Προς το περιεχόμενο

Football Manager 2010

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Από πότε είναι γρήγορος ο Νίνης; Στην πραγματικότητα, ακόμα και στην εθνική ελπίδων, υπάρχουν πιο γρήγοροι παίχτες... Και ο Τοροσίδης μια χαρά stats έχει.

nzeppos, πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο το reputation

Δεν είπα ότι έιναι και ο πιο γρήγορος στην Ελλάδα ή ότι έπρεπε να έχει 18-19, απλά ότι σε σχέση με τον πραγματικά αργό Ζεβλάκοου (ο οποίος έχει υψηλότερα ποσοστά) είναι λαγός. Ναι μεν μια χαρά τα ποσοστά του Τοροσίδη αλλά κατ'εμέ χαμηλότερα από αυτά που έπρεπε, αν αναλογιστείς επίσης πως έχει από πρόπερσι την 'έγκριση' μεγάλων ευρωπαικών ομάδων οι οποίες ενδιαφέρονται για το ταλέντο του και όχι επειδή είναι ωραίος.

Πάντως και εγώ έχω πρόβλημα στο να βρώ προπονητή της προκοπής... Κανένα πουλέν για προπονητικό team της Πανάθας;;

• Απαντ. 337
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ βλέπω ότι έχει χάσει ακόμα και την εκρηκτικότητα που είχε όταν πρώτο-έπαιξε και το βρίσκω λογικό το 11-12. Εντάξει και ο Zewlakow δεν είναι τόσο αργός όσο λες...

Πάντως οι δύο "μεγάλοι" είναι σχεδόν ισοδύναμες ομάδες. Μπείτε στον editor και δείτε abilities όσοι διαμαρτύρεστε.

Δημοσ.
Πάντως και εγώ έχω πρόβλημα στο να βρώ προπονητή της προκοπής... Κανένα πουλέν για προπονητικό team της Πανάθας;;

Όντως. Τα δύο τελευταία χρόνια που άλλαξε η λογική με την οποια προκύπτουν τα αστέρια στις προπονήσεις*, είναι πολύ δύσκολο να φέρεις καλό προπονητή στην Ελλάδα. Θέλει αρκετό ψάξιμο και πάλι είναι σχεδόν αδύνατον να βγάλεις 5 αστέρια (7 πέρσι).

Το auto-assign που είπε ο φίλος VAssassin φαντάζομαι ότι είναι να ασχολείται ο προπονητής με όλες τις κατηγορίες της προπόνησης. Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά τι εννοούσε. Ο κάθε καλός προπονητής πρέπει να ασχολείται μόνο με την κατηγορία της ειδικότητάς του και ο assistant manager (ή κάποιος coach με γενικό ρόλο) να βοηθάει σε όλες τις κατηγορίες, ώστε να μην ανεβαίνει το workload. Δηλαδή σε κάθε κατηγορία (πχ. aerobic ή defending) αρκεί να υπάρχουν 2 προπονητές, ένας καλός κι ένας γενικών καθηκόντων.

* = δηλαδή από τότε που παίζει σημαντικό ρόλο το άθροισμα των Determination, Level of discipline και Motivation.

Δημοσ.
Το auto-assign που είπε ο φίλος VAssassin φαντάζομαι ότι είναι να ασχολείται ο προπονητής με όλες τις κατηγορίες της προπόνησης.

Όχι... Απλά βάζει μόνο του τον καθένα σε συγκεκριμένη(-ες) κατηγορία(-ες), όπου νομίζει ότι είναι καλύτερα. Συνήθως βγαίνει καλό αποτέλεσμα.

(εκεί κάτω-δεξιά απ' τους coaches που λέει auto assign all εννοώ)

Δημοσ.

Μια ερωτηση επειδη βλεπω ο ενας να λεει παιρνω CL με Ολυμπιακο, ο αλλος να λεει δευτερη χρονια παιρνω Europa league με Κατω Πετρομαγουλα:

Ποσα πρωταθληματα τρεχετε και με τι database?Φορτωνετε full detail ή παιζετε με τα μισα πρωταθληματα σε background?

Διοτι αν επιλεξετε full detail σε ολη την Ευρωπη, CL με τον Ολυμπιακο και με οποιαδηποτε ελληνικη ομαδα δεν παιρνετε που να χτυπιεστε.

Δημοσ.

Ε, τότε γράψε λάθος :)

Για το φίλο που ρώτησε πως θα εγκαταστήσει το facepack που κατέβασε, αρκεί να αποσυμπιέσει τα 2 rar και να πετάξει το φάκελο που θα δημιουργηθεί μέσα στο My documents\Sports Interactive\Football Manager 2010\graphics (αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η διαδρομή του save folder).

