Προς το περιεχόμενο

Αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής εως 150€

iphi1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

αυτή την περίοδο έχω κατι λεφτά στην άκρη και σκέφτομαι να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή. Όμως επειδή είμαι λίγο άσχετη επι του θέματος θα ήθελα λίγο τη γνώμη σας. Βασικά δεν ψάχνω την σούπερ φωτογραφική μηχανή, αλλά κάτι οικονομικό με καλή ποιότητα στις φωτογραφίες. Διαβάζοντας και άλλες κριτικές, έχω καταλήξει σε μια

Canon A1000iS Silver/Blue. Θα ήθελα όμως πριν προβώ σε αγορά να ακούσω και κπ άλλες γνώμες.

Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σ ολους σας..!

ειναι η πρωτη μου επαφη με το φορουμ και σας ευχαριστώ που υπαρχεται... ειναι πολυ χρησιμο τελικα να εχεις καποιους που μπορεις να απευθυνθείς οταν εχεις ανάγκη. ( εστειλα και αλλου αυτο το μηνυμα λογω επειγουσας απάντησης)

λοιπον... Εφ όσον μου έκλεψαν την sony v3 απο την οποια και ημουν αρκετα ευχαριστημένος... προχωρω στην αγορα μιας νεας compact που μετα απο συγκριτικη έρευνα κατεληξα και εγω να ειναι η canon sx1.... η οποία ειναι φουλ ... πιο πλήρη δεν βρηκα!

μετα που διαβασα τις αποψεις σας... ξαναμπαινω σε σκεψη τελικα τι πρεπει να κανω...

θελω μαι λύση που να με δινει κρυστάλινες φωτογραφιες... οπως αυτες που βλεπω σε περιοδικα... αλλα θα ηθελα compact για να αποφυγω τσιντσιρ μιντσιρ (επιτρεψτε μου τον ορο, τον συνηθιζε η συνχωρημενη γιαγια μου) αλλαζε φακους, κουβαλα βαρια πραγματα... εαν δεν το εβαζα αυτο στο μυαλο μου.. θα έπερνα την nikon d90 που μου προτινε ενας φιλος.. ετσι και αλλιως και στις δυο περιπτωσεις με 36 δοσεις θα αγορασω...! σας παρακαλώ βοηθήστε μου στην αποφαση γιατι νοιωθω να πνιγομαι..( ειμαι και ''ψειρας'' ) πρεπει να τελειωσω μ αυτο...! ειναι και επείγον γιατι τα μικρά περιμένουν φωτογραφηση στις διακοπες, την αλλη βδομάδα.

σας ειναι ευγνώμων για τον χρονο σας..

Τηλέμαχος

Δημοσ.
Μια χαρα ειναι η Canon A1000iS!!

Μαλιστα ειναι χαλαρα η καλυτερη για τα μολις 109 ευρω που ζηταει..

Αν θελεις κατι καλυτερο και εχεις να δωσεις 160 ευρω, δες την Canon Powershot SX100 IS @ 160 ευρω που εχει και 10x zoom.

Σ' ευχαριστώ haHA για την απάντησή σου. Πράγματι και το δέυτερο μοντέλο που προτείνεις φαίνεται πολύ καλό. Όμως δεν θέλω να πολυξοδευτώ για μια φωτ.μηχανή. Οπότε θα πάρω την πρώτη που είναι και σε σούπερρρ τιμή.

Δημοσ.

Επανήλθα πάλι...

Τελικά, έπειτα απο μια συζήτηση που είχα μ' έναν τύπο μου είπε να προτιμήσω η μηχανή μου να έχει ευρυγώνιο φακό κι ας έχει λιγότερη ανάλυση σε MP γιατί "δίνει άλλη διάσταση στις φωτογραφίες". Επίσης, κάτι άλλο που μου ανέφεραν κπ γνωστοί μου είναι να προτιμήσω φωτογραφική με επαναφοτιζόμενες μπαταρίες λιθίου. Μ' αυτά και μ' αυτά η αναζήτηση ξεκινάει πάλι απο το 0 και πλέον κοιτάω μερικές Olympus όπως το μοντέλο Olympus FE-4000. Καμιά άποψη επί του θέματος;

Δημοσ.

Αν δεν σε νοιαζει τοσο το μεγεθος της φωτογραφικης, δεν βρισκω το λογο να παρεις φωτογραφικη με μπαταριες λιθιου. (συνηθες οι λεπτοτερες πανε με μπαταριες λιθιου)

Ειναι πολυ πιο ακριβες (πχ πρεπει να δωσεις κανα 30ευρω για να αγορασεις 2η μπαταρια και ετσι οι περισσοτεροι καταληγουν να μην εχουν δευτερη μπαταρια) και επισης αν μεινεις απο μπαταρια οταν εισαι στο δρομο, δεν μπορεις να κανεις κατι..

Πχ εχεις παει Σαντορινη, εισαι εξω απο το πρωι και εχεις τραβηξει μερικες φωτο..

Συνειδητοποιεις οτι δεν ειχες φορτισει την μπαταρια ή οτι τελειωνει λογω οτι τραβηξες αρκετες φωτο.

Ελα ομως που εχει εκπληκτικο ηλιοβασιλεμα και εσυ δεν θα μπορεσεις να το τραβηξεις!!

