Προς το περιεχόμενο

Ρατσισμός ε????

PeTr2oS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ενώ βρίσκομαι σε κατάστημα κινητής για να πληρώσω τον λογαριασμό μου. Στην ουρά είμαστε ένας αλλοδαπός πρώτος, ένας κύριος με εργατική φόρμα και τελευταίος εγώ.

Ο κύριος αφού περιεργάζονταν το χώρο, τους πελάτες και γενικά τα πάντα λέει στον αλλοδαπό κύριο που ήταν μπροστά του.

Δεν είσαι Έλληνας σωστά? Ναι του απαντάει ο κύριος και αμέσως του κάνει προσφορά για δουλειά με 100 ευρώ μεροκάματο την μέρα.

Ένα άλλος κύριος (ηληκιομένος0 ρωτάει τον κύριο με την εργατική φόρμα άμα δεν ήταν αλλοδαπός θα τον ήθελες? Όχι φυσικά λέει…

Του λέω και εγώ ότι αν θέλει πάω εγώ για δουλειά σε αυτών με 70 ευρώ την μέρα όπως ακριβός θα είχε και τον αλλοδαπό.

Μου είπε όχι και αμέσως γιατί είμαι Έλληνας και δεν θέλει Έλληνες στην δούλεψη του.

:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και ενώ βρίσκομαι σε κατάστημα κινητής για να πληρώσω τον λογαριασμό μου. Στην ουρά είμαστε ένας αλλοδαπός πρώτος, ένας κύριος με εργατική φόρμα και τελευταίος εγώ.

Ο κύριος αφού περιεργάζονταν το χώρο, τους πελάτες και γενικά τα πάντα λέει στον αλλοδαπό κύριο που ήταν μπροστά του.

Δεν είσαι Έλληνας σωστά? Ναι του απαντάει ο κύριος και αμέσως του κάνει προσφορά για δουλειά με 100 ευρώ μεροκάματο την μέρα.

Ένα άλλος κύριος (ηληκιομένος0 ρωτάει τον κύριο με την εργατική φόρμα άμα δεν ήταν αλλοδαπός θα τον ήθελες? Όχι φυσικά λέει…

Του λέω και εγώ ότι αν θέλει πάω εγώ για δουλειά σε αυτών με 70 ευρώ την μέρα όπως ακριβός θα είχε και τον αλλοδαπό.

Μου είπε όχι και αμέσως γιατί είμαι Έλληνας και δεν θέλει Έλληνες στην δούλεψη του.

:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X

ή δεν ηθελε να ζητησεις ικα συκα μηλα και ασφαλισεις η οντως υπαρχει ρατσισμος απο και προς τους ελληνες γενικως.

προσωπικη γνωμη ,ειναι ρατσισμος.εφοσον του ειπες 70 ευρω(30 λιγοτερα απο τον αλλοδαπο και με τις ιδιες προϋποθεσεις ):rolleyes:

Δημοσ.

Πέραν των απαιτήσεων που ίσως να πίστευε ότι θα ζητήσεις (και που δικαιούσαι εξάλλου, κανείς δεν το αρνείται αυτό), υπάρχει μια σοβαρή πιθανόητα ο κύριος αυτός να έχει καεί από έλληνες που είχε πάρει να του κάνουν μια δουλειά.

Ένας άλλος λόγος είναι ο ίδιος ο κύριος να μην είναι έλληνας, και επειδή μπορεί να έχει υποστεί κατά καιρούς ρατσιστικά σχόλια και γενικότερη ρατσιστική αντιμετώπιση από έλληνες (τύπου δε σε παίρνω στη δούλεψη μου γιατί δεν είσαι έλληνας, το πιο απλό) και τώρα να κάνει το αντίστροφο.

Δημοσ.

Ναι, PeTr2oS, κι αυτό ρατσισμός είναι. Ρατσισμός = Προκατάληψη. Προκατάληψη εναντίον σου, προκατάληψη και έναντι του αλλοδαπού.

