ellhnac Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Παιδιά μια μικρή βοήθεια. Εχω το ubuntu 9.04 και έκανα εγκατασταση το μονομάχο 3 που ανέβασε ο emcpn,κάνοντας resize το 9.04 και φτιάχνωντας νέο διαμέρισμα για το μονομάχο. Τώρα στην εκκίνηση δεν μου βγαζει επιλογή με ποιο λειτουργικό να ξεκινήσω. στις επιλογές εκίνησης έχει μονο τον μονομάχο.Μπαίνωντας με το live dvd, δείχνη ότι υπάρχει το διαμέρισμα με το 9.04 και σαν svd1 και ο μονομάχος σαν svd6 και το swap file σαν svd5 άρα δεν εσβησα κατά λάθος το 9.04. Εχει κανένας όρεξη για βοήθεια καλοκαιριάτικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Κανε τον κοπο και ποσταρε το "sudo fdisk -l" σου ή μια εικονα απο το gparted που να δειχνει την κατασταση των partitions στον δισκο σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ellhnac Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Αυτό μου βγάζει.user@user-laptop:~$ sudo fdisk -i fdisk: invalid option -- 'i' Usage: fdisk [-b SSZ] [-u] DISK Change partition table fdisk -l [-b SSZ] [-u] DISK List partition table(s) fdisk -s PARTITION Give partition size(s) in blocks fdisk -v Give fdisk version Here DISK is something like /dev/hdb or /dev/sda and PARTITION is something like /dev/hda7 -u: give Start and End in sector (instead of cylinder) units -b 2048: (for certain MO disks) use 2048-byte sectors user@user-laptop:~$ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:49 ---------- Ξέχασα να αναφέρω ότι το 9.04 είναι ext4 και ο μονομάχος ext3.Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Δεν ειναι "Ι" κεφαλαιο ή μικρο, αλλα "L" μικρο. Η καθε παραμετρος στις εντολες εχει ιδιαιτερη σημασια. Αλλο πραγμα κανει πχ το >shutdown -r[b]F[/b] now (επανεκκινηση και fsck μετα υποχρεωτικα, ακομα και αν δεν ειναι προγραμματισμενο να γινει) και αλλο το >shutdown -r[b]f[/b] now (επανεκκινηση και ακυρωση του fsck μετα, ακομα και αν ειναι προγραμματισμενο να γινει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ellhnac Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Απολογούμε, αυτο είναι το σωστό.Disk /dev/sda: 59.8 GB, 59806010880 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 7271 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Disk identifier: 0x83386b99 Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 * 1 3464 27824548+ 83 Linux /dev/sda2 3465 7271 30579727+ 5 Extended /dev/sda5 6080 7271 9574708+ 82 Linux swap / Solaris /dev/sda6 3465 6079 21004924+ 83 Linux Partition table entries are not in disk order user@user-laptop:~$ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Θεωρητικα παντα... Εχεις μια εγκατασταση στο sda1 και αλλη μια στο sda6. Λογικα η καθεμια εχει το δικο της /boot, αρα δεν εχουν κοινο /boot/grub/menu.lst που σου προσφερει τις επιλογες ΠΟΥ ΘΕΣ στην εκκινηση. O grub ομως, ο εγκατεστημενος στον MBR του σκληρου, βλεπει ενα απο τα 2, αυτο του μονομαχου. Οι λυσεις που προτεινω ειναι: 1) Δημιουργια κοινου /boot partition, μεγεθους ~100ΜΒ για να βαζουν τα περι εκκινησης στον ιδιο φακελο. Οσο παραλογη και αν φαινεται, ειναι απλη. Αλλα αυτο, εκτος απο τη δυσκολια της δημιουργιας νεου partition και τη μεταφορα των /boot κατω απο την ιδια "στεγη", εχει και ενα αλλο μεγαλυτερο προβλημα. Ο μονομαχος, καθοτι ειναι 100% βασισμενος στο ubuntu, θα εχει το ιδιο ακριβως ονομα πυρηνα με το ubuntu, αρα μεσα εκει θα γινει ο χαμος. Υποθετω παντα οτι μιλαμε για ο εγκατεστημενος μονομαχος ειναι βασισμενος στην εκδοση του ubuntu που ειχες ηδη εγκατεστημενη (δεν εχω ιδεα απο εκδοσεις μονομαχου). 2) Αναγκαστικα γραφεις στο /boot/grub/menu.lst του μονομαχου οσα πραγματα χρειαζεται να εκκινησει το ubuntu, παρμενα φυσικα απο το /boot/grub/menu.lst του ubuntu. Αλλα, αλλαζοντας τα partitions κατα οποιονδηποτε τροπο, αλλαξες και τα uuid που χρησιμοποιει το αρχειο menu.lst του ubuntu... Οποτε, αφου ξεκαθαρισεις σε ποιο partition βρισκεται το καθενα, α) Βρισκεις τα νεα uuid των partitions >ls -l /dev/disk/by-uuid/ β) Ανοιγεις το partition του ubuntu μεσα απο το μονομαχο ή απο live cd, βρισκεις το δικο του /boot/grub/menu.lst και καταγραφεις καπου τα περιεχομενα του απο το σημειο που λεει "## ## End Default Options ##" και κατω και τα ποσταρεις εδω. Νομιζω πιο ευκολη θα ηταν μια εγκατασταση ΜΟΝΟ του ενος απο τα 2... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ellhnac Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δυστειχώς δεν ανοίγη μέσα από το μονομάχο διότι ο μονομάχος είναι ext3 και το 9.04 ext4 όπως μου γράφει όταν προσπαθώ να ανοίξω τα αρχεία μέσα από το μονομάχο. Μάλον θα πρέπει να κατεβάσω πάλι το 9.04 γιατί το δικό μου το έδωσα σε ένα φίλο στην προσπάθειά μου να τον πείσω για το linux και δεν το ξαναείδα . ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δοκιμασε με ενα οποιοδηποτε live cd που να εχει πυρηνα 2.6.28 και πανω, πχ του parted magic. Εκπλησομαι που ο μονομαχος, παρολο που ειναι βασισμενος στο ubuntu 9.04 δεν μπορει να διαβασει το ext4. Τι πυρηνα εχει? (σε ενα τερματικο "uname -r") Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ellhnac Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Εγώ φταίω δεν το είπα. ο μονομάχος 3 ειναι 8.10. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.