Αν ειχες φωτογραφικη με κανονικες ΑΑ μπαταριες, μπορουσες καλλιστα να κουβαλας και δευτερο και τριτο και τεταρτο ζευγαρι μαζι σου, μιας κ εχουν μικρο κοστος, ενω ακομα και αν δεν κουβαλαγες, πας στο πρωτο περιπτερο που θα βρεις και αγοραζεις απο εκει!

Ετσι δεν θα χασεις τελικως μερικες υπεροχες φωτογραφιες!

Δημοσ.

Χμ... σίγουρα είναι κάτι που προβληματίζει αλλά μου φαίνεται για μεμονωμένο περιστατικό. Απο την άλλη, δε θέλω ότι λεφτά γλυτώσω απο την τιμή της συσκευής να τα δίνω μακροπρόθεσμα σε μπαταρίες. Ενώ οι λιθίου είναι επαναφορτιζόμενες και γλυτώνω χρήματα.

Δημοσ.
Χμ... σίγουρα είναι κάτι που προβληματίζει αλλά μου φαίνεται για μεμονωμένο περιστατικό.

Καθολου μεμονωμενο! Αν δεις , η πλειονοτητα των κατοχων ψηφιακων ultracompact με λιθιου μπαταρια, δεν εχουν καν δευτερη μπαταρια!!

Ενώ οι λιθίου είναι επαναφορτιζόμενες και γλυτώνω χρήματα.

Μα και στις απλες ΑΑ εννοειται οτι θα παρεις επαναφορτιζομενες...

Απλα στις λιθιου θα σου ερθει πιο ακριβα, γιατι μια λιθιου (που κανει μαλιστα μονο για τν δικια σου μηχανη, με αντιθεση με τις ΑΑ, που τις παιρνεις και τις χρησιμοποιεις και στην επομενη μηχανη σου) ειναι αρκετα πιο ακριβη απο τις επαναφορτιζομενες ΑΑ.

Aρα με τις ΑΑ θα γλυτωσεις χρηματα και μακροπροθεσμα , οχι με τις λιθιου..

Χωρια οτι οι ψηφαικες με ΑΑ ειναι συνηθως φθηνοτερες για ιδιες δυνατοτητες-ποιοτητα φωτογραφιας απο τις λεπτες ultracompact με λιθιου μπαταριες..

Δημοσ.

Aρα με τις ΑΑ θα γλυτωσεις χρηματα και μακροπροθεσμα , οχι με τις λιθιου..

Χωρια οτι οι ψηφαικες με ΑΑ ειναι συνηθως φθηνοτερες για ιδιες δυνατοτητες-ποιοτητα φωτογραφιας απο τις λεπτες ultracompact με λιθιου μπαταριες..

+1 στον haHa

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεία σας.

επαναφέρω τη συζήτηση. Ψάχνω και εγω για την νέα μου ψηφιακή είμαι ενα βήμα πριν την Olympus FE-4000 η αλλίως χ- 920. Την έχει μήπως κανείς ? καμια γνώμη. Σύμφωνω βέβαια οτι οι ΑΑ μπαταρίες είναι καύτερες απο τις λιθίου αλλά δε βρίσκω άλλη με τέτοια χαρακτηριστικά, σε αυτη την τιμή και με ΑΑ

Δημοσ.
Επανήλθα πάλι...

Τελικά, έπειτα απο μια συζήτηση που είχα μ' έναν τύπο μου είπε να προτιμήσω η μηχανή μου να έχει ευρυγώνιο φακό κι ας έχει λιγότερη ανάλυση σε MP γιατί "δίνει άλλη διάσταση στις φωτογραφίες". Επίσης, κάτι άλλο που μου ανέφεραν κπ γνωστοί μου είναι να προτιμήσω φωτογραφική με επαναφοτιζόμενες μπαταρίες λιθίου. Μ' αυτά και μ' αυτά η αναζήτηση ξεκινάει πάλι απο το 0 και πλέον κοιτάω μερικές Olympus όπως το μοντέλο Olympus FE-4000. Καμιά άποψη επί του θέματος;

Δεν μπορώ να καταλάβω πως κατέληξες απο την Canon στην Olympus.

Πολύ καλή η πρώτη επιλογή σου και πολύ καλύτερες οι επιλογές των παιδιών με την Canon SX.

Απο την μια λες οτι θες ευρυγώνιο φακό και μετά κοιτάς την Olympus με 4x.

Γεία σας.

επαναφέρω τη συζήτηση. Ψάχνω και εγω για την νέα μου ψηφιακή είμαι ενα βήμα πριν την Olympus FE-4000 η αλλίως χ- 920. Την έχει μήπως κανείς ? καμια γνώμη. Σύμφωνω βέβαια οτι οι ΑΑ μπαταρίες είναι καύτερες απο τις λιθίου αλλά δε βρίσκω άλλη με τέτοια χαρακτηριστικά, σε αυτη την τιμή και με ΑΑ

Δες και την Panasonic Lumix DMC-FS62. Στα ίδια χρήματα και πολύ καλύτερη.

Επίσης οποιαδήποτε Canon γύρω στα 100-200 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

ημουν κι εγω αναμεσα στην Olympus FE-4000 κι στην Χ-920

αυτες δεν αξιζουν δηλαδη??? ποια απο τις 2 να παρω????????

εμενα με ενδιαφερει πολυ να εχει στα + ελληνικο μενου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...