stelrp Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Πρόκειται να κάνω μια παρουσίαση σε μορφή .avi που πρόκειται να εξαχθεί σε DVD γιατί οι προδιαγραφές της παρουσίασης απαιτούν DVD δισκάκι (και όχι powerpoint, windows video, divx κλπ κλπ). ΤΟ θέμα είναι τι ανάλυση να επιλέξω στο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (3dsmax 9.0) για την δημιουργία της παρουσίασης ώστε να μην χάσω σε ποιότητα κατά την μετατροπή σε dvd. ΘΑ ήθελα να εκμεταλλευτώ κατά το δυνατόν καλύτεερα τις δυνατότητες των σύγχρονων τηλεοράσεων που φτάνουν μέχρι 1920χ1080 αλλά νομίζω πως το dvd-δισκάκι δεν ανεβάζει πάνω από 720χ576 (αναλογία 4:3). Έτσι κατέληξα στην ανάλυση 720χ400 που ταιριάζει καλύτερα στην widescreen 16:9 αναλογία των LCD-TV. Εϊναι όμως σωστή ή πρέπει να το κάνω σε 640χ360 (Sto google search λένε ότι η ανάλυση των DVD είναι 640χ480 σε 4:3) Έπίσης οι ανωτέρω αναλύσεις μου φαίνονται κάπως χαμηλές και δεν ξέρω αν στο DVD μπορεί να γραφτεί video υψηλότερης ανάλυσης π.χ. 1280χ720. η παρουσίασή μου είναι περίπου 12 λεπτά και ήδη έχω ένα avi συμπιεσμένο κατά M-JPEG που είναι όλο και όλο 230ΜΒ. Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για την μετατροπή avi σε DVD (με κάποιες ετικέττες, menu transitions κλπ) Μου είπανε για το Premiere 2.0 αλλά νομίζω ότι αν και κορυφαίο, στην εξαγωγή σε DVD είναι κάπς προβληματικό...
totti Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 δοκίμασε το convertX2DVD. 1-2 φορές το έχω χρησιμοποιήσει (στις default ρυθμίσεις) αλλά έχει καλό αποτέλεσμα και δημιουργεί και μενού όλα σχεδόν αυτόματα. Μπορείς φυσικά να παίξεις με τις ρυθμίσεις για ανάλυση, menu background, ποιότητα ήχου κτλ κτλ
micos000 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2009 Λοιπόν, οι default ανάλυση του dvd είναι 720Χ576 για την Ευρώπη (PAL) και 720Χ400 για την Αμερική-Ιαπωνία (NTSC). Εσύ, αφού το προορίζεις για Ελληνικά δεδομένα, θα επιλέξεις την 1η. Αν θέλεις τα είναι 16:9 η αναλογία της εικόνας θα πρέπει να το ορίσεις μάλλον από το 3dsmax. Όσον αφορά το software, το ConvertXtoDVD είναι πολύ απλό και εύχρηστο αλλά δεν είναι δωρεάν και αν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό στο μενού του dvd (από αυτά που προσφέρει) δεν είναι και τόσο κατανοητός ο τρόπος. Εγώ προτιμώ το Sony DVD Architect, το οποίο είναι εμπορικό πρόγραμμα DVD Authoring και φυσικά δεν είναι δωρεάν. Αν θέλεις freeware, το DVD Flick είναι η λύση και είναι πάρα πολύ καλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.