Ο κύριος αυτός έχει ως δεδομένα, πριν σας γνωρίσει και τους δύο, οτι επειδη ο άλλος ειναι ξένος, σίγουρα θα ειναι πιο εργατικός λόγω φτώχειας, δεν θα πάει να τον καταγγείλει πουθενά αν αδικηθεί, και πιθανόν δεν γνωρίζει κάν μερικα απο τα δικαιώματα του.

Αντιστρόφως, υποθέτει αυτόματα για σένα, οτι επειδή εισαι ντόπιος, θα ζητήσεις ασφάλιση (ή θα δουλεψεις με μαυρα μονο στην αρχή και μετά θα αρχίσεις τη γκρίνια),

οτι δεν θα δουλεύεις "σα σκυλί" γιατι έχεις ενα σπίτι εδώ που αν βρεθεις ανεργος το ενα πιάτο φαί δεν θα σου λείψει, και οτι γνωρίζεις τα δικαιώματα σου.

έτσι είναι όσο έτσι νομίζει. μέχρι κάποιος να τον διαψεύσει δηλαδή.

μέχρι να δεί εναν αλλοδαπό να τον καρφώνει στο ΙΚΑ, ή

να γνωρίσει εναν ντόπιο που να σκίζεται στη δουλειά για τρείς κι εξήντα, μάυρα :fear:

εντιτ.. μεταξύ μας, μεταξύ της προσφοράς 100 στον άλλο, και της δικής σου προσφοράς για 70.. ρώτησες για τί είδους δουλειά ακριβώς, θέλει κόσμο;

Δημοσ.

Έλληνας ήταν ο κύριος

Ο λόγος τον οποίο μουρμούριζε ήταν για το ικα συκα μηκα….

Ρατσισμός προς τους Έλληνες ήταν κατά την δικιά μου γνώμη.

Δημοσ.

Γιατί ρατσισμός προς τους έλληνες συγκεκριμένα;

Δηλαδή τι, σου φάνηκε ρατσιστικά προσκείμενος σ' εσένα διότι όπως είπες ο τύπος θέλει να εκμεταλλεύεται μόνο τους αλλοδαπούς;

Δημοσ.

ο ρατσισμος ειναι κατακριτεος. απο οπου προς οπου... τελος.. δική μου γνωμη παντα...

απο την αλλη, ουτε σε εδιωξε , ουτε σε εβρισε που ησουν ελληνας. απλα δεν σε πηρε στη δουλεψη του...

σα να λεμε, σεξισμος που προτιμανε στα μπαρ ομορφες κοπελες απο μαγκουφηδες μεσηλικες... στη δουλεια του ο καθενας ειναι το αφεντικο... δεν εγινε και τπτ τραγικο, ελεος.

εδιτ: και για το γαμωτο.. αν ηταν και οι αλοδαποι ανα τον κοσμο να δεχονται μονο τετοια 'ΠΛΗΓΜΑΤΑ" ρατσισμου, ο κοσμος θα ηταν ΠΟΛΥ ομορφοτερος

Δημοσ.

Οταν λες "αλλοδαποι ανα τον κοσμο", οι Ιταλοι στην Ιταλια η και οι Αγλλοι στην Αγγλια πιανονται? :o:p

Τελος, δεν νομιζω οτι χρησιμοποιησες σωστα την λεξη "σεξισμος". :-)

Δημοσ.
Οταν λες "αλλοδαποι ανα τον κοσμο", οι Ιταλοι στην Ιταλια η και οι Αγλλοι στην Αγγλια πιανονται? :o:p

Τελος, δεν νομιζω οτι χρησιμοποιησες σωστα την λεξη "σεξισμος". :-)

νομιζω περασα στο περιπου το νοημα...

οσοι τελος παντων ανα τον κοσμο ειναι θυματα ρατσιστικης συμπεριφορας

• Super Moderators
Δημοσ.
Υπάρχει μεροκάματο και μάλιστα σε αλλοδαπό της τάξης των 100€;

Πάμε καλά;

κάτι ήξερε ο soturin με το super cool story bro :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...