Ο φάκελος "graphics" κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει, άρα θα πρέπει να δημιουργηθεί. Στη συνέχεια φορτώνουμε το παιχνίδι, καλού κακού στα Preferences -> Display&Sound απενεργοποιούμε προσωρινά το Use Skin Cache και κάνουμε reload. Μην ξεχνάμε να ενεργοποιήσουμε και την επιλογή Show player and staff pictures.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:29 ----------

Μια ερωτηση επειδη βλεπω ο ενας να λεει παιρνω CL με Ολυμπιακο, ο αλλος να λεει δευτερη χρονια παιρνω Europa league με Κατω Πετρομαγουλα:

Ποσα πρωταθληματα τρεχετε και με τι database?Φορτωνετε full detail ή παιζετε με τα μισα πρωταθληματα σε background?

Διοτι αν επιλεξετε full detail σε ολη την Ευρωπη, CL με τον Ολυμπιακο και με οποιαδηποτε ελληνικη ομαδα δεν παιρνετε που να χτυπιεστε.

Για δεύτερη χρονιά δύσκολο μου φαίνεται, εκτός αν ο άλλος ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι, παίζει με fm genie scout, λίστες παιχτών, reload όταν χάνει και όντως έχει βάλει πολύ λίγα πρωταθλήματα. Αυτό που έχω δει αρκετές φορές (σε παλιότερα manager) είναι γύρω στις 5-10 σεζόν αργότερα, η Κάτω Πετρομαγούλα να έχει πάρει 2-3 CHL συνεχόμενα, επειδή η Ρεάλ και η Μάντσεστερ έχουν 11άδες που οι περισσότεροι είναι Έλληνες... Αυτό φυσικά είναι 100% θέμα αρχικής database.

Δεν ξέρω αν τελευταία έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που το παιχνίδι δημιουργεί νέους παίχτες όσο περνάνε τα χρόνια, πάντως εγώ πάντα έβαζα όσα περισσότερα πρωταθλήματα μπορούσα και αντίστοιχα τη μεγαλύτερη δυνατή DB (πιο παλιά Huge, τώρα πλέον Large με περίπου 40-45000 παίχτες). Φέτος αν θυμάμαι καλά έβαλα περίπου 36 πρωταθλήματα σε 26 χώρες, εκ των οποιων οι 7 είναι playable.

Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου καλό παίχτη στο manager, τα τελευταία 10+ χρόνια που παίζω έχω κατακτήσει μόνο ένα Uefa με τον Ολυμπιακό (και σ' αυτό κοιμήθηκε ο Θεός, χειρότερα από την Εθνική στο Euro2004). Άντε και μια φορά είχα φτάσει στους 8 του CHL. Με τη Ρεάλ βέβαια έχω πάρει αρκετά CHL, κάποια στιγμή είχα 4 σε 5 χρόνια στο -θρυλικό- fm2005.

Δημοσ.

Έχει μεγάλη διαφορά αν τα έχεις απλά playable ή playable με all matches in full detail ?

Εγώ έχω όλη τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη (στα περισσότερα μόνο πρώτη κατηγορία) + κάποια από άλλες ηπείρους, playable. All matches in full detail έχω καμιά δεκαριά χώρες από Ευρώπη + Βραζιλία,Αργεντινή (πάλι συνήθως μόνο πρώτη κατηγορία).

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι το matches in full detail δεν έχει να κάνει με τη DB των παιχτών, αλλά με τη δυνατότητά σου να δεις τα highlights ή τα αναλυτικά στατιστικά των παιχνιδιών αυτών.

Δημοσ.

Ναι, με την DB δεν έχει να κάνει λογικά. Ίσως έχει να κάνει με τη γενικότερη συμπεριφορά των ομάδων όμως. Πχ. κάνουν καλύτερες μεταγραφές, καλύτερη διαχείριση υλικού κτλ.

Δημοσ.

Για όσους θέλουν πραγματικά ονόματα στην Εθνική Γερμανίας αλλά και στις διάφορες διοργανώσεις (Champions League, Europa League κλπ) υπάρχει μια beta έκδοση του γνωστού Susie Real Competition Names fix.

Το κατεβάζετε από εδώ:

http://www.sortitoutsi.net/2009/utilities/downloads/231/FM10%20Susie%20Real%20Names%20&%20Competition%20LNC%20Fix%20*BETA*

Πάτε στο φάκελο εγκατάστασης του παιχνιδιού, στη διαδρομή data\db\1000\lnc\all, σβήνετε τα δύο lnc αρχεία που θα δείτε και βάζετε το Fixes.lnc που κατεβάσατε. Ίσως χρειαστεί να κάνετε reload το skin.

Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανείς από που βγαίνουν τα tactical attributes ενός club που φαίνονται στον editor του παιχνιδιού; Από τους παίχτες, το προπονητικό team, από τί...;; :-S

Δημοσ.
Ε, τότε γράψε λάθος :)

Για το φίλο που ρώτησε πως θα εγκαταστήσει το facepack που κατέβασε, αρκεί να αποσυμπιέσει τα 2 rar και να πετάξει το φάκελο που θα δημιουργηθεί μέσα στο My documents\Sports Interactive\Football Manager 2010\graphics (αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η διαδρομή του save folder).

