μόνο για τους αλβανούς, αλλά για κάθε αλλοδαπό όπως και για τους γύφτους (τους οποίους δημόσια τους λέμε τσιγκάνους..)

Όταν λεω ρατσισμό, εννοώ πως δεν τους αποδεχόμαστε πλήρως και με κάθε αφορμή θα βρούμε την ευκαιρία να κάνουμε κάποιο υποτιμητικό σχόλιο (εντάξει, υποτιμητικά κάνουμε και για τους συμπατριώτες ε ρε μαλάκα έλληνα! ) :lol:

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είχα διαβάσει στο <<Ε>> αν θυμάμαι σωστά, που έδειχνε έναν αλβανό με βίλα και πόρσε..

[...]

Όταν λεω ρατσισμό, εννοώ πως δεν τους αποδεχόμαστε πλήρως

Μα γιατί ολόκληρο άρθρο για Αλβανό με βίλα έκαναν,αργότερο πρωτοσέλιδο με Γερμανό ιδιοκτήτη μπυραρίας

Δημοσ.
Παίζει να κάνουν και αιματηρές οικονομίες τρώγοντας ψωμί και δουλεύοντας 24/7. Βέβαια για το ''πορσικό'' δεν είμαι σίγουρος.

Ξέρω περίπτωση γι' αυτό το είπα.

Δημοσ.
Υπαρχει αλβανος με 10 χρονια δουλειας κ Cayenne??

ελεος με την προκαταληψη.

Γνωριζω προσωπικα ηδη 2. Επισης γνωριζω μαυρο με μεγαλομπαρ-ορθαδικο με Μ3 και επισης αγορασε σπιτι διπλα στο μαγαζι του και ο ιδιος πουλουσε εικονες και ρολογια οταν ηρθε πρωτη φορα στην Ελλαδα πριν 15 χρονια.

Υπαρχουν πολλοι, δεν μπορεις να φανταστεις.

Δημοσ.

Aλλο καποιος να χει πιασει απ τα μαλλια τις ευκαιριες που του παρουσιαστηκαν και να χει πλουτισει (και καλα εχει κανει) και αλλο να λεμε οτι Αλβανοι στο μεροκαματο σε 10 χρονια βγαζουν βιλλες και Καγιεν. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Δημοσ.
Aλλο καποιος να χει πιασει απ τα μαλλια τις ευκαιριες που του παρουσιαστηκαν και να χει πλουτισει (και καλα εχει κανει) και αλλο να λεμε οτι Αλβανοι στο μεροκαματο σε 10 χρονια βγαζουν βιλλες και Καγιεν. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Μα η πλειοψηφία τους δουλεύει 10 φορές περισσότερο απο εμάς τους έλληνες και μαγκία τους. Το ότι είμαστε ο λαός του ωχαδερφισμού φαντάζομαι το γνωρίζουμε όλοι.

Δημοσ.
Μα η πλειοψηφία τους δουλεύει 10 φορές περισσότερο απο εμάς τους έλληνες και μαγκία τους.

Μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ σου...

Κανένας δεν πλούτισε απ' τη δουλειά του.Μόνο με παρεμπόριο + παρανομίες.

Τέλος.:mad:

Υ.Γ.Άμα μου βρεις εσύ Αλβανό δουλευταρά,εγώ θα τα κατεβάσω δημόσια στο Σύνταγμα.:X

Δημοσ.

Ο πατέρας μου είναι εργολάβος.

Για μια δουλειά στην Πάτρα, δυσκολεύτηκε να βρει συνεργείο για χτίσιμο που να το έχει Έλληνας.

Απ'ότι λέγεται τα περισσότερα συνεργεία τα έχουν αλλοδαποί, οι οποίοι είτε αγοράσαν το συνεργείο από το αφεντικό τους όταν πήρε σύνταξη, είτε αφού μάθαν την δουλειά φτιάξαν δικό τους.

Ρωτήστε πωλητές αυτοκινήτων, διαμερισμάτων κτλ, και θα σας πουν ότι πολλοί καλοί πελάτες είναι αλλοδαποί.

