gega Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Γεια σας παιδια σημερα πηγα να τρεξω τον alsamixer απο το terminal δινοντας την εντολη >alsamixer το τερματικο μου εβγαλε το εξης: >bash: aslamixer: command not found υστερα εδωσα την εντολη >bash alsamixer ..... οριστε η απαντηση του κ. Τερματικου >/usr/bin/alsamixer: /usr/bin/alsamixer: cannot execute binary file απο οτι θυμαμαι απο προηγουμενες εκδοσεις του ubuntu με το που εγραφα alsamixer μου εβγαζε τις μπαρες για τον ηχο ενω τωρα με την εκδοση jaunty (9.04) μου βγαζει αυτο το προβλημα τι πρεπει να κανω για να διορθοσω αυτο το προβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Δοκιμασε να βγαλεις με --purge το alsa-utils και να το ξαναβαλεις. Επισης δες τι δικαιωματα εχεις σαν απλος χρηστης στο συγκεκριμενο εκτελεσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subdee Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 το τερματικο μου εβγαλε το εξης: >bash: [b]aslamixer[/b]: command not found Δοκίμασε την εντολή alsamixer (και όχι aslamixer) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gega Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Δοκίμασε την εντολή alsamixer (και όχι aslamixer) gabriel@ubuntu:~$ alsamixer alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such file or directory το ειχα δοκιμασει και αυτο που ειπες .... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:10 ---------- Δοκιμασε να βγαλεις με --purge το alsa-utils και να το ξαναβαλεις. Επισης δες τι δικαιωματα εχεις σαν απλος χρηστης στο συγκεκριμενο εκτελεσιμο. δηλαδη τι εντολη θα δοσω? apt-get --purge alsa-utils? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Για να μην τα κανω πολυπλοκα τα πραγματα, ανοιξε το synaptic, βρες το alsa-utils, δεξι κλιψ > Mark for complete removal και τελος. Και μετα το ξαναβαζεις παλι απο το synaptic. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gega Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Για να μην τα κανω πολυπλοκα τα πραγματα, ανοιξε το synaptic, βρες το alsa-utils, δεξι κλιψ > Mark for complete removal και τελος. Και μετα το ξαναβαζεις παλι απο το synaptic. το εκανα αλλα δεν εχω καθολου ηχο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:39 ---------- παιδια το προβλημα λυθηκε με την βοηθεια του google υπαρχει ενας ωραιοτατος οδηγος για τα προβληματα ηχου στα ubuntu οριστε το link http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Η λυση στα προβληματα ηχου δεν ειναι το compile της νεοτερης εκδοσης της alsa απο τον πηγαιο κωδικα οπως προτεινει το θεμα στο ubuntuforums. Πρωτη κινηση ειναι να βγαλεις το pulseaudio οπως εχω πει τοσες φορες και μετα, που θα αποκτησεις αμεση προσβαση στα περι alsa, να δεις τι φταει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.