Προς το περιεχόμενο

Wifi connection manager including MAC address info???

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς κάποιο πρόγραμμα Wifi connection manager, το οποίο να περιλαμβάνει και πληροφορίες για το MAC address της κάθε συσκευής που εντοπίζει;;

Αυτό το θέλω γιατί στο δίκτυο του σπιτιού μου έχω ένα ADSL modem/router με wireless δυνατότητες στον πάνω όροφο και ένα Access Point σαν repeater στον από κάτω όροφο.

Κάτω χρησιμοποιώ κυρίως το repeater βέβαια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θέλω να μπορώ να διαλέξω το πάνω modem/router και ας έχει ασθενέστερο σήμα.

Ξέρετε λοιπόν κάποιο software που να εμφανίζει και τα MAC address της κάθε δικτυακής συσκευής, ώστε να μπορώ να διαλέξω στα σίγουρα το (πάνω) modem/router μου αντί του repeater κάποιες φορές;;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τα περισσότερα access points έχουν επιλογή στο interface τους για να βάλεις διαφορετικό SSID.

Οπότε δε σου χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα για να μπλέξεις με MACs.

Ρυθμίζεις διαφορετικά SSIDs για την κάθε ασύρματη συσκευή και από την επιλογή ασύρματου δικτύου επιλέγεις αυτό που θέλεις.

Δημοσ.

Δοκίμασα να βάλω άλλο SSID στο access point (repeater) μου. Αποτέλεσμα; Μπορώ να συνδεθώ από το laptop ασύρματα στο repeater, αλλά δυστυχώς δεν "βλέπω" Internet!

Ο λόγος; Έψαξα αρκετή ώρα μέχρι να ανακαλύψω τι φταίει:

Το Belkin repeater μου μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο WPA2 AES (δεν έχει TKIP option) για να συνδεθεί με το Linksys WAG 160N modem/router μου. Αλλά αν από το laptop δεν επιλέξω να χρησιμοποιήσω WPA2-TKIP ενώ συνδέεται στο Belkin repeater με διαφορετικό SSID (SSID: belkin_kostas) και με AES, δεν μπορώ να "δω" Internet από τον πάνω όροφο από το Linksys modem/router (SSID: linksys_kostas).

Αν προσπαθήσω να συνδεθώ από το laptop στο Belkin με SSID belkin_kostas και WPA2-TKIP δεν γίνεται, γιατί απλά το Belkin δεν υποστηρίζει WPA2-TKIP (μόνο WPA2-AES). Αν προσπαθήσω να συνδεθώ με WPA2-AES από το laptop στο Belkin με SSID belkin_kostas και WPA2-AES, συνδέεται στο Belkin, αλλά δεν βλέπει Internet

διότι χρησιμοποιώ WPA2-AES και όχι WPA2-TKIP!!

Η ΜΟΝΗ λύση: Χρησιμοποιώ στο Belkin repeater το ίδιο SSID με το Linksys modem/router, δηλαδή linksys_kostas, και για να συνδεθώ στο Belkin από το laptop χρησιμοποιώ WPA2-TKIP encryption.

Έτσι όμως το Connection manager που έχω βρει (το μόνο που έχω βρει free και φαίνεται και κάπως καλό), δεν μπορεί να δει και το modem/router και το repeater, όταν έχουν το ίδιο SSID, αλλά βλέπει μόνο το modem/router για κάποιο λόγο.

Αυτό το έχω καταφέρει μόνο με το laptop της δουλείας μου που είναι IBM Lenono και έχει προ-εγκατεστημένο ένα δικό του connection manager, που τρέχει μόνο σε Lenovo(!), και το οποίο έχει φοβερό wifi search όλων των εντός εμβέλειας συσκευών, εμφανίζοντας μέχρι και MAC addresses ώστε να επιλέξεις στα σίγουρα τη συσκευή που θέλεις να συνδεθείς. Και φυσικά εμφανίζει στο search και το modem/router και το repeater και ας έχουν το ίδιο SSID.

Δεν έχω βρει άλλο software για όλα τα PCs που να το κάνει αυτό, οπότε και τελικά δεν μπορώ με τίποτα να συνδέσω άλλο PC εκτός του Lenono στο Internet μέσω του Belkin repeater.

Ξέρω, πολύ περίπλοκο. Αν μπορεί κάποιος network guru ας βοηθήσει, τι να πω!!..

Ευχαριστώ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...