BalDwin Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Re paidia,exw thn tainia "panic room" kai sto comp.test to gknot mou vgazei 152,7 % se analysh 592*240.To bitrate exei ypologistei sta 792.Ti paizei?Na to afhsw etsi??(opws leei ki o xasaphs "1.300 kyria mou vghke o kimas,na to afhsw?").Gia na pesei sto 99% prepei na to megalwsw sta 720*304.Mhpws den einai swsth h metrhsh? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Αυτό σημαίνει πως η ταινία (μαλλόν αρκετά σκοτεινή) σηκώνει πολύ συμπίεση σε αυτή την ανάλυση. Μεγάλωσε την ανάλυση, τι έχεις να χάσεις; Bitrate 792; 1 CD; Γιατί 1 CD; Τί ήχο; Κάνε Ogg 5.1 και XCD για να χωρέσεις 800 MB σε 1 CD με 5.1 ήχο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BalDwin Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Nai,einai skoteinh tainia pragmati.Twra gia 5.1 hxo pou les den endiaferomai kai poly.Apla mou fanhke periergo giati ws twra o,ti tainia exw kanei,to comp test mexri 75% varia na phgaine,skoteinh 'h oxi.Anyway,idwmen sthn praksh... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dim_b Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Εγώ την ταινία την έκανα με την ανάλυση που μου έδινε το Gnot γιά να γεμίσω 2 CD με ήχο AC3 και η ταινία μου βγήκε περίπου 300 ΜΒ μικρότερη. Στη συνέχεια την έκανα για δοκιμή με ανάλυση πολύ μεγαλύτερη (δε θυμάμαι ακριβώς αλλά ήταν τουλάχιστον 300 Kbps παραπάνω) και η αύξηση στο μέγεθος του αρχείου ήταν ελάχιστη (ούτε 100 ΜΒ ενω θα έπρεπε συμφωνα με το Gnot το βίντεο να είναι πάνω από 1600 ΜΒ). Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν ότι μια ταινία τόσο σκοτεινή όσο το Panic Room από ένα σημείο και μετά όσο και να αυξήσεις το bitrate έχει ελάχιστη διαφορά στο μέγεθος του αρχείου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astakos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Παιδιά για ρίχτε μια ματιά σε αυτό το topic. Εξηγεί τα πάντα περί compressibility και undersized files. Η τανία είναι όντως πολύ σκοτενή και αρκετά αργή. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά compressible. Στην δική μου περίπτωση με b-frames & gmc ενεργοποιημένα (στην προκειμένη περίπτωση η χρήση των psycho είναι εντελώς ανούσια), με ανάλυση 720x304 (η ταινία είναι 2.35:1), bitrate ~ 640 kb/s, resizing Neutral Bicubic και ήχο mp3 256 kbps (για κάποιους δικούς μου λόγους δεν τον άφησα AC3!!) μου βγήκε ακριβώς 699 MB. Και πάντα μιλάμε για 700 ΜΒ CD. Η ποιότητα...AΨΟΓΗ. Βέβαια, αν θέλετε να ρίξετε το compressibility μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου b-frames, αν και δεν είναι κάτι που το συνιστώ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο denoising φίλτρο...π.χ. temporal smoother(2 με 2,5) ή temporal soften με MergeChroma μόνο. Δεν έχει νόημα το MergeLuma. Απλά η χρησιμοποίηση αυτών των φίλτρων (πάντα μιλάω για manual edit του avs) θα δώσει μια τελική πινελιά στην ταινία που θα σας κάνει να τρίβετε τα μάτια σας. Σας προειδιποιώ όμως ότι ο χρόνος encoding μεγαλώνει δραματικά. Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω (έτσι για να μην υπα΄ρχουν ερωτηματικά) ότι το compressibility test του 152,7% είναι απόλυτα λογικό για μια ταινία σαν αυτή. ʼλλο παράδειγμα τέτοιας πρόσφατης ταινίας με υψηλό comp test είναι το THE OTHERS που είναι θεοσκότεινη. Αυτά...Ελπίζω να βοήθησα!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BalDwin Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2002 Loipon paidia,pragmati h tainia vghke poly kalh an kai 650 MB.Hksera ti paizei me tetoiou typou skoteines,arges tainies alla mia kai sto gknot exw kanei ligoteres apo mia douzina tainies ws twra, eipa na parw kai kapoies gnwmes pio embeirwn atomwn.Thanks to all Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Μια απορία... Γιατί δεν ήθελες 5.1 ήχο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Astakos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2002 @ Snollygoster: Φαντάζομαι ότι απευθύνεσαι σε μένα. Δεν κάνω όλες τις ταινίες με AC3 ήχο. Το τι ήχο θα χρησιμοποιήσω, εξαρτάται από τα αποτελέσματα των tests που προκύπτουν από το AviSynth...filters κλπ. Η συγκεκριμένη ταινία μου έβγαζε (με διάφορα φίλτρα που δοκίμαζα) έντονο mosquito noise, πράγμα που οφειλόταν στην έλλειψη bitrate...που το κατανάλωνε το AC3. Έτσι η χρυσή τομή ήταν το vbr mp3 256 kbps. Εννοείται ότι πάντα μιλάω για 1 CD encoding. Δεν με ενδιέφεραν τα 2CD... ούτε με ενδιέφερε το AC3 downmixing & transcoding γιατί δεν μου πολυαρέσει ο ήχος που προκύπτει από το chanell supressing που κάνει. Θα μου πεις ότι θα κέρδιζα σε Overhead...συμφωνώ, αλλά το transcoded AC3 δεν μου πάει...τουλα΄χιστον στα δικά μου αυτιά!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.