Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογή υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος – έκδοση 9.08

greatst

Θα θέλατε να προστεθεί γράφημα για το ιστορικό παρακολούθησης;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Θα θέλατε να προστεθεί γράφημα για το ιστορικό παρακολούθησης;

• Ναι
      17
    • Όχι
      4
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η απάντηση μου δεν υπονοεί τίποτε βαθύτερο από αυτό που έγραψα. Τα κίνητρα μου έχουν ελάχιστη σημασία σε σχέση με την άποψη των τελικών χρηστών.

Παντως πρεπει να βρεις εναν τροπο να το κάνεις να μην χρειαζεται αυτο το QT thing και το εκτελεσιμο αρχειο να ειναι μικροτερο των 3 ΜΒ πχ. Διοτι για να υπολογισω τον ΔΜΣ να πρεπει να κατεβασω ενα αρχειο των 25 ΜΒ περιπου καθως και αυτο το QT thing που ειναι 178 ΜΒ(!!!!), ε παει πολυ για εμενα οποτε δεν μπορω καν να το δοκιμασω.

Υπαρχει σε μικροτερο μεγεθος χωρις να χρειαστει να κατεβασω κατι?

Επισης βλεπω οτι εχεις επιλογη φυλου.

Αρα ισως χρησιμοποιεις διαφορετικο υπολογισμο για αντρα-γυναικα. Μπορεις να μου γραψεις εδω περα τους τυπους για καθε υπολογισμο(2 τυπους)?

Ή ο τυπος ειναι ιδιος αλλά τα αποτελεσματα(κρισεις ως προς την σχεση μαζας-υψους) διαφερουν μεταξυ αντρα και γυναικας?

Επισης κατω κατω στην σελιδα απο παλιες εκδοσεις βλεπω οτι λες:

Δηλαδη ο δεικτης μαζας σωματος ισουται με το πηλικο του βαρους(το βαρος σε κιλα) προς το τετραγωνο του υψους(το υψος σε μετρα).

Αυτο εχει 2 μεγαλα λαθη. Οτι λες οτι το βαρος μετριεται σε κιλα και οτι ο ΔΜΣ ειναι το πηλικο του βαρους(σε κιλα) προς το τετραγωνο του υψους.

1ον το βαρος δεν μετριεται σε κιλα αλλά η μαζα μετριεται σε κιλα. Το βαρος ειναι δυναμη και μετριεται σε Νιουτον πχ.

2ον ο ΔΜΣ σωματος ειναι ενας δεικτης που συγκρινει την αναλογια μαζας σωματος (και οχι βαρους σωματος) με το υψος.

Δεν ξερω αν εχεις τα παραπανω λαθος πραγματα και σε νεωτερες εκδοσεις αλλά καλο θα ειναι να τα διορθωσεις αν τα εχεις.

[EDIT]Βλεπω οτι και στην νεωτερη εκδοση λες: "Δωστε το βαρος σας σε κιλα".

Πρεπει να το διορθωσεις και να το κάνεις "Δωστε τη μαζα σας σε κιλα".

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παντως πρεπει να βρεις εναν τροπο να το κάνεις να μην χρειαζεται αυτο το QT thing και το εκτελεσιμο αρχειο να ειναι μικροτερο των 3 ΜΒ πχ. Διοτι για να υπολογισω τον ΔΜΣ να πρεπει να κατεβασω ενα αρχειο των 25 ΜΒ περιπου καθως και αυτο το QT thing που ειναι 178 ΜΒ(!!!!), ε παει πολυ για εμενα οποτε δεν μπορω καν να το δοκιμασω.

Υπαρχει σε μικροτερο μεγεθος χωρις να χρειαστει να κατεβασω κατι?

Πρέπει να χτιστεί η εφαρμογή με static linking. Το οποίο με τη σειρά του απαιτεί να επαναχτιστεί ολόκληρο το Qt με static linking.

Δημοσ.
Βγαλε μια εκδοση για windows η οποια δε θα βασιζεται πανω σε ενα framework το οποιο δεν εχει suport απο τη ms.

Ευγένιε1

διά ποίον λόγον ;

'οι "άγριοι"

με πιό μαλακό "γυαλόχαρτο, αν είναι δυνατον" !'

.

Δημοσ.

Μερικά/μερικές σχόλια/επισημάνσεις:

Οι προτιμήσεις του καθενός σε frameworks, Λ/Σ, κλπ είναι προσωπική του υπόθεση. Αυτόν τον καιρό ασχολούμαι με C++/Qt και είπα να φτιάξω σε αυτό την εφαρμογή (βλέπε: http://www.sfil.gr/blog/?p=94). Παλιότερα που ασχολήθηκα με Java την είχα φτιάξει σε Java (βλέπε: http://www.sfil.gr/blog/?p=15).

Για διάφορους λόγους δεν θέλω να κάνω στατικό χτίσιμο της εφαρμογής (συνεπώς πρώτα από όλλα και της Qt). Για διάφορους επίσης λόγους δεν θέλω να διανέμω τα dll που χρησιμοποιεί η εφαρμογή μαζί με αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, το εκτελέσιμο αρχείο της εφαρμογής είναι κάποια KB (kilobyte) και (για παράδειγμα) τα αρχεία dll που χρειάζεται κάποιος για να τρέξει το πρόγραμμα στα windows είναι <15MB (megabyte).

Στην παρούσα φάση, το όφελος από τη χρήση C++/Qt είναι η ευκολία (για ... εμένα!) στο να φτιάξω την εφαρμογή για MS-Windows και Linux (και εάν αργότερα θελήσω για MacOs, ίσως αργότερα και για κινητά S60 κλπ).