Ένας εργατικός άνθρωπος σε χειρονακτικές δουλειές (είτε αλλοδαπός είτε έλληνας) τους καλούς μήνες καθαρίζει 2000+, και άλλα 1000 τουλάχιστον η γυναίκα του ως οικιακή βοηθός (6€ την ώρα παίρνουν για σιδέρωμα, καθάρισμα, κτλ) σύνολο 3.000. Και από αυτά φυλάνε πάνω από τα μισά για να πάρουν σπίτι είτε στην χώρα τους είτε στην Ελλάδα.

Στην οικοδομή το ωράριο εργασίας είναι 7:30 με 2:30, σύνολο 7 ώρες. Το παιδί για τα θελήματα με το καλημέρα παίρνει 20€, ίσως και 30€ στην Αθήνα. Ο εργάτης 40-50 άνετα και ο τεχνίτης 65-100. Άλλα τόσα πληρώνει ο εργοδότης για το ΙΚΑ τους και κάτι άλλες κρατήσεις. Αν περάσετε από οικοδομή υπό κατασκευή πείτε ότι θέλετε να βγάλετε κανα χαρτζιλίκι και ρωτήστε τι δουλειές υπάρχουν και πόσα δίνουν, δεν είναι ντροπή.

Σχετικά με τους εργάτες στα χωράφια, το ξέρω και από πρώτο χέρι και από γνωστούς που έχουν λιοστάσια, κήπους, κτλ. Το ελάχιστο που θα πάρει για λίγες ώρες δουλειάς είναι 30€, ενώ για 7ωρο είναι 50€.

Δοκιμάστε να κάνετε την δουλειά τους, και θα καταλάβετε ότι τα αξίζουν αυτά που παίρνουν.

Υ.Γ.Άμα μου βρεις εσύ Αλβανό δουλευταρά,εγώ θα τα κατεβάσω δημόσια στο Σύνταγμα.:X

Με παρανομίες πολλοί έχουν κονομήσει, αλλά λίγοι τα έχουν χαρεί.

Αντίθετα υπάρχουν πολλοί που έχουν πλουτίσει με τους κόπους τους, αλλά μετά από 15+ χρόνια δουλειάς και με τέτοιο ωράριο που σπάνια κυκλοφορούν και γι'αυτό σπανίως θα τους δεις. Έχω την χαρά να έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους και σε πληροφορώ ότι υπάρχουν.

Δημοσ.

Με κάλυψε ο StaurosD απο πάνω. Όχι πως οι Αλβανοί είναι καλά παιδάκια... αλλά δεν είναι όλοι τους έτσι.

Δημοσ.

Ένας εργατικός άνθρωπος σε χειρονακτικές δουλειές (είτε αλλοδαπός είτε έλληνας) τους καλούς μήνες καθαρίζει 2000+, και άλλα 1000 τουλάχιστον η γυναίκα του ως οικιακή βοηθός (6€ την ώρα παίρνουν για σιδέρωμα, καθάρισμα, κτλ) σύνολο 3.000. Και από αυτά φυλάνε πάνω από τα μισά για να πάρουν σπίτι είτε στην χώρα τους είτε στην Ελλάδα.

Για να καθαριζει 2000+ το μηνα πρεπει να παιρνει 70 + Ε την ημερα ( με ασφαλιση εννοειται ) για 30 μερες το μηνα.Ξερεις πολλους καλους εργατικους ανθρωπους (εργατες και οχι μαστορες ) που να περνουν αυτα τα λεφτα ? Και οπως ειπες και εσυ ,τους καλους μηνες ...τους υπολοιπους ?

Δημοσ.

Έχεις υπόψην σου πόσα βγάζουν οι υδραυλικοί ή οι ψυκτικοί (οι πρώτοι που μου ήρθαν στο μυαλό) μαύρα κι'όλας;

Ένα πρωί ήρθε ένα υδραυλικός να σφίξει απλά μια βρύση σε δύσκολο σημείο, χωρίς εργαλεία-εμείς του δώσαμε κάβουρα-και ζήτησε για 10' δουλειά 20 ευρά (πήρε 10 όμως..)