Ο φάκελος "graphics" κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει, άρα θα πρέπει να δημιουργηθεί. Στη συνέχεια φορτώνουμε το παιχνίδι, καλού κακού στα Preferences -> Display&Sound απενεργοποιούμε προσωρινά το Use Skin Cache και κάνουμε reload. Μην ξεχνάμε να ενεργοποιήσουμε και την επιλογή Show player and staff pictures.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:29 ----------

Για δεύτερη χρονιά δύσκολο μου φαίνεται, εκτός αν ο άλλος ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι, παίζει με fm genie scout, λίστες παιχτών, reload όταν χάνει και όντως έχει βάλει πολύ λίγα πρωταθλήματα. Αυτό που έχω δει αρκετές φορές (σε παλιότερα manager) είναι γύρω στις 5-10 σεζόν αργότερα, η Κάτω Πετρομαγούλα να έχει πάρει 2-3 CHL συνεχόμενα, επειδή η Ρεάλ και η Μάντσεστερ έχουν 11άδες που οι περισσότεροι είναι Έλληνες... Αυτό φυσικά είναι 100% θέμα αρχικής database.

Δεν ξέρω αν τελευταία έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που το παιχνίδι δημιουργεί νέους παίχτες όσο περνάνε τα χρόνια, πάντως εγώ πάντα έβαζα όσα περισσότερα πρωταθλήματα μπορούσα και αντίστοιχα τη μεγαλύτερη δυνατή DB (πιο παλιά Huge, τώρα πλέον Large με περίπου 40-45000 παίχτες). Φέτος αν θυμάμαι καλά έβαλα περίπου 36 πρωταθλήματα σε 26 χώρες, εκ των οποιων οι 7 είναι playable.

Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου καλό παίχτη στο manager, τα τελευταία 10+ χρόνια που παίζω έχω κατακτήσει μόνο ένα Uefa με τον Ολυμπιακό (και σ' αυτό κοιμήθηκε ο Θεός, χειρότερα από την Εθνική στο Euro2004). Άντε και μια φορά είχα φτάσει στους 8 του CHL. Με τη Ρεάλ βέβαια έχω πάρει αρκετά CHL, κάποια στιγμή είχα 4 σε 5 χρόνια στο -θρυλικό- fm2005.

Στα παλιά FM βγαίναν παίχτες πιτσιρικάδες με τρελά στατιστικά το 2016+.Με το genie μπορείς να κάνεις τρελά πραμάτα βελτιώνοντας την ομάδα σου με παίχτες και προπονήτες που ούτε καν φανταζόσουν.

Φέτος δεν ξέρω αν θα παίξω και θα είναι η πρώτη φορά απο το 2004..

Δημοσ.
Στα παλιά FM βγαίναν παίχτες πιτσιρικάδες με τρελά στατιστικά το 2016+.Με το genie μπορείς να κάνεις τρελά πραμάτα βελτιώνοντας την ομάδα σου με παίχτες και προπονήτες που ούτε καν φανταζόσουν.

Φέτος δεν ξέρω αν θα παίξω και θα είναι η πρώτη φορά απο το 2004..

Δεν κατάλαβα. Αυτό για το genie το λες για καλό? Γιατί το genie είναι καθαρό cheating. Δεν δικαιούται κάποιος που χρησιμοποιεί cheating μεθόδους να υπερηφανεύεται μετά ότι πήρε CHL με την Πέρα Ράχη...

Δημοσ.
Δεν κατάλαβα. Αυτό για το genie το λες για καλό? Γιατί το genie είναι καθαρό cheating. Δεν δικαιούται κάποιος που χρησιμοποιεί cheating μεθόδους να υπερηφανεύεται μετά ότι πήρε CHL με την Πέρα Ράχη...

Πέρσι αν θύμαμαι καλά ο διημουργός του genie ζήτησε λεφτά για το βγάλει αλλά τελικά το έδωσε στο κοινό δωρεάν..Άρα λογικά φέτος δεν θα είναι free.,..

Δημοσ.

Φυσικά και το genie είναι cheating. Είναι σαν να παίζεις παιχνίδι "μάντεψε το νούμερο" και να έχεις ένα πρόγραμμα που να σου λέει το μυστικό νούμερο και εσύ να καμαρώνεις ότι τα πετυχαίνεις όλα με τη μια. Κατά τη γνώμη μου και το να μαθαίνεις από το ίντερνετ ποιοι είναι οι καλοί και φθηνοί παίχτες που αργότερα θα εξελιχθούν είναι cheating.

Καθαρό manager θα πει "ξεκινάω και δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στη βάση δεδομένων μου".

Εγώ και τη δεύτερη φορά που παίζω manager (εννοώ δεύτερο παιχνίδι, αν πχ βαρεθώ το πρώτο γιατί μπήκε σε αυτόματο πιλότο το έτος 2030), νιώθω άβολα γιατί υπάρχουν παίχτες που τους ξέρω ότι είναι φθηνοί και θα μου βγούνε (γιατί μου βγήκαν και την πρώτη φορά).

Σε αυτό βέβαια "βοηθάει" και το γεγονός ότι ξεκινάω πάντα με τη Λάρισα. Αν ξεκινούσα σε άλλο πρωτάθλημα ή με άλλη ομάδα, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...