Στην παρούσα φάση και με τις τρέχουσες προτιμήσεις μου, εάν ήταν να γράψω αυτήν την εφαρμογή μόνο για MS-Windows θα την έγραφα στο Win32-API.

Επίσης, για ερώτηση που έγινε για τον τρόπο υπολογισμού, στην καρτέλα "Τρόπος Υπολογισμού" της εφαρμογής (και της τρέχουσας έκδοσης σε C++/Qt αλλά και της παλιότερης σε Java) αναγράφεται αναλυτικότατα ο τρόπος υπολογισμού ανάλογα με το φύλο.

Δημοσ.

καλησπέρα...εγώ ακόμη δεν μπορώ να το κατεβάσω!

θα μπορούσε κάποιος να το ανεβάσει rapidshare ή κάπου αλλού?

ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
καλησπέρα...εγώ ακόμη δεν μπορώ να το κατεβάσω!

θα μπορούσε κάποιος να το ανεβάσει rapidshare ή κάπου αλλού?

ευχαριστώ πολύ!

Τι εννοείς ότι δεν μπορείς να την κατεβάσεις?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:36 ----------

Αν χρησιμοποιείς eclipse έχει επιλογή που σου κάνει αυτόματα το static linking.

Ενδιαφέρον, αλλά όπως προείπα

... Για διάφορους λόγους δεν θέλω να κάνω στατικό χτίσιμο της εφαρμογής ...

Δεν χρησιμοποιώ επί του παρόντος το Eclipse (αν και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια οπότε κάποια στιγμή θα το δω). Δουλεύω C++/Qt σε Qt Creator. Παλιότερα που δούλευα Java, σε Netbeans. ;)

Δημοσ.

πάω να το κατεβάσω και μου κατεβάζει μόνο 24.6 kb

δεν χρησιμοποιώ downloader!

μπορείς να το ανεβάσεις στο rapidshare?

ευχαριστώ πολύ!

Τι εννοείς ότι δεν μπορείς να την κατεβάσεις?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:36 ----------

Ενδιαφέρον, αλλά όπως προείπα

Δεν χρησιμοποιώ επί του παρόντος το Eclipse (αν και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια οπότε κάποια στιγμή θα το δω). Δουλεύω C++/Qt σε Qt Creator. Παλιότερα που δούλευα Java, σε Netbeans. ;)

Δημοσ.
πάω να το κατεβάσω και μου κατεβάζει μόνο 24.6 kb

δεν χρησιμοποιώ downloader!

μπορείς να το ανεβάσεις στο rapidshare?

ευχαριστώ πολύ!

Μα ... είναι όντως τόσο μικρό το αρχείο! :-) Σωστά στο βγάζει! Διάβασες τις οδηγίες; ;)

Δημοσ.

οκ συγνώμη!

δηλαδή πρέπει να κατεβάσω ένα αρχείο που είναι πάνω από 160mb για να λειτουργήσει η εφαρμογή?

ή θέλει μόνο τα dll αρχεία?

αν θέλει μόνο τα dll καλύτερα να ενσωματωθούν μέσα στο αρχείο!

να είσαι καλά!

Δημοσ.

Η νέα έκδοση (9.08.2) της εφαρμογής υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος είναι διαθέσιμη! Η δημοσίευση

http://www.sfil.gr/blog/?p=94

έχει ενημερωθεί σχετικά και εκεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Οι σημαντικότερες αλλαγές από την έκδοση 9.08 είναι

α) η δυνατότητα διατήρησης ιστορικού των στοιχείων (καταγραφή βάρους και δείκτη μάζας σώματος σε αρχείο) [προστέθηκε στην έκδοση 9.08.1]

β) διορθώθηκε bug και πλέον μετά το πάτημα του πλήκτρου Καθαρισμός το πλήκτρο Αποθήκευση είναι ανενεργό, ακόμη και εάν είχε προηγηθεί υπολογισμός (δηλαδή πάτημα του πλήκτρου Υπολογισμός). [διορθώθηκε στην έκδοση 9.08.2]

Δημοσ.
...

Οι σημαντικότερες αλλαγές από την έκδοση 9.08 είναι

α) η δυνατότητα διατήρησης ιστορικού των στοιχείων (καταγραφή βάρους και δείκτη μάζας σώματος σε αρχείο) [προστέθηκε στην έκδοση 9.08.1]

β) διορθώθηκε bug και πλέον μετά το πάτημα του πλήκτρου Καθαρισμός το πλήκτρο Αποθήκευση είναι ανενεργό, ακόμη και εάν είχε προηγηθεί υπολογισμός (δηλαδή πάτημα του πλήκτρου Υπολογισμός). [διορθώθηκε στην έκδοση 9.08.2]

λύσε μου μια απορία..το GUI σκοπεύεις να το διορθώσεις;

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι παρόμοιο ,αλλα είναι λίγο καλύτερο μπορείς να υπολογίζεις τα πάντα με αυτό. Ονομάζεται calc.exe!!!!

Δημοσ.
λύσε μου μια απορία..το GUI σκοπεύεις να το διορθώσεις;

Δεν υπάρχει κάποιο λάθος οπότε δεν έχω κάτι να διορθώσω. Με βάση τις προτιμήσεις των τελικών χρηστών της εφαρμογής, όπου χρειάζεται θα κάνω βελτιώσεις ή και τροποποιήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...