Δημοσ.
Μα η πλειοψηφία τους δουλεύει 10 φορές περισσότερο απο εμάς τους έλληνες και μαγκία τους. Το ότι είμαστε ο λαός του ωχαδερφισμού φαντάζομαι το γνωρίζουμε όλοι.

Εχεις αδικο, δουλευανε περισσοτερο οταν ηρθαν για πρωτη φορα. Εχω συναδελφους που ειναι οντως στα @@ και εχω και συναδελφους οι οποιοι σκιζονται πολυ περισσοτερο απο οσο θα επρεπε και δεν αναγνωριζεται ο κοπος τους ουτε και ανταμειβονται αναλογα. Αυτο ισχυει και για ξενους και για δικους μας και γκρουπ υπαρχουν και στις 2 περιπτωσεις. Μαλιστα θα μπορουσα να σου πω οτι -πλεον- οι Ελληνες δουλευουν αρκετα περισσοτερο απο οποιονδηποτε -ανεδικευτο- ξενο. Ειναι γιατι πλεον εχουν καθιερωσει την εικονα του "ξενος ειναι αρα δουλευει περισσοτερο" ολα αυτα τα χρονια ασχετα αν σε καμια περιπτωση -πλεον- δεν ισχυει και δεν ειναι και 100% δεδομενο.

Δημοσ.
Έχεις υπόψην σου πόσα βγάζουν οι υδραυλικοί ή οι ψυκτικοί (οι πρώτοι που μου ήρθαν στο μυαλό) μαύρα κι'όλας;

Ένα πρωί ήρθε ένα υδραυλικός να σφίξει απλά μια βρύση σε δύσκολο σημείο, χωρίς εργαλεία-εμείς του δώσαμε κάβουρα-και ζήτησε για 10' δουλειά 20 ευρά (πήρε 10 όμως..)

Mιλαγαμε για εργατες (οικοδομη , χωραφια κλπ ) και οχι ελευθερους επαγγελματιες..

Εργατες,οπως οι πακιστανοι που περιμενουν στα φαναρια, ..δεν πιστευω αυτοι να βγαζουν 2000+ Ε το μηνα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:32 ----------

Το ιδιο σκληρα δουλευαν και οι Ελληνες που ηταν μεταναστες.Πολυ σκληροτερα δουλευουν σημερα απο Ευρωπαιους συναδελφους τους.Ερχεται βεβαια καποια στιγμη που θελεις επιτελους να παιρνεις εναν αξιοπρεπη μισθο με ενα λογικο ωραριο και με ανθρωπινες συνθηκες εργασιας.Και εκει το βαφτιζουμε ωχαδελφισμο...

Δημοσ.

Ρατσιστικό είναι επίσης το να τσουβαλιάζεις τα πάντα και τους πάντες...

Το να λες οτι οι Έλληνες δουλεύουν λιγότερο, ή οτι οι μετανάστες που πρόκοψαν και έκαναν δικά τους "μαγαζιά", τα έκαναν με παράνομο τρόπο. Είναι και αυτό ρατσιστικό. Ο άνθρωπος δεν ξεχωρίζει απο το φύλο του, ούτε απο την χώρα του.

Αυτά τα λίγα, καληνύχτα και καλές διακοπές, μιας και αύριο την κανωωω!

Δημοσ.
Εργατες,οπως οι πακιστανοι που περιμενουν στα φαναρια, ..δεν πιστευω αυτοι να βγαζουν 2000+ Ε το μηνα...

Πιστεύω ότι αν με κάποιο υπερφυσικό τρόπο το διάβαζε αυτό κάποιος πακιστανός που περιμένει στο φανάρι, θα αναρωτιόταν κι αυτός ακόμη τι σκατά πήγε λάθος με τα συμπεράσματα.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω -συγχωρέστε με για το φτωχό μυαλό μου- τι σημασία έχει τέλος πάντων αν κάποιος αλβανός είναι κάγκουρας και γουστάρει να δουλεύει 10 χρόνια για να πάρει καγιέν και με ποια λογική βρέθηκε ως επιχείρημα σε μια συζήτηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...